![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #41 | ||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyim, bu takım 3-5-2'de oynasa, 4-3-2-1'de oynasa, 4-4-2'de oynasa farketmez. Çünkü kadro kalitesi yetersiz. Bu sistemlerin hepsinde çok iyi bir ön liberon olması lazım. Bizde bu kalitede bir ön libero yok. Ne Kleberson, ne Serdar, ne Fahri çok iyi ön libero özellikleri olan adamlar değiller. Bu orta sahanın arkasına hangi defans adamını koyarsan koy olmaz. Çünkü topu önce kesip sonra oyuna sokma özellikleri yok. Bu yüzden orta sahada topu rakibe çabuk kaptırdığımız için kalemizde çok pozisyon veriyoruz. Bize Aurelio tipinde bir adam lazım. Elimizde Guinti vardı ama işi çok iyi bilen!!! yönetim kurulumuz onu yolladı. Ve o günden beri farkındaysanız yerine bir adam koyamadık. Bazı arkadaşlar Gökhan Zan ve İbrahim Toramanın tandem oynayabileceklerini söylemiş, bence o ikisi tandem değil tavla bile oynamamalı. Çünkü her ikiside nerede duracaklarını bilmiyorlar ve zamanlama hatası yapıyorlar. Ama yine her ikisi birden çok tecrübeli bir stoperle yanyana çok başarılı olur. Ama ikisi beraber asla. Başarılı takımlara bakarsanız tüm dünyada, tandem oynayan stoperleri en az 30 yaşında veya üstündedir. Çünkü bu bölge tecrübe ister. Ama sen 22-23 yaşında iki adamı buraya koyarsan, bugünkü geldiğin duruma şaşırmamalısın. Kimse boşuna hayaller kurupda bu sene başarı beklemesin. Çok üzülerek ve içim acıyarak söylüyorum, bizi daha çok kötü günler bekliyor.. | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #42 | ||
![]() Üyelik tarihi: May 2006
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Bu takımın 3'lü oynaması imkansız nedenine gelince savunmanın ortasındaki 2 stoper toroman ve gökhan kanat akınları kesemiyor sonuçta 3'lü savunmada bunlar gerektiğinde kanatları kesmek zorunda kalacaklar ki bu çok zor ayrıca luce dönemi demişsin ozmanki kadro yapısı daa mücadeleci ve tempo futboluyla oynuyordu şuan da beşiktaş daa teknik ve takım henüz istenilen şekilde olmadığı için ağır oynuyor bu yüzden 3'lü savunma denenirse sonu facia olur... | ||
![]() | ![]() |
![]() | #43 | |||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 36
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Alıntı:
Sistem oyundaki dizilisten ote birsey degildir bu 1. Ikincisi, sistem kendi kendine islemez, sistemi oyuncu isletir ve bunu oyuncular belirler. Ucuncusu, Capello sezon basinda 4-3-3 oynadi ve sene icerisinde zaman zaman 4-4-2'ye dondu, Chelsea ise eskiden oynadigi 4-5-1 ve 4-4-2 arasinda gidip geldi, ama son zamanlarda Sheva'nin formsuzlugundan dolayi tek forvete dondu, ama kesinlikle tek sistemle oynamiyor. Ama onemli olan sey sistem ve 3 rakam degildir, onemli olan takimin bir oyun planinin, bir omurganin olmasidir. Mesela kaleci ve 2 stoper arasindaki uyum(Mondragon-Tomas-Song), takimda 35 mac boyunca ayni performansi sergileyebilecek devamliligi olan bir onlibero(Makelele, Saidou), takimda bir lider olmasi(Alex), takim zorlandigi zaman son vuruslari yapabilecek kaliteli bir forvet(Umit Karan, Drogba), oyunu acabilen bir kanat oyuncusu(Yattara, Arda), ve tabii saha icerisinde iyi anlasabilen ikiler(Umit Ozat-Tuncay) gibi vs. Bunlar tabii ornekler, bunlar cogalabilir, ama asil onemli olan bunlar, bir takimin oyun yapisinin, iskeletinin olmasi. Chelsea de 2.5 senedir cok guclu takim, sistemi cok oturmus, ama Terry ve Cech sakatlaninca takim tamamen coktu. Sakatliklardan dolayi omurgayi ve oyun sablonunu oturtamadik henuz, bunu yaparsak en iyi sistem ve gerekli transferler kendiliginden bulunur zaten, ama ilk once omurga ve bir iskelet.
__________________ INADINA TIGANA INADINA BAKI INADINA RUNJE INADINA BESIKTAS!!!!! | |||
![]() | ![]() |
![]() | #44 | |||
Banned ![]() Üyelik tarihi: May 2006
Bak kardeşim bu takımı ben kurmadım,bu takımı hoca kurdu dimi,hade geçen sene için bişey demiorm ama ama bobo-güleç ikilisinide o getirdi dimi..Alsaydı fransız bir stoper le kaleci yada önlibero o uyumu sağlasaydı,he birb** yapmayacak hoca,doğru düzgün ucuzza bile bir genç getirmeyecek afrikadan yada avrupadan snr sis bana burda takımın uyumundan bahsedeceksiniz..Bak luce bi geldi getirdi paşalar gibi giuntisini arkasına zagosunu cordobasını,takım takım oldu 10 maç sonra... He şunuda söylimn,omurga ve iskelet diosun haklısında,sen bu omurgayı baştan sağlıklı kuracaksın,yoksa kafana göre sallama bir omurga adamı öldürü,anlamışındır inşallah..
__________________ BeŞiKTaŞLı OLuNMaZ,BeŞiKTaŞLı DoĞuLuR... | |||
![]() | ![]() |
![]() | #45 | |||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: May 2006 Yaş: 46
görünen o ki transfer politikasi bu sezon dogru...su takim bi otursun sana samimi söylüyorum en az 5 sene ligin tozunu attirir..... üclü defansa gelince...benimde aklimdan gecmedi degil..ama zamanin futbolu 4 defansdir... 4lü defansi iyi oynamak icin defansin kanatlari iyi calismasi sart zira sag ve sol bekle orta sahayi kalabaliklastirirsin.. hücum aninda sag ve sol bek orta sahanin sagindaki ve solundaki görevleri yapar.. ön liberon yani 4lünün önündeki oynayan topcun kaliteli ise tek önlibero oynarsin..kaliteli derken defansif ve hücum özellikleri iyi olan topcu.. eger degilse oraya kreatif bir oyuncu yaninada su tasiyan bi görev adami koyarsin...yani anahtar oyuncun önliberodur o futbolcu verimli ise defansin kanatlarida ileriye daha rahat cikar..... forvete gelince..aslinda tek forvet gibi görünen sistemde üc forvet vardir..en uctaki forvet ve sag ve sol acik...sag ve sol acigi hücuma dönük orta sahalarida oynayabilir...forvetlerin arkasinada rico veya delgado diyorum..buda onu gösterirki delgado veya rico dan bir tanesi sag veya sol forvet görevi yapmazsa birarada oynayamaz...buda neyi gösterir ricardinhonun transferi isim olarak degilde pozisyon olarak hatalidir... ilk yariyi bi gözden gecirelim yazdiklarimi tekrardan bi daha okuyalim yapilan hatalardaki tigananin o kadar fazla suclu olmadigini görürüz ben 4lü defansin kitabini yazdim ama baskiya para bulamadik o yüzden rafa kalkti ![]() süper ligde cogu takim dörtlü defans oynuyor...bu sistemin özelligide orta sahada fazla top tutmadan kanatlara acilmaktir..kanatlardanda yukarida anlattgim gibi sag veya sol bek + sag acik veya sol acik basarili bi sekilde bastirirsa üclü defansin sallamaya baslar...orta sahadaki kalabaliklasmada yanina kar kalir..cünkü rakip her zaman bi adam fazla olur...
__________________ bjkliyiz Konu santiagooo tarafından (13-01-2007 Saat 03:52 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #46 | |||
Guest
| Alıntı:
| |||
![]() |
![]() | #47 | |||
birde 30 yas ayri 32 yas ayridir...zago veya giunti bize geldiklerinde yanlis hatirlamiyorsam 32 nin üzerinde idi
__________________ bjkliyiz | |||
![]() | ![]() |
![]() | #48 | |||
Guest
| Alıntı:
| |||
![]() |
![]() | #49 | ||
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | politikasi derken bu seneki düsünce dogru...hatalar var yok demiyorum savunmanin göbegine tecrübeli yabaci bi isim sart..ama sezon basinda ben dahil toraman ve zan bu isi götürür diye düsünüyorduk... sistem tam calismasi lazim..bi yerde prüz verirsen zincirleme gibi dökülürsün..ben durumumuzu klebersonun performansina bagliyorum...normalde oynadigi pozisyonu ismine bakinca tek oynamasi lazim..sag beke düsünülen serdar yanina koyuldu..toraman sag beke cekildi vesayir vesayire
__________________ bjkliyiz | ||
![]() | ![]() |
![]() | #50 | |||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 36
Lucescu getirdi de ne oldu? Bu oyuncular 1-1.5 sene oynadi ve pilleri bitince kadro tamamen coktu. Ayni seyi GS'de de yapti, Lucescu biraktiktan sonra anca 6. olabildiler ve 2-3 sene toparlayamadilar. Asil antrenorluk iskeleti genc oyunculardan kurup onlari egitip uzun vadede dusunebilmektir. Ayrica kendin soyluyorsun, antrenore bagliysa hersey, neden dunyanin en iyi hocasi Capello'nun yonettigi R.Madrid bu kadar basarisiz? Neden soyleyim mi? Cunku Barcelona ve Sevilla'nin oturmus takimlari var, daha kaliteliler mi tartisilir ama bu takimlarin R.Madrid'in en az 3-4 sene onundeler su an. Ayrica adam istedigi kadar para harcadi, bu sene en cok para harcayan takim ama basari yok iste. Ama Capello yerinde mi? Evet, cunku dogrusu bu. Futbol teknik direktorden ibaret degildir, daha cok faktorler var ve siz bunu anlamak istemiyorsunuz. Ayrica genc oyuncu bulup getirmek o kadar da kolay degil. Souleyman isminde birisi gelmisti 2 sene evvel, kimdir bu adam diye demediginizi birakmadiniz. Kaliteli gencler ozellikle Guney-Amerika ve Afrika'dan hemen Avrupa devleri tarafindan kapiliyor, bizim bunlarla bas etmemiz imkansizdir, biraz gozlukleri cikarip realist olmalisiniz..
__________________ INADINA TIGANA INADINA BAKI INADINA RUNJE INADINA BESIKTAS!!!!! | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |