![]() |
gazete ilanı... Temel gazeteye "Eş aranıyor" ilanı vermiş. Ertesi gün yüzlerce mektup almış. "Benimkini alabilirsin!' |
Sen konuş... Birgün şehirler arası yolculuk yaparken şöyle bir olaya tanık oldum. Otobüsümüz Trabzondan hareket etmişti. Bartına doğru yol alırken şoför mahalinin arkasındaki koltuktaki bey yasak olmasına rağmen cep telefonu ile konuşuyordu. Şoför bir iki "şey efendim", "yasak" falan dediyse de beyfendi konuşmaya devem ediyordu. Şoför dayanamayıp : - Kardeşim bilmiyor musun otobüste konusmak yasaktır,arabanın sistemini bozuyorsun. Beyefendi hiç oralı bile olmadan: - Uşağum Tursun otobüste konuşmak yasakmış. Sen konuş ben seni dinleyrum... |
uzay... Çeşitli milletlerden temsilciler,uzay konferansında buluşmuşlar.bizim Türkiye'yi de temel temsil ediyormuş. Konferansa katılan ülkelerin temsilcileri uzaya yolculuk hakkında ülkelerinin çalışmalarını anlatıyorlarmış.işte:"biz marsa gidicez","biz stüründe hayat kuracaz" "ayla dünya arasında seferler yapacağız" gibi,herkes tek tek çıkıp anlatıyormuş. Yanlız bizim temel sus pus, ne anlatsın. En sonunda konferans üyeleri durumu fark edip Temel'e sormuşlar: "siz Türkiye olarak çalışmalarınız nedir?" bizim Temel'de hiçbir şey dememektense bir şeyler uydurayım diye düşünmüş ve: "biz çalışmalarımızı sürdürüyik, gunese gieceğuz." demiş.hemen üyeler şaşkın bir vaziyette hep bir ağızdan:"olur mu öyle şey yanarsınız,manyak mısınız siz?"gibisinden laflar etmişler. Bizim Temel de cevap vermiş:"o kadar enayü değülüz uşağum,biz günese akşamüstü serinliğinde gideceğuz." demiş... |
Temel'in siğarası... Temel kayıkla her gün balığa çıkarmış fakat döndüğünde sağ bacağı dizine kadar ıslakmış, bunu görenler meraktan sormuşlar. - Ula temel Niye bacağın ıslak geliyorsun. Temel cevap vermiş: - Sigarayı içeyrum, denize atayrum, sönsün diyede üstüne basayrum. |
Nefes... Temel'e birgün sormuslar - En cok hangi nefesi seversin. Temel'de onlara şu cevabı vermiş: - Sigaramın ilk nefesi ve kaynanamın son nefesi.... |
Cennet ve cehennem... Öğretmen din dersindeydi.Çocuklara sordu. -Kim cennete gitmek ister? Herkes parmağını kaldırdı. -Peki kim cehenneme gitmek ister? Bu sefer kimse parmak kaldırmadı. Öğretmen Temelin ikisinede parmak kaldırmadığını gördü ve -Sen niye paarmak kaldırmadın? temel:annem okuldan çıkınca hemen eve gel dedi öğretmenim... |
Buradan gidelim... Temel ve Cemal deniz kıyısında oturmuş balık tutuyorlardı. Temel bir ayakkabı çekti. Cemal bir süzgeç çekti. Derken bir terlik çekince, Temel; - Ula Cemal purdan cidelim daa, aşağıda birileri oturayi... |
Madem ki gördün... Birgün Temelle Dursun güzel bir günde dolasmaya çıkmışlar. Biraz ilerlemişler Dursun: - Uyy Temel cördün mü cördün mü ? demiş. Temelde büyük bir telaşla : - Neyi? demiş. Dursun : - Hava da uçuşan kuşları. Temel de : - Cördüm cördüm demiş. Az daha gitmişler Dursun yine : - Temel cördün mü cördün mü ? demiş. Temel yine : - Neyi ? Dursun : - Ormanda açan çiçekleri demiş. Temel yine: - Cördüm cördüm demiş. Az daha gitmişler Dursun yine : - Uyy Temel cördün mü cördün mü demiş. Artik bu sözden bıkan Temel : - Ula cördüm cördüm demiş. Bu kez Dursun : - Ula madem cöreysun da niye basayisun ayağinun altinda ki boka.... |
Poka basayduk :) Temel yolda yürürken yerde bir öbek görmüş.Merak edip Tadına bakmış.Ardından - Ula az daha poka basayduk demiş... |
Yanlış karı... Bir gün Temel ile Dursun yolda karşılaşmışlar, Temel ile Dursun hal hatır sorarken,dursun bir şey farkeder,Temel`e sorar: -Temel niye yüziğü yanlış parmağuna taktin. Temelin cevabı şu olur: -E ne olacak çünkü yanluş karuyla evlendim de ondan. |
Türkiye`de Saat: 13:06 . |