![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
| |
| | #1 | ||
| Banned ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Yaş: 38
Tecrübe Puanı: 0 ![]() |
Arkadaşlar Tigana'nın ne oynattığını hepimiz biliyorduk şimdi türkiye'ye geldi bilmeyenler de öğrenmiş oldu. Sizce Tigana'nın oyun stili Türkiyedeki futbol şartlarına uyuyor mu ? Tigana İtalyada bir takımı çalıştırsa daha başarılı olur ama Türkiye gibi büyük takımlarla küçük takımlar arasında dağlar kadar fark olan bir ülkede küçük takımlar karşısında geri çekilip skoru korumaya çalışmak sadece gelin bana gol atın demek gibidir ! Tigana'nın oyun stili belki avrupa'da başarılı olabilir ama Türkiye'de asla ! Öyle bir teknik direktör olacak ki Avrupa'da kendinden kat kat daha güçlü rakipler karşısında orta sahayı kitleyecek rakibine karşı oyunu kendi sahasında kabul edecek; Türkiye'de ise kendinden daha güçsüz ve çekingen rakibi karşısında oyunu force edecek ilerde basıp rakibi onların sahasında durdurup oyunu rakip sahaya yıkacak berabere bile kalsa şanssızlıklar yüzünden kalacak (Tigana'nın takımı gibi şanslarının sayesinde değil) işte böyle bir teknik direktör düşünün sonra Tigana ile kıyas yapın.. Mesela Mircea Lucescu, Jose Morinho gibi..... Bir de bu sene şampiyonluk şarkıalrı söylemeye başladık biraz da erken olsa bile ancak bu puanla biz normal bir sezonda yani galatasaray we fenerbahçenin yaptığı teknik direktör ve oyuncu yanlışlarının en doruk noktaya çıktığı sene en fazla 3. olabiliridk belki de olamayabilirdik de !! Zaten artık Sebadan sonra o hale geldik ki Bize düşen elimizi açıp Fener ve Galatasaray gitsin dünyanın en kötü hocalarını we furbolcularını alsın gitsin japonyadan çinden ucuz ucuz adamlar alsın da biz de takip edelim onları diye dua etmektir....Nitekim bu sene oldu ama ben inşallah seneye de aynı yanlışlara düşerler die şimdiden dua etmeye başladım..Takımın başına Yıldıırm Demirören we Tigana warken Allah bizi onların şerrinden korusun ancak derim..Saygılar.....
__________________ Konu Açarken Lütfen Kontrol ediniz. | ||
| | |
| | #2 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006 Yaş: 35
Tecrübe Puanı: 26 ![]() |
Tigana'nın şifresi Beşiktaş teknik direktörü Jean Tigana, Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında karşılaşacakları Fenerbahçe’yi uzaktan şutlarla yıkmayı planlıyor Dün futbol şube sorumlusu Celal Kolot ve menajer Ali Gültiken'le bir toplantı yapan Fransız çalıştırıcı, takım olarak Fenerbahçe maçına hazır olduklarını söylerken, oyun taktiği konusunda da ipuçları verdi. Bu sezon üçüncü kez karşılaşacakları sarı lacivertlileri iyi tanıdıklarını belirten Tigana, özellikle Alex, Tuncay ve Tümer'den çekindiğini belirtip şunları söyledi: En iyi bildiğimiz takım Fenerbahçe "Fenerbahçe bizim Türkiye'de en iyi bildiğimiz takım. Bu sezon oynadıkları bütün maçları dikkatli bir şekilde izleyip analiz ettik. Fenerbahçe ofansif yönden Türkiye'nin en tehlikeli takımı. Özellikle Alex, Tümer ve Tuncay, boş alan bulduklarında durdurulması imkansız hale geliyorlar. Bu oyunculara boş alan bırakmamak için, takımı ilk maçta olduğu gibi defans ağırlıklı oynatacağım. Oyunu kendi yarı alanımızda sıkıştırıp, pas yapmalarını engelleyeceğiz." Üzülmez oynayabilir Sakatlığı geçen İbrahim Üzülmez'i Fenerbahçe karşısında oynatmayı düşündüğünü, ancak bu konudaki son kararını maç günü vereceğini ifade eden Tigana, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sakat olan Koray'ın oynamayacak oluşu Fenerbahçe maçı öncesi en büyük sıkıntımız. Bu oyuncu, sistemimiz için çok önemli. Onun yokluğunda Serdar'a büyük iş düşecek. Serdar'ın çok dikkatli olması lazım. Çünkü, karşısında Alex, Tümer ve Tuncay gibi teknik oyuncuların yanı sıra Deniz gibi de bir savaşçı yer alacak." Serdar'ın da zaafları var Tigana, son haftalarda gösterdiği performansla Fenerbahçe'nin kurtarıcısı haline gelen kaleci Serdar'ı nasıl mağlup edebileceklerini de şöyle anlattı: "Serdar'ı takdirle izliyorum. Çok başarılı bir kaleci. Refleksleri mükemmel, vücudunu da çok iyi kullanıyor. Fakat onun da her kaleci gibi zaafları var. Serdar bu sezon önemli bir hata yapmadı, fakat geçmiş yıllardaki maç kasetlerini izleyince onun uzaktan atılan şutlarda başarılı olamadığını gördük. Bu yüzden oyuncularıma, 'kaleyi gördüğünüz yerden şut atın' dedim. Rakip yarı alanda bulduğumuz her müsait pozisyonda şut atacağız. Futbolcularım istediklerimi yapabilirse, Fenerbahçe'yi hem kupada hem ligde yeneriz." Eleştiriler insafsız Celal Kolot ve Ali Gültiken ile yaptığı toplantıda, ligde son oynadıkları Sakaryaspor ve Antalyaspor maçlarından sonra aldıkları eleştirileri de değerlendiren Tigana, "Bize bu eleştirileri yapanlar rakiplerimizin durumunu hiç dikkate almıyor. Sakaryaspor da, Antalyaspor da bizimle oynadıkları maçlarda normal performanslarının üstüne çıktı. Hiç beklemediğimiz biçimde savaştılar" dedi. (İsmail Er-Hürriyet) | ||
| | |
| | #3 | ||
![]() Üyelik tarihi: Jul 2006 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | ben tiganayı anlamıyorum gitmesini istediği tümörden çekiniyorum diyor. serdara çok iş düşecek diyor anlaşılan serdarı yine tek önlibero çıkaracak. koray sakatsa serdar tek önlibero çıkacak diye bir olay olabilir mi? sen fahri yi niye aldırdın diye sorarlar adama. allah serdara kolaylık versin. beşiktaşımız tek gol atarsa işi bitirir adını finale yazdırır arkadaşlar aksini düşünmek istemiyorum gazamız mübarek olsun
__________________ siyahın zindan olsun beyaz aydınlık herkese nasip olmaz BEŞİKTAŞLILIK....... | ||
| | |
| | #4 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 21 ![]() | artık uzaktanmı yakındanmı bilmiyorum ama benim gördüğüm fenerin üstüne çullanan takımlar defansının kötülüğünden dolayı çökertiyor. tabi defansımızın iyi gününde olması lazım
__________________ Aklımda birtek sen, Fikrimde birtek sen, Ne farkeder KARTAL, Sen hergün yenilsen, Uğrunda herşeyden öyle vazgeçmişken, Nasıl vazgeçerim BEŞİKTAŞ'ım Senden | ||
| | |
| | #5 | ||
| 10ur! ![]() ![]() Üyelik tarihi: Oct 2006 Yaş: 37
Tecrübe Puanı: 21 ![]() |
Arkadaslar hatırlarsanız Tigana Sezon basında bu takım kasımda yenilemez dedi zaman biraz sastı ama artık bu takım yenilmez. Artık kimse tutamaz bizi. Eger Sayın Tigana bu sezon hem ligi hem kupayı alırsa adını efsaneler arasına yazdırır.. | ||
| | |
| | #6 | ||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 47
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | neyden bahsediyorsun sen yaaa. dün tiganaya rağmen yendik. adam tam saçmaladı. orta sahayı boş bıraktı. serdar 2 kişilik oynamasaydı görürdük. veya alex o pozisyonlardan birini atsaydı. adam utanmadan mehmet sedefi sağa oyuna alıyor 10 dakka sonra ali tandoğanı alıp mehmeti sola kaydırıyor. ne gereği vardı tandoğanı sol açık sedefi sağ açık oynatsaydı. boboyuda oyuna almasaydı. deplasmanda fuleli adamı yedek bekletiyorsun, orta gelmediği sürece verimsiz olan nobreyle tek forvet çıkıyorsun. ooofff offff. şaka gibi bu adam. biz normal şartlarda fb ye 3 atardık kadıköyde yaaaa. | ||
| | |
| | #7 | |||
| Kıdemli Kartal ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Tecrübe Puanı: 25 ![]() ![]() | Alıntı:
Bence Tigananın demecine bir bakarsan iyi olur... Burak, Nobre, Bobo, Ricardinho ve Delgado gibi oyuncularımız hücumu düşünen oyuncularımızdır. Hücumda görevlerini yerine getirdikleri sürece ofansta hiçbir zaman sınırlamıyorum. Antalyaspor'a ilk yarıda 4 gol atmıştık ama 1 puanla döndük. Daha sonra basın Fransızca 'Sen olmamalısın' diye manşet atmıştı. Kesinlikle 1-0 kazanmayı ve burada olmayı tercih ediyorum" diye yanıtladı Sizinde anlayacağınız gibi ben çok gol atıp gol yemiyi sonrada tepki almaktansa 1-0 yenerim ama tepki almam sonuçta yenmiş olurum diyor ki bence mantıklı insanlar iyi futbola bakmaz sonuca bakar. Tarihinize baktığında Beşiktaş iyi futbol oynuyordu ama hep yeniliyordu mu demek iyi yoksa Beşiktaş zorda olsa hep kazanıyordu demek mi??? | |||
| | |
| | #9 | ||
![]() Üyelik tarihi: Apr 2006
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Arkadasalr emın olun tigananın yaptıgı ısı sızde yaparsınız hatta eminim klubede 3 tane sag ayaklı topcu varken sol ayaklıyı sag da oynatmazsınız tigana cok sanslı bi teknik adam o kadarını solıyim dunku macta fener bıraz becerıklı olsaydı bıze tarihi fark atardı buda isin gercegi bizim ceza sahasına dusen her yan top pozisyon be abi sole saglam defans oyuncuları lazım bize | ||
| | |
| | #10 | ||
![]() Üyelik tarihi: May 2006 Yaş: 48
Tecrübe Puanı: 21 ![]() | bu tiganayı halen savunan bjk li olduğuna inanamıyorum ya. bu takım onsuz çıksın daha rahat toy oynar. fb-bjk maçı dakika 60 gibi delgadoyu yani bjk takımını tek ileriye taşıyan oyuncuyu dışarı alıyor ve o dakikadan sonra beşiktaş fb yarısahasına geçemiyor. bakinin sarı kartı var oyundan almayıp- üzülmezi alıyor ve siz gelmiş bu adamı bana savnuyorusunuz. üzülmezi alacağına burakı bakiyi al koy fahriye göbeğe, üzülmezi çek sola ricoyu çıkar koy boboyu gör bak takımı biraz mantıklı olun artık arkadaşlar. bu adamdan bir şey olmaz bırakın artık bu işleri allah aşkına ya | ||
| | |
![]() |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
![]() | ![]() |