![]() |
Yaktın bizi Rüştü KAZIM KANAT: YAKTIN BİZİ RÜŞTÜ (SABAH) Futbolu biz oynadık. Finali de biz hak ettik. Bırakın finali Avrupa Şampiyonluğunu da biz hak ettik. Ama ne oldu? Aptalca üç hatalı golle tüm hayallerimiz yıkıldı. Birinci gol. Top bizde, gole giderken kaptırdığımız topla gol yedik. Nerede Rüştü Reçber? İkinci gol. Pozisyon yok, sadece yüksek bir yan orta var. O yüksek topa Rüştü Reçber çıktı. Boşa çıktı. O top da gol oldu. Eğer kalede iyi bir kaleci olsaydı, bu maç böyle mi olurdu? Elbette tüm faturayı Rüştü Reçber'in önüne koymak istemem. Basit ve sıradan hatalar var ama en büyük hatayı takımın kaptanı ve en tecrübeli oyuncusu yapıyorsa o zaman kendimizi analiz etmek zorundayız. Türkiye, Türkleri gururlandıran bir futbol oynadı. Stattan başımız dik ayrıldık. Karşılaşmanın sonunda Türk futbolcusu alkışlar içinde uğurlanırken, Almanya'nın sahada çılgınca sevinmesi, bu maçın büyüklüğünü gösterir. Bu maçın büyüklüğü Türkiye'ye aittir. Sadece Almanya sevindi. Şimdi gelelim futbolun gerçeğine... Sahaya 14 kişi çıktık. Üstelik bu takım rezerv takım. Ama 10 futbolcu görevini yaptı. Bütün dünyaya Türklerin çağdaş futbol oynadığını kanıtladı. İşte önemli nokta da bu. Türkiye evine dönerken 'Avrupa'nın 4 büyük takımından biri' unvanı ile dönüyor. Belki skor olarak 4. konumda olabiliriz. Ama futbol olarak birinci olduğumuzu kabul edelim. LEVENT TÜZEMEN: SAĞLIK OLSUN (SABAH) Türkiye'nin Almanya'ya büyük üstünlük sağladığı müthiş keyif veren bir ilk yarı izledik. Almanlara top göstermedik, pozisyon vermedik. Bu güzel oyunda sahaya çıkan kadronun büyük payı vardı. Turnuva başından bu yana ilk kez birbirini tamamlayan bir kadro gördük. İkinci yarı yine akıllı hücum ediyorduk. Sıkıştığımızda ileriye gelişi güzel vurmuyor, ayağa isabetli pas yapıyorduk. Ancak Sabri, Podolski'yi çok fazla unutuyordu. Semih rakipleriyle boğuşurken iyi de top tutuyordu. Ama bize yapılan faullere Busacca kart göstermiyordu Akıllı hücum ediyor ama final paslarında zamanlamayı ve topun şiddetini ayarlayamıyorduk. İyi oynarken unuttuğumuz Podolski'nin ortasına yanlış çıkan Rüştü yüzünden Klose'nin golünü önleyemedik. GÜRCAN BİLGİÇ: KIYMETİNİ BİLSİNLER! (SABAH) Sıkıntıların içinden bir dev daha çıkarmayı başarmıştık. İlk yarı bittiğinde oyunun hakimi de, pozisyonların sahibi de, Basel'in kabadayısı da bizdik. Fatih Terim, biri kaleci, ikisi sakat 15 oyuncu ile sahadaydı. Tartışılmayacak kadar alternatifsiz, bir o kadar da mücadeleci bir takımla oynadı. Topa kendini en çok gösteren oyuncuydu. Ama bu isteğini daha efektif kullanamıyor, ilk Alman golünde de topu kaptıran oluyordu. Ayhan'ın zeka pırıltıları, "ah'lar vah'lar" içinde beklediğimiz karşılaşmayı, Almanlar'ın kabusu yapmıştı. Evet, son saniyelerde yenildik Almanlar'a. Onlara finalist olmanın ne kadar değerli olduğunu iyi hatırlattık, gittikleri maçın kıymetini öğrettik. Bundan sonra bir Türk takımı ile karşılaşacak Avrupalı veya Türkiye'yi karşısında bulacak her hangi bir takım üç kere düşünmek zorunda kalacak; "Bu çılgın adamlarla nasıl baş edeceğiz" diye düşünecekler. Çinliler, "Çin Seddi" ile başa çıkabildiler, bakalım onlar bu gurur ve inat ordusunu nasıl engelleyecekler. |
şimdide rüştünün üstüne yüklenme zamanı!!! ilginçç.... |
Dünya ülkelerine savunma futboluyla başarılı olmayacağını ve atak futbolla ayakta durulabileceğini öğrettik, turnuvaya renk kattık, maçlarımız büyük bir beğeniyle izlendi... Teşekkürler TÜRKİYE'M |
dün gece hepsi harikaydı almanlar sahada yoklardı neredeyse bi kaç pozisyonları vardı o da gol oldu...hepsinin yüreğine sağlık bize o günleri yaşattılar... |
Alıntı:
|
keşke kötü oynasaydık bu kadar üzülmezdimmm bu maç bzm hakkımızdı geri hakemin yüzündenn gitti gzlim maçç almanlarda iç profösyonel değildi çok gıcık kaptım bunlardannn ah ardah ah tuncay hakemler yüzünden yandııı onlar olsaydııı şimdi sevinçten günlerce yatamazdımm neyse sağlık olsunn TEŞEKÜTLER CESUR YÜREK ABİLERİM CANLARIMM |
Alıntı:
|
kötü uynadığımız maçları kazandık iyi oynadığımız maçı kaybettik futbolun cilvesi bu olsa gerek |
Teşekkürler RÜŞTÜ.. 1-Milli takımda oynadığın 119 maçın en az 110 unda çok iyi oynadığın için, 2-Türk sporcusuna gerçek bir FAİR-Play örneği sunduğun için 3-Hiç bir zaman spor dışı gündem oluşturmadığın için 4-Futbolcu değil Sporcu olduğun için, 5-Beşiktşta oynadığın için.. TEŞEKKÜRLER RÜŞTÜ..seni ellerim kızarana kadar alkışlıyorum... Unutmayalım ki PETR CECH bile takımını yakabiliyor.. |
gerçekten 90da gol yemek çok zormuş yaw Rüştü ben çok büyük hayal kırıklığa uğrattı :S Ayrıca ben böle bir hakem görmedim yha resmen Almanları tuttu olmaz böyle bişe. Böle hakem olmaz olsun. |
geldiğimiz gibi gıttık bu defa :D hep 90 da gulen bız olmıcaz ya saglık olsun uzun zamandır ısledıgım en heyecan verıcı mactı hakemı yok sayarsak hersey superdı rustu hatalıydı ama olacagı buymus bence buyuk bı olay deıl |
Rüştü öyle bir zamanda hata yaptı ki. Kendi emeğini de çöpe attı.. Bild gazetesinin benzetmesi gerçek oldu. İNTERNETHABER- Viyana önünden 3. kez döndük. Bizi düşman değil Rüştü'nün hatası yaktı. Yılların tecrübesi Rüştü olmayacak bir hata yaptı. Alman Bild gazetesi Hırvatistan maçı öncesi Rüştü için "Kamikaze kaleci" benzetmesi yapmıştı. Gerçekten de Almanlar'ın dediği gibi oldu. 79. dakikada bütün hayallerimizi yıkan bir çıkış yaptı. Klose'nin önü ve arkası milli oyuncularla çevriliydi. Klose'nin kafa vuruşundan başka bir seçeneği yoktu. Rüştü kalesinde kalsa topu rahatlıkla çıkaracaktı. Çünkü Klose'nin önü ve arkası tutulmuş kısıtlı bir vuruş imkanına sahipti. Ama yapmadı. Yılların tecrübesi acemice bir hareketle çıkış yaptı. Uzun mesafeden Gelen topu yumruklamak istedi. Onu da beceremedi. Iska geçince fırsatçı Klose, kafa vuruşuyla bu hatayı affetmedi. Top boş kaleye giderken Almanlar bayram etti, bizler de yıkıldık kaldık. Rüştü'nün ilk hatası değildi bu.. Hırvatistan maçında rakip futbolcunun peşine gereksiz yere koşunca kale boşalmış. Hırvatlar da benzer kafa golüyle topu ağlarımıza yollamıştı. Semih son saniye golüyle kurtarmıştı kaptanını. Ancak bu kez Semih de yetmedi.. |
Rüştünün hatası kesin.. Kazım kanat volkanı yerden yere vurup bu takımın kalecisi Rüştü olmalıdır diyordu, şimdi haksız çıktı ona yakınıyor. |
Alıntı:
|
Rüştüyü hiçbir zaman tutmadım ne fenerdeyken ne bizdeyken.Sırf Beşiktaş'da oynuyor diyede savunacak halim yok.Rüştü bence en acaip golleri çıkarabilen ama en aptalca yenmeyecek golleri yiyen bir kalece yani tam bir saatli bomba.Günündeyse iyi maç çıkarıyor ama değilse çocukça goller yiyor.Porto maçını ne çabuk unuttunuz onun yüzünden maçı kaybettik belkide üst tura çıkamadık.Dün ise bizi tarihimizde ilk defa finale çıkma şansından etti..Dikkat edin FİNAL ŞANSI.. |
Teşekkürler RÜŞTÜ.. permalink 1-Milli takımda oynadığın 119 maçın en az 110 unda çok iyi oynadığın için, 2-Türk sporcusuna gerçek bir FAİR-Play örneği sunduğun için 3-Hiç bir zaman spor dışı gündem oluşturmadığın için 4-Futbolcu değil Sporcu olduğun için, 5-Beşiktşta oynadığın için.. TEŞEKKÜRLER RÜŞTÜ..seni ellerim kızarana kadar alkışlıyorum... Unutmayalım ki PETR CECH bile takımını yakabiliyor.. __________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. |
Alıntı:
Terbiyeli olalım...! |
biz sevinmesini de bilmeyiz ki, fazla gelir bu bize, takımını tüm dünya kabul edip takdir etmiş, çok üzülsek de saygı duyularak elenmişiz ama sonrasında illa ki günah keçisi ilan etme çabasındayızdır, bu bir takım, bireyselleştirmeyin, bir hata yapılıyorsa bu futbolun içinde talihsiz bir hata olarak kalmalıdır, elenmemizin tek sorumlusu birileri ilan edilmemeli, kalkık ayağa alkışlayın şu takımı, biraz takımınızla gurur duyup onurlanmayı öğrenin... |
şuan hırvatları ve çekleri çok iyi anlıorum son dakikada gol yemek hemde çom iyi oynarken gerçekten çok kötü oluomuşş ama bence almanya 2. yarıda hakemler sayesinde yendi bi hakem bu kadar artniyetli olur sinirden çatlicaktım ama yinede teşekkürler türkiyee .. |
Hırvatistan maçını ne çabuk unuttuk?? kurtardığı penaltı bizi sevince boğmadı mı bugün küfür ettiğimiz adam??? kötü günde satacakmıyız??... hatalar insanlara mahsus. öncedende yapmıştı, şimdide yaptı belki yarında yapacak.. ama bi o kadarda sevinç gözyaşlarına boğdu ... İyiki varsın, Teşekkürler Rüştü. |
kazim agabeyimiz yine konustu kim tutar seni kazim abi. |
ya neden rustu gunah kecısı kımse volkanın salakca kart yıyıp kaleyı bırakmasını konusmuyor.adam salakca bır kart goruyor boyle bır zamanda kımse ona bırsey demıyor rustu suclu oluyor anlamıyorum ben |
ne oldu rüştü'yü koruyan arkadaşlar? hala korumaya devam edecekmisiniz hala hatalı golü cech bili yedi diye kendinizi kandıracakmısınız? Rüştü tam bir Fİ-YAS-KO kalemiz allah'a emanet olacak. yönetimin acele bir kaleci alması lazım yoksa bunun yüzünden bütün kurvarlarda başarısız olacağız. |
Alıntı:
lig başlayınca göreceksiniz benim haklı çıktığımı! inşallah şampiyonluk gitmez bu sakar kalecinin yüzünden... |
Alıntı:
Gol yemeyen kaleci gördünmü sen arkadaşım?????????? hatalar elbette yaptı ama bu denli üzerine gidilmesi doğru mu???? |
hakan gecsin kaleyede yine 8 tane yiyelim ezik maçlarında bacak arası yiyelim sonra topu sektirsin semihin önüne dimi doğrusu bu olur |
Alıntı:
yani bu kadar basit goller yenmezzz.....yenmemeli.. |
ya iyi gün dostu olmayı bırakalım, dünya 3.sü olmamızdaki büyük rol rüştüdeydi, tecrübesi, kariyeri belli olmadı, tutamadı ve yedi............... bu kadar yani, saldırmanın, aşağılamanın bi anlamı yok |
Alıntı:
lig başlayınca bu verdiğin desteğin arkasında durabilecemisin bakalım... |
Alıntı:
Dururum arkadaşım beni birçok kez sevinçten ağlatan, başarılı bulduğum kalecilerden biri. |
fenerde oynarken benide çok sevindiriyordu bize karşı yediği hatalı gollerden dolayı:D ama beceriksiz yönetimin sayesinde artık rüştü'yü gördüğümde sevinemiyorum... |
Alıntı:
|
Alıntı:
:) :) :) yönetime dilekçe yaz :) :) :) |
Yenilince yaktın bizi rüştü mü olduk? |
rüştü tmm 2.golde hatası vardı ya 3. golde kimin hatası vardı defans uyudu be kimse bunu konuşmuyor . unutmayalım ki rüştünün çek maçındaki performansı buraya getirdi bizleri . eğer volkan olsaydı +2 daha yerdik . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yine bir turnuva yine bir fiyasko. yine alamadık şu kupayı yüzüp yüzüp kuyruğunda bırakıyoruz işi. Ben sevinmiyorum çünkü 29 haziran günü tarih bizi değil her zamanki gibi kazananı yazacak. bizde renk kattık gibi aöutacaz kendimizi. aslında bu kupayı çok az düzeltemelerle alabilirdik. Bu turnuvada toraman topuz tekke altıntop gibi bir kaç alternatf olsa idi kupa bize gelebilirdi. en azından bir yararı oldu terimden kurtulduk |
Alıntı:
|
ARKADASLAR RUSTU BU SENE HALA BESIKTASTA OYNARSA BIZ SAMPIYONLUGU UNUTALIM PORTO MACINI YAKAN O MILLI TAKIMI YAKAN OOO BI MAC GOSTERIN KURTARDIGI HAKAN 50 YESEDE O GECSIN KALEYE |
Türkiye`de Saat: 02:52 . |