Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Beşiktaş > Futbol

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-05-2009, 21:05   #1
 
İbodaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Gemini´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla istatistiklere bakınca kötü diyemiyoruz ama bence iyi de diyemiyoruz. 40 maçta 13 gol Beşiktaş'ın forveti için iyidir diyorsanız bilemem. Ligin en çok gol atan takımıyız 53 gol atmışız bunun 8 tanesi Bobo'nun yeterli mi sizce? Yeterli diyorsanız eyvallah. Bobo için Carew'e verilen kadar para verilmiş olmasına rağmen satılmamış olmasını doğru buluyor da olabilirsiniz ki ben hatırlamıyorm hangi klup ne zaman kaç para teklif etmiş eğer söylerseniz belki hatırlarım, ben doğru bulmuyorum onu söyleyim. Çevirdiği sayısız kritik maçlardan çok değil 5-6 tane saysanız yeter benim için 3.5 yılda ortalama yılda 2 maç çevirmiş olur gerçi ama olsun benim için yeter diyebilirsiniz tabi. 1.86 boyu olan bi adam hava hakimiyeti var mı? Nobre kadar var mı? Fiziğiyle ezip geçiyor mu? Hızıyla ya da tekniğiyle adam eksiltiyor mu? Sürekliliği var mı? Bitiriciliği mi çok iyi ? Uzaktan şutlarla mı gol atıyor yoksa?... Hepsinden az biraz var işte yeter daha ne olsun ... Öyle değil işte. Yetmez, şu yazdığın istatistikleri yapmak için Bobo olmaya gerek yok bana kalırsa. Bobo kötü topçu demiyorum bakın bir kere onu anlatayım. Ama bizim daha iyisine ihtiyacımız var. O yüzden bence 4 milyon euro Bobo için makul bir paradır. Konunun özü de bu zaten. Bence Bobo 4 milyon euroya satılabilir sizce en az ... kadar eder. Gerçi sizden bi rakam duymadık, sizce kaç para eder Bobo???


53 Golün 8ini Bobo atmış..Evet..10 unu Nobre Atmış, 9 unu Holosko Atmış, 6sını Tello, 5-6 tane Delgado Atmış..Sivok Atmış, Zapo Atmış, İbo atmış, Ekrem atmış, Serdar atmış..Atmış da atmış..Görüyoz ki attığmz goller mevkilerle de orantılı olarak neredeyse eşit paylaşılmış..3 forvet oynyan bir takımız biz..Bütün forvetleri kullanıyoruz..Ama sene başından beri en az kullanılan adam Bobo bunu da biliyoruz..Bi ara kulübeden çıkamıyordu adam yaw..

Senin bir tane adam gibi, güvendiğin bir forvetin olur..Etrafını süslersin yetenekli elemanlarla atar 20-30 tane..Bizde 3 tane forvet var..Ve performans olarak birbirleri arasında uçurumlar yok..Bu yüzdendir ki dengeli bir şekilde paylaşıyorlar golleri..Bence bu takımımız adına çok olumlu bir olaydır..Futbolcularmz adına olumlu bir olaydır..


Bir ton özellik saymışsın aga yukarda.. Hepsinden az az var demişsin Bobo'da..Haklısın evet..Hepsinden kopuk kopuk var..O özelliklerin hepsinden süper değil, iyi düzeyde olan forvetler şuan dünyann en güzide kulüplerinde oynuyorlar..Saydığın özelliklerin hepsinin de muazzam düzeyde geliştiği bir oyuncu bile yoktur.. Bence oyuncularımızı değerlendirirken uçmayalım..Ligimiz belli, takımımız belli, kısacası çapımız belli..Bobo'da bizim çapımıza uygun bir forvet..Çapımızı büyütmek adına elbette çok daha kaliteli adamlar gerek..Bobo'dan daha iyisini elbette isteriz..Ama Bobo'yu 4 milyon Euro'ya satmayı değil..

Bir kaç ay önce Sinan Engin Telegolde Kiev'in Bobo için sene başında 9 milyon verdiğini söylemişti..Bunu ozamanki menejer söylüyor..Sallama birşey değildir herhal...Bu paralar varken 4 milyon gibi bence cüzzi bir miktara neden bırakalım Bobo'yu..?

Konu İbodaca tarafından (11-05-2009 Saat 21:09 ) değiştirilmiştir..
İbodaca Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2009, 06:31   #2
 
karakanat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Gemini´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla istatistiklere bakınca kötü diyemiyoruz ama bence iyi de diyemiyoruz. 40 maçta 13 gol Beşiktaş'ın forveti için iyidir diyorsanız bilemem. Ligin en çok gol atan takımıyız 53 gol atmışız bunun 8 tanesi Bobo'nun yeterli mi sizce? Yeterli diyorsanız eyvallah. Bobo için Carew'e verilen kadar para verilmiş olmasına rağmen satılmamış olmasını doğru buluyor da olabilirsiniz ki ben hatırlamıyorm hangi klup ne zaman kaç para teklif etmiş eğer söylerseniz belki hatırlarım, ben doğru bulmuyorum onu söyleyim. Çevirdiği sayısız kritik maçlardan çok değil 5-6 tane saysanız yeter benim için 3.5 yılda ortalama yılda 2 maç çevirmiş olur gerçi ama olsun benim için yeter diyebilirsiniz tabi. 1.86 boyu olan bi adam hava hakimiyeti var mı? Nobre kadar var mı? Fiziğiyle ezip geçiyor mu? Hızıyla ya da tekniğiyle adam eksiltiyor mu? Sürekliliği var mı? Bitiriciliği mi çok iyi ? Uzaktan şutlarla mı gol atıyor yoksa?... Hepsinden az biraz var işte yeter daha ne olsun ... Öyle değil işte. Yetmez, şu yazdığın istatistikleri yapmak için Bobo olmaya gerek yok bana kalırsa. Bobo kötü topçu demiyorum bakın bir kere onu anlatayım. Ama bizim daha iyisine ihtiyacımız var. O yüzden bence 4 milyon euro Bobo için makul bir paradır. Konunun özü de bu zaten. Bence Bobo 4 milyon euroya satılabilir sizce en az ... kadar eder. Gerçi sizden bi rakam duymadık, sizce kaç para eder Bobo???
Bakın maddeler halinde gidelim. Sanırım ülkemizde en başarılı forvet olarak görüldüğü için Barosu kıyaslamalarda kullanmakta fayda var.

*40 maçta 13 gol bir forvet için iyi değildir, ama Beşiktaşın 3 forveti, iki de skora dönük ortasaha oyuncusu var, Bobo bu sezon 40 maçta görev almış ama alabildiği dakika sayısı sadece 2576 ki bu da aslen 90 + uzatmalardan oynanmış 27 maç demektir. Aynı hesapla mesela Milan Baros bu sezon 38 maç oynamış oluyor ki maç başına gol-asist ortalaması Bobodan daha düşük. Asistleri işin içine katıyorum çünkü Bobonun iyi bir de pasör ve yanında pas verebileceği Holosko veya Nobreyle oynarken Baros hem ileride tek oynuyor hem de aldığı topların çok büyük bir yüzdesini şut olarak kullanıyor. Ayrıca Bobonun bu 13 golünün sadece iki tanesi penaltıdan ki kullandığı bütün penaltılar gol olmuş. Barosun kullandığı tam 7 penaltı var (Arif Erdem mi dedi biri ) ve bunların 5 tanesini gole çevirebilmiş.

*Ligde atılan gol sayısı takımımızın gol kapasitesidir. Beşiktaş Bobonun oynadığı maçlarda Bobo yerine x olsaydı 53 yerine 65 gol atmayacaktı. Belki x oyuncu 8 yerine (ki ligde attığı gol sayısı 9 Bobonun) 15 gol atardı ama o zaman da yanında oynayan Nobrenin, Delgadonun ya da Holoskonun gol sayısında düşüş olurdu. Bobo çok gol kaçıran bir oyuncu değil Güiza gibi, mesela Barosun 5, Güizanın 8 pozisyonda attığı golü Bobo 3 pozisyonda bir atıyor. O bakımdan takımın attığı gollerin kaç tanesine imza attığından çok girdiği pozisyonları nasıl değerlendirdiğine bakmak lazım.

*Hangi kulüp ne kadar vermiş olayını daha önce de anlattım. Carewe Lyonun ne kadar verdiğini satıldığı ana kadar biliyor muydunuz? 1 gün içinde Carew satıldı haberleri yayıldı ve satıldı. Aynı şekilde Ernst transferinde 5 gün boyunca Schalkeli taraftarlar 7-8 milyon euro falan bekleyip halay çekiyorlardı çünkü gerçek transfer görüşmelerinde geçen miktar asla sonuca bağlanana kadar açıklanmaz. Yurtdışından yöneticiler transfer görüşmesi yaparken yanına sizi beni fanatiği fotomaçı alıp çay partisinde konuyu masaya yatırmazlar. Yöneticiler Boboyu istediler, miktarları az bulduk, Bobo Rusyaya gitmek istemedi dediler, bu da alabileceğimiz tek doğru bilgilerdir.

*Kafa hakimiyeti olayına gelince, buyrun youtube a girin, Bobo yazıp attığı 50den fazla golün kaçını kafayla attığını gözlemleyin. Sonra Bobodan 7 cm daha uzun olan Carewin vidyolarını izleyin. Boboda Kafa golü/Toplam gol oranının Carewden daha çok olduğunu göreceksiniz. 1.85lik Milan Barosun gollerine de bakınız girmişken, 5 taneden fazla kafa golü (onlar da boş kalaye) bulabilirseniz sizi tebrik edeceğim.

*Fiziğiyle ezip geçiyor mu demişsiniz, Bordonu Serveti falan sürükleyen yere düşüren Bobodan bahsediyoruz değil mi? Adam eksiltiyor mu demişsiniz, sadece bu sezon antalya, schalke maçlarında kaleciyi yatırıp attığı goller, hatırlayamadığım bir maçta 3 kişiyi çalımlayıp direk dibinden çıkan bir şutu (ilk yarıdaki kocaeli maçı olabilir mi?) yine bu sene sol çaprazda sonradan girip rakibini pazara yollayıp attığı bir gol, daha bu hafta (maçın öyküsünü netten bulup izleyin) üst üste 2 ayak hareketiyde 3-4 ankaralıdan sıyrılışı) aklıma geliyor. 1.86 boyunda bobo kalıbında bunları yapan forvet az bulunur. Sizin hepsinden az dediğiniz bu hareketlerin sadece 1 tanesinde orta seviye uzmanlaşarak hayatını sürdüren forvetler var avrupada.

*Konunun sonu, 4 milyon euro iyi paradır ama ancak football manager falan oynuyorsanız. Çünkü o oyunda 4 milyon euroya ya flamengodan bir başka genç ya 34 yaşındaki salası, ya da trabzondan gökhan ünalı alabilirsiniz ki her biri de 30 gol atar. Gerçek hayatta ise 4 milyon euroya aldığınız adam %80 şansla 10 golü geçemez, Higuain gibi olur. İsimklisini alırsan Ailton gibi olur. Üzerine koyup alacağınız yıldız adamın da garantisi yok. Velhasıl Yerine 20 gol atan adam aldınız, 20 gol atan Barosun takımı gs nerede şu an ligde kupada, avrupada? ya 16 gollü Taner Güllerinin takımı? Peki İlhanın 22, Ahmet Dursunun 21 gol attığı senelerde Beşiktaş ne yapmış ligde avrupada?

Benim Boboya biçtiğim fiyata gelince, ben işleyen makineye fiyat biçmem. Bobo 30unu geçmiş olsa bir rakam düşünürdüm. Bütün seneyi sakat geçirmiş olsa hemen yollansın derdim. Ya da 35-40 maç 90 dakika oynayıp 10 gol atabilse gitsin bi hava değişikliği alsın derdim. Bunların hiçbiri sözkonusu olmadığına göre şu şekilde fiyat biçerim: Giderim Boboyu isteyen Olimpiakosa, Zenithe, Psg ye falan, 23-25 yaş grubundaki takımdaki en iyi golcülerinin fiyatını sorarım. Alacağım fiyat (ki 10 milyon eurodan başlayacaktır) doğrultusunda "getirin o kadar parayı Boboyu alın" derim.
__________________
Click the image to open in full size.
karakanat Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 19:29   #3
 
AndyDufrein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

@Karakanat ve @ibodoca güzel değerlendirmeleriniz ve Bobo yu savunduğunuz için teşekkürler.

İlhan mansız dan bahsetmişsiniz bende sizi desekler nitelikte bişiler söyleyeyim..Mansız'ın gol kralı olduğu sene Tümer,Sergen,Ahmet Hassan gibi yetenekli asist özelliği olan futbolcularımız vardı..

Bobo o kadar şanssız bir forvet ki..Sağda Ekrem solda Üzülmez ortada Delgado dan bir katkı görmedi.Biraz olsun Tello asistleriyle besledi.
40 maçta 13 gol ahval bu iken mükemmel bir istatistiktir..
__________________

AndyDufrein Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 19:31   #4
 
mecerkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
AndyDufrein´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
@Karakanat ve @ibodoca güzel değerlendirmeleriniz ve Bobo yu savunduğunuz için teşekkürler.

İlhan mansız dan bahsetmişsiniz bende sizi desekler nitelikte bişiler söyleyeyim..Mansız'ın gol kralı olduğu sene Tümer,Sergen,Ahmet Hassan gibi yetenekli asist özelliği olan futbolcularımız vardı..

Bobo o kadar şanssız bir forvet ki..Sağda Ekrem solda Üzülmez ortada Delgado dan bir katkı görmedi.Biraz olsun Tello asistleriyle besledi.
40 maçta 13 gol ahval bu iken mükemmel bir istatistiktir..
bana teşekkür yok mu arkadaşım? ben bu forumda bobo icin resmen yırtınanlardanım
mecerkn Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2009, 01:42   #5
 
AndyDufrein - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
mecerkn´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bana teşekkür yok mu arkadaşım? ben bu forumda bobo icin resmen yırtınanlardanım
Sanada Teşekkürler @mecerkn
__________________

AndyDufrein Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 19:29   #6
 
mecerkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

ben olsam satmam diyorum eger konumuz sadece paraysa. ben ve bazı arkadasların demek istediği boboyu satarsak yerine alacağımız sizin istediğiniz kalitede adam! kaç para ediyor?? ve bu zamana kadar kaç tane öyle forvet gördük beşiktaşta? benim hatırladığım feyyazdan beri bi sezon ahmet dursun, bi sezon da ilhan 20yi gecti, ama onlar 2. 3. senelerinde kaç tane attı?
mecerkn Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 19:38   #7
Savaşçı Kartal
 
Akdora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Açıkcası boboyu çok seviyorum belki ama objektifde olmak gerekirse yer yer ama boboda sürekli gözlemlediğim durum her sene çok iyi başlayıp sonradan sanki rolantiye alıyormuş görünümü oluşuyor.. Hepimiz hem fikirizdir ki özellikle bu sene başında gs kewell ve barosu aldığında fb de guizayı aldığında kim gol kralı olur yada kim daha kaliteli dediğimizde hepimiz bobonun diğerlerinden daha kaliteli olduğunu ve sezon başındaki görüntüsüyle gol krallığını rahat bi şekilde alacağı yönündeydi..

Yanlız ne varki her sene olduğu gibi ne olduysa ilerleyen dönemlerde bi düşüş içine girdiğide gözlerden kaçmıyor.. Belki bu sezon denizlinin geldiği ilk dönem kadroya girmekte zorlanmış olsada hatta bu yüzden çoğumuz isyan ettiğimizi dile getirmiş olsakda keza sakatlıklarınıda hesap edince çok verimli bir yıl geçirmediğini kabul ediyorum.. Bunun yanısıra diğer arkadaşlarımızında dediği gibi bobonun birden çok meziyeti var belki holosko kadar hızlı nobre kadar hava hakimiyeti olmayabilir ama bu bobonun kötü olduğu anlamına gelmemektedir ve belli standartları olan bir oyuncumuz olduğunu düşünecek olursak bobonun gönderilmesini kesinlikle istemem ne olursa olsun... Teklife bakılacak olursakta eğer ister 4 ister 8 olsun gönderilmemeli diyorum...
__________________
Click the image to open in full size.


Beşiktaşlı olmayanlara sesleniyorum. Birgün bu takımı sevmeyeceksiniz ona tapıcaksınız.


profeminizm hareketi engellenemez !!!

milliyet blog yazıları sayfam...
Akdora Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 19:42   #8
CARSI 71
 
CILEKES1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

4 milyon az yoksa kalmasindan yana dgilim
__________________
-- BURASI BESIKTAS ALAYINA GIDER--
CILEKES1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 21:11   #9
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

millet mal guiza için 14 veriyor.Bobo'nun ne eksiği var guizadan.Saçmalık
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 21:14   #10
 
mecerkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Son Holigan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
millet mal guiza için 14 veriyor.Bobo'nun ne eksiği var guizadan.Saçmalık
bu arkadaşlara 15e güiza lazım. o zaman anlarlar ellerindekinin kıymetini..
mecerkn Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 03:52 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580