![]() |
Ertuğrul Sağlamı Harcadık... Görüldüğü gibi yıllar sonra liğimizde anadoludan bir şampiyon çıktı. Ve bu takımıda şampiyon yapan Ertuğrul sağlam oldu. Bunun için gerçekten bir beşiktaşlı olarak son derece mutluyum. Ama bir konuda var ki forumda bir çok arkadaşıma kızıyorum. Hala üzülüyorum Ertuğrul'un beşiktaştan gitmesine. Ama bir taraftanda onu bir gün tekrar göreceğimi düşünüyorum. Çünkü o beşiktaşın evladı. İnşallah Bursaspor'un şampiyonluğu ligde bir çok şeyi değiştirir. Ve umarım Ertuğrul Sağlamı gönderen zihniyette bu değişimle değişir ve Uzun yıllar böyle bir hocayla çalışılır. Son olarak forumdaki bir çok arkadaşta anlamıştır heralde Ertuğrul'un iyi bir hoca olduğunu.... |
Valla ben her zaman Ertuğrul hocayı savunmuşumdur.Hiç bir zaman gitmesi taraftarı değildim.Gittiği günde çok üzülmüştüm.İnşallah Beşiktaş'a geri döner..Bugünkü şampiyonluğuda bazılarının fikrini umarım değiştirmiştir. |
Gercektende. En Cokta Ertuğrul için Sevindim Bursaspor'un Şampiyon Olmasına. |
harcadılar adamı bi maç kaybetti diye gönderdiler gitti elin takımını şampiyon yaptı işte helal olsun |
8-0'dan bahsedenlere sormak lazım."Metalist" diyenlere sormak lazım. Hatta "gerizekalı" bile dendiğini okudum Ertuğrul Hoca'ya. Buyursunlar. Türk Futbol Tarihi'ne geçti.Devrim yaptı.Hem de geçen sene kovulduğu takımı yenerek şampiyon oldu. Son olarak geçen haftadan beri böyle bir sonuç olursa söyleyeceğimi yazacağımı hazır ettiğim kısaca içimde birikeni yazayım. ÖYLE AĞLANMAZ BÖYLE AĞLANIR baroni. |
Ben Ertuğrul gittiğinden beri foruma girmiyorum nedenide ona burada yapılan hakaretlerdi. Şimdi soruyorum o çok bilmişlere gördünüzmü Ertuğrul hocayı yazmadık birşey bırakmadınız. O da başta demirören olmak üzere erkeze kapak yaptı. |
ertuğrul hocanın 16 yaşında şans verdiği batuhanın da birilerine kapak yapacağından eminim |
ne oluyor yaa. ertuğrul sağlam beşiktaşın başında 3 seneye yakın kaldı bizi şampiyon yapamadı. bursayı yapı. o zaman bbülent uygunda iyi antrenör geçen sene neredeyse sivası şampiyon yapıyordu onu alalım. sanki ertuğrul sağlam 3 maça çıktı hemen yollandı. sizin mantığınıza göre denizli süper hoca. geldiği sene beşiktaşı çifte şampiyon yaptı. |
ertuğrul hoca'yı tebrik ediorm, bir ilki başardı ve bursayı şampiyon yaptı. ama sizinki kör ölür badem gözlü olur hesabı neden o zman BEŞİKTAŞ'ı şampiyon yapamadı, bursadaki imkanlar yokmuydu onda, tamam başında tüpçü gibi bir bela vardı ama kim ne derse desin o baskıyı kaldıramadı çünkü yönetimde, tribünde, basında orda burda vs. futboldan anladığını zanneden ama 1950 lerin futbolunda kalmış tiplere yenik düştü. Büyük takımın hocası olmak farklı bir şey, şampiyon yapmak tabiki önemli ama daha da önemlisi şampiyon kalabilmek bakalım bursayı orada tutabilecek mi yoksa sivas balonu gibi sönecek mi ?? dileğim sürmesi yönünde ama ümitli diilim |
Burada kimse Ertuğrul Hoca beşiktaşta kalsaydı beşiktaş şampiyondu demiyor. Beşiktaşa uzun yıllar hocalık yapması gereken biri olarak görülüyor. İstikrarı olmayan bir takımın başına isterseniz dünyanın en iyi hocasını alın koyun yine bişey yapamaz. Denizli beşiktaşı şampiyon yapsada uzun ömürlü olarak görmüyorum. Denizliyi beğenmiyorum ama hoca değişiminede karşıyım. |
Ertugrul Saglam > Mustafa Denizli |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
geçen seneki şampiyonluğumuzu ertuğrul hocaya borçluyuz bir gün geri gelecektir o büyük beşiktaş'ın evladıdır... |
Ertuğlul Sağlam'ı ayakta alkışlamak lazım, onunla gurur duymak lazım... E.Sağlam tarih yazmıştır, umarım da tarih yazmaya devam edecektir, Avrupa'da başarılar kazanacaktır, gönül isterki bu başarıları bizde yaşasın... Bu saatten sonra E.Sağlam hoca değil, küçük düşünüyor vs. gibi yorumlarda yapılmaz herhal, komik duruma düşmeye gerek yok!.. |
Ertuğrul hoca meselesi şimdinin meselesi değil.. Biz o meseleyi 1.5 sene önce onu kovarken yapmalıydık.. Onun bizde gerçekleştirmek istediklerini şimdi Bursa'da seyrediyoruz.. sezon başında volkan şeni, ozan ipek'i, ibrahim öztürk'ü, Bekir ozan'ı , Veli acar'ı kim tanıyordu.. Şimdi nerdeyse hepsi milli takımı zorluyor.. Biz yabancılarımız yüzünde takım kuramazken onlar nerdeyse 2-3 yabancıyla sahaya çıkıyorlar.. Onlar gençleri bir bir takıma monte ederken biz bir bir kovuyoruz.. Başarı budur işte.. Hatta biraz daha ileri giderek Bursa'nın Türkiye liginde şampiyon olmasının maradona'lı Napoli'nin İtalya'da şampiyon olmasından daha büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum.. Bu sadece Türkiye liglerinin değil Avrupa'nın bile benim yaşadığım dönemde hatırlamadığım bir futbol mucizesidir.. Bunun özellikle endüstriyelleşen futbolun yaşandığı şu dönemde olması mucizenin ötesinde birşeydir.. Helal olsun demekten başka birşey elden gelmiyor.. |
Açıkcası Ertuğrul hoca gönderildiğinde çok üzülmüştüm. Geçen sene Mustafa hoca 2 kupa getirdi bize ama bence çok fazla bi önem arz etmedi. Ertuğrul&Mustafa polemiğine girmek istemiyorum ama Ertuğrul hoca bizim içimizden çıkan biri Beşiktaşın evladı. Takımda kalmasını çok istemiştim. aynı Rıza gibi. Bursa yı sevmem ama Ertugrul hoca Bursa ya geldiğinden beri yaptığı işler ve bu şampiyonluk bir Beşiktaşlı olarak beni gururlandırdı. Bence bizim takımın problemi ortada arkadaşlar. Takımın içinde alt yapıdan gelen veya harbi Beşiktaşlı futbolcu az. Nihat, Üzülmez ve Toroman yeni yeni Necip ve Atınç eklendi Rıdvan talihsiz bir sakatlık geçirdi. İşin özü yıllardır Beşiktaş taraftarının söylediğini dün Ertuğrul hoca Türk Spor Kamuoyuna kazıdı. Para hiç bir şeydir. |
Alıntı:
|
ertugrul bizdeyken hic rahat burakilmadi biryandan sinan engin biryandan yönetim bide baskilar ertugrula isini yaptirmadilar.yapilan transferler ortada, bizde ertugrul dönemi bitmistir ha illeride gelir o baska konu kapimiz ertugrul hocaya herzaman acik o bizden biri, tebrikler ertugrul hoca |
ben herzaman ertuğrula karşıyım... bugünde öyle... o beşiktaşın tarihine 2 kara lekeyi sürdü aldığı futbolcularla... |
gercekten ertugrul saglam adina cok sevindim insallah cok daha basarili olur ertugrul saglam yasca büyük olmasada cok tercübe kazandi kayserisporu kayserispor yapan ertugrul saglamdi bizdede iyi isler yapiyordu cok istekliydi ama herhalde besiktas gibi takimi yönetecek tercübesi yoktu ve hele hele yönetimin sabiri yoktu belki bir sene daha kalabilseydi cok daha farkli olabilirdi olmadi cok üzüldüm hakkini yediler kalmasindan yanaydim |
Alıntı:
bende mustafa denizliyi beğenmiyorum ve ertuğrul sağlam kötü demiyorum. sadece ertuğrul sağlamın hala zamana ihtiyacı var. ileride bizde başarılı olmasını çok isterim. belki 3-5 sene içinde. |
ertuğrul hocanın yolu açık allahın izniyle çok sevindim onun için gözyaşlarını akıtırken bende ağladım resmen seni bizde barındırmayanlarada kapak olsun bu şampiyonluğun hocam... |
Beşiktaş bu isimler üstüdür beyler... Bütün yazılan methiye ve övgüleri anlıyorum ama bu kadar ileri gidip sınırları aşmayı anlamıyorum,DEMİRÖREN YÖNETİMİNİ övecek halimiz yok tabiki fakat o yönetim ALİ GÜLTİKEN gibi bir efsaneyi menajerlik görevine son verirken ALİ'YE kulübün içindeki basın toplantısı odasında kamuoyuna açıklama yaptırmadılar kulübün önünde ayaküstü bekleyen gazetecilere kerhen açıklama yaptırdılar fakat ERTUĞRUL SAĞLAM'A istifa edeceği bilindiği halde DEMİRÖREN yönetimi nezaketen kulüp içindeki basın toplantısı odasında istifasını kamuoyuna duyurdu.Ben şunu demek istiyorum Ertuğrul Hoca olsun,Serdar Bilgili olsun benim gözümde devam etse kimse onlara etmeyin,bırakın demiyecekti aşırı gurur sonucu doğan reaksiyonla görevlerini bıraktılar.Arkadaşlar ben istifa edicem diyen kimseye BJK kulübü yalvarmaz yalvaramaz böyle duygusal konuşmalar düzmeye gerek yok,lütfen beyler BURSA denilen takım kendi kendine bir husumet çıkarıp BJK üzerinden senelerdir kendilerine medyada yer açmıyorlarmı?İlk taraftar almama olayını onlar başlatmadımı?Şimdi orada Ertuğrul var diye geçmişi unutacakmıyız?Madem Ertuğrul ve Mutlu Hoca o kadar adam gibi adamdılarda niye BJK ye husumet güden bir kulübe gittiler para için?Bu insanların tuttuğu takım ter döktüğü kulüplerdir BJK filan değil bunu herkez bellesin Ertuğrul FB altyapısından yetişmiş geze geze bize gelmiş çokda emeği geçmiştir sağolsunlar ama lütfen olaya Popilist ve zamanın getirdiği heyecanla yaklaşıp geçmişi unutmayalım.Kendinize gelin beyler biz BJK yiz onlar bizim gibi kişilerdir.Şunuda unutmayın bütün senenin karşılığını Bursa İ.Toraman'ın attığı gol ve bir dönem BJK forması giymiş Burak ile aldılar buda onlara kapak ve bizden armağan olsun.Bizle uğraşacağına Bursa bize yatsın kalksın dua etsin. |
ertuğrul sağlam mustafa denizliden daha iyi bir hoca mı orası tartışılır... daha iyi olsa da ben zaten mustafa denizlinin de çok çok iyi bir hoca olduğunu düşünmüyorum... ertuğrul sağlam ile beşiktaşın kimyası uymadı o kadar... ertuğrul sağlamı tebrik ediyorum umarım daha başarılı olur |
Alıntı:
Şimdi soruyorum size yıllarca arsenal in başında bulunan Arsen Wenger hiçmi yenilmedide yıllardır takımın başın da. Yenildi tabiyki hemde yakın zamanda Barcelona 4 - Arsenal 1 buna göre Arsenal yönetimi hemen gönderdimi hayır. Şimdi sakın bana burda kimse Wenger ile Ertuğrul'u mu kıyaslıyon diye sormasın tabiyki hayır ama biz yıllarca Beşiktaş'ta oynayan yani içimizden çıkan birine 2 yıl bile sabır göstermiyoruz onun içindirki bizde Wenger ler hasla olmuyo. Hep kendi içimizden çıkan ları kolayca harcıyoz en büyük üzüntüb budur örnek Rasim Kara bence başarılı idi 1 yıl, Rıza Çalımbay başarılı deyıldi 1 yıl, Ertuğrul başarılı idi 1 yıl 6 hafta tabiyki bunlar benim görüşüm önümüze şapkayı koyup düşünmemiz lazım kendi içimizden olanları kolayca harcamamız lazım diyorum elin yabancısına gosterdiğimiz sabrı onlara göstersek belkide bizimde Wenger'imiz olur saygılar. |
fener girdiği 10 un üzerindeki net pozisyondan birini atsaydı şu anda ertuğrul sağlamdan bahsetmiyor olacaktınız. mustafa denizliyi bende sevmiyorum. hattaa gerçekten denizli geleceğine ertuğrul sağlam kalsaydı daha iyiydi, ama ertuğrul sağlamın oynattığı futboluda unutamam. denizliden bir artısı yoktu. ertuğrul sağlam bursaya başarı getirebilir. ama beşiktaş ona ağır gelidi. beşiktaş ona hala ağır. bekleyelim. bursa 1-2 sene daha bu başarıyı gösterebilecekmi bakalım. |
Alıntı:
Rasim Kara ve Ertuğrul başarılı, Rıza başarısızdı. 6 senede 5 hoca değiştirdik 1 şampiyonluk var.Bu 6 senede sadece 1 hoca ile devam etsek en az 1 şampiyonluğumuz olurdu. |
Alıntı:
E.Sağlam'ın bizdeyken oynattığı futbolu bende beğenmiyordum, ama gençti daha, sabır gösterilebilirdi, E.Sağlam hatalarından ders alacak biri en azından, Denizli gibi F.Terim gibi biri asla değil!..E.Sağlam keşke başka bir yönetimle gelseydi başımıza, o zaman görebilseydik marifetlerini, yazık ki Demirörenle geldi!.. Hea, bide emin olun Bursa rehavete falan girmez, oyuncularını da kolay kolay bırakmaz, seneyede ligde zirveye oynar, Avrupa'da başarılı olur demek hayalcilik olur ama kaç puan alırlarsa o kadar kardır, sonuçta ilk deneyimleri daha... |
Ertuğrul hocanın yapmış olduğu büyük bi iştir kim ne derse desin..Bizde oynattığı futbolu ne kadar beğenmesemde en büyük şansızlığı Demirören yönetimi ve birazda bizlerin sabırsızlığı olmuştur.belki o dönemde gelmesi için erken bir dönem olmuştur o ayrı bir olay ama sabredecek olsaydık iyi işler çıkaracağına inanıyordum..Ha bursa önümüzde ki sene ne yapacak derseniz Federasyon ve ŞL alacakları paralar ile 3 tane iyi isim alıp kadrolarını koruyacak olurlarsa Şl de iş yapabilecekdir.. |
ertugrul hoca bugunde gelse yine bizi sampiyon yapamaz bizi baska bursayi baska oynatiyor bizi korkak oynatti surekli ayni denizli (hatta denizli dahada abartti) gibi birde bakin bursayi nasil oynatiyor demekki bir fark var yani kafa degismedikce biraz zor yinede tabiki kendisi adina sevinciridici birsey sampiyon olmasi ama bizdede kara leke olarak tarihe gectigi icin hala buruklur var yani |
Ya arkadaşlar bu Ertuğrul Sağlam Mustafa Denizli Tigana Bosque Rıza meselesi falan değil. Biz kendimizi teknik direktör değişikliğinin kurtuluşu tek yolu olduğuna o kadar endekslemişiz ki senelerdir aynı muhabbetleri yapıyoruz ya. Yok Lucescu gitti bak şimdi Shaktar la uefayı aldı gördünüz mü bizde kalsaydı hödö hödö, yok Tigana kalsa Denizli den iyiydi gençleri oynatıyodu, yok bosque ispanya nın başına geçti bizde sabretseler vs vs bu muhabbetler sadece Ertuğrul için yapılmadı ki bizim anlayışımız böyle anasını satim teknik direktörden başka hiç bir şey düşünmüyoruz. Değişim ya temelden köklü bir şekilde olur ya da hiç olmamalıdır düşüncesindeyim ben. Biz çalışmayan bir vücuda alıp beyin yerleştirmeye çalışıyoruz bu vücudun kolları çalışmaz bacakları çalışmaz şekilde ne yapmasını bekliyorsunuz. Bırakın bu teknik direktör muhabbetlerini bir takımın futbolcuları yeterli düzeydeyse onun başına içinizden biri de geçse az çok birşeyler oynatır. Ama beşiktaş senelerdir futbola benzer bir şey bile oynamıyor arkadaşlar ya. Bunun nedeni nasıl teknik direktör olabilir Ertuğrul Sağlam Mustafa Denizli iyi hoca kötü hoca muhabbeti yapmıyorum ama Beşiktaş kötü bir takımdır. Ertuğrul sağlam ın İbrahim Toraman dan sağ açık yapmaya çalıştığını bile hatırlıyorum ben arkadaşlar siz Denizli ye laf atıyorsunuz ama Ertuğrul da Beşiktaş daki yoksunluktan acaip acaip yöntemler denemiştir taktiksel düzen içinde. Delgado nun ön liberoda oynadığını hiç mi biriniz hatırlamıyorsunuz ya. Bakın ben bu tercihlerde de Ertuğrul u falan eleştirmiyorum o kadar yetersiz bir kadroyla senelerdir oynamaya çalışıyoruz ki bu hocaların da tercihlerini sorgulamak anlamsız geliyor bana. Bana hiç hoca yönetime baskı yapsın oyuncu aldırsın falan demeyin. Zaten giden gelen hocanın haddi hesabı yok hangi ara futbolcu araştırıp da yönetime bunu önerecekler. Bir tek bu sene Denizli nin bu konuda bir şansı var ki onu iyi değerlendirir umarım. Transfer işini yönetim kanadının daha t.direktör gelmeden halletmesi lazım avrupada bu işler böyle yapılır transfer gözlemcileri olur bunlar bir dolu futbolcuyu izleyip raporlar hazırlar hatta bunlarla anlaşma temellerini bile hazırlar hoca da bunların içinden hemen gerekli bölgelere oyuncuları seçerler. Biz teknik direktöre o kadar büyük bir yük veriyoruz ki takımın kondisyoneri teknik direktör transfer sorumlusu teknik direktör basın sorumlusu teknik direktör takımın motivasyonunu psikolojisini düzelten teknik direktör böyle bir adam yok dünyada arkadaşlar. Biraz kafa yapımızı değiştirelim artık Beşiktaş daki değişim teknik direktör temelli olmaktan çıkmalı artık. Beşiktaş ın futbol düzeni yönetim futbolcu ve teknik heyet olarak düşünülüp böyle eleştiri yapılmalı. Yoksa hiçbiryere varamayacağız bu şekilde ne istikrar sağlanır ne de başarı. |
Tebrikler Beşiktaş'lı Ertuğrul SAĞLAM. |
Adam gibi adam Ertigrul hocayi gönülden tebrik ediyorum ve inaniyorumki ileride avrupada cok büyük bir takimi calistiracak....zaten kayserispordan beri avrupanin takibinde, ama maalesef hala kücük takim hocasi diyen kisiler var bence su kisa sürede kazandigi sampiyonlukla sizlerin cok begendigi mustafa denizliyi gecti, cünkü kendi kurdugu takimla sampiyon oldu ve kurdugu takim mustafa denizlinin aldirdigi 1 oyuncuyla ayni degerde... |
Ben kendi adıma Ertuğrul Sağlam'ı futbolculuğundan bu yana adamlığı ve kişiliği ile çok çok sevmeme rağmen Beşiktaş'taki hocalığını beğenmiyor ve gitmesini istiyordum. Sebebi de bana göre Beşiktaşı çok fazla defansif ve korkak oynattığını bunun da büyük bir takıma yakışmadığını düşünmemdi. Bu yüzden hücum futboluyla özdeşleşmiş Denizli'nin gelmesine sevinmiştim. Ama görüdkki Denizli , zaman zaman Ertuğrul'dan da daha fazla defansif oynattı takımı !!! Bence ortaya şu sonuç çıkıyor ; eldeki kadro kalitesi iki hocayıda defansif futbola zorladı... Hücum yönü yüksek oyuncuların ikinci sınıf olması ve oyunu çift yönlü oynayamamaları bu iki hocanın da istediklerini yapamamalarına neden oldu. Yani her zaman savunduğum tez bir kez daha doğruluğunu ispatladı : Büyük takım büyük futbolcularla olur !!! |
Alıntı:
geçen sene bazı faktörler bizim lehimize işledi ve şampiyon olduk. tıpkı bursanın bu sene olduğu gibi. ben ertuğrul sağlamın beşiktaş başında bu işi beceremediğini gözlerimle gördüm. daha neyi açıklamaya çalışıyorsunuz anlamadım. adam gibi adam demeye devam etmeniz de çok komik. anladık dürüst insan. bastıra bastıra söylemenin anlamı ne. neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz. aksini iddia eden olsa anlarım. kimse ertuğrul sağlam kötü bir insan demiyorki. |
Alıntı:
|
ne yazıkki bizde işler duygusallıkla profesyonellik aynı çizgide ilerliyor bundan dolayı ertuğrul hocanın BEŞİKTAŞ başarılı olması çok zordu. gittiği takım her sene şampiyon olacağım diye bir kaygısı olmayan bir takımdı artı bursa spor şampiyon olduysada biraz da BEŞİKTAŞ ın ve diğer 2 eziğin saçma sapan puan kaybetmesinden kaynaklandı. tamam bursa spor un başarısı küçümsenecek birşey değil ama birazda gerçekleri görmekte fayda var geçen sezon m.denizli bir tek derbi kazandı ama ( gs) takımı şampiyon yaptı sıradan maçlarda bu sezon ki kadar puan kaybetmedi.. ertuğrul hoca ii bir teknik adam olabilir ama BEŞİKTAŞ ın hocası (şuan için) OLAMAZ!!!!!!!!!!!!!!!!! |
niye harcayalım ki o kendini harcadı tarihimizin en büyük yenilgisini aldık...silik,korkak oynatıyordu takımı gerçi denizlininde ondan geri kalan yeri yok ama... |
Alıntı:
MD geçen sezon şampiyon olduğumuzda bırakıyorum dediğinde kim yalvardı??? Ayrıca diğer yazan arkadaşlar yusuf ve ernst demiş! Bende birşey ekleyeyim Ertuğrul hoca bıraktığnda namağluptuk... İlk yarı nasıl bitti bir gözden geçirin... Geçen sene nasıl şampiyon olduğumuzu düşünün... Son sözümde MD ye... Ertuğrul hocaya defans oynatıyor deyip, 4-3-3 oynatıcam sözünü verip, tek forvet 8 defansla maçlara çıkma mantığın nedir? |
Türkiye`de Saat: 14:52 . |