![]() |
Tigana İle Biri Konuşmalı!!! Bu forumda Tigana'nın kalmasını savunanlardan biriydim.Hala da öyleyim.Tigana'nın şu dönemde gönderilip,başka birinin getirilmesi Beşiktaş'a sadece zaman kaybettirecektir diye düşünüyorum.Ama Tigana ile bir futboldan anlayan arkadaş mutlaka konuşmalı.Çünkü artık kabul edilmeli ki Tigana akıl almaz hatalar yapıyor.Ne mi bu hatalar? 1)Tigana'nın bu kadar genç ve alternatifsiz bir kadro ile yola çıkması çok büyük hataydı. 2)Takımdaki çoğu oyuncuyu sistem uğruna harcayarak küstürdü. 3)M.Sedef,S.Kurtuluş gibi henüz Beşiktaş'ın PAF takımında oynayabilecek oyuncuları A Takımda üstelik ilk 11'de oynatması çok büyük hata.Bu hatasını devam ettirmesi daha da büyük bir hata. 4)Ricardinho ve Delgado gibi çok üst düzey oyuncuları yine sistem uğruna ilk 11'e almaması affedilmez bir hata. 5)Oyuncuları mekanik bir düzende ileri gitmesini engellemesi bir futbola ihanettir. 6)Maçın başından sonuna kadar aynı sistemle gitmesi çok yanlış.Sistemin biraz esnek olması gerek.Özellikle Sakarya maçında ileride sadece M'Bayo'yu 4 kişinin tutmasının mantıklı bir açıklaması olamaz. 7)Her maçtan sonra bir mazeret arayışına girmek ve konuyu saptırmaya çalışmak kötü.Özellikle futbolcuları medya önünde tartışmak da çok hatalı.Hele hele bu oyuncular 19-20 yaşındaysa. 8)i.Akın gibi Türk Futbolu'nun en büyük geleceklerinden birinin harcanmasına izin vermesi affedilemez.Bu M.Sedef'i haftalardır İ.Akın'a tercih etmesi inanılmaz!!! Kısacası Beşiktaş'ın önü abartıldığı kadar karanlık değil.Bir kaç oyuncu değişikliği ile ve özellikle sistem değişikliği ile Beşiktaş güzel futbolun yanı sıra seri galibiyetlerde alacaktır.Yeter ki Tigana ile biri kibarca konuşsun.Çünkü bu sistemle olmayacağını 6-7 haftadır söylüyoruz ama Tigana'da tık yok.Artık bazı radikal değişikler yapmalı.Yoksa işimiz zor gibi...Tamam inadına TİGANA diyoruz,istikrar diyoruz ama kimse vazgeçilmez değildir... |
Tum noktalara katiliyorum, kanatlari kullanip tek forvete donmemiz gerek, su an hicbirsey bitmis degil, 3 puan gerideyiz ve fikstur avantajimiz var, su 7-8 maci bir sekilde atlatirsak onumuz acik bence. |
Sen korkma,ben konusurum onlan.Baktim bana hava yapip gene sucu baskalarina atarsa atarim tekmeyi!! |
ali gültiken diye bi adam var orda ben bi tek medyaya beyanat verdiğinde ve yedek kulübesinde otururken görüyorum ne iş yapar anlamış değilim biraz daha aktif olmalı |
Alıntı:
|
kardeşim ben burda şimdi tiganayı savunmak istemem ama tigana ne yapsın yaaa.o golleri tigana mı atack.karşı karşı ya atamıyolar.suç futbolcularda bu maç için diyorum |
Alıntı:
|
tigana kafasını değiştirmesi lazım ama zor çok inatçı dün bir değişiklikle belkimaçı cevirebilirdi örneğin serdar ali sağda ibrahimi sola çekse yeterdi çok yazık oldu dünkü maca |
Alıntı:
_____________________RUNJE________________________ ___ ______________________ZAN_________________________ ___ _________TORAMAN_________________M.DOĞAN__________ __ TANDOĞAN____________FAHRİ____________________İ.AKI N___ _____________DELGADO________RICARDINHO____________ __ ______________BOBO____________G.GÜLEÇ_____________ ___ Tigana bunu 90+3'te bile yapmadı.Nedeni ni sorma ben de anlamadım??? |
tiganayla oturup konusacak gerekirse kavga edecek tek kişi sinan engindir,eğer tigana tazminatsız gitmem diyorsa,yanına hemen sinan engin monte edilebilir |
Kusura bakmayın ben yavaş yavaş bayrakları indiriyorum. Bu takıma kan değişikliği şart. Çünkü bu adam inadından asla vazgeçmez. Kötü bir hoca değil ama Beşiktaş'ı kaldıramıyor... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tigana emirganda isteyen varsa biz konuşalım |
Alıntı:
|
başlık durumu özetliyor... biri tigana ile konuşmalı... ama sorun şu tigana dediğim dedik bir adam bu yüzden pek yararı olacağını sanmıyorum.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
çok güzel açıklamışsın eline sağlık fakat adam hala bildiğini okuyor ne deolsa 1 gol atarım çabası var biz hiç birmaçta 2 farklı kazanamayız böle giderse.. pardn buca maçından başka.. |
Alıntı:
ve en önemlisi bence aklı varsa şu kadroyu çıkarsın. RUNJE TANDOĞAN TORAMAN ZAN DELİ (M.DOĞAN) (SEDEF) KLEBERSON KORAY (FAHRİ) DELGADO RİCARDİNHO AKIN NOBRE (BURAK) bu takım önceki senelerde ilk 10 dakikada rakibin gardını düşürürdü. 2 senedir ise bizim takımın maçlarının ilk yarısına 0 olarak iddaa oynasan adamı milyoner eder. sen bu durumda kalkıp tigana ne yapsın diyorsun. ve herşeylden önemlisi takım top oynasın ama yenilsin ona bir laf edercem allah beni bildiği gibi yapsın. bizim zorumuza giden esas nokta budur işte. |
Alıntı:
|
Tiganayla konuşmalı evet ama son kez konuşmalı.go home demeli. |
Beklemekten başka çaremiz yok.. |
çok doğru |
Alıntı:
I.Akin'i mecburen sag kanatta oynatti, cunku sol ayakli Delgado ve Ricardinho var zaten, onu sola alsa bunlardan biri saga gececekti mecburen zaten. Benim kizdigim sey Tigana'nin cift forvet inadi ve sistemde hic degisiklige gitmemesi, mesela neredeyse hic tek forvet baslamadi maca, veya cift onlibero da hic denemedi. |
tiganaya destek veriyorummmm |
Beşiktaş'ın kurgusunda hata var. Tigana sistemi 4-3-1-2 olarak belirlemiş fakat Beşiktaş'ın elindeki oyuncular bu sistemde oynayacak nitelikte değil. 1. En önemlisi çift forvet oynayamaz bu takım. Çünkü Nobre-Bobo-G.Güleç üçlüsünden birbirlerini tamamlayabilecek 2 forvet çıkmaz. En uygun ikili Bobo-G.Güleç ikilisi bunlar da Beşiktaş'ı kaldıracak kapasitede değiller. Üstelik içlerindeki en kaliteli forvetimiz Nobre'yi dışlamız oluruz bu sistemle. 2. Bu sistemdeki 3lü ortasahayı oynayacak oyuncular yok elimizde. Kleberson harcanmış oluyor çünkü tek başına önliberoda oynayamıyor. 3lünün sağındaki Burak'ın defansif yönü yok. Tigana'nın yine burada kullandığı Fahri bu bölgenin oyuncusu deği. 3lünün solundaki M.Sedef'in ise yetersiz olduğunu tartışmaya bile gerek yok. 3. Bu sistemde forvet arkası oynayabilecek tek oyuncu Delgado. Ricardinho bu durumda yedek kalmak zorunda kalıyor. Çünkü bu sistemde ortasaha yetersiz olduğu için Rico daha çok ortasahaya gelerek oyun kurulmasına yardım etmek zorunda kalıyor. Delgado'nun da istenilen seviyede olmamasından dolayı sistem aksamaya devam ediyor. Peki kısa vadede ne yapılmalı? Eziklerin yaptığı gibi sistemi değiştirmek, 4-2-3-1 e geçmek. 1. Elimizdeki en iyi forvet olan Nobre'yi en iyi şekilde kullanmış oluruz. 2. Nobre'yi en iyi şekilde kullanacak ortasaha kurgusuna geçmiş oluruz. Kanatlardan Burak ve İbrahim Akın'ın daha çok ofansı düşünen bindirmeleriyle ve Ricardinho'nun ortadan bu iki oyuncuyu besleyen ve hücumu organize eden oyunuyla hücumda daha organize ve etkili oluruz. (Böylece İbrahim Akın gibi en yetenekli birkaç oyuncudan birini sisteme uymuyor diye kulübeye mahkum etmemiş Burak'ı da niteliklerine uygun bir şekilde kullanmış oluruz) 3. Kleberson'un yanına Koray'ı koyarak hem Kleberson'u defansif açıdan rahatlatmış hem de onun hücuma daha çok destek vermesini sağlamış oluruz. Koray da hem gerçek mevkisinde oynamış olur hem de arkasındaki defansın açıklarını kapatır subap görevi görür. ---------------------Runje--------------------- Toraman-----G.Zan----------Baki------İ.Üzülmez -------------Koray---------Kleberson----------- ------Burak--------Ricardinho--------İ.Akın------ ---------------------Nobre--------------------- Maçların zorluğuna göre veya maçın gidişatına göre oyuncularda değişikliğe gidilebilir. Mesela; <---Baki, Ali Tandoğan--->, <---Burak, Ali tandoğan---> <---İ.Akın, Delgado--->, <---Ricardinho, Delgado---> <---Nobre, Bobo---> Not:Nobre'nin sakatlığında Bobo tek forvet oynamalı Sistemimiz kesinlikle bu olmalı kısa vadede. Tigana çok mu istiyor kendi sisteminde oynamak o zaman sistemine uygun transferler yapılana kadar bu böyle olmalı. En azından denemeli ve görmeli çünkü aklın yolu birdir eldeki kadro en iyi bu sistemde oynar. Kendisi göremiyor olabilir hala, o zaman birileri bunu Tigana'ya söyleyecek. Eziklerde bunu Zico'ya kim söyledi Aziz Yıldırım mı her neyse bizde de bunları birileri söylemeli. Sinan Engin olsaydı o çoktan söylerdi. Ali Gültiken'i bilmiyorum böyle bir alışverişi oluyor mu Tigana'yla ama görünen o ki pek karışamıyor Tigana'nın yaptıklarına. O zaman gidip başkan Demirören veya Murat Aksu veya birbaşkası söylemeli. Tigana'nın yanlış oyuncu seçimleri ve yanlış oyuncu tercihleri dışında birçok artı özelliğinin de olduğunu daha önce de belirtmiştim (bkz:http://besiktasforum.net/forum/futbo...a6/#post150322. En önemlisi takımızın istikrara ihtiyacı var. Artı Tigana'nın istifa etmemesi halinde gönderilmesi kulübü maddi açıdan baya yıpratır. Artı hadi gitti diyelim kim gelecek ve gelecek teknik adam her açıdan Tigana'dan iyi mi? Artı teknik direktör değişiminin başarı getireceği garantisi var mı? Ben de her fırsatta Tigana'nın yaptığı yanlışları burada söylüyorum fakat ümit de ediyorum bu yanlışlarından en kısa sürede dönecek ve hala ümit etmekteyim. İnşallah güzel günler yakında gelecek.. |
ben artık tigana ya destek vermıyorum ......... |
Alıntı:
Herkes şu gerçeği gözden kaçırıyor. tigana bu sezon başında bu takımın başına gelmedi. 6 aydır takımın başında... Hazırlık maçları dahil sistemini değiştirdiğini hatırlamıyorum.. Zico nun bir yardımcısı var.Santana o türkiyede perariea ile şampiyonluk yaşamış biri..Hem zico tigana kadar kötü bir teknik direktör, değil artı bjk yönetimi kurbanlık koyun gibi seçimleri bekliyor..Can havliyle bile tigana ya baskı yapmıyorlar....herkes kaderine razı. tek korkum inönü de ki bir maçta tigana nın taraftar tarafından kovulması... |
evet ilk yarı hiç oynamıyoruz,hadi oynadık 2-0 yaptık diyelim,mutlaka ikinci yarı bi tane yeriz ve son dakikalar stres oluruz,böyle sistem ve oyuncu seçimi olmaz olsun |
Eee sonunda forumda herkes doğru yolu bulmaya başlamış,düşünceler doğruya bir manevra ile dönmüş,söylediklerin mantıklı ama katılmadığım ve katılamayacağım bir husus var.Herkezi bilmem ama bana göre dünyanın en büyük taraftarının takımının başındaki hocaya ancak birisi oturup yanlışlarını anlatıp,düzelttirecekse vay ben o hocanın haline...Ne demek biri konuşmalı,bunun bana kalırsa yapıcı yanı kalmadı,bu takım hocasız çıksa ancak bu kadar kötü aşblonla,bu kadar vasıfsız top oynar.Çözüm tek bana kalırsa,anlayana tabi.. |
tigana,beşiktaşın büyüklüğünün farkında değil galiba,bugün umrunda değil,5 yıl sonrasının takımını yapıyor |
Alıntı:
|
tigana'yla birinin konusması gerektiğini bi tek sen biliyosun heralde. herkes güle oynaya durumdan memnun bişekilde suskunlugunu koruyor falan mı zannediyosun.!! bu tür seyler senin sölediğin sekilden daha fazla konusuluyor zaten sen merak etme.!! |
Tiganayla Başkan konuşmalı hizmetleri için teşekkür etmeli (edilmez ama neyse itibarımızdan dolayı) Bu takımın içine ettin heralde bi tazminat falan istemezsin sende onur varsa demeli. Yollamalı biran evvel puan farkı açılmadan Allah'tan rakipler kötü de bu sene diğer seneler gibi puan farkı açılmadı. Biran evvel yollayıp Lucescu'yu aramalı o gelmezse Samet gelmeli. Çıkar yol bu yanlışta ısrar eden ahmaktır. Gözünüzü açın bir inat uğruna beşiktaşın geleceği kararmasın. |
Yazik Gerçekten çok Yazik.tigana Efendinin Taktiği Ne Sezon Başindan Beri 4-3-1-2 çok Geriye Değil Gençlerbirliği Maçina Bakalim Dk.58 Maç Berabere Ve Beşiktaş Taraftarini Gene Kahrediyor Ama Noluyorsa Tigana Efendi Mehmet Sedef Ve Gökhan Güleçi çikariyor Yerlerine Ibrahim Akin Ve Ricardinho Aliyor Yani Nobre Tek Forvet Ve Taktik 4-2-3-1 Ve Beşiktaş 5 Dk Içinde 3 Pozisyona Giriyor 64.dk Golü Buluyor Gökhan Zanla Yani Tigana Sadece Takima 5 Dk Izin Veriyor Oynamak Için Ve Beşiktaş Esip Gürlüyor Sonra Gene Savunma Gene Savunma.yalvariyorum Sana Tigana Beşiktaşi Ya Birak Yada O 5 Dk Gibi Oynat (alıntı) fakat tamamen katılıyorum.. |
tigana ile bu iş gitmez size soruyorum bu kadar kötü bir beşiktası en son hangi teknik direktör oynattı ben hatırlamıyorum.adam hala genç diyo başka bişey demiyo genç oyuncu pafta yetişir A takımda deil ben birkere bile agzından beşiktas bu sene sampiyon yapacam ya da uefada finallere tasıyacam ya da gruptan cıkaracam diye ben bişey duymadım böle kendini bilmez inatcı bir adam gelmedi bide toschak vardı.ricardinho gibi bi dünya yıldızını klubeye cekiyo.artık dünyada 2lig hatta 3lig takımlarında bile 2 önlibero oynanırken kendisi tek libero ile oynuyo.hala daha genç b... yiyo.sen senin gibi kaç tane varsa defolun gidin beşiktası rahat bırakın.düşünsenize fener o transferleri daha önce yapsa yenildigi maçlaran(sakarya-bursa) 3 puan cıkarsa bu sene yine 3.lüge oynuyoduk valla sene basında acık ara sampiyon oluruz diyodum ama şimdi 3.lük bile tehlike |
başlık güzel arkadaşlar bu takıma hani inanacaktık hani busene bişey beklemiyorduk hani senenye bekliyorduk herşeyi hani takım genç takımdı. medya dayattı iki maç iyi oynayınca bu takım şampiyon olur diye sizde yediniz. arkadaşlar takım yeni yeni oturacak bu seneyi unutun medyanın gazına gelmeyin biz busene şampiyonluk hedefi koymadık. medya sadece satış yapabilmek için çıkartıyor bunları. bjktv de karakartalforum programında alen abi çok güzel birşey söyledi "beşiktaşta ve türkiyede medyanın hükmedemediği tek yer beşiktaş türübünleri." diye bu oyuna gelmeyin medyanın gazı. tamam takım iyi oynamıyor. ama bu takım daha çok genç. serdar dediğin adam sağ diye alındı ama ilerde her bölgede oynayabilecek düzeye gelecek sadece sabır gösterelim |
tigana burnundan kıl aldırmaz,işine karıştırtmaz kimseyi gibi gelio bana,aldık başımıza belayı |
| Türkiye`de Saat: 12:15 . |