![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 18 ![]() | arkadaşım olayı delgado boyutunu indirmişsin fikrine saygı duyuyoruz senin görüşündür bir başkasıda kalmasını istiyordur benim anlatmaya çalıştığım o kalsın bu gitsin olayı deildir bunların devre arasında söylenmesidir yazdığımı tekrar kopyalıyorum; 5 galibiyet 3 beraberlik 1 mağlubiyet ve 18 puanla 4.sırada liderin sadece 2puan gerisinde olan takımın futbolcusu bu yazıları okuduğunda taraftarına ne kadar güvenir 9.hafta da transfer yapıyoruz medya yetmiyor bizde bazı şeyleri düzeltiyoruz bozuyoruz yeniliyoruz devre arası geldiğinde bu yazıyı yazarsınız görüş belirtirsiniz fikrinizi paylaşırsınız şu anda söylesek 2.5 ay sonra transfer yapılacak(bize göre de takımda eksik yerlerimiz var şu anda değiştirme ihtimalimiz yoksa elimizdekini neden boşluyoruz en azından kalan haftalarda max. verim nasıl alabiliriz onu tartışsak formsuz oyuncuları kazanmaktan başka seceneğimizin olmadığı bir ortamdayız beğenmesekte kızsakta bunları sineye cekip beklemekten başka şansımız varsa onu deneyelim) gökdeniz,caner,fatih gelsin takım her taraftarın farklı olarak görmek istediği ayrı oyun formatını oynasın 3'e bölünsün,13 oyuncu ile sahaya çıkma izni verilsin maradonaya,peleye genclik aşısı yapılsın maldiniye jök hücre operasyonu yapılsın kaptan olsun ; biz susuyoruz taraftara düşen görev olan desteklemeyi onların yanında olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz , bakıyorum ki biz bize karşıyız sürekli bir şeyleri yazıp söylemek istiyoruz sabır dağlarını delmişiz zamana bırakmadan herşeyi hallediyoruz... 'Şampiyon ol beşiktaşım bu sene koyacağız cim bom bom a fenere gel bu sene son verelim dertlere'
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. | ||
![]() | ![]() |
|
![]() | #12 | |||
![]() ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 65
Tecrübe Puanı: 36 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
__________________ ![]() | |||
![]() | ![]() |
![]() | #13 | ||
![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 42
Tecrübe Puanı: 18 ![]() | neden herşey kalıplar içinde olmalı anlamıyorum insanlık tarihi ekonomide serf mansusunda üretmeye başlayıp,merkantalizmi benimsemiş sonra sanai devrimini yapmış son olarak kapitalist sisteme geçiş yaparak üretim yapısını değiştirmiş yaşam tarzı ,düşünceler sosyal hayat imkanlar,teknoloji,yaşam standartı v.s değişmiştir.dedelerimiz atla,deveyle yol alırdı biz otomobil,vapur,uçak her dönemin kendine göre koşulları vardır. endüstriyel futbolu anlayışınız sadece para odaklıysa size birşeyler anlatmak olanaksızlaşır. 70'li 80'li90'lı yıllardaki stadlar,formalar,oyuncu malzemeleri,sahalar,tesisler,ulaşım,maddi imkanlar,sponsorlar,reklam geliri,purchasing vs. aynı mı kaldı 30 yıl süre içinde?futbol toprak sahada oynanmaya başladı tribülerin olmadığı yerlerdi bunlar ilk futbol maçı oynandığından bu yana değişiyor değişmeye dewam edecek biz değişime ayak uydurmaktan bahsediyoruz inönü stadının ilk kapasitesi ile şimdi ki kapasitesi aynı mıdır 70 li yıllarda oynayan vedat okyar ı siyah-beyaz tv den izlerlerdi amcam,babam,dedem kösele ayakkabı giyerde oyuncular hafta sonu pazar akşamı spor programları yoktu gazetelerden gol fotoğrafına bakaılırdı peki baba ile oğul arasındaki kuşak çatışması nereden çıkıyor neden bazı konularda anlaşamıyorsun neden biz 80 yılların gençliği ya da yaşlıları gibi değiliz,türkiyenin ekonomik büyüklüğü aynı kaldı insanların gelirleri yerinde mi saydı bu seneler içinde beşiktaş klubu gelişmedi baba hakkı,şeref bey,süleyman seba,yusuf tunaoğlu,rıza çalımbay,pascal nouma aynı şartlarda mı oynadılar dünya uzayı keşfe geçti,fiber teknoloji,nano teknoloji kök hücre icat üstüne buluş üstüne yenilik adına neler oluyor?yararlanmayalım bunlardan deveyle gelelim iskeleye kayıkla geçelim üsküdardan beşiktaşa karşıya, zaman içinde kendini yenileyemeyenler kaybolmaya mahkum kalırlar ... müşteri bir malı hizmetten faydalanmak için alır taraftarlık farklıdır kimse zorlamıyor tek takım tutmanı neden tutyorsun taraftarsın müşteri beğenmezse malı değiştirir veya yenisini başka yerden alır taraftar bunu yapamaz 'evinde lig tv olur,forma alırsın,atkı alırsın,kombine alırsın v.s.'dedenizin babanızın gençlik zamanında bu imkanlarda varmıydı da almıyorlardı' bunları taraftar kimliğinden ötürü yapıyor insanlar neden beşiktaş ürünü alıyorsun müşteri zihniyetinde isen bir mala saplanıp kalmazsın marka çeşitliliğinin olduğu sayısız fırsatların sunulduğu dünyada tekel olmuş kaçtane marka sayabilirsiniz...takım sevgisi nedir? evlenince baraka da yaşıyalım at arabası alalım endüstri mallarını alırsak olmaz bozar bizi yuva dağılır, sevgi para ile satın alınabiliyor mu ? futbol zevki aitlik duygusu paylaşmak beraber zafere koşmak hüzün üzüntü sevinç sinir hırs v.s. bunlar işin duygusal tarafı ve gerçek bir taraftar da bunların hepsi vardır maça gelir tezahüratınıda yapar store gidip alışverişini de, endüstrileşince taraftarın kişiliği mi değişecek hisleri mi farklı olacak bağırmayacakmı stadda delgadoya,boboya,cisseye mal gözü ile mi bakacak..... daha iii şartlar daha çok imkan daha iii ekonomik bütçe,daha fazla gelir ,borçsuz klub,iiii oyuncular alma fırsatını değerlendirmesin bunlar olduğunda değişir taraftar profili şımarır sapıtır bu zamana kadar böle oldu dünyanın sayılı taraftarları arasına böle girilmedi (biz 1800 li yıllarda gibi yaşıyorduk) , fulya projesi bitmesin yıksınlar store yi kapatsınlar klüb binası ilk kurulduğu şekle dönüştürülsün ahşap köhne haline.... ben beşiktaşlıyım klubume para kazandırmak istiyorum arkadaşlarımda, maça gelip 90dk. destekliyoruz oyuncuya destek oluyoruz beşiktaşlılık değerlerini koruyoruz imkan ve şartlar değişse de sen tarafsan taraftarsan düşünce ve inandığın değerler değişmez bunlar değişemez değiştiremezsin...
__________________ Lütfen forum kurallarını okuyunuz.. Konu halilsagir tarafından (06-11-2008 Saat 15:45 ) değiştirilmiştir.. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #14 | |||
![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 39
Tecrübe Puanı: 19 ![]() | Alıntı:
Konu burki8686 tarafından (06-11-2008 Saat 15:48 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #15 | |||
Sewiyorum Deli Gibi ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Tecrübe Puanı: 19 ![]() | Alıntı:
__________________ Anti-Demirören | |||
![]() | ![]() |
![]() | #16 | |||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 46
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Alıntı:
Kulübümüzdeki temel sorunda bu. Kendi değerlerimizi hiçe sayıyor ve harcıyoruz (Eleştirmek anlamında demiyorum, Eleştiri her zaman olmalı, oyuncu konusunda diyorum). Direk basında oyuncumuz ile ilgili gitsin denmeye başlanıyor. ELin takımı 35 yaşındaki adama 3,5 Milyon verince basın övüyor, biz bir 32 yaşındaki adama 2 milyon verince bu adama o para verilir mi? deniyor. Geçen sene 4 yıllık maliyeti 28 Milyon € olan bir oyuncu transfer eden, bu oyuncu 4-5 maç dışında oynamıyor ve bu kulüp borç içinde yüzüyor bununla ilgili hiç bir eleştiri yokken bizim takımımızın borçları ve oyuncuların performansları hep gündemde oluyor. Delgado Lincoln den çok daha fazla yararlı, hatta daha kaliteli ve asla takımına ihanet etmiyor. Bir kulüp oyuncusuna sahip çıkarken, biz ise oyuncumuzu harcamaya çalışıyoruz. Özetle Delgado iyi işler yapıyor, ki kayseri maçında da yoruluncaya kadar iyi işler yaptı ve tek sorunu devamlılığı. İ. üzülmez'e 8 yıldır gösterilen sabrı düşünün bir de Delgado elden çıksın diye yapılanlara bakın. Konu shawnodese tarafından (06-11-2008 Saat 16:36 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #18 | |||
Hayatın Anlamı Siyaz Beyazdı ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008 Yaş: 41
Tecrübe Puanı: 34 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Alıntı:
Konu RamesooN tarafından (06-11-2008 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir.. | |||
![]() | ![]() |
![]() | #19 | ||
Beş-U-ktaş ![]() Üyelik tarihi: Jul 2006
Tecrübe Puanı: 23 ![]() | gökdeniz ile fatih alınırsa ilerde gol atamıcagımız takım kalmaz. | ||
![]() | ![]() |
![]() | #20 | |||
![]() Üyelik tarihi: Mar 2006 Yaş: 46
Tecrübe Puanı: 20 ![]() | Alıntı:
Yazılanları okumadan "korkuyorsunuz" gibi saçma bir laf ediyorsunuz. Anlamadığınız için anlatayım; Benim oradaki anlatmak istediğim 25-30 Milyon € ya malolan oyuncu olan Lincoln sadece 3-4 maç oynayıp sonra da sahada ayakta duramıyor, üstüne üstlük takıma ihanet ediyorken buna basın hiç bir şey demiyor ancak Delgado yada herhangi bir Beşiktaşlı oyuncu sende 10-15 maç kötü oynasa ve bir kaç maçta hata yapsa yer yerinden oynuyor ve biz onu göndermeye çalışıyoruz. bsın eleştiyor, yerden yere vuruyor. Bizim basının gazına gelmeden kendi değerlerimize sahip çıkmamız gerek düşüncesini anlatmak istiyordum, siz buradan korkuyorsunuz gibi saçma bir düşünceye kapılmışsınız. Eğer Alex ile ilgili düşüncelerimi söyleyecek olursam; Lincoln Alex'den daha yetenekli bir oyuncu (Yetenek olarak, performans olarak değil), Delgado ise düşünce olarak da yetenek olarak da Alex'e kıyasla daha üst meziyetleri var ancak Alex deki olgunluk ve deneyim Delgado da yok. Alex Delgado yaşında iken Sampdoria (Yanlış hatılamıyorsam,) dan kovuldu. Avrupa'nın 4. sınıf ülkelerinde bile istenmedi ve sonra Brezilya ya geri döndü ve Türkiye gibi 3. sınıf bir lig de kendini buldu. Burada Alex'e yeteneksiz demiyorum yanlış anlamayın üstelik Alex benim gerçekten taktir ettiğim bir oyuncu ve herzaman skor tabelasına değiştirebiliecek yetenekte iyi bir oyuncu. Delgado genç, çok yetenekli, hızlı düşünüyor ve akltif futbolda da olan bir oyuncu. Alexin takım içindeki görevi ile Delgado'nun ki bir değil. Delgado'nun temel sorunu anlaşabildiği kendi yükünü hafifletecek bir oyuncunun olmaması. Son zamalarda Tello çıktı o bile Delgado'nun kıpırdanmasına yetti. | |||
![]() | ![]() |
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |