Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-01-2007, 08:28   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Vardar: Bu yönetim futboldan anlamıyor

Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.

Vardar: Bu yönetim futboldan anlamıyor





Beşiktaş'ın sivri dilli yöneticisi, "Futbolu bilmeyen insanlar kulübü yönetiyor. İstikrar için Başkan'la bir dönem daha devam edilmeli" diye konuştu.



Yeni dönemde yönetimde yer almayacağını açıklayan Sinan Vardar'ın sözleri çok konuşulacağa benziyor. Başkan Demirören'in futboldan anlamayan kişilere itabar etmesinin Beşiktaş'ta yapılan en büyük yanlış olduğunu söyleyen Vardar, "Ben inşaat mühendisliğinden anlamam. Çünkü genç yaştan beri futbolla iç içeyim. Bana futbol sorulmalı" ifadesini kullandı.






Kaynak:Takvim
  Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 08:53   #2
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

yönetime girmeyecek ya,çok konusur daha bu adam
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 09:08   #3
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Haddinden fazla konuşmaya başladı ama söyledikleri de gerçek maalesef.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 10:13   #4
 
bjk19.03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

haddini aşmış ama doğru söylemiş
__________________
SADECE "BEŞİKTAŞ"
TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON
bjk19.03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 10:21   #5
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş'ta kıskançlık iması


Beşiktaş'ın ismi altyapıyla özdeşleşen yöneticisi Sinan Vardar'dan Ligtv.com.tr'ye çarpıcı açıklamalar. Siyah beyazlı yönetime veda etmeye hazırlanan Vardar, geride kalan 2.5 senedeki icraatlarıyla kıskanıldığını öne sürdü.
Kıskanıldığını bir fıkrayla dile getiren, "Biz Türklerde inanılmaz bir şekilde başarıya karşı bir şey var. Artık tepki mi diyeyim haset mi diyeyim." sözleriyle ve artık yöneticilik yapmayacak olmasının sebebini "Bakın Türkiye’nin en büyük sıkıntısı kıskançlık." diye açıklayan Vardar, yeni yönetimde yer alma şartını da söyledi:
"Beşiktaş'a CEO yaparlasa kalırım"
İşte Sinan Vardar'ın Ligtv.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Cem Kurel ve Haber Müdürü Erdem Erol'a yaptığı açıklamalar:

"KALBİM BEŞİKTAŞ'TA YÖNETİCİ OLMAKTAN YANA"
-Sayın Vardar ne kadar zamandır Beşiktaş Yönetim Kurulu’nda görev yapıyorsunuz?
2.5 senedir.
-Beşiktaş Kulübü’nün önünde bir Olağan Seçimli Genel Kurul var. Yönetimde yer alacak mısınız?
Şimdi benim kalbim yönetici kalmaktan, hem de tuttuğum takımın yöneticisi olmaktan yana. Beşiktaş, benim rahmetli babamdan kalan miras diyebilirim. Benim hayatım 2 şeyle geçti. Biri turizm, diğeri futbol. İkisini hep beraber götürdüm. İkisi de bana büyük bir sosyal derinlik kazandırdı. Çevre zenginliği kazandırdı. Turizmde ben bütün hedeflerime ulaştım. Türkiye’ye en fazla turisti ben getirdim. 3-4 milyar dolar döviz getirdim.
-Beşiktaş’ta hedeflerinize ulaştınız mı?
Dediğim gibi futbolda insanların kendi tuttuğu takımda yönetici olması büyük bir haz. Bu 2.5 senelik süreç içerisinde tabii ki çok zevkli anlarımız da olmadı. Yani aldığımız neticeler olsun, bir çok kaoslar yaşadık. Ben daha önce bir gazetede köşe yazısı yazıyordum ve bugünleri görmüştüm. Demiştim ki “Beşiktaş, 101. yıldaki Rizespor maçı, Samsun maçından sonraki gelişmelerde şeyi yitirdi.
DEL BOSQUE'YE ÖNERİLDİ Mİ ÖNERİLMEDİ Mİ?
-Neyi yitirdi?
Bu takımın tamamen, hatta malzemeci dahil Beşiktaş’ta herşeyin değişmesi lazım. Ve Beşiktaş’ın da profesyonel bir şekilde yönetilmesi lazım. Daha doğrusu futbolu futbol adamlarının yönetmesi lazım. Kulüp yönetimlerinde bu şekilde bir sistem kurduktan sonra bunun doğru olacağını zaten ben biliyordum ama bu 2.5 sene zarfında yaşadıklarımız dediğim gibi yeni bir takım yaratmak. İbrahim Üzülmez hariç o takımdan kalan kimse yok. Yani bu sene yapılan transferlerle Beşiktaş bu devrimin başlangıcını yaptı diye düşünebilirim. Biz Del Bosque gibi bir kıymeti kaybettik. Ve ben bunu yönetimde de açıkca söylemiştm. Bosque’ye geniş yetkiler verelim, bir CEO olarak düşünelim ve altına da 2 tane Beşiktaşlı antrenörü verelim demiştim. Eğer böyle olsaydı mükemmel olurdu.
-Del Bosque’nin ilk sezonunda Tuğrul Yenidoğan’ın geniş katılımlı bir TV programına konuk olduk hep birlikte. Orada ben kendi fikirlerimi söylerken ki o programda belki de en fazla konuşanlardan biriydim ve sizlerden tepkiler almıştım; ben bu dediklerinizi dile getirmiştim ama diğer yönetici arkadaşlarınızla birlikte bana karşı çıkmıştınız. Belki politik olmanız gerekiyordu ama ben sizin bu görüşlerinizi biliyordum. Siz o zaman bu konuyu yönetimde dile getirdiniz mi?
Ben açık söylüyorum, getirdim. Çünkü doğru buydu. Del Bosque gibi bir insandan ne kadar faydalandığımız maalesef ortada. Giderken de gitmesi gerekiyordu.
-Siz Del Bosque ile 2 Türk antrenörü konusunu konuştunuz değil mi?
Evet, o sene yine Antalya’da takımla beraber kampta ben vardım. 2 saatlik bir konuşmamız oldu kendisine ben bunu sordum. “Size teklif gelseydi yanınıza 2 tane yerli hoca alsaydınız iyi olurdu” diye. “Bana böyle bir teklif yapılmadı” dedi. Bu da beni şaşırtan unsurlardan biriydi.
"FUTBOLDAN SORUMLU ARKADAŞIMIZA HAYRET ETTİM"
-Niye şaşırdınız?
Çünkü Del Bosque’nin yerli antrenör istemediğiyle ilgili bize bir duyum gelmişti. Böyle bir açıklama da olmuştu. “Hoca yerli hoca istemiyor” denmişti. Yine o zamanki futboldan sorumlu arkadaşımızı (Kıvanç Oktay’ı kastediyor) Ligtv’de açık oturumda dikkatle izliyordum. Yani bakın bugünki duruma nasıl gelindi? O zaman dinlerken ben hayret etmiştim. Düşündüklerimiz de başımıza geldi. “Bu kadar futbolcu alındı, bu kadar mali yatırım yapıldı ama birçok futbolcudan verim alınmadı. Bunların paralarını tartıştınız mı?” dendi. Yönetici arkadaşımız şöyle cevap vermişti: “Zaten ben mali işlere bakmıyorum”. Ben de O’na hayret etmiştim!.. “Bunu yönetimde ayrı bir birim yapıyor benim bu konuda bilgim yok”. 4-5 milyon euroluk transfer yapılırken mali durumla ilgili hiçbir bilginiz olmadan yapılıyorsa işte bu son divanda açıklanan borç miktarının da nasıl olduğunun apaçık göstergesiydi. Herkes tepeden bakıyor, menajerlerin getirdiği futbolcularla seçim yapılıyor. Ben alt yapıya geldiğim ilk sene sabah 9.00’dan akşam 18.00’e kadar kulüpteydim. Orada bir proje ürettik 50 bin futbolcu işledik.
-Nasıl Türk futbolunda kanayan bir yaradır, Beşitaş’ta da birşeyler doğru yapılmadı o zaaman. Bunu ortaya çıkıyor.
Türk futbolunun genelinde bu böyle.
"KALBİM İSTİYOR, BEYNİM İSTEMİYOR"
-Beşiktaşlı olduğunuz ve yönetici olduğunuz için ben Beşiktaş’ı göstererek soruyorum. Ben röportajın başında sorduğum ama cevabını net olarak alamadığım soruyu tekrarlamak istiyorum. Yeni yönetimde yer alacak mısınız?
Kesinlikle almayacağım. Kalbim istiyor ama beynim istemiyor.
-Neden?
Ben mesela genel kaptanlık müessesesine en karşı olanlardan biriyim. Yani profesyonel insan olmalı. Kendi işi olan ama aynı zamanda genel kaptan olan kişilerle Türk futbolunun buraya geldiğini hepimiz kabul ediyoruz. Çünkü sorun, o insanın işi olması. Ben ilk yönetici olduğumda Gündüz Tekin Onay ismini ortaya attım ve “CEO olarak göreve getirelim ve hiçirimiz de karışmayalım” dedim.
-Bu fikirleriniz neden kabul bulmadı? Karar mekanizması başkan ve 1-2 ismin etrafında mı dönüyor?
Her kulüpte böyle. Zaten sıkıntı da burada.
"KULÜPTE CEO OLMAM LAZIM"
-Bu sıkıntıdan dolayı mı yönetimde yer almayı istemiyorsunuz?
Açık ve net olarak söylüyorum. Benim bu kulüpte CEO olmam lazım. Futbol bilgimle ve ekonomist olduğum için ekonomi bilgimle.
-CEO derken profesyonel yöneticiliği kastediyorsunuz.
Gayet tabii ki. Bana böyle bir teklif gelse, ama yönetici olarak değil CEO olarak, ben Beşiktaş kulübünde olmak isterim. Açık ve net olarak söylüyorum.
KISKANÇLIK FIKRASI
-Yönetim Kurulu’nda olmak değil ama.
Değil tabii ki. Bakın Türkiye’nin en büyük sıkıntısı kıskançlık. Bir fıkra anlatayım size. Avrupa’da bir mezarlık ve mezarların başında da birer zebani. Soruyorlar “Bu zebaniler niye var?” diye. Diyorlar ki “Aşağıdakiler yukarıya çıkmak istiyor zebani bunlara vuruyor”. Sonra soruyorlar “Peki Türk mezarlığında niye zebani yok?”. Cevap şu: “Türklere zebani gerekmez, aşağıdakiler zaten yukarı çıkmaya çalışanları ayaklarından aşağıya çekiyorlar”
Bu kadar işte. Ben yönetici arkadaşların hepsini çok seviyorum bakın açık ve net söylüyorum hepsi değerli arkadaşlarımız ama benim yöneticiliğimin ilk 1 senesinde kendimi ispatlamam gerekiyordu. 8 tane kulüpte başkanlık yapmışım, o kulüplerin ekonomilerini de yönetmişim. Hiç zarar etmemişim, hepsini kara geçirmişim.
-Küskün müsünüz?
Yok hayır kesinlikle yok. Çünkü Türkiye’nin insan mozaiği bu. Sistem böyle işliyor.
-Üzüntülüsünüz ama.
Tabii ki, çünkü Beşiktaş’a verebileceğimin % 1’ini vermedim: Bunu açık ve net olarak söylüyorum.
-Bu bir isyan mı?
Türk futbolu adına bir isyan.
BAŞKAN DEMİRÖREN'DEN ONORE EDEN SÖZLER
-Beşiktaş yönetimindeki eksiklikleri dile getiriyorsuuz. Bu eksiklikleri Yönetim Kurulu toplantılarında veya başkana zaman zaman bire birde dile getirdiğinizi de söylüyorsunuz. Neden bunları gördüğünüzde ve işlerin düzelmeyeceğini anladığınızda istifa etmediniz o zaman? Bu açıklamalarınızdan sonra bu size sorulacak çünkü. O zaman şimdi cevap verin.
Onu çok düşündüm. Bir de bu işin hep eksi tarafı değil. Yönetime seçildik başkan altyapıyı kayıtsız şartsız bana verdi. İşime hiçbir zaman müdahale etmedi. Orada çok başarılı işler yaptık. Ama yukarıda birşeyler iyi gitmeyince; ben diyordum genel kaptanlığa karşıyım. Şimdi de diyorum ki Beşiktaş’ta CEO olmam lazım. Ve başarı getireceğim de kesin. Biliyorum çünkü sorunları. Bakın bir ay evvel biz bir toplantı yaptık, beni onore eden bir şey oldu. Başkanım “Sinan abi sen Beşiktaş’ın tarihinin en iyi altyapısını yaptın” dedi. “Bu benim onore olmamdır, çok güzel birşey, teşekkür ediyorum” dedim.
"BEŞİKTAŞ'IN ALT YAPISI AJAX'INKİNE EŞİT"
-Ama A takım her zaman vitrinde ve başarı-başarısızlıklarda...
Şimdi bakın şirketlerde insanlar işe girer, başarılı olduktan sonra terfi bekler. Eğer ben üst düzeyde bir yönetici olmayacaksam o zaman da bu kararı almam doğal. Bakın bundan bir ay evvel bir programda Gündüz Tekin Onay, “Beşiktaş alt yapısı Ajax’ınkiyle eşit” dedi. Çok da doğru dedi. Şu anda 17 tane milli oyuncumuz var yönetime geldiğimizde 2 taneydi. 4 tane futbol okulumuz vardı şimdi 47 tane var. Beşiktaş’ın altyapı gelirleri ve giderleri eşit duruma geldi.
-Bir taraftan bu serzenişlerinizi dile getiriyorsunuz. Ama bir taraftan da destek veriyorsunuz.
Evet yine veriyorum desteğimi. Bakın Beşiktaş kulübü sadece bir altyapı değil. Başkan, kulübe 25 milyon dolara yakın bir kaynak aktardı. Kendi şirketinden, kendisinden. Yıldırım beyin 3 senelik bir başkanlığı var. Ben 2. dönem için hakikaten kamuoyunu, kongre üyelerimizi tatmin edecek bir yönetim yapmasını tavsiye ediyorum. Yani vizyonu olan kişilerden. İlla 1 kişi 1 milyon dolar 3 kişi 3 milyon dolar versin üye olsun değil. Bu bütçeyle 3 milyon doların ne önemi var? Ama düşünceleri değiştirecek, kulübe vizyon getirecek, artı katkılar getirecek isimlerden yönetim oluşmalı. Radikal kararlar vermek lazım. Artık deniz bitti. Ben burada ne söylüyorsam Yönetim Kurulu toplantılarında da aynen söylüyorum.
-Belki çok daha fazlasını söylüyorsunuz.
Hatta bir sene evvel, kendi evindeki bir toplantımızda “Ben Sinan abiyi dinleseydim bu kulüp çok daha iyi durumda olurdu. Böyle de olmazdı” demişti başkan.
TEPKİ Mİ VAR HASET Mİ?
-Siz, yapmış olduğunuz çalışmalarla kıskanıldığınızı mı dile getiriyorsunuz?
Bu, iş hayatında böyledir. Başarılı olursanız bir şey olur. Türk insanında bu daha fazla. Zülfü Livaneli’nin bir yazısı vardı, hatta benim işyerimde vardır bu yazı. Padişah bile kendi çocuğunu kesmiş. Biz Türklerde inanılmaz bir şekilde başarıya karşı bir şey var. Artık tepki mi diyeyim haset mi diyeyim.
-Bir fıkra anlattınız. Net soruyorum ve net, açık olarak cevap vermenizi istiyorum. Anlattığınız fıkradaki olayla Beşiktaş yönetiminin bir benzerliği var mı?
Ben açık söylüyorum. Bugün Sanlı, Vedat, Şansal bey, bütün futbol otoriteleri söylüyor. “Sinan Vardar” diyorlar.
-Ama demek ki arkadaşlarınız tarafından bir engelleme oluyor, bu çıkıyor ortaya.
E yani öyle.
"GENÇLERBİRLİĞİ'NİN TEKLİFİ HEYECANLANDIRIYOR"
-Bir teklif var size. Sayın İlhan Cavcav’ın açıklamasını hepimiz biliyoruz. Beşiktaş’ta bu isteğiniz gerçekleşmezse Gençlerbirliği Kulübü’nün bu profesyonel teklifini kabul edecek misiniz?
Bir kere Allah’a bin şükür ekonomimiz çok iyi. Kendi şirketim Jolly Tour, Türkiye’de ilk 3’ün içinde. Torunum var. Şimdi Ankara’ya gidip yerleşmek biraz canımı sıkıyor ama Gençlerbirliği gibi bir takım beni heyecanlandırıyor. Bunu zamana bırakmak lazım ama önümüzdeki günlerde İlhan abiyle oturup bir yemek yiyeceğim.
-2.5 yılın kendi adınıza bir muhasebesini çıkardınız. Peki geriye dönüp baktığınızda bunu yapmamalıydım dediğiniz hatanız var mı?
Yani biraz fazla medyaya çıktım diye düşünüyorum. Ama o belki de bir isyandı. Ben kendime göre doğru bildiğim şeyleri söyledim. Futbol otoritelerine göre de doğru olanları konuştum. Orada Sinan Vardar’dan daha fazla faydalanmak mümkün müydü? Bence mümkündü, Beşiktaş için de çok iyi olurdu diye düşünüyorum. Zaten bu fikir ayrılıkları yani bu yönetim tarzıyla ilgili fikir ayrılıkları beni bu noktaya getirdi. Sayın başkanımız kongreden önce kalan veya giden yöneticilere bir konuşma yapacak ama benim tavrım değişmeyecek.
"BİRİLERİ, BİRİNİ AŞAĞIYA ÇEKMEYE ÇALIŞIR"
-Son olarak şunu sorayım. Türkiye’de kulüp yöneticileri teslimiyetçi mi? Masaya yumruk vurabiliyorlar mı yoksa koltuklarını doldurmakla mı yetiniyorlar?

Bakın kulübe yönetici olarak seçilen kişilerin hepsi futbolla ilgilenmek ister. Önce Genel Kaptanlıkla ilgili bir kaos başlar. Biri seçilir öbürleri onu aşağıya çekmeye çalışır. Açık ve net. Bugün bakın alın Adnan Polat’la ilgili yaşananlar. Peki niye Fatih Terim zamanında böyle şeyler yoktu? Çünkü Fatih Terim’in yanında futbol şube sorumlusu yoktu. Al işte 4 sene şampiyonluk ve Avrupa Şampiynluğu var. Milli Takım’a bakın, Dünya 3.’sü olan Milli Takım’da 8 tane oyuncusu vardı. Demek ki orada yetkiler bu işi bilen, kendini ispatlamş birine bırakılmıştı. Gençlerbirliği bunun iyi bir örneğidir, İlhan abi otoriter bir başkan, profesyonel kadroları kurmuş, istikrar var. Metin Diyadin diye bir arkadaşla OFTAŞ’ı alıyorlar, 4 senedir aynı çocuklarla oynuyorlar, şimdi de Süper Lig’e çıkıyorlar. Ne kadar yer alıyor medyada? Bu inanılmaz bir başarıdır. Benzeri yok. Belki 2 takımla ligde oynayacak Gençlerbirliği.
[email protected]
[email protected]
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 12:13   #6
 
Kartallica - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Sinan Vardar doğru konuşmuş, beşiktaşın ondan yararlanması lazım, CEO olsun.
Kartallica Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 15:12   #7
 
BJK-Rico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

dogru konusmus ama haddini asmis
__________________
Erkek Adam Renkli Takim Tutmaz!!!

BJK-Rico Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 15:15   #8
Zafere kadar daima!
 
S_E_D_A_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

acaba bunları yönetimde iken de söyleyebiliyor mu...sırf listede yok diye laf yapıyor...
__________________
S_E_D_A_T Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 15:19   #9
Banned
 
tthotht - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

helal olsun dogru konusmus sınanla bırlıkte baya ıı ısler yapalırler
__________________
ZORU sewerim İMKANSIZ waktimi alır...
tthotht Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 15:21   #10
Banned
 
Solitary_Eagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

gerçek Beşiktaşlı eleştirilerini yüzyüze yönetime yapar.dışardan mikrofonlara konuşmak bu takıma ihanettir.
__________________
Armamızdaki Ay-yıldız bütün yıldızlara bedel...
Solitary_Eagle Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 01:09 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580