Alıntı:
shawnodese´isimli üyeden Alıntı
Futbol basit oyundur zaten. Beşiktaş takımndaki oyun zekası en üst düzeyde olan adam Tello ve ardından Delgado dur. Yusuf değil. Türk futbolun temelinde yatan temel eksiklik bu foruma da damga vurmuş durumda.
Alt yapılarda da öyledir. Antrenörler iki çalım atan oyuncuya aferin derler. Pas veremez, tek pas nedir bilmez, oyunu okuyamaz, topsuz oyunu bilmez ancak çalım atar aferini alır. Hsan şaş örneğinde olduğu gibi. Bu yanlışlığın son ürünlerinden birisi de Serdar Özkandır. Bu düşünce yüzünden Serdar Özkan bitme noktasına gelmiştir. Serdar Özkanda da bu hastalık halini almıştır. Her fırsatta adamı çalımla geçme sevdası.
Biz de hep aynı yerde kalıyoruz çalım atan adam yıldız oluyor, maça damga vurdu oluyor. O da bizim futbola özgü. İki çalım attı, maçın yıldızı oldu. Maalesef Türkiye de ki futbol anlayışı.
Yusuf teknik bir oyuncu, yetenekli bir oyuncu, ekstra bir oyuncu ama günümüz oyuncusu değil. Son 15 dakikada girer, rakip savunmadaki adamın sarı kartı varsa, rakip dağılmışsa yada yorulmuşsa iyi işler yapabilir ama maça ilk 11 de başlarsa o hareketleri yaptırmazlar. Tek bir hareket yapan adamı ilah konumuna getireceksiniz neredeyse. |
Güzel bir tespit, özellikle Serdar Özkanlı bölüme kadar katılıyorum. Ancak Yusufu ayrı bir yere koymak lazım, her fırsatta çalım deneyip atamamak var, bir de her fırsatta çalım deneyip o çalımları atıp sonuca gitmek var. Beşiktaş son şampiyonluğunu da Sergenin, Tümerin çalımlarıyla almıştır. Keza günümüzün yükselen yıldızları, avrupada piyasa yapmış Arda Turan, Özer Hurmacı gibi isimler de bu ekolün yeni temsilcileri.
O bakımdan ben Ermanın yaptığı gibi "Yusuf o çalımları başka yerde atamaz, avrupada attırmazlar, vs." tipi yorumlara hiç katılmıyorum. İmkan bulduğum her maç Messiyi izliyorum, o da maç içinde bir kaç kez peşpeşe 3-4 kişi geçiyor. Geçtiği adamlar da la liga, epl, bundesliga savunmacıları. Demek ki yapabilen yapıyor. Yusuf da şu an itibariyle türkiyedeki en "yapabilen" adam.