![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Moderator ![]() Üyelik tarihi: Aug 2006 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 26 ![]() | Biz marsilyayı da yeneceğimizi,en azından 1 puanla fransadan doneceğimizi düşünüodukk ama saolsun oyuncular boole istedii...Denizliyi de yenerlerse zahmet olucakk arttıkk...Cok bişey istioruzz sankii.....Çıkın ve kendiniz gibi oynayınn...
__________________ '' BİR DERDİM VAR. BİN DERMANA DEĞİŞMEM ASLA !!! '' | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #12 | ||
YaSHaR1903 ![]() ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | ya denizli kim oluyoo ya kaç senedir ligte son haftalarda kalabiliyo ancak...eğer bunlarıda rahat rahat yenemezsek işte o zamann yazıklar olsunnn...
__________________ ![]() ADAM GİBİ ADAM ERTUĞRUL SAĞLAM | ||
![]() | ![]() |
![]() | #13 | ||
![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Yaş: 49
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | hadi canım abartmayın denizli'yide yeneriz artık.
__________________ Lütfen Konu acarken konunun var olup olmadıgını kontrol ediniz.. ------------------------------------ Lütfen Forum kurallarını okuyunuz.. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #14 | ||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 37
Tecrübe Puanı: 26 ![]() ![]() ![]() ![]() | inşallah bu hafta ölü toprağını üzerimizden atacağız... | ||
![]() | ![]() |
![]() | #15 | ||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006
Tecrübe Puanı: 33 ![]() ![]() ![]() | Yaa tek sorun yenmek değil.Adam gibi oynayıp,rakibi bunaltmak ve golleri sıralamak önemli olan.Buda öyle bir maç olması lazım tabii futbolcularda biraz onur,gurur,ruh varsa...1-0'lık galibiyet olsa bile inönüdeki taraftarların ve oraya gelemeyen binlerce beşiktaşlının çok da mutlu olacağını sanmıyorum ben...Bu maç artık dönüm maçımız olsun ve olacağına inanıyorum artık. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #16 | ||
Banned ![]() ![]() Üyelik tarihi: Apr 2006 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 0 ![]() | Barcelona, Chelsea ve Lyon v.b. gibi dünya devlerinin uyguladığı 4-3-3 sistemini benimsemeliyiz. Bu sistem ne kadar aşırı bir hücum sistemi gibi görünse de top rakipteyken ileri 3'lünün kenarlarındaki adamların geriye dönmesiyle 4-5-1'e dönüşüyor ve kalabalık bir ortasaha meydana getiriyor. Böylece hem hücumda hem de savunmada kalabalık olarak rakiplere üstünlük sağlanıyor. Böylece hücumda çoğalamama sorunumuzu çözer aynı zamanda daha sağlam bir takım oluruz. Bu sistemde Yozgatlı'ya çok iş düşüyor ve artık Delgado'nun da kendini toparlaması gerekiyor. H.Arıkan S.Kurtuluş--Diatta--İ.Toraman--İ.Üzülmez Koray S.Özkan--Koray--Tello M.Yozgatlı--Bobo--Delgado Bobo | ||
![]() | ![]() |
![]() | #17 | |||
![]() Üyelik tarihi: Jun 2006 Yaş: 49
Tecrübe Puanı: 21 ![]() ![]() | Alıntı:
3 yıldır aynı tabloyu görmekten bıktım.. 4-4-2 dizilen ama asla bu sistemin gereklerini yerine getiremeyecek futbolcular topluluğu bir takım.. hemen hiçbir maçını 2 farklı kazanamayan, hep ite kaka top oynayan bir takım.. şöyle unutamağım bir golümüz yok.. hep zorlama ile gol atıyoruz.. bu şartlar altında artık ya bu sistemi bırakacaz ya da sistem değiştirecez.. Benim gördüğüm şu: 4lü defans yapıyorsan mutlaka ama mutlaka 2 stoperden biri yabancı ve bu işi bilen biri olacak.. 2si birden olması tercih sebebidir.. Neden: türk futbolcular yetişmeleri gereği tüm genç ve paf takımlarında adam adama markaj uzulüne göre yetiştiriliyorlar ve defans yapmayı bundan ibaret sanıyorlar.. 21-22 yaşına gelmiş bir adama da tandem savunmayı öğretmek imkansız hale geliyor.. ancak yanına ronaldo,popescu,luciano gibi bir yabancı koyarsan birkaç sene içinde uyumlu hale gelebilir okadar.. şimdi bizdeki türk savunmacılar:toraman,zan,baki,m.doğan.. hepsi aynı tip adam markajcılar.. diattayı da çok farklı görmedim.. ve bu adamların hiçbiri topu alıp kafayı kaldırıp 30-40 metre sağa sola derinlemesine top atacak adamlar değiller.. böyle olmayınca da rico gelecek defansa oyun kuracak yok böyle bişey.. aynı şeyler bekler içinde geçerli.. özellikle deli ibo.. top önündeki telloya aktarınca bütün görevini yapmış sayıyor herlade.. hiç düşünmüyor mu acaba. bu tellonun önünde 2 tane rakip var nasıl geçecek bu adamları.. sen eğer topu telloya verip kaçmazsan ve rakibin birini peşinde sürüklemzsen kısaca boş alan yaratmazsan.. vs vs.. benzer şeylerin hepsi ortasah kanatlar ve forvet için de söylenebilir.. Bu nedenle artık ben istemiyorum bu modern sistemi.. biz acizane 3-5-2 oynayalım.. ne kadar demode ve çağ dışı da olsa.. en azından stoperlerimiz bildiği işi yapar.. arkayada korayı koyarız dönen topları toplar.. orta sahayı 5leriz belki 4lü ortasahaya sayıca bir üstünlük kurarız ve forveti gerçek manada 2 santraforla kurarız ve boboda yalnız kalmaz.. kanalatı yozgatlı ve telloya bırakıp belki birazda risk alıp ortada çok koşan cisse ve kurtuluş gib iki adamla fizik mücadeleye gireriz. onların biraz önünde de söylemeye pek dilim varmasa da delgadoyu ama bence tercihen serdar özkanı forvet arkasına koyup hücuma destek veririz.. Walla aklıma gelen en iyi çözüm bu bence.. Sonuçta 3-5-2de bir sistemdir ve iyi uygulandığında neler yapabildiğini geçmişte bir çok takım gösterdi.. günümüzün sıkışan 4-4-2li sistemini açacak alternatif bir sistem olarak dünya futbolunda yeniden söz sahibi olabilir.. Unutmayalım ki 80li yıllarda da herkes 4-4-2 veya 4-3-3 oynuyordu sonra 90larda 3-5-2 moda oldu şimdi tekrar 4-4-2 moda.. belki de sıra yine 3-5-2'ye gelmiştir kim bilir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ![]() |