![]() |
Arkadaşlar size soruyorum???? 7ye7 halısağda maç yapsanız nobreyi takıma alırmısınız, alsanız, nerde oynatırsınız? ben bitek defans oynatırım. Adam koşamaz, topsüremez,pasatamaz,sadece ve sadece kafa atar:d ben daha iyi oyuncuyum diyebilirim. Kısacası adamın futbolla ilişkisi yok kimse futbolcu diyemez nasıl BJK de oynuyo!! o bölgede kimler oynuyodu kime kaldı:s(ilhanlar noumalar aliler vb.) hangi büyük takımın forveti böyle? Benim bildiğim en yetenekli oyuncular forvet olur nie gol atamadığımızın sebebinin biride bu sanırım. ha şunuda ekleyim yolda gördünüzmü bilmiom ama ben gördüm adam sakat gibi yürüo saten bu adama sabredioz 1 yılda 1 tane gol attı 30küsür yaşında kazanmaya çalışıoz.Botuhan 18 yaşında onu oynatmıyoz ben bu nasıl bir mantık çözemedim. Böylelikle sıkıntılarımıda (tüm BJKlilerin de sıkıntısıdır diye düşünüyorum) anlatmış oldum okudunuz için çok teşekürler:D |
Bende sunu sorayim.Abartilan Bobonun bir yerinde boncukmu var? Bu mac ne yapti? Nobre iyi demiyorum.Bobonun Nobreden tek farki biraz daha sansli olmasi diyorum.Gencler macindaki golu yaptigi pozisyonu goz onune getirin.Vurmasimi gerekirdi ,pas vermesimi?Buna benzer nice pozisyonlar Bobo sayesinde heba oluyor.Biz Bobodan yildiz icat ediyoruz. |
Pardon aynı Bobô'dan mı bahsediyoruz?Bobô sırf şanslı olduğu için mi gol atıyor.Bugün Bobô,Nobre'ye 2-3 kere top çıkardı alda at dercesine Nobre ne yaptı pozisyonu berbat etti topa bile vuramadı.Bu insanı mı Bobô'yla kıyaslıyorsunuz.. |
nobre iyi oyuncu değil fb takımında alex faktörü vardı ve o zmnlar yeniydi atıyordu gollerini ama bizde yok öyle bir şey artık ömrü bitti bu adamın ilk 11 de oynatılmaz yeter artık şu batuhanı kazanıcaksanız kazanın yaw... |
Alıntı:
Bunlarin bazilari Ilerde top tutmak(Boboda yok),Adam eksiltmek (Boboda yok),Hava topu hakimiyeti(Boboda yok),hucum prestir (Boboda yok). Boboda var olan tek ozellik karsisinda rakip savunma oyuncusu olmadiginda yani bos alanda dripling yapmak ve gol vuruslarindaki % 35-40lik basarisi. Bu yazdiklarimin aksini iddia edebilirmisin? |
Eğer sizin gözünüzde Bobô bu kadar beceriksiz biriyse ben daha ne diyim ki yani Bobô olmasa gol atacağımız yok hala kötülüyoruz giderse naparız acaba onu düşünüyorum.. |
Alıntı:
|
Benim görüşümce takımda Bobô'ya gelene kadar daha kötüleri var. |
valla sevdiğim için değil forvetlerin içinde en iyisi bobodurr o olmasa gol atan yok. |
Alıntı:
Diger mevkiilerde ise kotu olanin yerine kullanilabilecek alternatif isimler var.Yada sistemi degistirerek bertaraf edilecek oyuncular.Santraforda ise boyle bir sansimiz yok. |
Bence Bobô'yu siz bu maç için değerlendiriyorsunuz geçen seneki şampiyonlukta Bobô'nun katkısı çoktur bunu herkes biliyor.Bir oyuncu her zaman çok iyi oynayamaz yani bu maçta çok iyi değildi ama yinede Nobre'ye top çıkardı şut çekti vs.Geçen maçta da golü var daha ne olsun. |
Alıntı:
Size gore iyi oynamak gol atmakla esdeger ise birsey demiyorum.Yok iyi oynamak baska birsey diyorsaniz Boboyu her yonuyle tartisalim. Bobo Demiroren doneminin yanlis transferleri sonucunda kotunun iyisi olarak yildiz ilan edilen halbuki vasattan ote gitmeyecek bir futbolcu. Sene basini akliniza getirin.Fransanin sira takimlari disinda bir talibi varmiydi Bobonun?Yani Avrupanin onde gelen takimlari Boboyu goremiyor bir tek biz gorebiliyoruz.Onde gelen takimlarini birakin Sevilla,Valencia,Marsilya,Werder Bremen ayarindaki basalti diye tabir edilen takimlar dahi Bobonun ismini anmiyor nedense? Bobonun futbol hayatinda gorup gorecegi en ust duzey takim BJK dir. |
Alıntı:
Size gore iyi oynamak gol atmakla esdeger ise birsey demiyorum.Yok iyi oynamak baska birsey diyorsaniz Boboyu her yonuyle tartisalim. Bobo Demiroren doneminin yanlis transferleri sonucunda kotunun iyisi olarak yildiz ilan edilen halbuki vasattan ote gitmeyecek bir futbolcu. Sene basini akliniza getirin.Fransanin sira takimlari disinda bir talibi varmiydi Bobonun?Yani Avrupanin onde gelen takimlari Boboyu goremiyor bir tek biz gorebiliyoruz.Onde gelen takimlarini birakin Sevilla,Valencia,Marsilya,Werder Bremen ayarindaki basalti diye tabir edilen takimlar dahi Bobonun ismini anmiyor nedense? Bobonun futbol hayatinda gorup gorecegi en ust duzey takim BJK dir. |
Bobô'yu isteyen çok takım oldu bugüne kadar yurtdışından ama demirören hep fiyatı yüksek tuttuğu için gidemedi ama emin olun yurtdışına gitse daha fazla gelişip iyi yerlere gelirdi.Yani satılmak istense Bobô anında satılır isteyenleri var ayrıca milli takıma da davet edildi yani peki kıyasladığınız Nobre ne yapıyor isteyeni yok satmaya kalksan satamazsın elimizde kalmış.. |
Ben Boboyla Nobreyi kiyaslamiyorum.Ikiside BJK nin santraforu olmamali diyorum. Brezilya milli takimina cagrilmadi Bobo.Olimpik ve genc milli oldu ki akla hayale gelmeyecek futbolcular o seviyede milli olabiliyor.Hatta A milli olmasi bile kriter degil.Hazirlik maclarinda ne futbolcular deneniyor goruyoruz. Bobo yu isteyen kulupler vardi demissiniz.Saint Etienne disinda resmi teklif yapan olmadi.Saint Etienne de Fransa liginin orta sira takimi. |
Neyse sizin görüşünüz farklı benimki farklı size göre Bobô vasattır ama benim için değil. |
sakin olun arkadaslar :D |
Nobre'ye Sabrımız kalmadı Zaten. Bakalım M.Denizli'nin Sabrı Nekadar Daha Dayanacak. |
1---BoBo Ligimizde en sansli oyuncu olarak gördügüm 2 oyuncudan birisidir. 1.Sirada bobo 2. Semihi diyebilirim Her iki futbolcuda olmiyacak dakkalarda gol atip beklenmedik anlarda sahneye cikiyorlar.Böylelikle taraftarin gönlünde yer aliyorlar bence. Ben Boboyu hic sevmem ve futbolcu dahi saymam.Ama ne hikmetse icimdende beceriksiz bobo simdi golü atar derim mac anlarinda buda demek oluyor bobonun iyi oyuncu oldugu anlamina gelmez.Bobodaki sans Holoskoda olsa simdi holosko avrupada önde gelen takimlardan birinde en az yillik maasi 7-8 milyona rahat oynardi. 2---NoBRe Mac esnasinda caliskan, daha dogrusu aldigi paranin hakkini vermeye ugrasan bir futbolcu ama ne yazikki bobo kadar sansli degil malesef.Tabiki Nobreden üstün performans beklememiz hata olur kumasi belli daha önce fbde oynadiginda alex faktöründen (((alexde ilk geldiginde firtina gibiydi ))) yararlandi.Attigi goller zaten türkiyede 10 gol atarsa yilda helede yabanci olursa süperstar mansetleri medyadan düsmez ve taraftar icinde gerci aynisi neyse Nobre bobo ikilisi bence bjk forvetine yakismayan oyuncular Forvetde oyniyacaksa Holosko tarzinda ari gibi caliskan, Bobo gibi Sansli .....teknigi iyi sergen tarzinda.......... olmalidir |
Bobo'ya kötü ya da Beşiktaş'ın oyuncusu değil diyen zihniyeti anlayamıyorum doğrusu.. Bir yazısında diyor ki Şeytan Rıdvan "Bobo benim düşünceme göre bu ligin en iyi santrforu. Sürekli oynarsa gol krallığını zorlar." bende altına imzamı atıyorum. |
Alıntı:
|
Bir adamın mevkisi forvetse altıpastan bir zahmet atacak.Hele 2-0 gerideysen, söz konusu 2 pozisyonu da atacak. Belediye, Eskişehir..v.s gibi maçlardaki altıpastan harcadığı pozisyonları tartışmıyorum bile. Nobre'nin yaptığı prese koşuya saygı duyuyorum.O'ndan çok zor birşey de istemiyorum 5 metreden gol yapsın. Yapamıyorsa , o zaman Beşiktaş takımına bunu yapacak bir adam transfer edilsin. Dün kötü oynadık, istediğimiz futbolu oynamadık...v.s tamam da, futbol topun çiZgiyi geçip geçmemesine bakıyor.Nobre becerip atsa mağlup dönmezdik. |
içi boş tartışmalar. herkes görüyo zaten sahada olanları ve kendince yorumunu yapıp yargılıyo.oyuncularla ilgili konuları sürekli gündemde tutmaya gerek yok diye düşünüyorum. |
Nobre top oynamayı, topa vurmayı unutmuş...Yoksa dün o yakaladığı 2 pozisyonu da gol yapardı Nobre, geçmişi ortada adamın, altıpas içerisinde yakaladığı her topu gol yapardı, ayağını sokardı kafasını sokardı atardı bir şekilde...Bu gördüklerime inanasım gelmiyor vala, Nobre bitmiş anlaşılan, bitmiş oyuncularla da Beşiktaş'ın işi olmamalı...Nobre'yi çok tutardım ama bir yer kadar... |
ondan önce onu fbden 6ma alan ve yılda 2.4m verip sözleşmesini uzatan ydyi apartmana yönetici almam |
Alıntı:
|
Alıntı:
1-Tarihin encok gol atan yabanci futbolcusu: O istatislige oyle bakilmaz.Oynadigi mac basina gol ortalamasini soyle. 2-Nobre Bjk nin forveti degil ama burda kotulendigi kadar da kotu degil.Gecen sene belinden gecirdigi sakatlik sonrasi sozlesme imzalanmasi hataydi.Bu sakatlik onu tamamen bitirdi. 3-Bobo ne adam gecer,ne hava hakimiyeti var nede top tutar.Bir bak bakalim kac senedir bizde oynuyor,bu saydiklarimi kackere yapmis. 4-Eger sen Boboyu Pascalla,Kuntzla falan kiyaslayabiliyorsan futbolu birak basketle falan ugras. 5-Transfer doneminde satmaya calissalarda birsey degismez cunku telaffuz edilen paralar kimse almaz Boboyu.Bana bitane Boboya talip olmus liginde ilk 5 icinde olan kalbur ustu takim soyle. 6-Efendiligine birsey demedim zaten. 7- Senelerdir besiktasta oynuyor degil senin dedigin gibi 20 gol 15 golu gecmisligi yok. Bir futbolcuyu sadece gol atiyor diye yildiz ilan etmek bize has bir durum.Hucum pres yapmayan,top tutmayan,adam eksiltemeyen bir santrafor ancak Turkiyede yildiz olur.Bobonun ozellikle Inonude oynadigi maclarda nicin rakibe net bir baski kuramiyoruz?Bunun sebeplerinden biri santraforun yetersizligi. Bobonun futbol hayatinda gorecegi en ust duzey kulup BJK olur. |
Bence Bobo da Nobre de Beşiktaşın oyuncusu değil , eğer büyük hedefler sözkonusuysa .... |
ben boboya süper demiyorum ama oda olmasa gol atacak adam yok resmen, bobo bizde kalsin ama yanina muhakak süper bir golcü sart, dünde gördümüz gibi nobre gol atma özürlüsü, artik bu adami bu kulüpte tutmak hic bir mantiga sigmaz, herif resmen 2-3 metreden 2 kere topu disari vurdu (biri ayak, birde kafayla vurdu). biri gol olsa belki maci kaybetmicez, sende 2,4 miliyon alan bir forveten bunu istemek hakkim dir diye düsünüyorum, bide sende bukadar para alan bi adam böyle goller kacirmaya hakki yok hele hele 2 net posizyon birden. bu adam kesinlikle artik forma yüzü görmemeli, benim nobreye olan tepkim sadece dünkü mac icin deil kactane maci böyle haba etti sayisini hatirlamiyorum artik |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bobo kafa golu atti: hava hakimiyeti var. Bobo 1 kere adam gecti: Muthis adam eksilten bir santrafor. Bobo asist yapti: Bu ozelligide cok iyiymis. Senin bakis acin bu.Nadiren yaptiklarini genele yayiyorsun.Arkasindaki partneri 25 yasindaki Maradona olsa Bobonun verecegi en fazla budur.Bobo tam bir sezon neden hic oynayamadi?Buda Bobo icin baska bir negatif ozellik.Nobreyle Boboyu kiyaslamiyorum.Zaten futbolu az bilen bir adam bu 2 ayri tip adami kiyaslamaz. Sen benim saydigim adamlarla Boboyu bir tuttun ya bunu iyi dusun.Futbol bilgini gozden gecir. |
Nobrenin berbat bi sezon geçirdiği ortada..nedenini bu geçen sene ki bel sıkıntısına bağlamak istiyorum zira bu golleri herhangi bir oyuncu kaçıramaz.. Ayrıca şu Bobo-Nobre kıyasına neden gireriz onu anlamadım..İkisinin futbol karekterleri bakımından birbiriyle alakası yok..aksine 30 kere yazdım,birbirlerini tamamlayıcı özellikleri var..Geçmiş yıllarda çok tutmama,çok faydalı olduğunu düşünmeme rağmen, maalesef bu Nobrenin işi bitmiş..sakatlık,gol atamayınca ki üzerindeki baskı,yedek klubesinden çıkamama ve en önemlisi sahadaki taktik düzensizlik ve yanlışlar onu buraya getirdi..Kendisiyle sezon sonu vedalaşmalı..Boboyuda iyi bir fiyata satıp,Klas bir veya 2 santrafor alınmalı.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
yani bu adam 70 in ustunde golu sirf sansli oldugu icinmi atti diyorsunuz hic gol sezgisi vurus becerisi vurus teknigi yok ama sirf sansi olduugu icin vurdugu toplar iceri giriyor diyorsunuz oylemi yaptigi 30 dan fazlada asist var ayrica bu adamin gecen sezonki turkiye kupasi maclarinda 8 macin 7 sinde golu olan 6 da asist yapan bobo bunlarin hepsini sans eseri yapiyor demekki bu sezonda son 9 macin 7 sinde gol atmis demek sadece sansli degil bide bu sansi devamli yani hermac sansi var ayrica bu macta nobreye al bu topu iceri at deyipte nobrenin kacirdigi golleri saymiyorum bile vay anasini yav bizde boboyu vurus kalitesi olan vurus becerisi olan golu sezebilen asist ozelligi olan bi futbolcu olarak biliyorduk demekki yanilmisiz adam bastan asagiya sansmis hatta anasi sans olarak dogurmus boboyu hey allahim sen bana sabir ver |
Alıntı:
Senin baktigin gibi bakalim olaya: Nobre Boboya indirseydi gibi varsayimlara girip pozisyon pozisyon olaylara bakacaksak Tigana donemindeki Fener macindan baslarim anlatmaya mahcup olursun. Hadi o pozisyonlarda sanssizdi diyelim.Onuda gecelim. Yazdiklarina gore en iyi santrafor cok gol atan sanrafor.Yani eski G.S. li Jardel tipi bir adam. Gel gorki oynadigi en yuksek duzeyde takimlar S.Lizbon ve G.S. Allahin isine bak milli takimada cagirilmamis.Nedense Avrupanin onemli liglerinde esameside gecmemis. Acaba niye? Cevabi basit.Bobo,Jardel,Tanju,Umit Karan gibi adamlarin devri 80lerin ortalarinda bitti.Biz hala bu tarz adamlardan medet umuyor,aa nasil goller atiyor yildizimizi bulduk diyoruz. Modern futbolun sanrafor tipi Ibrahimovic,Etoo,Drogba gibi gol atmaktan ziyade ilerde rakibe basan,top tutan,adam eksilten,duvar olan santraforlar.Sadece tip olarak anlatiyorum.Bunlarin bir gomlek altindaki adamlari Boboya verilen paraya turkiyeye getirebiliyoruz Carew gibi. Simdi sorular acik ve net: Bu saydigim ozelliklerin hangisi Boboda var? Besiktasin yildizi olmak bukadar ucuzladimi? |
yahu söylesenize, türkiyede bobo dan başka sırtı kaleye dönerek oynayan adam mı var* hangi takımla boboyu parlatacagız,biz ligde kacıncıyız takımda kim iyi ki Bobo yu yargılayabilecegiz, bu takımdan kim avrupadan teklif alıyor, bunu bırakalım türkiyeden kim teklif alıyor, tamam Bobo avrupa da a plus bir golcü değil ama türkiyede en iyisi, hele semih le nobre ile kıyaslamak gercekten büyük haksızlık olur, |
Gemileri dalgalara karşı güçlü kılan omurgalarıdır.ferrari,sivok,erns,fink gibi sağlam omurganın uç kısmında nobre yada bobo olacağına üstdüzey bi santrofor olsa bu köy liginde gözü kapalı şampiyon olursun..Türkiyeye oyunu iki yönlu oynayan oyuncular gelmiceğine göre bu format en ideal |
Alıntı:
dedigim gibi once onyargindan bi kurtul boboya karsi ondan sonra konusuruz drogba ibrahimovic diyon bana carevden oynadi besiktasta bobo kadar ne verdi bu takima anlamadimki neyse bosver bence bobo sirti donukde oynuyor kaleye ve gayette iyi oynuyor sana gore oynamayabilir benim bildigim futbolda bobo iyi santrofor milan baros dedikmi dibiniz dusuyor ama bobo barostan 5 gomlek falan fazla golcu ama o gsde oynayinca tatli geliyor bizim taraftara bikere sunu dusunmek lazim adam geldigi sezondan beri besiktasin oyun kuruculari delgado tabata tipi adamlar bikere oynasa fenerde gsde falan emin olun kafanizi agzinizi duvarlara vurursunuz biz bu adama kotumu dedik diye o yuzden dedigim gibi konusurken olcup bicip konusmak lazim sen once bi orta sahana bak ondan sonra boboyu konusalim sen adami dogru durust beslemicen adam buldugu 3 topun 2 sini gole cevirecek sen bu adama hala iyi forvet degil diyecen burda bi gariplik var turkiye liginde buyuk takimlarda oynayan vorvetlerin gol pozisyonuna girdiklari ve attiklari istatistikleri bulmak lazim o bize gercegi gosterecektir muhakkak |
Alıntı:
Yani iyi bir oyun kurucu olsa dahi Bobonun hava hakimiyeti,top tutma,hucum pres,adam eksiltme gibi konulardaki yetersizligi degismeyecek. Carew daha ne verecekti?Carewli maclari bir hatirla.Rakibin 2 stoperi ilede bogusan,yapilan ortalari her sekilde kafayla alan,ilerde basan ve uzun boy dezavantajina ragmen adam eksiltip ayaklarini cok iyi kullanabilen bir santraforu Boboylami kiyasliyorsun? Carew BJK den nereye gitti?Fransa sampiyonu O.Lyon,oradanda premier lig.Ama ne Fransa sampiyonunun ne de premier lig takimlarinin yetkilileri bu isi bizden iyi bilmiyor.Carew gibi dandik bir adama onca para veriyor,yuzyilin santraforu Boboya teklif yapmak akillarina gelmiyor oylemi? Ha tabi eger Bobo daha cok gol atiyor o yuzden Carewden iyi diyorsan baska konu. Sirti donuk oynama konusu ise mecburiyetten kaynaklanin bir konu.Bobonu rakip stopeler ile didismekten kacmasi sebebiyle kaleye yuzunu donemiyor.Yani bir adami desteklemek icin bundan guzel bahane bulunmaz.Sirti donuk oynamasi takima ne kazandiriyor.Gencler macinda attigi gol diyecekseniz orda yapmasi gereken Tabataya pas vermekti. Bundan sonraki maclara dikkat edin olgun ataklarda Bobo nerelerde duruyor,aldigi paslari nasil degerlendiriyor buna bakin. |
Türkiye`de Saat: 22:13 . |