|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Oyun Alanı | Ajanda | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et XML | RSS | |
25-03-2008, 17:40 | #1 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 50
Tecrübe Puanı: 17 |
boboya kızan arkadaşlar bu yazıyı okusun ve şerefli!!!!!!!!!!!!!! geçinen basınımızın halini görsün hürriyetin yazısı okuyunda nasıl beşiktaşın hırpalandığını görün kırmızı çizdiklerime dikkat edin hangi ağızla yazıldığınıda anlayın sanki beşiktaşımız başka ülkenin takımıda fbli ağzıyla konuşuyor İbre Fenerbahçe'den yana ben bu başlığı değiştiriyuorum (ibne fenerbahçeden yana diyorum eren güler ********i) Eren Güler 25 Mart 2008 Hafta sonu kritik bir derbi oynanacak. Biz sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim, sonra da nedenlerini anlatalım... Cumartesi günkü derbide saha dezavantajına ve Chelsea maçı arefesinde olmasına rağmen Fenerbahçe şanslı gözüküyor... BEŞİKTAŞ'IN BURNU TIKALI İki takımı analiz ederken benim en çok dikkatimi çeken bölgeden, yani ön libero mevkiinden başlayalım. Şimdi Fenerbahçe'de bu bölge için aday üç oyuncu var ve bunlardan ikisi forma giyecek. Burada favori Aurelio-Selçuk, Selçuk'un plasesi ise Maldonado. Bu üç oyuncudan hangisini koyarsanız koyun Beşiktaş'ta banko oynar. Çünkü Beşiktaş'ın ön liberosu aslından bir defans oyuncusu olan İbrahim Toraman. Kesicilik özelliği tamam da, ön libero özelliklerine pek vakıf değil. Zaten o bölgede de mecburiyetten oynuyor. Zira Beşiktaş Koray'ı verdikten sonra tek ön libero, yani Cisse'nin eline kaldı, aksi gibi o da sakatlandı... Mevcut durumda bir takım için en kritik bölgelerden olan ön libero mevkii son derece sorunlu duruyor. Yani Beşiktaş'ın burnu tıkalı, zor nefes alıyor. FENER'İN İKİLİSİ BEŞİKTAŞ'IN TEKLİSİ Aynı bölgede Fenerbahçe'nin eli kuvvetli. Muhtemelen Fener'in ikilisi, Beşiktaş'ın teklisine önemli bir üstünlük sağlayacak. Özellikle Beşiktaş'ın akınlarına bu ikili önemli bir darbe vurabilir, çünkü Beşiktaş'da akın başlangıçları da arızalı. Ne gerideki Gökhan Zan, ne de yeni transfer Gordon bu işin adamı değil. Kesmeye tamam da, iş oyuna geldi mi işleri çok zor. Beşiktaş'ın maçtaki en önemli kozu Delgado olacak. Eğer iyi günüde olursa Fenerbahçe'ye zor anlar yaşatabilir. Ama işte ben burada da ikili ön libero sigortasının devreye gireceğini ve Delgado'nun istediği kadar topla oynayamayacağını düşünüyorum. Oyunda orta saha dengesi Fenerbahçe tarafında gibi gözüküyor. DEİVİD ÖNEMLİ EKSİK Fenerbahçe'nin bu alandaki en büyük eksiği ise Deivid olacak. Orta alandan dikine oynayabilen çok yumuşak bir oyuncu Deivid. Birçok maçta kilit görevi görüyor. Özellikle rakibin sol kanat oyuncusunu içeri çektiği zaman Gökhan'ın önünde çok güzel alanlar bırakıyor. İçeride de ikiye birler ve verkaçlarla önemli pozisyonlar yaratıyor. Hele bazen Alex-Deivid-Semih üçgenleri, tadından yenmiyor. İşte bu alanda Deivid'in olmaması Fenerbahçe'nin hücum gücünü ve yaratıcılığını olumsuz etkileyebilir. Onun yerine muhtemelen Ali Bilgin oynayacak ve onun aynı performansı göstemesi çok zor. Kazım oynarsa da klasik sağ açık gibi oynayacağından Fenerbahçe'nin göbekteki ofans etkinliği sekteye uğrayacak. Bu durum henüz birbirine alışamamış olan Gökhan Zan-Gordon ikilisi için iyi bir şans olur. Ancak Kazım oynarsa bu sefer işin yükü Kaptan Üzülmez'e binecek. Fenerbahçe'nin sağ kanat akınları tehlike yaratabilir. CARLOS OYNAR MI? ÇOK DA FARKETMEZ... Fenerbahçe'nin solunda Carlos'un oynayıp oynamayacağı belirsiz. Ama oynamasa da çok fazla fark etmez. Çünkü Vederson Holosko'yu durdurabilecek kadar çabuk bir oyuncu. Arkasında da Uğur Boral desteği var. Ama gözüme Fenerbahçe açısından şöyle bir tehlike çarpıyor. Uğur Boral son zamanlarda topla resmen uçup gidiyor ve ofans yönü çok etkileyici. Rakip bekler için tam bir kabus oldu, çünkü topu bekin arkasına attığı vakit müthiş süratiyle rakibini ekarte etmeyi başarıyor. Peki tehlike nerde? Tehlike, Boral'ın Vederson'u tek bıraktığı anlarda Beşiktaş'ın hem Holosko hem de oynarsa Serdar Özkan'la o bölgeye sızma ihtimali. Vederson'u ikiye birlerde yakalarlarsa o kanattan önemli akınlar gelebilir. İçeride de Nobre'nin varlığı zaten tek başına problem. Sağı solu belli olmayan bir oyuncu, bunu Fenerbahçe'deki günlerinden iyi biliyoruz. Eğer FenerbahçeBeşiktaş'ın zaten kısıtlı olan hücum organizasyonlarını kesebilir ve Nobre'yi etkisizleştirirse maçı çok rahat gol yemeden tamamlar... İŞİ KANATLARDAN ÇÖZER Peki nasıl gol atar derseniz burada da ikinci yarı maç başına ortalama üç golle oynayan takımın hücum hünerine dikkat çekmek istiyorum. Fenerbahçe bir şekilde gol atmayı başarıyor. Bazen göbekten, son dönemde artan şekilde kanatlardan veya duran toplardan... Sonuçta rezil bir zeminde oynanan Ankaragücü maçı haricinde Fenerbahçe her maçta gol atmayı başardı. Beşiktaş maçında da bu serinin bozulmayacağını düşünüyorum. Deivid'in yokluğunda Fenerbahçe'nin kanatları daha fazla kullanmasını bekliyorum. Fenerbahçe zaten son zamanlarda bu kanat organizasyonlarını giderek daha iyi yapmaya başladı. İşin güzel tarafı, artık kanatlardan gelen ortalar dağlara taşlara da gitmiyor. Burada özellikle Gökhan'ın hakkını teslim edelim. Sağdan şimdiye kadar çok önemli asistler yaptı. Hem topun olduğu yere hızla gidebilyor, hem de arkadaşlarına güzel pozisyonlar hazırlıyor. Geldiği gibi hızla geri dönmesi de hediyesi. Uğur'un da son zamanlardaki yüksek performansı Fenerbahçelilerin umutlarını besliyor. Eskisi gibi savruk değil ve o da artık güzel ortalar yapmaya başladı. Bu ikilinin getireceği toplar ve içeride Kezman'ın becerisi maçın kaderini tayin edebilir... turuncu yuh artık dediklerim
__________________ gidin ya d&d | ||
|
25-03-2008, 17:49 | #2 | ||
Dişi Kartal Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 50
Tecrübe Puanı: 17 | şimdi ben bu yazıya çevap veriyorum memediniz milli takımda oyunuyor ki bu tip oyuncuyu her takım banko oynatır gelelim selçuğa selçuk baskıyı yiyince çozutuyor yani devşirme torman bile bu bölgede ondan iyidir cisse ve kurtuluşun iyileştiğive oynama ihtimallerini yazmamış gelelim hücüma holsco çok iyi vedersonunuzu dağıtır uğurunuzun havasını söndirirse hiç şaşmam nobreyi övmüş eski fbli olduğundan defans zayıf ama fbden daha iyi hucum gücü olan gs ye tek pozisyon vermedik konsantre olduklarında defansımız iyi oynayabilir gelelim başka konuya tello gökhan denen şımarığa hadini bildirir merak etme sen ne densiz herifsinki beşiktaşın gücünü hiçe sayıyorsun beşiktaş size süprizin büyüğünü yapacak forza osmaniye
__________________ gidin ya d&d | ||
25-03-2008, 17:58 | #4 | ||
gurbetci kartal Üyelik tarihi: May 2006 Yaş: 44
Tecrübe Puanı: 24 | valla yazsinlar bence problem yok herkez ogun gercekleri gordugunde yine sans der gecerler besiktasin feneri ezdiginide su sozlerle beyan ederler akillari chelseadeydi yoksa besiktasi rahat yenerdi derler yormayin kafanizi kartalim bu maci sadece kazanmiyacak ayni zamanda ezecek feneri herkez buna sahit olacak holoskoyuda vederson nasil durduracak gorecegiz
__________________ Allah(c.c) bir kulunu severse o kulun nesi yok? Allah (cc) bir kulunu sevmesse o kulun nesi var ? hz.Ali (r.a) | ||
25-03-2008, 18:13 | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 18 | medyaya büyük tokat geliyor
__________________ Yeter Artık!!! İstifa Etme,İntihar Et!! | ||
25-03-2008, 19:00 | #6 | ||
Tecrübe Puanı: 17 | alıştık artık.biz bunları çok gördük.bunlar değişmez gerçekler.zaten arkadaşlar bizim ülkemizin en büyük problemi medya.memleketimizin bu durumda olmasının en büyük müsebbibi.fakirliğin,yoksulluğun yolsuzluğun,kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın düşük olma sebebi bile bu dürzü medyadır.
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
25-03-2008, 19:04 | #7 | ||
Tecrübe Puanı: 17 | okumayın kardeşim bu adamları medyayı protesto edin diyoruz hayatından 5 dakikanı bu insana ayırmışsın israf , kaf dağının doruklarında güneşlenirken yazılmış bir yazı olduğu apaçık ortada,kendini tatmin etmiş maçın nasıl bitmesini istediğini yazmış , febe yle beynini yemiş manyağın biri , febelilerin normal davranışı kibir,rakibi küçük görme , şarlatanlık,hadsizlik,dengesizlik.............. komik kişilik namzeti bizleri güldermeyi başardı. forbes dergisine göre dünyanın en müthiş ikilileri :lorelle-hardi;hansel ve gratel ; eduyla-lugano SALDIR BEŞİKTAŞIM
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
25-03-2008, 19:06 | #8 | |||
Tecrübe Puanı: 18 | Alıntı:
__________________ ŞAMPİYONLUK BİZİM KUPA BİZİM !!! Kapak sizin,Şişe sizin !!! | |||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |