Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-04-2010, 00:14   #1
1903-1984-2008
 
Efsane48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Angry "Bu kadar küfür olmaz"

"Bu kadar küfür olmaz"

Beşiktaş yönetiminde Basın Sözcüsü, İletişimden Sorumlu Üye ve Futbol Komitesi Üyeliği görevlerini yürüten Prof. Dr. Mete Düren, Erdem EROL a konuştu.



Click the image to open in full size.

ÖZEL RÖPORTAJ / Erdem EROL
Mete Düren, Fenerbahçe maçı öncesi hakem Hüseyin Göçek ile ilgili açıklamalarından ötürü, “Bu zamana kadar korumuş olduğum çizgiyi çok fazla aşmış olduğumu düşünmüyorum ama yinede bazı şeyleri söylemeyebilirdim diye düşünüyorum” dedi.
Düren, Sivasspor karşısında İnönü’de TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine yükselen küfürlere de değindi ve “Maç başında takıma ve hocasına sahip çıkmak ne kadar doğruysa maç boyunca federasyon başkanına ve Fenerbahçe başkanına bu kadar küfür olmaz yani. Olmaz. Ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar bu olmaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Biz kendi başkanımıza yapılan hakareti ortadan kaldırırken başka başkanlara yapılan hakareti mübah kabul ediyoruz diye bir şey yok” diye konuştu.
Yeni sezon için yönetim olarak düşünülen yapılanmadan bilgiler veren Mete Düren, takım içerisinde bir ücret dengesizliği olduğunu belirterek formda bir Delgado’nun Alex’den daha iyi işler yapacağını ifade etti ve ekledi:
“Delgado olsaydı Tabata’ya bile gerek kalmazdı”
Sponsorlar araclığıyla 2 yıldız transferi gerçekleştirceklerini ve yabancı oyuncularla ilgili ciddi bir kontenjan problemleri olduğunu kaydeden Düren, bu sorunu halletmeleri gerektiğini dile getirdi.

"İSTEDİĞİN HAKEMLE DE MAÇ KAZANAMAYABİLİRSİN"

"BAZI ŞEYLERİ SÖYLEMEYEBİLİRDİM"
"BU KADAR KÜFÜR OLMAZ"

"KÜFÜRÜ MÜBAH KABUL ETMİYORUZ"
"F.BAHÇE MAÇINDAKİ GİBİ BARİZ HATALAR YAŞANMADI"
"HOCAYLA DEVAM"
"MUSTAFA HOCA ARAGONES GİBİ DEĞİL"

"TAKIM İÇİNDE ÜCRET DENGESİZLİĞİ VAR"
"DELGADO OLSAYDI TABATAYA GEREK KALMAZDI"
"REVİZYON İÇİN EKOMOMİK TABLO YOK"
BOBO BİR YERE KADAR”

"MUSTAFA HOCA DAUM'DAN DAHA ALMAN"
-Fenerbahçe maçının hakeminin Hüseyin Göçek olmasına tepki göstermiştiniz. Tepkinizde haklı olduğunuza inanıyor musunuz?
Hakem tayin edilmeden önce kulağımıza gelen bir takım isimlerden biriydi Hüseyin Göçek. Maçın ağırlığı itibariyle Hüseyin Göçek olmasında sakınca olduğunu ifade ettim çünkü artık hakem hatalarını telafi edebilecek durumumuz kalmamıştı.
"İSTEDİĞİN HAKEMLE DE MAÇ KAZANAMAYABİLİRSİN"
-Endişelerinizde haklı çıktığınıza inanıyor musunuz?
Maç sonunda söylenmiş bir çok söz var. Bunların hepsi çok doğru sözler olmayabilir. Normal şartlarda maçtan sonra 24 saat konuşmamak lazım aslında. Bir çok faktörü gözden geçirmek lazım. Bir takımın puan kaybetmesinde çok faktör var. Çok faktörlerden bir tanesi hakem hatası. O anda belki sen bir taraftar gözüyle konuşuyorsun. Belki o anda sadece o gözüne çarpıyor ama yönetici olarak daha sonra düzeltmen gereken başka faktörler olduğu da aklına geliyor. Yahut zihninde onları da canlandırmak zorunda kalıyorsun çünkü istediğin hakemle de maç kazanamayabilirsin.
"BAZI ŞEYLERİ SÖYLEMEYEBİLİRDİM"
-Fenerbahçe derbisinden önce hakem konusunda aldığınız duyumlara göre endişelerinizi dile getirdiğinizi söylüyorsunuz. Bana Beşiktaş yönetiminde o cümleleri en son kuracak kim diye sorsalardı Mete Düren derdim.

Zaten muhtemelen aldığım cezada bunları senden beklemezdik gibi bir ceza diye düşünüyorum. Çünkü ben söylediklerimde kırıcı veya hakaret içeren şeyler olduğunu düşünmüyorum ama bu söylemlerime kendisini muhatap görenler bunları senden beklemezdik hoca diyerekten ceza verdiler diye düşünüyorum. Buna bende çok üzüldüm. Maçtan sonra insan sevdiği şeyleri koruma içgüdüsüyle bazı şeyleri istemeden söyleyebiliyor. Ama içgüdü hakaret etmek değil, koruma içgüdüsü. Bunu dinleyenin veya bunda cezai bir şey var mı diye kovuşturanın da bu gözle dinlemesi lazım. Daha doğrusu hiç konuşmamak lazım, o en doğrusu. Ama oradaki amaç hakaret etmek değil, oradaki amaç, babanın yavrularını koruması gibi sevdiği bir şeyi koruma altına almak için adeta böyle arkama geçin der gibi bir şey. Bir yerde kendisini siper etmek. Ama bazen insan ölçüyü kaçırabiliyor. Bu zamana kadar korumuş olduğum çizgiyi çok fazla aşmış olduğumu düşünmüyorum ama yinede bazı şeyleri söylemeyebilirdim diye düşünüyorum, geriye dönüp baktığım zaman.
"BU KADAR KÜFÜR OLMAZ"
-Sivasspor maçına gelelim. Taraftarların küfürlü tezahüratları için ne düşünüyorsunuz?
Maç başında takıma ve hocasına sahip çıkmak ne kadar doğruysa maç boyunca federasyon başkanına ve Fenerbahçe başkanına bu kadar küfür olmaz yani. Olmaz. Ne olursa olsun, ne yaparlarsa yapsınlar bu olmaz yani. Bunu kabul etmek mümkün değil.
"KÜFÜRÜ MÜBAH KABUL ETMİYORUZ"
-Ama bunu yapan Beşiktaş taraftarı.
Bu başka statlarda da oluyor. Ben bunu Beşiktaş taraftarı yaptığı için söylemiyorum. Fenerbahçe, Galatasaray statlarında da oluyor, heryerde oluyor. Bu hiç bir yerde olmaması gereken bir şey. Ama yönetici böyle olursa taraftar ne yapsın gibi bir takım şeyler çıkıyor karşına. Onun sorumlusu biz değiliz. Böyle de olmaması lazım. Ben bu tepkileri daha çok Fenerbahçe-Beşiktaş maçından evvelki açıklamalara değil de Fenerbahçe-Beşiktaş maçının olumsuzluklarına yoruyorum. Benim açıklamalarımın neticesi bunların oluştuğuna inanmıyorum. Şimdi ben o açıklamaları yaptım, Fenerbahçe maçını biz 3-0 kazandık, bu benim yüzümden mi olacaktı? Sonuçta o açıklamaları yaptım, arkasından kaybettik, arkasından böyle bir tepki geliyor. Ben onun sorumluluğunu yönetici olarak üstlenmiyorum. Ama ben bugün yine de bunun yanlış olduğunu söylüyorum. Biz sadece kendi başkanımıza değil biz diğer kulüp başkanlarına da küfür edilmesine karşıyız. Biz kendi başkanımıza yapılan hakareti ortadan kaldırırken başka başkanlara yapılan hakareti mübah kabul ediyoruz diye bir şey yok.
-Maç sonunda Beşiktaşlı futbolcularun hakem Kuddusi Müftüoğlu’na olan aşırı tepkilerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Futbolcuların üzerinde bir gerginlik olduğu kesin. O gerginlikte çok büyük beklentiler varken, o büyük beklentilerden bir anda bayır aşağıya yuvarlanmanın sonucu. Fenerbahçe maçını kazanan bir takım olarak, Sivas karşısına çıkmış olsaydık futbolcuların haleti ruhiyesi çok farklı olurdu.
"F.BAHÇE MAÇINDAKİ GİBİ BARİZ HATALAR YAŞANMADI"
-Futbolcuların bu kadar aşırı tepki gösterdikleri Kuddusi Müftüoğlu’nun yönetimi için ne düşünüyorsunuz?

Maçın gidişatını etkileyecek kadar öyle çok yani bir penaltıyı bize vermedi, bir penaltıyı onlara vermedi. Ki bizimki daha bir penaltı gibi bir penaltıydı ama yani geçen maçtaki gibi bariz hatalar yaşanmadı.
"HOCAYLA DEVAM"
-Beşiktaş adına bundan sonra ne olacak?

Bundan sonra birincisi hocayla devam edeceğiz. Geçen sene şampiyonluk heyecanı ile sezon sonuna kadar gelsin de nasıl olsa arkası gelir gibi bir beklenti vardı. Şampiyon olduktan sonra olmayacak değil ya gibi bir düşünce hakimdi. Ama bu sene ligin sonucundan bağımsız olarak devam etme kararını herkese açıklayalım, bunu sende bil, futbolcularda bilsin dedik. Ki Trabzon maçından evvel hadi gel imzayı atalım dedik. Daha doğrusu Trabzon maçından daha da evvel söylemiştik bunu. Ama o dönemde takım biraz karışık olduğu için yani tablo biraz daha karışık gibiydi. Daha çok iddialı dıuruma gelememiştik. Hani hocada o zaman takım kötü giderken ben böyle bir teklifi kabul etmiş olursam sanki fırsat kollamış gibi gözükmek istemiyorum dedi, haklı olarak. Ama bizde sonuçta bunun takım için önemli olduğunu söyledik ve hocada hak verdi. Bir futbolcunun gelecek sezon için sözleşmesinin devam ettiğini bilmesi nasıl önemliyse, o sözleşmeyi o hocayla yaşayacağını da bilmesi de önemlidir.
"MUSTAFA HOCA ARAGONES GİBİ DEĞİL"
Mustafa hocada istemez mi eylül ayında ne yapacağını bilmeyi. Hoca 61 yaşında daha. Çalışmayı bırakmayı düşüneceğini zannetmiyorum. Seninde en sevdiğin kulüp Beşiktaş ise o zaman gel çalış. Hoca futbolu bırakmayı düşünen bir insan değil ki. Yani Aragones gibi değil.
"TAKIM İÇİNDE ÜCRET DENGESİZLİĞİ VAR"
-Bundan sonra ne olacak dedim, birincisi Mustafa hocayla devam edeceğiz dediniz. Peki ikincisi?

İkincisi, takımın içerisinde ciddi bir ücret dengesizliği var yani dengesizliği yaratan, oyunculardan bekleneni alamamak gibi problem var. Çok para verirsin ama oyuncu parasını hak etmiştir helali hoş olsun dersin.

-Aksi örnek Tabata gibi mi?
Onun aldığı parada bir şey yok. Onun bonservisi pahalı. Kendisinin aldığı para çok yüksek bir para değil.
SPONSORLARLA TRANSFER YAPILACAK
-Ama sonuç olarak çok yüksek bir bonservis bedeli ödendi.

Tamam ama burada mesele bonservisi olmayan oyuncuların aldığı garanti paralardan bahsediyoruz. Gelecek sezonla ilgili buna göre bir revizyon gerekiyor diye düşünüyorum ben. Üçüncüsü sponsorlar vasıtasıyla düşünülen bir yada iki yabancı oyuncu var. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yabancı oyuncularla ilgili ciddi bir kontenjan boşaltma problemimiz var. Bunu halletmemiz lazım.
"DELGADO OLSAYDI TABATAYA GEREK KALMAZDI"
-Delgado dersem.
Delgado’yu şahsen hoca istiyor. Bende isterim.
-Ama oynayan bir Delgado’yu istersiniz değil mi doğal olarak.
Elbette. Sağlık kuruluda çok emek verdi Delgado’ya. Keşke biraz daha erken gelseydi, Delgado’nun son bir ayı Arjantin’de boşa geçti. Yani o yüzden oradan dolayı bir kaybımız var. O bir ayı bizde geçirseydi, Tabata’ya gerek bile kalmayabilirdi o zaman belki. Ama artık onun tartışmasına gerek yok.
"REVİZYON İÇİN EKOMOMİK TABLO YOK"
-Takım içinde ciddi bir revizyon düşünüyor musunuz?

Ciddi bir revizyon yapabilecek bir ekonomik tablo yok zaten.

-Revizyon için ekonomik tablo yok ama ihtiyaç var mı?
Her takımın revizyona ihtiyacı var. Şimdi yaş ortalaması yükseliyor. İbrahim Üzülmez diyorsun, Yusuf diyorsun, Rüştü diyorsun, bunlarla biz yeniliyoruz ama İbrahim Üzülmez'in yerine İsmail Köybaşı’nı aldık. Türkiye’nin en istikbal vaat eden genç sol bekini ama kesemedi İbrahim Üzülmez’i. Böylede bir durum var. Sen ondan daha iyisini koyamadığın sürece yapacak bir şey yok, devam edeceksin. Bu durum ne yapıyor, yaş ortalamamı yükseltiyor. Revizyon yapalım, gençleştirelim ama şu aşamada belli pozisyonların demirbaşları var ve yerinden oynatamıyorsun. Allah razı olsun, İbrahim Üzülmez’in Allah’ı var yani. En garanti oynayan, en stabil oyuncu oldu. Kendisine bakıyor. Hem vücut yağısından hem kafa yapısından kaynaklanan bir erdem bu.
BOBO BİR YERE KADAR
Planlamalar bu şekilde. Takımda biraz yıldız ve lider eksikliğini kapatacak, giderecek, maçın seyrini değiştirecek oyuncu konusunda eksiklik var. Bugün bizim kaderimizi değiştirecek bir Bobo çıkıyor. Ama Bobo nereye kadar. Bir yerden sonra, ondan bir üstü gerekiyor. Bobo bir lig maçını çevirebilir ama Avrupa’da…
"MUSTAFA HOCA DAUM'DAN DAHA ALMAN"
-İhtiyaç Alex gibi mi dersem.
Formda bir Delgado Alex’in yaptığından daha fazlasını da yapabilir. Alex bir takım kişisel özellikleriyle, tek başına çevirebiliyor bazen. Çok az teknik direktörde onu istediği gibi oynatır. Mustafa hocanın sisteminde takım savunmasını yapan yani 80 dakika bir oyuncunun hiç ortalıkta olmayıpta 85. dakikada bir gol atması ile yerini takımda garanti etmesi diye bir şey söz konusu bile olamaz. Musatafa hoca takım oyuncusu seviyor. Daum öyle değil. Daum bana 85’de atsın bir gol diyor. Daum o konuda Mustafa hocadan daha Türk. Mustafa hoca o konuda Duam’dan daha Avrupalı, yani daha Alman.
__________________
Click the image to open in full size.

Konu Efsane48 tarafından (25-04-2010 Saat 00:16 ) değiştirilmiştir..
Efsane48 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-04-2010, 12:57   #2
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Küfür Edilen Hakediyorsa , Olur.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-04-2010, 13:26   #3
 
90sbjk03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Şanslısın Yönetim,Denizli şanslısınız 1 maçlık hakem hatasıyla herşeyi,bütün sezonun kötü futbolunu,başarısızlığını yıkacak bahaneler buldunuz ama bunu biz taraftar olarak yemiyoruz onu bilin HEPİNİZ ALLAHA HAVALESİNİZ BU TAKIMI BU HALE GETİRDİĞİNİZ İÇİN NE HAKEM NE FEDERASYON BAŞTA DEMİRÖREN VE DENİZLİ İKİNİZ ALLAHA HAVALESİNİZ FUTBOLSUZ TAKIM YARATTIĞINIZ İÇİN o tribünde bağıranlar bilmiyorlar seneye bu takımda değişiklik olmayacak aynı oyun devam edecek,bu hakem bahaneleri ile kendimizi kandırmalar önümüzdeki sene başımıza çok iş açacak bu takım ve denizli korunduğu sürece hepsini bekleyip görecez..
O hakem geçen hafta maçı düzgün yönetip maç 1-0 bitseydi o küfürler ne yönde olurdu bunu da herkes biliyor....
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
90sbjk03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-04-2010, 14:25   #4
1903-1984-2008
 
Efsane48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Ya hala daha Denizli ile devam diyorlar ya zerre kadar akıl yok bu adamlarda. Geçen yılla bu yılı kıyasla Ne Lig Ne Kupa Nede Avrupa hepsinde haftalar önce havlu attık. Denizli nin çalıştıdığı kendi kurduğu takım bu kadar olur. Başarı(sızlık) ortada.!
__________________
Click the image to open in full size.
Efsane48 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-04-2010, 14:41   #5
 
otherside - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
90sbjk03´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şanslısın Yönetim,Denizli şanslısınız 1 maçlık hakem hatasıyla herşeyi,bütün sezonun kötü futbolunu,başarısızlığını yıkacak bahaneler buldunuz ama bunu biz taraftar olarak yemiyoruz onu bilin HEPİNİZ ALLAHA HAVALESİNİZ BU TAKIMI BU HALE GETİRDİĞİNİZ İÇİN NE HAKEM NE FEDERASYON BAŞTA DEMİRÖREN VE DENİZLİ İKİNİZ ALLAHA HAVALESİNİZ FUTBOLSUZ TAKIM YARATTIĞINIZ İÇİN o tribünde bağıranlar bilmiyorlar seneye bu takımda değişiklik olmayacak aynı oyun devam edecek,bu hakem bahaneleri ile kendimizi kandırmalar önümüzdeki sene başımıza çok iş açacak bu takım ve denizli korunduğu sürece hepsini bekleyip görecez..
O hakem geçen hafta maçı düzgün yönetip maç 1-0 bitseydi o küfürler ne yönde olurdu bunu da herkes biliyor....
katılmamak elde değil
__________________
Click the image to open in full size.
otherside Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-04-2010, 15:00   #6
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Arkadaşlar yanlış anlamışsınız sanırım... Bu kadar küfür olmaz tabiki.. (AZ BİLE ETTİK) demek istiyor.. Şayet tam tersini söylüyorsa bıraksın taraftarla uğraşmayı, kendi işlerine baksınlar...
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-04-2010, 20:29   #7
 
bruschaga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

bence azbile edilmis.hatta idda ediyorum vede fetva veriyorum azizos yildirosun katli bile helaldir vede onu geberten sevap ve hayir islemis olur,vede ileri gidiyorum onu gebertenin cennetteki yeri en lüks bölgeden ayittirilir.(cokmu abarttim acaba)
__________________
Click the image to open in full size.
bruschaga Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-04-2010, 10:33   #8
Gurbetci KarTal
 
SeYYaH 29 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hakli tepkisini ve protestosunu her zaman akilli bir sekilde yapan Büyük Besiktas taraftarina küfür etmek hic yakismadi...
__________________
Gurbetci KarTal
SeYYaH 29 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-04-2010, 10:40   #9
 
ferres - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

herseyi anliyorumda mactan önce denizliyi tirbünlere cagirip ona destek vermeyi bir türlü anlamiyorum...demekki besiktas seyircisi denizlinin oynattigi ezik futboldan memnun ..bence küfürü ilk hakeden kisi denizli ama bizimkiler adami bagirlarina basiyorlar anlamak mümkün degil , hicbir gercek besiktasli oynanan bu ezik futbolu alkislayamaz
ferres Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-04-2010, 00:25   #10
 
Karetta2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

eleştiriye sonuna kadar evet,ama küfür etmek acizliktir ve küfür eden bence küfürü de hak eder..kimse bu forumda küfürü savunmasın..savunanlar sanki kendileri herşeyi doğru mu yapıyorlar..kendin küfür edeceksin başkası sana edince kuduracaksın hadi yaa..Kusura bakma Mehmet'cim..sen bu forumun moderatörü olarak "hakediyorsa edililir" diyerek küfürü savunursan burası mahalle kahvesine döner ve kahveye bile alınmayan adamlar gelir burada küfürü savunur..bizim gibi küfüre karşı olanlar,seviyeyi korumaya çalışanlar da alır şapkasını gider..bak bakalım kimler ne için artık yazmıyor bu forumda..
kusura bakma ben seni sevdiğim için ve sana yakıştıramadığım için senin sözünden alıntı yaptım...
__________________
"iki özel tutkum;İstanbul ve Beşiktaş"
Karetta2002 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 14:15 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580