![]() |
Deniz... Rus adam, yüzme bilmiyormuş.Temel ile dursun da ordan geçiyorlarmış. Rus adam denize düşmüş, Rusca imdat diye bağırmış!! Temelle dursun aynı anda; Rusca öğreneceğine yüzme öğrenseydin da demiş!! |
Çekirdeksiz karpuz... Bir genetik kongresinde herkes icatlarını anlatıyormuş; İngilizler - Bizler balık ve devenin genlerini birleştirdik, kollestrolsüz et ürettik demişler. Fransızlar; - Tavuk ve inek genlerini birleştirdiklerini bu sayede hızlı bir üreme gerçekleştirip et problemini ortadan kaldırdık. Temel de; - Biz, karpuz ve hamam böceği genlerini birleştirdik demiş. Bu sayede karpuzu kesince çekirdekler sağa sola kaçıyor ve çekirdeksiz karpuz yiyoruz |
Temel ve dedesi... Temel ve dedesi otele gitmişler. Otelde tekbir yatak boşmuş, dede torun birlikte yatmışlar. Gece yarısı dede Temel'i dürtmüş "Temel bana karı bul". Temel "dede sakin ol yat. Biraz sonra dede ikinci defa "Temel bana karı bul". Temel "Dede sakin ol yat". Dede biraz sonra üçüncü defa "Temel bana karı bul" deyince en sonunda Temel isyan etmiş. "Dede tuttuğuna güveniyorsan o benimkidir." |
:D:D:D:D süperrr hepsiii |
> > İDAMA MAHKUM OLAN TEMEL'E SON ARZUSUNU SORMUSLAR; > > 'BENU OĞLUMIN YANUNA GÖMİN' DEMİŞ. > > OĞLUNUN YAŞADIĞI ORTAYA ÇIKINCA; 'BEN BEKLERUM' DEMİŞ. vay be bizim temel bu kadar akıllı mıymış:D:D |
megine sağlık kardeşşş |
Medya Temel bir gün hamama gider. Herkesin üzerinde peştemal vardır ama Temel'in üzerinde bir gazete kağıdı sarılıdır. Temel'e sorarlar: "Temel hayırdır niye peştemal değilde gazete kağıdı?" Temel cevap verir: "Oğlum medya her şeyi büyütüyor..." |
Doğumgünü Temel ikametgah icin muhtara gitmis. Muhtar sormus : - Dogum gunun ? - 22 Kasim - Hangi yil ? - Her yil...... |
Top atışı Temel ile Dursun evlerinin bahçelerinde otururken bir tane, bir tane daha derken 21 tane top atılır.Temel dayanamaz,sinirlenir. -Bugün komşu devlet başkanı geldi. Onun için top atılıyor, der Dursun. Temel sinirli sinirli başını sallar: -Şu işe bak! Bizim zamanımızda tek atışta vururlardı... |
Sünnetçi... Temel,İngiliz ve Fransız bir trende gidiyorlarmış.Bir sinek Fransız'ı rahatsız ediyormuş.Fransız çekmiş kılıcını sineği ortadan ikiye bölmüş. Cebinden kimliğini çıkarıp: -Fransız Kraliyet Ailesi. demiş. Başka bir sinek İngiliz'i rahatsız ediyormuş.İngiliz kılıcını çekmiş ve sineği ortadan ikiye bölmüş. Sonra cebinden kimliğini çıkartıp: -İngiliz Kraliyet Ailesi.demiş. Başka bir sinek de bizim Temel'i rahatsız ediyormuş.Temel kılıcını çıkartıp sineğe sallamış. Sineğe hiç birşey olmamış. Sonra cebinden kimliğini çıkartıp: -Fenni sünnetçi demiş...!!!:):):) |
Yazık... Temel satılık papağanları inceliyormuş. En pahalğ papağanın önünde durmuş: -Abi bunlar nece konuşuyor? -İngilizce, Fransızca, Almanca -Kaç paradır. -On milyon -Lazca biliyomu? -Bilmiiyo Temel papağanın burnunu okşamış: -Bu burunla yazık!. |
Havada kalduk... Temel uçakla trabzona gidiyomuş. Uçaktan bir takım sesler gelmiş pilot merak etmeyin uçağın bir motoru bozulmuşturder. Temel hostesi yanına çağırır ve sorar: Bu uçakta kaç motor vardır. Hostes 2der. Sonra tekrar bir ses daha gelir. Pilot uçağımızın bir motoru daha bozuldu der. Sonra temel içinden: Eyvah havada kalduk... |
Niye yedin? Küçük Temel birgün sokakta oynarken yoldan geçen bir hamile bayanı durdurur. Kadının karnını işaret ederek:-"Teyze o ne?" der. Kadın da: "O benim çocuğum", der.Temel: -"Çocuğunu seviyor musun teyze?" der. Kadın da: -"Tabii ki evladım" diye cevap verir. Temel de: -"O zaman onu niye yedin?" der |
Eğer bilirsen... Temel'in bir çiftliği vardır. Çiftlikte sadece 2 tane koyunu vardır. Can sıkıntısından yoldan geçen Dursun'u durdurur ve konuşmaya başlarlar. Temel: - Ula Dursun sana bir soru soracağım. Eğer kaç tane koyunum olduğunu bilirsen, ikiside senin olsun.... |
Renkler... Temel ile Dursun beraber araba almışlar. Neyse bunlar trafik lambasına gelmişler, ışık kırmızıdaymış. Temel Dursun'a: - Ula ne güzel renk göreymisun Sonra yeşil olmuş. Dursun Temel'e: - Ben bu rengi daha çok beğendim. Sonra turuncu olmuş.İkisi de birden: - İşte bu en güzelidir En sonunda tekrar kırmızı olmuş.Dursun Temel'e: - Hadi sür, bunu daha öncede gördük, demiş |
Tören... Adamın biri yine Karadeniz'i gezerken bakmış bir tepenin üzerinde Lazlar dansediyor ve ara sıra aralarından birini tepeden aşağı atıyorlar. Adam korka korka Lazların yanına yaklaşıp sorar : - Pardon ama ne yapıyorsunuz ? Körmüsün daa, Temel atma töreni yapıyoruz. |
Doktor temel... Kadının bi tanesi rahatsızlığı bulunan oğlunu doktor temele götürmüş. kadın-Doktor bey oğlum rahatsız. temel kadına neyi olduğunu sorar. kadın sayar;bacakları çarpık,kolları tutmuyor,gözleri iyi görmez ve de pek iyi işitmez der. temel bunun üzerine kadına döner ve soyun der.Kadın şaşkın bir vaziyette, -doktor bey hasta olan ben deyil oğlum der. temelde; anladımda bayan oğlunuzu düzeltmek yenisini yapmaktan daha zor. d-e-r...... |
Rahip temel... Temel Fransa'da rahip olmuş. Yardımcısı ile otoyolun kenarında ellerinde "Kardeşler! Yolun sonu yaklaştı... Bir an önce bu tuttuğunuz yoldan dönmelisiniz!" yazan levhayı, yoldan araba geçtikçe kaldırıp, şoförlere göstermeye başlarlar. Oradan geçen ilk şoför levhayı okur okumaz, kiliseye para toplayacaklarını düşünerek, kendi kendine söylenir: - Hiç olmazsa bizi burada rahat bırakın! Araba virajda kaybolduktan hemen sonra acı bir fren ve arabanın nehire uçuş sesi duyulur... Bu durumu anlayan rahip Temel, arkadaşına der ki: - Esasında biz levhaya 'Köprü yıkıldı, geçmeyin!' yazsak, şu yazdıklarımızdan daha anlaşılır olacak herhalde. |
Hangisi açık olsun... Trabzon´da, üniversite ikide bir akşam yemeğinden sonra 4 arkadaş bir cay ocağına gittik. Üç arkadaş demli bende açık çay istedim. - Usta bize bir açık üç demli çay" dedim. Çaycı: - Uşağum hancisi açık olsun... |
Baba yüreği... Temel annesine sormuş: -Anne ben nasıl dünyaya geldim? Annesi -'Gece yatarken baban ile yatarken yastığın altına bir kutu şeker koyduk sabah bi baktık ki sen doğmuşsun.' der. Bu fikir Temel'in aklına yatar. Gece yatarken yastığının altına bi küp şeker koyar. Sabah kalktığında her yerde karınca var. Temel içinden der: '-Ula şeytan diyo ki tut çarşafı silk ama baba yüreği işte dayanmıyo.' Demiş |
Meryem ana... Temel askerde paraşüt eğitimi alır.Günden güne özel bi odada paraşüt eğitimi almaktadır.Gün gelir ve uçaktan atlama tatbikatı yapılacaktır. Komutanları Temel'e ve arkadaşlarına paraşütün nasıl açılacağını şöyle anlatmış: - 1. ipi çekin paraşüt açılmassa 2.ipi çekin ondada paraşüt açılmassa 3. ipi çekin on dada paraşüt açılmassa Meryem Ana'ya dua edin demiş. Herkes sırayla paraşütten atlamış ve sıra Temel'e gelmiş temel de "bismillah" deyip atlamış. Sırayla ipleri çekmeye başlamış 2 tanesini çekince açılmamış son şans olarak 3.ipi çekmiş ondada paraşüt açılmayınca komutanı yanından paraşütle geçerken ona - uyyy komitanum hau karinun adi ney du ??. |
Yıldırım... Bir gün savcı, morga gelen cesetlere bakmış. Birinci ceset sırıtıyormuş, -Niye bu sırıtıyor? diye sormuş. Ordakiler de: -Lotoda 6 bildi sevinirken kalpten gitti, demişler. İkinciyi açmışlar o da sırıtıyomuş, -Niye bu da sırıtıyor? diye sormuş savcı. Ordakiler de: -30 yıl sonra 1 trilyonluk iddiayı kazandı, sırıtırken gitti!, demişler. Sıra Temel'in cesedine gelmiş, açmışlar kömür gibi sırıtan bir ceset çıkmış. Savcı sormuş: -Bu niye böyle diye.. Ordakiler de: -Aslında onu yıldırım çarpmış ama o fotoğraf çekiliyor sanmış, poz vermiş. |
Bilmece... Temel Dursun'a sorar: -Ula Temel cebimde kaç elma var bilirsen ikisinide sana vereceğum. Dursun da cevap verir: -Üç |
Kim... Temel Paris'te bir otelde kalır. Barmenin biri, değişik şivesi nedeniyle Temel'i pek bir sever ve ona bir soru sorar: - Mösyö, babamın bir oğlu var, ama benim kardeşim değil. Bu kimdir? Temel düşünür, taşınır, dener, bulamaz. - Pilemedum, kimdur? der. barmen yanıtlar: - Ben mösyö, ben! Bu cevap Temel'in pek hoşuna gider, aynı soruyu o da köy kahvesinde sorar, kimse bilemez. Temel'e sorarlar: - Pilemeduk kimdur? - Paris'te kaldiğum otelin parmenudur! |
Ne yemiş... Temel, Cemal´e sorar: -Bu cün ögleye cok güzel bir sey yedum, pil pakalum nedur? -Ola ne pileyum? -Pi golayluk edeyrüm sagaa... Yedugum sey "P" ile baslayiii... -pilav... -Yok... -Pirasa... -Yok... -Pasturma... -Yok... -E.. Pilemedum, sen söyle... -Pamya!.. |
700 gr... Temel bir gün almanyaya gitmiş..şaşkın şaşkın gezerken bir almanın yanından geçerken yere tükürmüş Alman sinirli şekilde bizim burda yere tükürenin ağzına 100gr sıçılır demiş ve temelın ağzına 100gr sıçmış neyse temel TÜRKİYE ye geri dönmüş neyse ki... alman vatandaşı orda görmüş.. birde bakmış ki... yere tükürdüğünü görmüş hemen yanına koşmuş ve hemen demiş ki bizim burda yere tükürenin ağzına 500gr sıçulur demiş ve pantolonu çıkarmış *ötünü almanın ağzına dayamış Temel kendini zorluyormuş ama bi.. türlü sıcamamış tabi almanın canısıkılınca temelın daşaklarıyla oynamaya başlamış vebir süre sonra temel bi.. sıçmış700gr ve alman hemen tepki göstermiş ...200gr fazla sıçtın demiş TEMEL:eeeee.. demiş tartının ayarlarıyla oynarsan böyle olur demiş |
urolog... Temel urologa gitmis. Temel "Doktor bey idrarimi yaparken agrilarim var" Doktor "yaniyormu peki?" Temel "Henüz yakmayi denemedim" |
Münibüscü... Temel birgün durakta münibüs bekliyormuş, uzun bir zaman dan sonra münibis gelir, bu arada münibüs aşırı derecede kalabalıktır.Temel baş parmağını kaldırır durmasını emreder, söför de tüm parmaklarını sallamaya başlar.. Temel kızıp baş parmağını iki parmagının arrasına sokar münibüs cü iner. ___Neden böyle terbiyesizce hareket yapıyorsun.... ___Temel de; Sen neden aval aval parmak larını sallıysun. Ben sana kalabalık yer yok dedim.. Ha uşak bende, sana beni araya sıkıştır dedim... |
İmam... Köyün imamı Dursun öğle namazını kıldırken birden yellenir. Bütün köylü bunu duyunca Dursun bu olayı kendine yediremez, köyden ayrılma kararı alır ve köyden ayrılır. Aradan 15 sene geçer, köyünü özler ve geri döner. Köyün girişinde 18 yaşlarındaki Temel'le karşılaşır: Dursun Temel'e "Sen kimlerdensin?" der, Temel cevaplar. İmam "Peki kaç yaşındasın?" diye sorar bu kez. Temel cevap verir: "Valla pek emin değilim ama imam yellendiğinde 3 yaşındaymışım" |
Şampuan... Temel duş almaya girer, şampuanı saçlarına boşaltıp ovalamaya başlar. Sırtını keslemeye gelen annesi sorar : - Oğlum kafanı ıslatmayacak mısın??.. Temel cevap verir : - Yok anne bu şampuan kuru saçlar içinmiş... |
Keduuum... Soguk bir kis gününde temel kedisini almis yikamaya nehire giderken adamin biri sorar;ula temel nereye gideysun temelde nehire ha bu kediyi yikamaya gideyum adam sasirir yapma temel etme kedi ölür,ula karisma der temel o benim kedim hic bir sey olmaz aradan bir kac saat gecer adam temeli tekrar görür ama temel aglamaktadir ula temel ne oldi keduuuuuuuuuum keduuuum der aglar temel adam kizarak ula salak ben sana demedum mi?bu sogukta kedi ölür diye temel ise gayet masum bir tavirla ula aptal kediyi güzelce yikadim bir sey olamdida kurusun diye sıkarken öldi;)) |
Vampir2... ingiliz, alman, fransız ve temel vampir vampir bara girmişler. İngiliz vampir bara yaklaşmış - bana bir double ab rh (+) kan demiş. barmen vermiş ingiliz gitmiş masaya oturmuş. bu sefer alman vampir yaklaşmış bara barmene - bana bir 0 rh (-) açık kan demiş. barmen hemen hazırlamış. alman da ingilizin yanındaki masaya geçmiş. peşine fransız yaklaşmış bara ve barmene - bana bir double b rh (+) kan lütfen demiş. barmen onunkini de verdikten sonra temel yanaşmış bara ve barmene - bana bir büyük bardak sıcak su lütfen demiş. barmen şaşırmış haliyle. temel'e - pardon birşey sormak istiyorum. temel de - sor demiş. - herkes kan isterken sen neden sıcak su istiyorsun demiş. temel hiç istifini bozmadan cebinden bir orkid çıkarıp - konuşma lan ben sallama içmeyi severim demiş. |
züper bişi helal olsun :D |
iyilik yap denize at... Temel ile Dursun sahil kenarında yürüyolarrmış. Birden denizden imdat sesleri duyulmaya başlamış, birde bakmışlar adamın biri boğuluyo. Hemen denize atlayıp kurtarmışlar ve kenara getirmişler. Temel sonra birden adamı tutup tekrar denize atmış. Dursun şaşırıp sormuş; "Uy ne yaptın da?.." Temel de cevap vermiş; "Eee dedemin lafidur iyilik yap denize at..." |
Öbür dünya... Temel ile Dursun öbür dünya'yı çok merak ediyorlarmış. Sonunda anlaşmışlar, kim erken ölürse o değerine telefon açıp öbür dünyayı tarif edecekmiş. Fıkra bu ya en sonunda Dursun ölüyor. 2 gün sonra Temel'in telefonu çalıyor. Arayan Dursun. Biraz hoş beşten sonra Dursun şöyle der; - Ula Temel sana pi iyi pi da çötü haberum vardur? - Ula Dursun adami çatlatma önce iyi olani soyle. - İyi haber burda bu hafta Trabzonspor-Fenerbahçe maçı var. Kötü haber ise Trabzonspor'un ilk onbirinde sen de varsın... |
eskden temel farmıydı yha :D onun zamanında buyumek ısterdum daa :D |
temel'in fıkralarını çok seviyorum.çok tşk ediyorum:D |
Biletimi yırttı... Temel, oğlu Hasanı ödüllendirmek için para vermiş ve sinemaya göndermiş. Hasan gişeden biletini almış ve salona girmiş ancak biraz sonra aglayarak dişarı çıkmış. Gişedeki kız Hasan in yanına gidip ne olduğunu sorunca Hasan da : -Kapidaki amica piletumi yirttu... |
Murat 124 Bir gün Temel dandik arabası ile yolda kalmış. Dursun Ferrari'siyle gelmiş ve Temel'in arabasını çekmeye başlamış. Biraz sonra yanlarından hızla bir Mercedes geçmiş. Dursun: -"Ula sen misun benu geçen?!" demiş ve yüklenmiş gaza. Radar kontrolü yapan polis, amirine şöyle demiş: -"Efendim bir Ferrari ile Mercedes yarışıyor. Arkadan da onları geçmek isteyen bir Murat-124 geliyor!" |
Maymun... Bilim adamları bir gün uzayda üreme olup olmadığını öğrenmek için bir deney yapmaya karar verirler.Bu deney için de bir Alman bir İngiliz ve birde Türk seçmişler.Türk olarak ta temel seçilmiş.Bunlara birertane dişi maymun verilerek uzaya roketlemişler.Bir hafta sonra Alman döner,uzay aracının kapısı açılır ve alman iner,arkasından dişimaymun ve onun arkasındanda birkaçtane yarı insan yarı maymun yavru iner.Ondan bir hafta sonrada İngiliz aynı şekilde döner.Fakat bizim temel bir ay olur yok ikiay olur yok.Bir yıl olur, ikiyıl olur üç dört beş ve sonunda Temel'den bir sinyal ''celeyrum''.Uzay aracının kapısı açılir, önce Temel iner ardından maymun sürünerek iner ve onun arkasındanda yalnızca birtane yarı insan yarı maymun bir yavru iner.Oradakiler Temel'in bir araç dolusu getireceğini beklerken yalnızca birtane görünce başlarlar Temel'e allah belanı versin,hayvan herif,itolu it ne bu hani yavrular deyince Temel dayanamayıp Has******in lan ibneler siz onu bana ERKEK maymun vermeden önce düşünseydiniz der. |
Türkiye`de Saat: 13:31 . |