![]() |
Çarşı Bir Ruhtur !!! Arkadaşlar herkesi 1 sene öncesine götürüyorum ; Yer Beşiktaş Kültür Merkezi Beşiktaş taraftarını anlatan Asi Ruh filminin galası yapılıyor ve Alen orada bir konuşma yaparak Çarşı'nın kendini feshettiğini ve artık Çarşı diye bir grup olmadığını açıklıyor. Bu haber son dakika haberi olarak gündeme bomba gibi düşüyor. Ana haber bültenlerinde ve internet sitelerinde Çarşı'nın bitmemesi gerektiği ne yapılıp edilip geri dönmesi gerektiği tartışılıyor. O günlerde forumumuz da bu konu konuşuluyor herkes bu karar sonrası şokta ve herkes hemfirir '' ÇARŞI AÇILIP KAPATILACAK BİRŞEY DEĞİL ÇARŞI BİR RUHTUR '' kapanmaması gereklidir. Şimdi bugüne dönelim ; Beşiktaş sezona tarihinin en kötü başlangıcını yaparak girmiş alınamayan galibiyetler hem takımı hem hocayı hem de TARAFTARI strese sokmuş durumda. Forumumuzda durum ile ilgili yine konular açılıyor bu sefer yorumlar farklı - Çarşı nerede ? - Çarşı kime ve neye hizmet ediyor ? - Bu maçta protesto edilmezse Çarşı'nın satılmış olduğuna kesinlikle inanıcam artık. - Çarşı protesto edenleri dövüyor, bıçak çekiyor, linç ediyor. Şimdi size soruyorum hani Çarşı bir ruhtu ? Ne değişti de fesh edilme kararı alındığı gün açılıp kapatılamayacak olarak görüdüğünüz kapanmasına karşı çıktığınız Çarşı'yı bugün taraftar grubu olarak görüyorsun ? Denizlispor maçında protesto olmaz ise Satılmış Çarşı diyebilecek kadar ne değişti 1 senede ? Çarşı kapalının ortasında sıralanan bir grup değildir. Çarşı yurtiçinde ve yurt dışında ne kadar Beşiktaş'lı varsa hepsi için bir ruhtur. Yani Çarşı heryerde !!! Saygılarımla Gökhan |
Çok iyi yazmışsın,teşekkürler. Yorum yapan arkadaşlar biraz da bilinçsizce yazıyor. Taptığını taşlıyor yeri geldiğinde ve tabiri caizse...Toplum olarak galeyana gelmeye alıştık. Sadece Çarşı konusunda değil diğer tüm konularda biri bir şey atıyor etrafa arkasından herkes gerekli gereksiz yazıp çiziyor. |
çarşının herşeyine kabulüm ama demirörenin arkasında durmak bu kulübe ihanettir buda benim midemi bulandırır |
Seba gibi Türkiyenin saygı duyduğu başkanımızı o kötü tezarrühat ile gönderen, Bilgili gibi mükemmel bir başkanın arkasında durmayan çarşı tarihinin en beceriksiz en kötü başkanı olan Demirörenin arkasında duruyorsa ruh değil ruhsuz olmuştur çarşı benim için artık. Ben ne galeyana gelmişimdir ne debilinçsizim. Bu herkesin gördüğü bir durumdur. Olay kabul edip etmemekte. Gerçekleri görmektedir... |
2006 kasımına ait bir haber Taraftar-Çarşı kavgasının perde arkası MİLLİYET İNTERNET ÖZEL Beşiktaş'ta aylardır süren gerilim dün doruk noktasına çıktı ve Sivasspor maçı sonrası Çarşı grubuyla diğer taraftarlar birbirine girdi... İnönü tribünlerinden 'Satılmış Çarşı' tezahüratları yükseldi. Gerilim, Çarşı grubunun İnönü Stadı'ndaki Sivasspor maçı öncesi menajer Ali Gültiken'den teknik direktör Jean Tigana'yı tribünlere getirmesini istemesiyle başladı. Çarşı'nın Tigana'ya Fransızca "Tigana Je Taime" (Seni seviyoruz Tigana) tezahüratta bulunması diğer taraftarların tepkisini çekti. Kaleci Runje'nin hatasıyla yenilen golden sonra Beşiktaş gol bulamayınca maç sonuna doğru atmosfer iyice gerildi. Bütün tribünler yönetim ve Tigana'yı istifaya davet ederken Çarşı grubu istifa seslerini bastırmak için tezahürat yaptı. Çarşı'nın istifa seslerini bastırmak istemesi üzerine 'Tigana istifa' ve 'Yönetim istifa' diye bağıran taraftarlar 'Satılmış Çarşı' diye tempo tutmaya başladı. Tribünlerden ayrıca 'Çarşı uyuma yönetime sahip çık', 'Çarşı uyuma Tigana'ya sahip çık' tezahüratları yükseldi. Tezahürat atışması sırasında kapalı tribündeki taraftarlar ve Çarşı Grubu arasında arbede yaşandı. Maç sonundaki olayları ateşleyen de bu tezahüratlar oldu. 90 dakikanın bitimiyle Çarşı Grubu’na bağlı taraftarlar, Numaralı-VIP tribünün çıkışına giderek kendilerine hakaretli tezahüratta bulunan taraftarları, dışarıdan taş yağmuruna tutmaya başladı. İnönü’nün protokol çıkışı bu olaylar nedeniyle savaş alanını andırırken, araya giren güvenlik güçleri olayları zor da olsa yatıştırdı. Çıkan olaylar nedeniyle de her iki takım yöneticileri statta 2 saat mahsur kaldı. Maç çıkışı Beşiktaş taraftarları bundan sonraki maçlara gitmeme kararı aldı. |
Alıntı:
|
Çarşı diye bir örgüt yok arkadaşlar, Çarşı Beşiktaşın asi, çılgın, güçlü, tepkili taraftarlarını genel adıdır. |
yazdıkların doğrudur ama bir senede neler değişti ben sayıyım: -Denizli takımı katletti her maç farklı bir kadroyla çıktı -Demirören 8milyon euro'ya süper star yıldız tabatayı aldı kii kendisi yedek kulübesini bekliyor. -ligde henüz doğru düzgün yendiğimiz bir maç bile yok. -şampiyonlar liginde puan alamadık. -denizli sayesinde derbi maçları kazanamıyoruz. Ve bunlar olurken taraftarımız hala yönetimi destekliyor benim bildiğim Çarşı herşeye karşıdır gerekirse demirörene de denizliyede önceleri hatırlıyoruz Ertuğrul hocaya neler yapıldığını nasıl gönderildiğini ama bunlar neden Denizli hocaya yapılmıyor Ertuğrul hoca zamanında en azından takımımız iyiydi bir 8-0 lık maç sonrası gönderildi ama Denizli hocanın zamanına bakıyoruz kadromuz bile hala oturmamış her maç değişik bir kadro ve takım git gide kötü duruma sürükleniyor ama Çarşı buna sessiz kalıyor bence artık bu Asi Ruh'un canlanması lazım.. |
Çarşıya sitem eden arkadaşlar!! liverpoll ve manchester maçında ki o coşkuyu tv de izlerken helal olsun dediniz 132 desibell ses rekorlarını kırarken helal olsun dediniz Uefa tarafından dünyanın en iyi taraftarı seçilirken helal olsun dediniz Çarşının toplumsal olaylarda ki duyarlılığı karşısında helal olsun dediniz şimdi ÇARŞI yı eleştiriyorsunuz HELAL OLSUN SİZE hiç maça gitmeyipte Çarşıyı eleştirenleri kaale bile almıyorum.. |
denizli maçını çok merak ediyorum ben bakalım kendine bile karşı olan çarşı yıldırım demiröre ne??? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yorumları okuyorum da hiçkimse ya gökhanın yazdıklarını okumamış yada okumasına rağmen anlamamış... kapalının ortasındaki 200-300 kişi mi çarşı...yarın öbürgün o adamlara bişey olsa çarşı btecek mi... |
Alıntı:
|
Şahsen süleyman seba ve serdar bilgili haksız biçimde küfürlerle istifa ettirildikten sonra çarşı kendini bitirmiştir diye düşünüyorum yani çarşı kendi kendini sadece kapalının ortasında ki bir gruba ve bir kaç amigo ya indirgedi . Herkezin aynaya bakması öz eleştiri yapması lazım kapalının ortasında ki grup dahil . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Beşiktaşın muhalefetinden bir kıpırdanma olmadığı müddetçe istersen 90 dk yönetim istifa diye bağır Değişen hiçbişey olmaz Sivas maçında tepki verildi ne oldu kazanabileceğimiz maçı kaybettik |
Alıntı:
Eli , Ağzı Boş Olan Insanlar Umarım Bu Laftan Sonra Usturuplu Atar. |
çArşı kapalının ortasında sıralanan bir grup değildir.. çArşı, yüreğinde Beşiktaş aşkını hisseden herkestir. çArşı ruhu beşiktaşının uslanmaz asi ruhudur, beşiktaşını taparcasına seven çılgın aşığıdır... |
Alıntı:
|
Alıntı:
AYNEN KATILIYORUMMMM |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
iste bukadar |
Yorumlarin hepsini tam okuyamadim ama konuyu cok iyi okudum.anladigim kadariyla bir sitem var bize.yanliz herseyden önce sunu acikliyorum,ben ve benim gibi düsünenler simdiye dek carsinin adini dahi agzimiza almadik.mesela ben KAPALI-TRiBÜN LiDERLERi diye yazip durdum.carsi demek besiktas demek carsi demek 20milyon besiktas sevdalisi demek.bizim carsiyla negibi bir husumetimiz olabilirki?bizim derdimiz sahislarla,bizim meselemiz sayin demirörenin parali askerligini yapanlarla,bizim derdimiz besiktasimizin menfaatlerini hice sayip kendi menfaatini düsünen büyük abelerimizledir,ilk basta lütfen bunu iyi anlayin,elma ile armutu karistirmamak gerek.Arkadasin biri gecen seneki liverpool macindaki tribün showunu örnek verip,hep beraber sevinmedikmi?gibilerinden bir sitemde bulunmus.ya lütfen diyorum,bizim kavgamiz carsinin lideriyiz diyen ve demirörenin lejyonerligini yapanlarladir.moderatör arkadasimiz cagla hanim EYER DENiZLi MACINDADA TEPKi VERiLMEZSE OZAMAN CARSININ ADAMLARI SA TIL MIS TIR gibilerinden bir sitemde bulunmustu,bence haklida,bunu bize carsinin hür iradesi yarin aksam inönüde gösterecektir.eyer carsiyi temsil eden binlerce kapali seyircisi yarin ya alen ve onun gibilerinin dedigini yapacaklar yada hür özgür iradeleriyle gerekeni kimseden emir almadan yapacaktir.ben carsili degilim ben ilk basta besiktas sevdalisiyim,carsi besiktas taraftarinin adidir sahislarla sorunlarimiz oldugundan gayet dogaldirki kirginliklarimiz vardir ama elbetteki disarida rakiplerin yaninda carsiya toz kondurmayiz.bunlar böyle bilinsin.yarin aksami sabirsizlikla bekliyorum,yarin bence besiktasimiz icin bir milad olacaktir.tabikide besiktasimiz maci kazanirsa degil,taraftar gerekeni yaparsa bir milad olacaktir.bekleyip görelim |
gokhan abı sen kıme anlatıyorsun ne anlar bunlar carsıdannn agzı olan konusuyorr 50000 tane uye var kacı maca gelıyorrrr bosuna cenenı yorma senı bzden baskası anlamazzz |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
kardesım ben senın bjklıgını bılıyorumm sana solemıyorumm sen solesen bı bldıgı vardır derımm ama bazıları bılıp bılmeden konusuyorlar onlara cok kızıyorumm |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Havlevela kuvvete.ya gercektende komedi buya.birkalemde carsinin silinmesiymis.izin vermemekmis.ezbere artniyetli yazi yazmak buolsa gerek.birinsan kafasinda illa karsimdakilere catacam diye hareket ediyorsa karsi taraf kendisine tesekkür dahi etse SiZ BANA NiYE TESEKKÜR ETTiNiZ der ve niyetini gösterir.biz carsiyla aleni ayhani bir tutmayalim diyoruz.tepkimiz tribün liderlerine diyoruz ama bazi kardeslerimiz bunu inatla anlamamak istiyolar,neyse ben sahsen pascal arkadasimiz küfretse dahi onun yorumuna cevap yazmayacam artik. |
Alıntı:
|
BILIYORUM HERKES KIZGIN BANA SEYIRCI DEYILIM SANA HERKES BIRSEYLERE SEYIRCI ÜZGÜNÜM KARTALIM BEN SEYIR EDEMEM FENERIN CIMBOMUN SEYIRCISI VAR SENIN YOK ÜZGÜNÜM KARTALIM BEN SANA SEYIRCI OLAMAM FENERIN CIMBOMUN TRABZONUN SEYIRCISI SES YAPARMIS SESLERI KULAK TIRMALARMIS ÜZGÜNÜM KARTALIM SES YAPAMAM DUYSUN CÜMLE ALEM NE DIYORUM BEN KARTALIM SEYIRCI DEYIL TARAFIM BILSIN HERKES BEN KARTALIMA SES YAPAMAM YÜREK SESIMLE INLETIRIM STAT"LARI ÜZGÜNÜM SEYIRCI DEYILIM MUTLUYUM KARTALIM"A TARAF"IM ISTER HER SEZON SONUNCU ISTERSEN HER MAC"I YENIL KARTALIM BEN SANA TARAFIM NE YAGMUR DER NEDE KIS ISTER FIRTINA ISTERSE GÜNES YAKSIN BEN SANA YELGIBI KOSAR GELIRIM KARAKARTALIM BEN SANA TARAF OLDUM YOK ESIN BENZERIN SIYAH BEYAZ ASIL RENKLERIN SOL YANINDA AY YILDIZ RENLERIN"DE ASIL TIPKI SEN GIBI ÜZGÜNÜM KARTALIM BEN SEYIRCI DEYILIM BENDE KI SEVDAN ÖLÜMÜNE YÜREKTEKI ASK TAA MEZARA KARAKARTALIM BEN SANA TARAFIM RENKLERINE HAYRAN ISMINE ASIK"IM |
Bir yol ayrımına geldik..Öyle ki tepkisiz kalınacak olursa hem satılmışlık damgası yiyen bir grup hem de Beşiktaşımızı daha da gerilere götüreceklere seyirci kalma durumunda olduğumuz bir noktadayız.. Ancak şunu bilmemiz gerekir ki ÇARŞI kapalının ortasında tüm kapalıya istediklerini yaptıran 300-400 kişi değildir..Alen değildir,Ayhan değildir ..... değildir babam değildir yani.. ÇARŞInın bir ruh olduğunu kendini onun parçası gören herkesin önce BEŞİKTAŞ taraftarı olduğu bir oluşumdur.. Ve maalesef ki Demirörene hizmet etmek için Demirören tarafından sürekli beslenen bir grubun olduğunu hepimiz biliyoruz.. Ama ÇARŞI demek gerekirse onlara da karşı gelmektir ki bu durgun deniz dalgalarını savurmaya başladığında ne kapalıda o satılmışlar kalacaktır ne de DEMİRÖREN !!! |
Türkiye`de Saat: 18:30 . |