Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-10-2008, 09:19   #1
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı
 
RamesooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İhsan Kalkavan Konuştu..

Beşiktaş camiasının çok yakından tanıdığı ve saygı duyduğu bir isim o. Siyah-Beyazlı camianın duayenlerinden birisi. Aynı zamanda çok da başarılı bir işadamı…

İhsan Kalkavan’dan bahsediyoruz.

Beşiktaş hakkında sorulacak soruların her zaman birinci adresi olmuş bir insan. 1998 seçimlerinde Beşiktaş başkanlığı için yarışmış ancak Süleyman Seba’ya kaybetmesinden sonra “Bir daha aday olmayacağım” demişti. Dediğini de yaptı ve bir daha seçimlere katılmadı. Ama Beşiktaş’tan hiçbir zaman kopmadı.

Beşiktaş’ın son günlerdeki durumunu İhsan Kalkavan’a sorduk ve çok çarpıcı yanıtlar aldık. İşte keyifle okuyacağınızı düşündüğümüz söyleşimiz:


MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL SAĞLAM’IN İSTİFASINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

İHSAN KALKAVAN: Ertuğrul kendisine yakışanı yaptı. Kulüp açısından ise iyi olmadığını değerlendiriyorum. Benim prensiplerimde dere geçilirken at değiştirilmez kuralı vardır. Sezon ortasında teknik adam değiştiren kulüpler, şampiyonluk yolunda hep ciddi sorunlar yaşamışlardır. İnşallah Beşiktaş aynı duruma düşmez.


“SÜLEYMAN SEBA’YA TEŞEKKÜRÜNÜ ANLAYAMADIM”

MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL SAĞLAM SÜLEYMAN SEBA’YA TEŞEKKÜR EDEREK ŞU ANDAKİ YÖNETİME GÖNDERME Mİ YAPMAK İSTEDİ?

İHSAN KALKAVAN: Süleyman Seba’ya teşekkür etmekteki gayesi neydi onu anlayamadım. Kendisine çalıştığı süre içinde Süleyman Seba’nın destek verdiğini düşünüyorum. Beşiktaş’a verdiği duruştan dolayı olabilir. Süleyman Abi’ye teşekkürünün nedenini şu an bilemiyorum. Bunu daha Ertuğrul ile konuşmadım. Ertuğrul’u Beşiktaş’a kazandıran Süleyman Seba idi. Bunun gerekçesi de olabilir.


“TUTTUĞU TAKIMIN BAŞARISINA ÜZÜLENİN O TAKIMLA ALAKASI YOKTUR”

MARATON.COM.TR: ERTUĞRUL SAĞLAM BASIN TOPLANTISINDA HANGİ YÖNETİCİLERİ KASTEDEREK “BİZ YENİNCE ÜZÜLENLER VAR” DEDİ?

İHSAN KALKAVAN: Genelde iktidarda gözü olanlar veya Ertuğrul’u oraya yakıştıramayanlar kim olursa olsun tuttuğu takımın başarısına üzülenin o takımdan uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Ancak menfaat ilişkileri doğrultusunda hareket eden kişilerdir diye düşünüyorum. Bununla profesyonellerimi kastetti Ertuğrul, bunu bilemiyorum bunlar hep üstü kapalı ne tarafa çekersen gider türlü açıklamalar. Ertuğrul’un kendi yerine göz koyan teknik adamlar olabilir işte bunun için üzülenler vardır diye düşünüyordur. Veya yönetime göz koyan bazı kişiler vardır. Onlarda bil ki üzülüyordur diye bu ifadeleri kullanmış olabilir. Ama kim olursa olsun takımının yenilgisinden medet bekleyen insanların o takımda o camianın içinde yeri olmaması gerektiği inancındayım.

“MUSTAFA DENİZLİ İSTEMEMİŞ OLABİLİR”

MARATON.COM.TR: SİNAN ENGİN’İN ÖNCE İSTİFA ETMESİ VE KABUL EDİLMEMESİ ARDINDAN MUSTAFA HOCANIN GELMESİYLE İSTİFASININ KABUL EDİLMESİ DOĞRU MU?

İHSAN KALKAVAN: Burada Sinan Engin’le yolların ayrılmasının en önemli nedeni Denizli’nin menajer istememe gibi bir duygusu olabilir. Bazı teknik adamlar yönetimle kendisi arasında bir menajer olmasına genelde muhalif olurlar. Bunun yönetimden çok belki Mustafa hocanın işine hiçbir şekilde yönetim dışında müdahale edilmemesi hususu söz konusu olabilir. Orada da yönetimin bu konudaki tasarrufunun neden olduğunu bilmek lazım. Sinan Engin’le yolların ayrılış nedenini yönetim tam olarak açıklamadı henüz. Ama tahminler Mustafa hocanın böyle bir talebi olduğunu bizde oluşturuyor.


“HARİÇTEN GAZEL OKUMAK FAYDA SAĞLAMAZ”

MARATON.COM.TR: YILDIRIM DEMİRÖREN’İN GELDİĞİ GÜNDEN BUGÜNE BEŞİKTAŞ’A KATKISI NELER OLDU ARTILARI VE EKSİLERİ NELERDİR SİZE GÖRE?

İHSAN KALKAVAN: Demokratik şekilde gelen bir yönetim var. Çok başarısız diye kabul edersek ilk seçimden sonra bir daha adaylığını koydu ve yeniden başkan seçildi. Demokratik olarak geldikten sonra aktifi ile pasifi ile yaptıkları ancak seçim sezonunda değerlendirmek gerekir. Dolayısı ile arada şu veya bu şekilde benim münferit görüşüm sadece ortalığı karıştırır ve bulandırır. O açıdan genel tahammülün ne olduğu beni ilgilendirir. Genel tahammülde de teveccüh görüyorum. Teveccüh görmüş ki iktidara gelmiş. “Daha iyisi vardı neden o seçilmedi” diyemeyiz öyle birileri girmedi seçime ve aday olmadılar. Dolayısı ile aday olunmayan bir dönemde tasarrufları ne olursa olsun bir başkanın şu an ancak desteğe ihtiyacı olabilir bize de düşen Beşiktaşlılar olarak ona destek vermektir. Çünkü bundan sonra hariçten gazel okumak denir. Hariçten gazel okuyarak Beşiktaş’a hiçbir menfaat sağlayamayız. Beşiktaş’ı oturup da kritik etmek tenkit etmek işte kötüydü iyiydi diye tartışmalara girmek kulübe hiçbir menfaat ve katkı sağlamayacaktır. Tekrar genel kurul geldiğinde kulüplerle ilgili bizim gibi kulübün için eli olan insanların ancak genel kurullarda stratejilerini ortaya koymalı. Başkanı beğenmiyorsa kendi aday olmalı veya aday çıkartmalı. Eğer bunlar yapılamıyorsa gelen yönetime ancak destek vererek Beşiktaş’a destek çıkılmalı. Yoksa ne yöneticiliğe talip olup hem de mevcut bu işi götüren insanlara da destek olmayarak Beşiktaş’a ciddi kötülük yapmak olur bu kanaatteyim. Ertuğrul Sağlam’ın icraatları hoşuma gitsin veya gitmesin şu anda başka bir çarede söz konusu olmadığına göre bize ancak onu desteklemek ve yardımcı olmak düşer. En azından da susmayı bilmek gerekir. Bütün bunlara rağmen Beşiktaş camiası taraftarı fevkalade üzgün ciddi borçlar söz konusu. Peki bunlara rağmen hiçbir şey söylememek mi gerekir? Bunu dar alanda ikili görüşmelerde mümkünse konuşulur. Ama bu tür mesajların medya yolu ile verilmesini çok sevdiğimiz kulübümüze ciddi zararlar getireceği duygusu var bende. Ben onun için mümkün olduğunca sessiz kalmayı tercih ediyorum.


“MANSIMOV FEVKALADE İYİ BİR BEŞİKTAŞLI”

MARATON.COM.TR: MANSİMOV İLE BİRLİKTE BİR OLUŞUM İÇİNDE OLDUĞUNUZ HABERLERİ ÇIKTI. BU NE KADAR DOĞRU? İLERİDE BU OLUŞUM YÖNETİME TALİP OLABİLİR Mİ?

İHSAN KALKAVAN: Mansimov fevkalade iyi bir Beşiktaşlı. Zamanında Fulya’da da oturmuş, Beşiktaş’ın efsane döneminde Türkiye’ye gidip geldiğinde gönlünü Beşiktaş’a vermiş, Dünya’nın çok güçlü insanlarından biri. Dolayısı ile böyle bir insanın Beşiktaş camiasının içinde olması Beşiktaş’ı sevmesi ona gönül vermesi bizleri çok mutlu ediyor ve umut veriyor. Mansimov hiçbir zaman Beşiktaş yönetiminde fiilen profesyonelce görev almayı veya yönetim kurulu başkanlığı yapmayı zerre kadar düşünmedi. Ama medya çok yakıştırdı Beşiktaş başkanlığını kendisine. Mansimov zaten üye olarak daha kulübe başkanlık yapma süresini tamamlamadı. İnşallah kulübe başkan olacağı süre tamamlanınca bu göreve gelecek arzu ve isteği gelir benim bütün duam o. İnşallah öyle bir şey olursa Mansimov inanıyorum ki kulübün esas ana derdi olan maddi sorunlarını bir kalemde çözebilecek güce sahip bir insan. Türkiye’de şu anda onun gücünde bir Beşiktaşlı söz konusu değil. Onun kadar gönlü açık bir Beşiktaşlı da söz konusu değil. Dolayısı ile bunu kendisini çok yakından tanıyan bir insan olarak biliyorum ama inşallah Beşiktaş’ın bir takım sorunları çözebilmek açısından kendisinden istifade edilir. Bunun içinde zamana ihtiyaç var diyorum.


“BANA KARDEŞİM KADAR YAKIN BİRİ”

MARATON.COM.TR: MANSİMOV SÜRESİNİ DOLDURDUKTAN SONRA BAŞKANLIĞA ADAY OLURSA SİZ MANSİMOV’UN EKİBİNDE OLUR MUSUNUZ?

İHSAN KALKAVAN: O benim kardeşim kadar bana yakın birisi. Yani Beşiktaş’ta çok sevdiğim bir kulüp mutlaka Beşiktaş’la ilgili bir tasarrufta bulunması gerekiyor ve bunun içinde kendisine destek bekliyorsa desteğimi kuvvetli bir şekilde kendisinden yana kullanırım.


“ŞU AN BAŞKAN DEĞİLSEM VERDİĞİM SÖZDEN DOLAYIDIR”

MARATON.COM.TR: BUNDAN 10 SENE ÖNCE BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINIZI KOYUP KAYBETTİĞİNİZDE BİR DAHA ADAY OLMAYACAĞINIZI SÖYLEMİŞTİNİZ. GÜNÜMÜZDE PEK ÇOK BAŞKAN VE YÖNETİCİ SÖZÜNÜN ARKASINDA DURAMAZKEN SİZ 10 SENEDİR BU TUTUMUNUZU SÜRDÜRÜYORSUNUZ. BEŞİKTAŞ, KAMUOYUNA GÖRE BU KADAR KÖTÜ DURUMDA İKEN HALA BU SÖZÜNÜZÜN ARKASINDA DURACAK MISINIZ?

İHSAN KALKAVAN: Zaten şu anda Beşiktaş’ın başında olmayışımın yegâne sebebi bu vermiş olduğum sözdür. Bunun dışında ben seçimlere girmiş olsaydım kazanacağım çok seçimler geçirdi Beşiktaş. Ama ben o günkü ifadelerime sadık olmak kaydı ile bugün Beşiktaş’ın hiçbir yönetimine talip olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Mansimov benim olmam şartı ile her zaman maddi, manevi destek vereceğini beyan ediyor ama benim de böyle bir vaadim olduğu için, Beşiktaşlı duruşu yakışmaz diye, zamanında böyle konuştuğu halde tekrar bugün gelip kulübün yönetimine talip olmak yakışamayacağı için ben de kendim Mansimov’un bu teklifini kabul etmiyorum.


“HER YİĞİDİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR”

MARATON.COM.TR: BEŞİKTAŞ’IN TEKNİK DİREKTÖRÜ VARKEN BAŞKANIN LUCESCU İLE GÖRÜŞMESİ NE KADAR DOĞRU? BU BEŞİKTAŞ DURUŞUNA UYGUN BİR HAREKET Mİ?

İHSAN KALKAVAN: Tabi ki açık seçik olmak gerekir. Gidip görüşmesi de doğal olabilir ama görüştükten sonra onu inkâr etmesi başka maksatla görüştüm demesi belki yakışık olmayan kısmıdır. Başkan bunun faturasını göğüslemeyi göze aldıktan sonra gider görüşür artık sergilediği duruşun bedelini genel kurulda ödeyecektir veya öder belkide onu kendisine müspet bir değer olarak ta geri dönüşü olabilir. Artık onun duygu ve düşüncesi önemli şu anda kulübün başkanıdır bu tür tasarruflara tam yetkilidir eğer Beşiktaş’ın menfaati için bir şeyler yaptığına inanıyorsa bu tasarruflarında da serbesttir.


“MÜNFERİT ÇIKIŞLAR ZARAR VERİYOR”

MARATON.COM.TR: BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNDE BAZI YÖNETİCİLER SİVRİ ÇIKIŞLARI İLE ÖN PLANA ÇIKIYORLAR SİZCE BU BEŞİKTAŞ’A ZARAR VERİYOR MU?

İHSAN KALKAVAN: Mutlaka veriyor. Bu beyanatı veren arkadaşlarla da görüşüyorum. Fevkalade yanlış bir tavır. Süleyman Abi zamanında “kol kırılır yel içinde kalır” tabiri sık sık kullanılırdı. Kulüplerin bu kadar kapalı olmasına karşıyım mutlaka her şey açık seçik ve şeffaf olmalı. Ama bu şeffaflığın artık kulübe zarar verecek boyutta olmasına da her zaman karşıyım. Basın açıklamalarını kulübün basın sözcüsü yapar. Bunlar bir potada tartışılır değerlendirilir ve bütün yöneticilerin muvaffakiyeti doğrultusunda bir tek yönetici tarafından kulüp deklarasyonu gibi yapılması gerekir. Bu disiplin Beşiktaş’ın duruşu, kalışı, gidişi için değil bütün kulüpler için geçerli. Bir kulüpte yönetici her istediği gibi konuşursa o kulüpteki çatlaklığı ortaya koyar. Kulüpte tek ses tek görüş ortaya konmalı. Bu futbolcuların da üzerinde çok ciddi etki yapar. Teknik direktörün üzerinde de müspet veya menfi etki yapar bunlar çok hassas meselelerdir. Ağzına gelen konuşursa herkes dilediği gibi ahkâm keserse o takımdan bir sonuç çıkartmak çok zor olur. O takımı motive etmek o takımı derlemek toparlamak bir hayli güçleşir.


“1998’DE GENEL KURUL, BEŞİKTAŞ’IN KADERİ İLE OYNADI”

MARATON.COM.TR: 1998’DEKİ KONGREDE “DEĞİŞİM VE ÇAĞDAŞ YAPIYI KURMAK İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ. BEŞİKTAŞ’IN KAYBEDECEK BİR DAKİKASI DAHİ YOK” DEMİŞTİNİZ. ARADAN GEÇEN 10 YIL VE 3 FARKLI BAŞKANDA BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ BİR YAPI KURABİLDİ Mİ?

İHSAN KALKAVAN: Beşiktaş camiası o günkü genel kurulda beni ve yönetimdeki arkadaşlarımı tercih etmeyerek büyük bir ivmenin önüne geçmişlerdi. Süleyman Abi’ye karşı aldığımız oy az değildi. Beşiktaş o seçimlerde büyük bir ivmenin arifesindeydi diye düşünüyorum. O gün yönetime talip olan arkadaşlarımın her biri bugün ülke yönetimine talip olabilecek kadar önemli insanlar olarak Türk ekonomisinde yer almaktalar. Bu kadar elit bir kesimi bir yönetim içerisinde oluşturmak bir daha Beşiktaş camiasına kesinlikle nasip olamayacağını düşünüyorum. Hiçbir kulübe de nasip olamazdı. O gün öyle denk geldi. Bugün her biri rahatlıkla yedek üyeler bile başkan adayı olsa herkesin üstüne üşüşeceği isimlerdi. O günkü kadro dolayısı ile çok ciddi rakamlar taahhüt edilmişti. O gün hesaplar Beşiktaş’ın Türkiye’de bir marka değil, dünya markası olması ve Barcelona’ya, PSV’ye, Ajax’a rakip olabilecek plan ve proje yapılmıştı. Camia zaten o seçimde verdiği kararla Beşiktaş’ı bir ölçüde de duraklama veya gerileme dönemine sokmuştu. O günkü genel kurul Beşiktaş’ın kaderi ile oynadı. Ben onun için zaten biraz kırgınım ve küskünüm. Biz o gün çok ciddi fedakârlıklarla çok ciddi, taahhütlerle ortaya çıktık. Bizler daha önce hepimiz o günkü yönetimdeki arkadaşların hepsi kendisini bu kulüpte ispat etmiş tanınmış isimlerdi. Kulübün çok büyük başarılarına imzasını koymuş insanlardı. Benim de konumum belliydi bende 3 şampiyonlukta bulunmuş bir isimdim ve bu kadar bilinen ve bu kadar müspet insanların bir araya geldiği halde Beşiktaş camiası delegeleri bunu idrak edememekle Beşiktaş’ın makûs talihinin kararını verdiler. Ben o gün kazansaydın belki ben çok şey kaybedecektim ama Beşiktaş çok şey kazanacaktı. Seçimleri kaybedince ben çok şey kazandım, Beşiktaş çok şey kaybetti.


“DEMİRÖREN İYİ Kİ SÖZÜNÜ TUTMADI”

MARATON.COM.TR: YILDIRIM DEMİRÖREN’İN “DENİZLİ BEN BURADA OLDUĞUM SÜRECE KULÜPTEN İÇERİ GİREMEZ” AÇIKLAMALARI OLMUŞTU. BUNU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

İHSAN KALKAVAN: Bütün bunları tartıştığımız zaman istifa verdi geri çekildi. Bana göre Beşiktaşlı duruşu budur. Ona göre Beşiktaşlı duruşu bazen söylediğinin dahi üstünü çizmektir, çiğnemektir. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi var. Başkan iyi ki sözünde durmadı diyorum. Mustafa Denizli iyi bir seçimdir. Ertuğrul Sağlam gitmese daha iyi değil miydi? Tabi ki daha iyiydi. Ama gitti.
Ben hep yerli teknik direktörden yanayımdır. Federasyon başkanlığına aday olup da Erdenay Oflas’a kaybetmemin sebebi de; Piontek’e karşı Fatih Terim’in getirilmesi konusunda ben direniyordum. O seçimleri 7 oyla kaybettiğim zaman beni koca Piontek’in yardımcısı Fatih Terim’i takımın başına getirecek diye kritize ettiler. Fatih Terim bir Beşiktaşlı değildi ama ben bizim Milli davamızda benim için bildiğim ayran bilmediğim yoğurttan daha iyidir diye düşündüğüm için Fatih Terim’i istemiştim. Piontek birçok şey vermiştir. Kulüplere gelen diğer yabancılarda çok şeyler katmışlardır. Türk hocalar ile artık başarının geleceğini ben yıllar öncesinden biliyordum. Türk bir hoca ile şampiyon olmak Beşiktaş’ın da hakkı diye düşünüyorum. Şampiyonluk kolay bir olay değil. Büyük bir maraton. Büyük bir ciddiyet ve hocanın arkasında durma olayıdır. Biz maalesef yabancı hocaların arkasında daha fazla duruyoruz. Fenerbahçe tarihinin en kötü günlerini yaşıyor. Ama hala hocası ile direniyor. Ama bugün Ertuğrul hoca nerede ise lider durumunda ve yenilgisi olmayan bir teknik hoca. Ertuğrul Sağlam gece gündüz kritize edildi ama Fenerbahçe’nin hocası edilmedi. Rasim Kara, Beşiktaş’ta güzellikler yaşadı, Rıza hoca bence çok güzel götürüyordu işi. Bir sene önce yabancı hoca ile 8. sıralarda olan takım, Rıza hoca ile 2. yarı 11 karşılaşmanın 9 tanesini kazandı 1 beraberlik 1’de yenilgi aldı. Beşiktaş hiç göremediği bir ivme ile yükseldi. Ertesi sene ne oldu ise hoca işi bilmiyor dediler. Hoca bu işi 6 saatte mi unuttu. Hoca geldi kendisine destek verdiler ve fevkalade güzel götürdü işi. Ama yönetim değişti, bir iki tane maydanoz işin içine girdi ve bir baktık Rıza hoca başarısız oldu. Bir teknik adamın başarılı olabilmesi için arkasında kale gibi bir yönetim olması lazım. Teknik heyetten malzemecisine kadar her türlü başarı veya başarısızlık yönetime aittir. Çünkü bütün stratejileri yönetim yapar. Türkiye’de bir gelenek var yönetimler başarısız oldular mı hemen gündem değiştirmek için teknik direktörlerin işlerine son veriyorlar. Artık bunları aşmamız lazım. Yerli hocaları göndermek yabancı hocaları göndermekten çok daha kolay çünkü yerli hocalar Türkiye’de haklarını kolay kolay savunamıyorlar. Beşiktaş bir Del Bosque olayı yaşadı başına bin türlü şey geldi. Ödenen o paralara içim cız etti sonuçta kulübün parası gitti. Bir kulübün vizyonu olması lazım. Şampiyonluk beklentisi içine giriyoruz biz kulüpler olarak bakıyorum kimin vizyonu daha iyi bakıyorum hangi kulüpte kimler var. Şu anda ne Fenerbahçe’de ne Galatasaray’da bu vizyona sahip kimseyi göremiyorum. Ama gene bu kulüplerden biri şampiyon olacaktır. Trabzonspor’u katmıyorum bile. Bütün bunlara rağmen hiç ihtimal vermediğim Trabzonspor bu aradan sıyrılabilir mi? Sıyrılır, çünkü Sadri Şener gibi yönetimin başında çok sevilen bir kardeşimiz var. Ben 3 büyük kulübün de yönetiminde böyle diğer kulüpteki vizyonu yüksek bir insanın önüne geçebilecek birini bulamıyorum. Al birini vur öbürüne.


“YÖNETİM VİZYONU BİRİNCİ FAKTÖRDÜR”

MARATON.COM.TR: BEŞİKTAŞ’IN KADROSU ŞAMPİYONLUK İÇİN YETERLİ Mİ?

İHSAN KALKAVAN: Düşmekte olan Kasımpaşa 3 takımı da darmadağın etmişse demek ki takımın gücü hiçbir zaman birinci faktör değil. Yönetimin vizyonu benim için birinci faktördür. Ben yönetim güçlerine bakarım. Takımın gücü benim için çok önemli değil. At sahibine göre kişner. İçlerinde öyle adamlar var ki bir teknik adam geliyor kadroya sokmuyor, başka bir teknik adam geliyor kurtarıcı diye oyuna sokuyor. Beşiktaş’ın formasını giymiş olan bir insan zaten o kapasitede bir insandır. Şampiyonluk yolunda kendine düşen görevi yapabilecek konumdadır. Beşiktaş’a gelmek öyle kolay değil. Bu söylediklerim Fenerbahçe içinde geçerli Galatasaray içinde geçerli. Ben futbolculara hep şöyle derdim yenmek veya yenilmek futbolun kaderinde var benim sizden tek beklediğim eğer bu takım buradan puan kaybedecekse sizinde buradan sedye ile çıkmanız gerekmekte. Bana inandırın ki siz kazanmak için bütün gayreti ortaya koydunuz. Bizim futbolculardan beklentimiz buydu ve bunu alıyorduk. Bunu sağlayabilecek yönetim lazım.


“BEŞİKTAŞ’IN YILDIZA DEĞİL YÖNETİME İHTİYACI VAR”

MARATON.COM.TR: DAHA ÖNCEKİ YILLARDA “BEŞİKTAŞ İSTESİN 10 – 15 MİLYON DOLARLIK BİR YILDIZ HEDİYE EDERİM” DEMİŞTİNİZ. YILDIRIM DEMİRÖREN YÖNETİMİ BÖYLE BİR İSTEKTE BULUNURSA BU YILDIZ FUTBOLCUYU ALIR MISINIZ?

İHSAN KALKAVAN: Beşiktaş’ın şu an yıldız futbolcuya ihtiyacı yok iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Beşiktaş’ın diğer kulüplere göre aciz bir futbol ekibi varsa tabi ki onun ihya edilmesi konusunda her Beşiktaşlı gibi ben de heyecanlıyım. Benim için kadro şu an 3. planda. Ben şu an Beşiktaş’ın yedekleri ile şampiyon bir takım çıkabileceği inancındayım.


“ÇARŞI BEŞİKTAŞ DEMEKTİR”

MARATON.COM.TR: ÇARŞI'NIN ZAMAN ZAMAN BEŞİKTAŞ'A ZARAR VERDİĞİ İLERİ SÜRÜLÜYOR... SİZCE ÇARŞI BEŞİKTAŞ’A KARŞI MI?

İHSAN KALKAVAN: Çarşı hiçbir zaman Beşiktaş’a karşı olmaz. Çarşı Beşiktaş demektir. Çarşı gerçek Beşiktaşlıların sesidir. Ben Çarşı’da değilim ama sesim Çarşı’nın sesidir. Çarşı Türkiye’deki bütün Beşiktaşlıları temsil eden bir ekibin adıdır.


“BENİM İÇİN GERÇEK BEŞİKTAŞLI TRİBÜNDE OLANDIR”

MARATON.COM.TR: “ÇARŞI BEŞİKTAŞ’IN SESİ” DEDİNİZ. O ÇARŞI GEÇEN SENE “YILDIRIM DEMİRÖREN YETER” DİYE TEZAHURAT YAPTI. SİZ BAŞKAN OLSANIZ VE BUNU SİZE YAPSALAR TUTUMUNUZ NE OLURDU?

İHSAN KALKAVAN: O zaman yeter diye düşünüyorlardır. İşler iyi gittiği müddetçe Çarşı her zaman Beşiktaş’ı destekleyen bir gruptur. Ben onları çok iyi biliyorum ve içlerinde tanıdığım insanlar da var. Bütün dertleri Beşiktaş’ın iyi gitmesidir. Hemen hemen her yönetici kadar Beşiktaş’ın hem camiasını hem de yapısını bilirler. Laf olsun diye tribünlere gidip de kendilerini gösteren insanlar değillerdir. Benim için en büyük Beşiktaşlı tribüne gidip 90 dakika tuttuğu takımın başarısı için gırtlak patlatan insandır. Biz hava soğuk diye maça gitmezken onlar her şeylerinden fedakârlık yaparak tribünlerde oluyorlar.

MARATON.COM.TR: İHSAN BEY, BİZİ KABUL ETTİĞİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

İHSAN KALKAVAN: Ben teşekkür ederim. Size ve ekibinize başarılar dilerim.

MARATON.COM.TR ÖZEL
RÖPORTAJ: Burak ÖZKAYA


Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
RamesooN Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2008, 11:28   #2
 
bjk19.03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ihsan baba büyüksün. ayrıca başkanı desteklyenlere bu tablo çok şey anlatıyor
Borcun 50.6 milyon YTL'lik kısmı başkan Yıldırım Demirören'e....


Denetleme Kurulu Başkanı Alper Kuş, dün Ritz Carlton Otel'deki Divan Kurulu toplantısında, denetleme kurulu raporunu aktardı. Kuş, siyah-beyazlı kulübün toplam borcunun 115.6 milyon YTL olduğunu, bu borcun 50.6 milyon YTL'sinin Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'e olduğunu ifade etti.
__________________
SADECE "BEŞİKTAŞ"
TEK NAMAĞLUP ŞAMPİYON
bjk19.03 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2008, 12:57   #3
 
palaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

denizlerin kralı ihsan baba çok büyüksün.kurtar artık bizi bunların elinden.
__________________
YÖNETİM İSTİFA...
palaaa Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-10-2008, 13:19   #4
 
tolga.yalcin64 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ihsan baba keske söz wermeseydin yaw ne güzel olurdu beşiktaş senle
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
tolga.yalcin64 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-10-2008, 23:56   #5
 
Toshack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Keşke başkan olsa.Dün kanaltürkte bizim stadyum programında sinan enginin hala kulüpten 40 bin dolar maaş aldığını söyledi...Yani bu kanserden kurtulmadıkça ihsan abi bi el atmadıkça düzelmeyeceğe benziyor bu kangren....
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
Toshack Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2008, 00:59   #6
Banned
 
blackpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Şu Mansimov başkan olsa o zaman istediğimiz ve arzuladgmız Beşiktaşı gruruz o zamanlar en iyi transferler yapılır .. Ama sadece bi goruştür inşallah bir gun nasip olur da goruruz
__________________
Biz Bu LiG İçİN FaZLa ŞEREFLİYİZ..
blackpower Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2008, 01:27   #7
Banned
 
ikibirabirçerez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
blackpower´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu Mansimov başkan olsa o zaman istediğimiz ve arzuladgmız Beşiktaşı gruruz o zamanlar en iyi transferler yapılır .. Ama sadece bi goruştür inşallah bir gun nasip olur da goruruz
mansimov gelse keşke chelsea ye rakip oluruz
ikibirabirçerez Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2008, 01:31   #8
 
Forza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

hiç kimse kusura bakmasın,Beşiktaş'ımızı tarikatçıların ellerinde iyi olmakla nitelendirerek daha iyiye gitmeyecek kulubümüz..Biz değil miydik ki Kalkavan döneminde de yönetime veryansın eden?ne zamandır ki adam olmak bir meziyet sanılmakta ve ertuğrul sağlam'ın istifasını bu meziyet altında kabul edip göklere çıkarmak anlamıyorum..Adam gibi adam olmak ne zamandır meziyet arkadaşlar!! Bizim için aslolan BEŞİKTAŞ'ımız ve aslında külubun asıl sahibi bizleriz! Şu ana kadar ömrüm elverdiğince iyi yönetildiğimizi tek gördüğüm bir iki aylık Serdar Bilgili-Hüsnü Güreli dönemiydi ve biz yine göndermedik mi ve biz şu an yaşanılanların şu an cefasını çekmiyor muyuz?.Ben BEŞİKTAŞ'ımı adlardan ve sıfatlardan önemli tutuyorum,artık birilerini kurtarıcı olmaktan vazgeçip varolanın içinde yapabilceğimizin en iyisini tartışmak olduğunuzu düşünüyorum..
Forza Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-10-2008, 07:15   #9
 
volkan-saygın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Hiç saygım kalmadı İhsan Kalkavana da , Nevzat Demir'e de ...

Süleyman Seba'yı yıkıp , başkan olabilmek için ikisi de çok çabaladı , demediklerini bırakmadılar o deönemi hatırlayanlar bilir. Karşısında aday oldular.

Şimdi , ikiside Beşiktaşın bu yönetim tarafından eritilmesine,bitirilmesine ses çıkartmıyorlar. Neymiş seçimle gelmişlerde ,bize düşen desteklemekmiş de ...,
Geçiniz efendim geçiniz , Seba baba bunlardan dahamı çok zarar veriyordu kulübe de , onun içinmi destek vermediniz , yıkmayta çalıştınız?

Nedir sizi böyle farklı davrandıran ? Beşiktaş sevgisinden filan bahsetmeyin
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
volkan-saygın Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 19:30 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580