Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-11-2006, 02:33   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Derbi İçin Ne Dediler..!!!

Fenerbahçe mi Beşiktaş mı iyi oynadı? Zico mu, Tigana mı doğruyu yaptı? Türk spor basının önde gelen 29 spor yazarı Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için ne yorum yaptı?

İşte 29 spor yazar ve yorumcusundan derbiye özel yorumlar...

------------------AKŞAM------------------

Alaattin METİN: Zico’nun Tümer kumarı tutmadı

Birçok Fenerbahçeli'nin gönlünde ilk on birde Tümer'in yerine Mehmet Yozgatlı, Deniz'in yerine Aurelio ve santrfor olarak da Deivid değil Kezman vardı..
Çünkü onlar oynamayanların oynayanlardan daha iyi olduğuna inanıyordu.
Bu konuyu biraz daha açayım. Aurelio, Milli Takım'da banko oynuyor. İmkan olsa, Appiah da Türk olsa, Fatih hoca kesin bu ikisini yan yana Milli Takım'da oynatır.
Peki Zico niye oynatmıyor.. Çok geriye oynadığı için mi, yoksa milli maç ve arkasından lig maçlarından yorgun düştüğü için mi!
Ya Kezman'a ne demeli.. Formsuz değil, idmanlarda istekli.. Deivid, Kezman'dan daha iyi olduğu için de formayı kapmadı.. Tam tersine sakatlandı, Deivid oynamaya başladı..
Ben Zico olsam, ilk yarının daha yirminci dakikasında Tümer'i çıkarır, onun yerine Kezman'ı alırdım..
Fenerbahçe Zico'nun yanlış oyuncu tercihleri ve hücumda çoğalamamasının sıkıntılarından istediği üç puanı alamadı.

Deniz GÖKÇE: Futbol yoktu

Dün her iki tarafın da geleceği açısından önemli olan bir maç oynandı Fenerbahçe'nin kendi sahasında. Lider Fenerbahçe olduğuna göre ve kendi sahasında galip gelemeyen takım da yine Fenerbahçe olduğuna göre fırsatı kaçıran takımın da onlar olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuçta bu maç mücadelede, kart ve itiş kakışın bol olduğu ama futbol kalitesinin de çok düşük olduğu klasik bir derbi olarak hafızalarımızdaki yerini aldı.


Ercan AKTUNA: Tatsız derbi

Bu büyük derbi maçını ben, hiç ama hiç beğenmedim. Beşiktaş'ın, üst üste aldığı kötü sonuçlar, ortada. Ayrıca bu büyük derbi için Kadıköy'e gelmeleri ve futbol adına beraberlik planı Tigana'nın tabii ki işine geliyordu.
Aslında Fenerbahçe'nin bu kadar dağınık ve de etkisiz futbolu; bir yerde de alışıla gelmişin büyük ismi Alex'in futbol adına durgunluğundandır.
Tabii bu golsüz beraberlikle biten derbinin futbol adına pek de üst seviyeye çıktığını söyleyemeyiz. Beşiktaş yenilmemeye geldi ve yenilmedi. Fenerbahçe ise yenmeye çıktı ama kötü oynayıp, seyircisinin coşkusunu yarı yolda bıraktı.
Golsüz futbol, işte bu kadar oluyor.

Gülengül ALTINSAY: Ne de olsa Kartal
Sivasspor karşısındaki Beşiktaş nerede, Fenerbahçe karşısındaki Beşiktaş nerede? Çok daha canlı, daha da önemlisi çok daha hızlı bir Beşiktaş izledik dün akşam. Bu arada Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısında futboluyla ezileceğini ve tarihi fark yiyeceğini düşünenler de fena yanıldılar. Aslında Beşiktaş oynayabileceği en iyi futbolla başladı maça.
Bol gollü bir beraberlik tahminimde de yanıldım. Ama her iki takımın kıran kırana mücadelesini, yakaladıkları pozisyonları, tempolu oyunu izlemekten zevk aldım. İki takıma da, tarihlerine de yakıştı.


Bülent YAVUZ: Buz gibi goldü

Haftalardır kayıp olan Beşiktaş, Saracoğlu Stadı'nda hayat buldu. Başkanıyla, teknik direktörüyle ve oyuncularıyla sürekli gündemde olan Kara Kartallar dün akşam kocaman bir nefes aldı. Bu nefes onları hem gündemden kaldırırken, birinci devrenin sonuna kadar da ayakta tutacak.
Zico'nun ilk derbisi Kanarya için tam bir bombaydı. Elinde Aurelio ve Kezman gibi oyunu forse edecek ve her an neticeyi değiştirecek yıldızları varken kenarda tutmak neyin nesi? Belli ki Tigana'nın ekmeğine yağ sürülmüştü. Siyah-Beyazlılar orta sahada cirit atıyordu. Bunun sebebi de Aurelio'nun dışarıda kalmasıydı.
Derbi, Vedat Yüksel için zor bir sınavdı. 4.5'tan 5 gibi not arasında kaldı. Faullerin çoğunu es geçti. Özellikle de en önemlisini. Asıl verilmesi gerekenleri atladı gitti...
İlk yarıda yardımcı hakem Alper Ulusoy'un kaldırdığı altı bayrağın beşi doğruydu. Bir tanesi golle sonuçlandı, o da maalesef yanlıştı. Deivid'in golü UEFA normlarına göre goldü.
Hatta buz gibi goldü.

------------------FANATİK------------------

Onur BELGE: Herkes hakkını aldı

Karşılaşma öncesi zorda olan taraf Beşiktaş’ın Kadıköy’den çıkabilmek için fizik dövüşten daha fazlasına ihtiyacı vardı. Siyah-Beyazlılar bu nedenle, “Sinir harbine” de hazırdılar. Fenerbahçeli futbolcuları sahanın hiçbir yerinde rahat bırakmayan bir düzen içinde ve adeta didikleyerek oynadılar. Bu arada şunu söylemezsek haksızlık yaparız; yüksek mücadele dozu nedeniyle sert fauller oldu ama asla kötü niyetle futbolcular arasında sevimsizlik yaşanmadı.

Yiğiter ULUĞ: İkisi de kaybetti


Nobre’yi kaptan yapacak kadar psikolojik faktörleri dikkate alan bir takımın, Ricardinho’nun Brezilya kariyerinde Alex’e sağlamış olduğu üstünlüğü göz ardı etmesi anlaşılır gibi değil aslında..
Sonuçta, Fenerbahçe favori çıktığı derbide tek puanla yetinirken, Trabzon deplasmanı öncesinde Alex’i de kaybetmiş oldu. Her sene sezonu Saracoğlu’nda kurtarmayı adet haline getiren (ya da öyle zanneden) Beşiktaş ise günü kurtardı ama bu golsüz beraberlik onları düze çıkaracak mı, göreceğiz...

Atıf KEÇECİ: Gün kurtuldu

Fransız hocayı tatmin eden sonuç elde edilirken, en yararlı ve akıllı futbolcusu deli lakablı İbrahim Üzülmez’di. Bu maçın sonucunda en karlı çıkan ise, şüphesiz Galatasaray oldu. Beşiktaş, Fenerbahçe’ye yenilmemiş, dolayısıyla gün kurtulmuştu.
Bu maça hakem Vedat Yüksel’i tayin etmek, MHK’nin kendisini inkar anlamındaydı. 7 FIFA hakeminden birini bu maça atamamak çok düşündürücüydü. Deivid’in sayılmayan golü, Lugano ve Appiah’a gösterilmeyen kırmızı kartlar, maça damgasını vuracak nitelikte pozisyonlardı.

------------------FOTOMAÇ------------------
Hakkı YALÇIN: Futbol sineması

Hareket halindeki trenden atlayan bir cesaret bekliyordum Fenerbahçeli futbolculardan. "Çıkış Yok" konulu bir filmin içinde, "Devlerin Aşkı"nı göstereceklerini hayal ettim. Tribünlerdeki sarı-lacivert balonlara bakınca, "Hayat Güzeldir" dedim. Maçtan önce Nobre'ye vefalı davranmanın Oscar'ını Fenerbahçe taraftarına verdim dün gece... Ama "Kuzuların Sessizliği" ndeki adamlarla ve böylesine adaletsiz hakemlerle, gelecek programı açıklamak da boynumun borcu. "Elm Sokağı Kabusu..."

Futbol sinemasında, usta yönetmenler, "geçen yılkı filmi" yine vizyona koyacaklar. Aslına bakarsanız, iki takım kafa kafaya çarpıştı. İkisi de ikişer puanlık zayiat verdi. İlgili şahıslara duyurulur. "Varolmanın dayanılmaz hafifliğindekilere..."

Selçuk YULA: Puanlar paylaşıldı

Kalite olarak düşük ama mücadele gücü yüksek bir derbi izledik. Sahadaki futbolcular takımları ve formaları adına son derece iyi niyetlilerdi. Kimseye bir şey söylemek mümkün değil. Çok çalıştılar, çok koştular, ellerinden geleni yaptılar. Kalitenin düşük olmasını ise maçın tansiyonunun yüksekliğine bağlıyorum. Öyle ya, kolay değil. Yenilenen çok şey kaybedebileceği bir 90 dakikaydı. O yüzden Zico'nun da Tigana'nın da fazla risk almadan ilk önce gol yememeyi düşünmelerini saygıyla karşılıyorum.

Hadi TÜRKMEN: İkisi de korktu

Fenerbahçe de Beşiktaş da oyunun ilk dakikalarından itibaren birbirlerine karşı üstünlük sağlayabilmeyi sadece düşünmüşlerdi. İki takım da hırslı ve arzulu olmalarına rağmen sonuca gidebilecek becerikliliği birbirlerinden korkmaktan bir türlü gösteremediler.
Seyrettiğimiz maça derbi denmese bu karşılaşmanın F.Bahçe ile Beşiktaş arasında olduğuna neredeyse inanmayacaktık. Şimdi sarı lacivertli takımın puan kaybetmesiyle lig yeniden başladı ve şampiyonluk ortakları da çoğaldı.

İlker ATEŞ: İlk doğru adım

Sezon başından bu yana Tigana'nın ilk kez ligde doğru sistemi uyguladığı maç oldu. Sanırım eleştirilerden ders almış olmalı ki gecikmeli de olsa bu radikal değişim Beşiktaş'ı bir faciadan kurtardı. İşte görüldü, orta saha kalabalık tutulunca rakibine kolay geçit vermeyen bir Beşiktaş ortaya çıktı. Orta alanda oynayan futbolcuların performansları mükemmel değildi ancak bu bölgenin sayısal olarak çoğaltılması öncelikle Fenerbahçe orta sahasını devre dışı bıraktı. Bu yeni sistemde İbrahim Akın solda ilk kez 90 dakika oynamayı başardı. Kötü oynadığı da söylenemez. Bu bölgede Burak ve Kleberson vasatın üstüne çıkabilseler maçı kazanan taraf Beşiktaş olacaktı.

------------------HÜRRİYET------------------

Korkut GÖZE: Fazla lüks!


Jean Tigana, iki uç noktayı pilot bölge seçti. Ve direkt kaleye koşan iki adamını kanatlara yerleştirdi.

Sağda Burak Yılmaz, solda İbrahim Akın. Kağıt üzerinde böyle bir tercihe dudak bükenler, oyun başladıktan sonra ön yargılarından uzaklaştılar.

İstatistikler, Tigana’nın hiç de yanılmadığını adeta bağırıyordu. Beşiktaş’ın soldan İbrahim Akın ile rakip kaleye taşıdığı her atak bir pozisyon yarattı. Ve sağ kanattan Burak Yılmaz’ın kaleye yönelik her deparı, Fener savunmasının oyun kurgusunda sıkıntılar yarattı. Özellikle Ümit Özat’ın bu kulvardaki hücum etkinliği ve kanat bindirmeleri Burak Yılmaz’ın varlığı ile sınırlı kaldı. Hiç abartmıyorum. Beşiktaş uzunca bir süre sonra ilk kez adam gibi bir ilk yarı oynadı!

Vedat OKYAR: Beraberlik iyi sonuç


Beşiktaş için çok önemli bir maçtı. Ya lige devam, ya da tamam maçını oynadılar. Ve ligin zirve sıcaklığı içinde kaldılar. Fenerbahçe için kayıp da önemli değildi. Onlar zaten ligi başta götürüyorlar. Yani Fenerbahçe için telafisi olan bir maçtı. Beşiktaş’ın öyle bir şansı yoktu.

Tigana ilk önce kaybetmeyeyim diye bir senaryo yazmış. Tuttuğuna göre fazla vıdı vıdı yapmanın anlamı yok. Oyunu yanlış düşünse de, sahanın içinden istediğini çıkardı.

Zaten çok tuhaf bir lig yaşıyoruz. 3-5 hafta puan kaybeden takımlar bile zirvenin içinde. Galiba bu ligi, kayıp puanlar ligi olarak yaşayacağız. En az kaybeden de bu işten kazançlı çıkacak…

Ercan SAATÇİ: Zico çok korkmuş


KADRO tercihi tabii ki teknik patronundur. Ancak böyle bir maçta Aurelio’nun oynaması gerekirdi. Ayrıca Fenerbahçe bu maça çift santrfor başlamalıydı.

Tek forvetle çıkmak moda oldu ama Fenerbahçe sahaya eğer kazanmak için çıkıyorsa maça Kezman ve Deivid ile başlamalıydı. Ve ilk dakikadan itibaren rakibin üzerinde baskı kurmalıydı. Ama Zico korktu. F.Bahçe’nin adeta genleriyle oynadı. Türk futbolunun en iyi hücum oynayan takımına, savunma yaptırıp, korku aşıladı. Beşiktaş sahaya yenilmemek için çıkmıştı. Tek amaçları vardı, 1 puan. Onlar F.Bahçe’nin 3 puan için oynayacaklarını sanıyorlardı. Ama Zico’yu unuttular. Zico’da stattaki en büyük pankartta taraftarın yazdıklarını; "No Mercy, no Fear" (Acımak yok, korkmak yok).

Can BARTU: Bu mu 100. yılın takımı!


BEN, dün daha kaliteli, güzel futbol oynanan bir derbi bekliyordum. Ancak, yanıldım. F.Bahçe’nin daha bir oyun sergileyeceğini, Beşiktaş’ın kazanmak için çok şey yapacağını düşünüyordum. Beklentilerim boşa çıktı.

Ben bu Zico’yu anlamıyorum. Elinde Kezman gibi bir hücum silahı var, 71. dakikaya kadar kenarda tutuyorsun. Böyle olunca da Fenerbahçe hücum yapamıyor. Tuncay, topla beraber oynama becerisini kaybetmiş. Ayağına aldığı her top 3-4 metre açılıyor. Tuncay, topla oynama becerisini kaybetmiş. Koskoca 90 dakikada attığı tek şut var. Alex, enteresan bir oyuncu. Bildiğiniz gibi yine kendini pek fazla yormuyor.

------------------MİLLİYET------------------

Mehmet DEMİRKOL: Sadece adı derbi


Avantajlar, belki kart gerektirebilecek faullerde bile devam kararları... Vedat Yüksel maçı hareketlendirmek için en çok çalışandı dün. Ona oyuncular ve oyuncuları sahaya sürenler destek vermedi. Yıllardır lig kalitesi ne olursa olsun özellikle Kadıköy'de oynanan derbilerde oyuncuların kapasite zorlamasıyla kalite yükselttiğine tanık olduk hep. Herkes yapabileceğinin en iyisini yapıyordu. Dün özellikle 70'e kadar böyle olmadı. En çok ve herkesten fazla o oyuncular kaliteye katkı yapmamaya özen gösterdiler.
Beşiktaş bir mağlubiyetin yaratabileceği derin krize rağmen ve beklenenden daha açık bir oyun oynamasına karşın kaleye gidemedi. Ama savunmalarını ileride kurdular. Fenerbahçe'yi bekleme yoluna gitmediler. Fenerbahçe'yi sadece basit bir ofsayt taktiğiyle durdurdular.

Mustafa DENİZLİ: Olmayan düşüncenin ürünü...


Sahada mücadele yok dersek haksızlık olur. Ama mücadele plansızlığın, kaybetmek istememenin mücadelesi. Yerinde kalabilmenin mücadelesi...
İki tarafa baktığınız zaman Beşiktaş'ın en azından Fenerbahçe'ye göre daha organize olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyun içinde temposu kendi kendine yükselen bir derbi izledik.
Maçın başında kelalaka bir uygulama. Nobre, Fenerbahçe'ye karşı niçin Beşiktaş'ın kaptanı olur. Daha çok tepki çeksin, baskı hissetsin diye mi? Ancak amatör kümelerde uygulanabilecek bir anlayış, derbi maçında yaşanıyor. Eğer bu uygulama doğruysa, demek ki Fenerbahçe, Tümer'i kaptan çıkarmamakla yanlış yaptı. Nereden çıkar bu fikirler, neye hizmet eder bilemiyoruz.

Rıdvan DİLMEN: Mutlular, Mutsuzlar


Yıldırım Demirören mutlu. Tigana mutlu. Beşiktaşlı oyuncular mutlu. Taraftar kararsız. Bazısı mutlu, bazısı yenemedik diye mutsuz.
Zico mutlu. Puan farkını korudum diye. Oyuncular mutlu. Aziz Yıldırım ise bence mutsuz. İçeride kötü oynadıkları ve kazanamadıkları için. Taraftar mutsuz, Kadıköy'de galip gelemedikleri ve yavaş oynadıkları için.
Tabii bu arada Gerets mutlu, Ersun Yanal mutlu...
Ben ise mutsuzum. Bir futbol adamı olarak mutsuzum. Türkiye'nin iki büyük kulübü maç yapıyor. Son dakikalardaki bir-iki pozisyon dışında maçta hiçbir şey yok.

Atilla GÖKÇE: Tuhaf ligin derbisi

Kadıköy'de merakla beklenen derbiye iki hoca da bir ölçüde ezberlerini bozarak başladılar. Tigana, çift ön libero olarak Serdar ve Kleberson'u görevlendirirken, Delgado'nun önünde Nobre'yi tek santrfor oynattı. Nobre'nin kaptanlık bandıyla Beşiktaş'ın başında sahaya çıkması ise siyah-beyazlı kulübün özel psikolojik önlemiydi.
Zico da tek santrforlu oyunu tercih etti. Alex'in önünde Deivid ve orta alanda çift ön libero Deniz'le Appiah... Ancak bu oyundan iki teknik direktör de uzun süre bekledikleri etkinliği ve yararı sağlayamadılar.
Zirvedeki takımlar birbirlerinin arayı açmasına, kopmasına izin vermiyor. O nedenle tuhaf bir lig izliyoruz. Dünkü maç da işte bu tuhaf ligin derbisi !..

Erdoğan ŞENAY: Hiç!..

Beşiktaş derbisinden futbol ve skor olarak fark bekleyen Fenerbahçelilerin hayal kırıklığı içerisinde stattan ayrıldıkları bir doksan dakika yaşanmıştı Kadıköy'de...
Beşiktaş, oyundaki taktik kurgularını tamamen Fenerbahçe'yi oynatmama üstüne düzenlemiş, akıllı bir savunma çizgisi ve orta alanda rakibinin pas planlarını sürekli sabote eden bir anlayışla sarı- lacivertli ekibi sahasına kilitleyip, kendi planlarına uygun şekilde götürmekteydi oyunu...
Fenerbahçe'ye gelirsek; dünkü ekip kafa olarak hiç de hazır değildi bu önemli maça... Sıradan bir anlayışla pas düzeni kurup Beşiktaş'ı kolayca aşacaklarını ummuşlardı maç öncesi anlaşılan...
Sonrası ne mi oldu; ne olacaktı ki, koskoca bir hiç... Çünkü galibiyet adına ölçüsü biçimi iyi yapılmamış bir yarışmanın sonuç getirisi sayı olarak ve futbol olarak her zaman HİÇ olur, futbol oyunlarında zaten...

------------------SABAH------------------

Gürcan BİLGİÇ: En kötüsü hangisi

Beşiktaş kimsenin beklemediği şekilde maçı kazanmak için oynadı. Tigana'nın ne sahasında beklemeye niyeti vardı, ne de Alex'e kelepçe vurmaya. Klasik dörtlü orta saha ile defansta ve ofansta kalabalıklaşmada sıkıntı çekmiyorlardı. Oyunlarının tek riski defanslarını öne çıkarmalarıydı. Ama bu boşlukları değerlendirecek Alex ve Deivid maçı hiç yaşamadılar ki...
Beşiktaş'ın Ricardinho ile gole yaklaştığı dakika, oyunun kaderini de değiştirdi. Volkan yaptığı mükemmel kurtarış ile takımını yenilgiden, teknik direktörünü de uçurumun kenarından aldı.
Maçın sonucu dışındaki önemi, hangi takımın teknik direktörünün daha kötü olduğunun anlaşılacağıydı. Açıkçası bu da zor bir karar olmayacak.

Ömer ÜRÜNDÜL: Yetersiz Zico!

Kadıköy'de futbol kalitesi vasatı aşmayan ancak mücadelesi üst düzeyde, az pozisyonlu, günümüz futbolunun ilkelerine uygun bir derbi izledik. F.Bahçe ilk devrede müthiş seyirci desteğine rağmen oyuna ağırlık koyamadı. Zaten bu kadro yapısıyla ağırlık koymasını beklemiyordum. Beşiktaş'ın orta alan-defans bütünleşmesiyle kurduğu savunma kurgusuna karşı ofansif varyasyonlar yeterli olamadı. Zico, sahaya sürdüğü takım tertibiyle son derece yetersiz bir teknik direktör olduğunu gösterdi.
Beşiktaş'ın zor durumda yürekli bir mücadele sergileyeceği belliydi. Ama onların da en büyük handikapı forvetsizlikti.

Ahmet ÇAKAR: Mahalle derbisi

Ne yazıktır ki, dün geceki maçı 70 milyona derbi diye yutturdular. Bırakın büyük bir maçı herhangi bir maç ancak bu kadar zevksiz, heyecansız ve kalitesiz olabilir. Koskoca 90 dakikaya baktığımızda bir tek Ricardinho'nun vurup Volkan'ın kurtardığı pozisyon var. Gerisi sadece sıkıntı… Beşiktaş deplasmanda oynuyor, Runje'nin neredeyse kurtardığı bir tek pozisyon yok.
Bir maçta bu kadar çok top kaybının yapılması kabul edilemez. Tüm maça baktığımızda Fenerbahçe'de biraz Önder, Beşiktaş'ta da biraz Nobre ve İbrahim Akın dışında göze çarpan oyuncu yok. Dün geceki maçı herhangi bir takım kazansa futbol adına haksızlık olurdu. Neyse ki, berabere bitti de her şeyiyle sıfırlık bir maç oldu.

Kazım KANAT: Ateşle imtihan!..

Mösyö Jean'ın, Arthur'un Fenerbahçe'sini analizi olağanüstüydü. Neredeyse sıfır hata ile bir taktik hazırlamıştı. İlk yarı futbolcular, ikinci devre antrenörler ön plana çıktı. Futbol kariyerleri büyük olan Arthur ve Jean antrenör olarak korkak davrandılar. Yani sistemden vazgeçmediler.
Kezman ve Ricardinho'nun oyuna girişleri iki takımın da futbol felsefesinde değişim yapmadı. İki oyuncu arasındaki fark şuydu: Rico Paşa, orta sahayı kontrol ederken Mateja Kezman gol arıyordu.
Ama maçın kaderini dünya futbolunun saygın ismi Rico Paşa belirledi. Attığı ile değil atamadığı ile...
Beşiktaş bu maçta neredeyse, "ateşle imtihan" edildi. Bu futbol ve bu sonuç Başkan Yıldırım Demirören'e sadece derin bir nefes aldırdı. Hepsi bu!.


------------------VATAN------------------

Sinan ENGİN: Tigana akıllandı

Tatsız tuzsuz bir derbiydi. Aslında bu maça derbi demeye bin şahit ister. İster zeminin bozukluğundan, ister teknik direktörlerin acizliğinden deyin, iki takım da doğru dürüst iki pas bile yapamadı. Ve maçı izlemek herkes için işkence oldu.

Takımlara geçmeden önce hakem Vedat Yüksel’i ilk sıraya alıyorum. Uzun zamandır futboldan bu kadar bihaber, bu kadar eyyamcı bir hakem görmemiştim…

Beşiktaş’ta olumlu bir değişim gözledim. Çünkü Tigana sistemini değiştirmiş...
Tigana’yı Delgado’yu 70 dakika oyunda tuttuğu için eleştirebilirim.

F.Bahçe sezonun en kötü futbolunu sergiledi. Tümer bitmiş haldeydi.
Alex kalitesindeki bir yıldıza frikik kazanmak için rol yapmak, kendini sürekli yere atmak yakışmıyor.
Zico, sanki maç İnönü’deymiş gibi yavaş ve defansı düşünen bir 11 kurmuştu. Ama F.Bahçe’nin en kötüsü Appiah’tı. Ona ne oldu, anlamak imkansız!

3 kader adamın bu kadar kötüyse zaten 3 puan şansa kalır. F.Bahçe şans kontenjanını da Ricardinho’nun şutunun Volkan’ın kucağına gelmesiyle kullandı bence...

Selim SOYDAN: Geç kaldılar

Futbolda kimin, ne zaman ve nasıl kazanacağı hiç belli olmaz. Dün akşam hem F.Bahçe, hem de Beşiktaş sahaya çok gergin bir şekilde çıktılar. Bu gerginlik maça da yansıdı zaten. F.Bahçe sahaya, rakibine göre daha avantajlı çıkıyordu; hem maçı kendi sahasında, kendi seyircisi önünde oynuyordu, hem de puan olarak Beşiktaş’tan öndeydi.

Maç başladıktan sonra gördüm ki, Beşiktaş, düşünce farkından dolayı daha rahat oynuyor.

Bir de dün maçta gözüme çarpan bir şey vardı. Sarı kartların çoğu, futbolun dışında itirazlardan gösterildi. Futbolcuların son kuralları iyi benimseyemediği anlaşılıyordu.

Bülent KORKMAZ: Zico hata yaptı

Zico'nun hafta içindeki İtalya ile oynadığımız maçta çok iyi bir performans sergileyen Aurelio'yu yedek bırakması şaşırtıcıydı. Asıl önemli olan berabere biten ilk yarının ardından M. Yozgatlı gibi hem hücumda hem de savunmada etkili olan ve hızlı deparlar atan bir oyuncuya şans verilmemesiydi.
F.Bahçe'de Tümer'in sağ kenarda oynatılması, Beşiktaş'ta ise sağ kanatta daha etkili olan Serdar'ın orta sahada Kleberson'la birlikte oynaması hocaların yaptığı oyun kurgusu yanlışlarıydı.
Sonuç olarak iki takım da derbiye yakışır mücadeleci bir futbol sergilemedi ama bu beraberlik G.Saray'a yaradı. İki haftadır F.Bahçe ve Beşiktaş kaybettiği puanlarla G.Saray'ı zirveye yaklaştırdı.

Haşmet BABAOĞLU: Hocalar nerede?

Maç boyunca kafamı kurcalayan soru şu oldu: Bu iki takımın başında gerçekten bir teknik direktör var mı?
Düşünün, bütün Türkiye bu derbiye kilitlenmiş.
Fenerbahçe kazanırsa kaçabilir, tutması zor olur. Beşiktaş kazanırsa bütün eksikler gedikler bir anda kapanmış sayılabilir; yeni bir başlangıç yapılabilir. Öyle bir maç.
Fakat sahaya bakıyorsunuz. Sanki futbolcular “saldım çayıra mevlam kayıra” mantığıyla sahaya sürülmüşlerdi. Kim neden, hangi görevle o mevkide oynuyordu, anlaması zordu.
kaynak ¤ Maraton | iddaa ¤ » DERBİ İÇİN NE DEDİLER?
 
Alt 22-11-2006, 12:39   #2
 
wardaw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ne deseler her laflarında bizi yoracak şeyler söylüyorlar yanlı basın istemiyoruz.
__________________
Aklımda birtek sen,
Fikrimde birtek sen,
Ne farkeder KARTAL,
Sen hergün yenilsen,
Uğrunda herşeyden
öyle vazgeçmişken,
Nasıl vazgeçerim BEŞİKTAŞ'ım
Senden
wardaw Ofline  
Alt 22-11-2006, 18:53   #3
junior-1903
 
R€D-D€V!L-1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

basın gerçekten çok taraflı
__________________
gücüne güc katmaya geldik formanda ter olmaya geldik BEŞİKTAŞ seninle ölmeye geldik....
R€D-D€V!L-1903 Ofline  
Alt 22-11-2006, 19:19   #4
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

beşiktaşlı olmasak,maçın adı da derbi olmasa,gerçekten sıradan bir maçtı
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline  
Alt 22-11-2006, 19:24   #5
Forumun Basketçisi
 
AyTeK54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

sinan engin doru konuşmuş gene
__________________
вιzє єğℓєηмєуι уαηℓış öğяєттιℓєя çüηкü σηℓαя нιç "ραѕ¢αℓ ησυмα" ιℓє ∂ιѕ¢σуα gιтмє∂ιℓєя...
AyTeK54 Ofline  
Alt 22-11-2006, 20:30   #6
Banned
 
Besiktasim_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Insallah Akıllanmıştır Tigana.. Sinan Engin...
__________________
Vicdanı Tertemizdi, Çünkü Onu Hiç Kullanmamıştı...
Besiktasim_1903 Ofline  
Konu Kapatılmıştır

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 04:17 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580