![]() |
Bu Takım 3'lü Savunma Yapamaz Mı ?? Arkadaşlar yani forumda birçok kişi kafasındaki kadroyu çıkarıyor ve böyle olsa daha iyi olacağını düşünüyor...Dikkat ettiğim bir nokta da herkez bende dahil 4'lü savunmaya yer veriyor...Benim merak ettiğim nokta bu takım 3'lü savunmayla oynayamaz mı ?? Bunu hiç denedik mi ?? Yanlış hatırlıyorsam düzeltin Lucescu da geldiğinde 4'lü savunma yaptırıyordu fakat sonradan 3'lü savunmaya dönmüştü ve bu ilaç gibi gelmişti açıkçası...Yine aynı şey hazılık maçlarında denenemez mi ?? Sonuçta hazırlık maçları eksikleri görmek , yanlışları düzeltmek için değil mi ?? Eldeki kadro ile şu şekilde bir dizilme olabilir mi merak ediyorum açıkçası ; **********************runje*********************** *** ***i.toraman*********g.zan***************i.üzülmez *** ****************serdar********kleb(koray)********* *** a.tandoğan(burak)*****ricardinho*****delgado*****i .akın *******************nobre(bobo)******************** ** |
Klebin yerine Koray yada Fahri'yi de koyabiliriz... A.Tandoğan'ın yerine Delgado gelebilir Delgadonun yerine de Kleb olabilir...yani bu denenemez mi ??? |
ramazan toraman - g.zan - i.üzülmez tandoğan - serdar - fahri - delgado ricardinho - kleberson bobo |
-----------------Runje-------------------- ------Toraman----Koray----G.Zan(Baki)---- Tandoğan--------------------------Üzülmez ----------Serdar-----Kleberson(Fahri)------ -----------------Rico--------------------- -----------Bobo--------Delgado(İ.Akın)---- |
Kartallica , sonatcan yani sizde yapılabileceğini düşünüyorsunuz doğru anlamışmıyım ??? |
1- üclü defans da göbekteki stoper cok deneyimli sogukkanli ve güclü fizigi olmali (ben gökhan zan kartallica koray demis, ikisi de bu tanima tam olarak uymaz) 2- üclü defans da sol ve sag acik oyuncularinin defansif özellikleri olmali( tandogan, üzülmez ve delgado ibrahim akin demisiz.. üzülmez idare eder ama digerlerinin defansif yönü zayif) 3 - üclü defans da önliberoda oynayan futbolcularin stoper özellikleri de olmali.. (serdar kelberson ve fahri ücünde de bu özellik yok) |
Alıntı:
|
Toraman sağ beckte oynamaz(oynayamıo görülen bi gercek zaten..) Delgado ve ricoda yan yana oynayamıo... arkalı önlü oynatılırsa daha yararlı olur.. ama bence 3lü savunma iş yapmaz.. |
kim bilir belkide böylesi daha iyi olacak kim bilir:) |
bence elimizdeki kadro üçlü defansı kaldırmaz,tigananın kafasında da böyle bir düşünce olduğunu sanmıyorum ve açıkçası 2. yarıyı da 3 lü savunmayı oturtmaya çalışmakla geçirmeyi istemem |
artık avrupada 3 lü defans anlayışı yok denecek kadar az luce zamanında tabi muazzamdı 3 lü defansta kanat oyuncuları çok zorlanıyor ama bence denenebilir ali tandoğan ile deli iyi işler yapabilir |
1 I.Uzulmez'den stoper olmaz. 2 Bu takimda cok iyi bir libero eksik, bunu en iyi yapacak kisi bence Koray Avci. Bence 3'lu savunma dizilisi: -------------------Runje-------------------- -------------------Koray------------------- ---------Gokhan------------I.Toraman---------- A.Tandogan---Kleberson--Fahri--------I.Uzulmez --------------Delgado----Ricardinho-------------- ---------------------Nobre---------------------- |
Alıntı:
Toraman'in stoperde oynadigi maclarda da Antalya ve Werder'den 4 yedik... |
bence olmaz cunku karsi takim 4-4-2 oynadigi zaman hem deli hem de ibrahim toraman iki kisiyi kontrol edemez kanatta ondan 4defans dogru bence ama orta saha ve forvet e degisiklikler yapilir... |
4-2-3-1 Runje İ.Toraman---G.Zan---Koray---İ.Üzülmez Delgado---Serdar Serhat---Ricardinho---İ.Akın Nobre öncelikle 1 stoper ve 1 de önlibero takviyesi şart. Martinez ve M.Topuz da alınabilse 10 numara olur tabi.. |
Alıntı:
|
bence oynayamayız zaten az olan kanat organizasyonlarını tamamen yok etmş oluruz bir de giunti gibi bir ön liberoya ihtiyacmıız var. |
elimizdeki kanat savunucuları(üzülmez-tandoğan) bu sistemde oynama gereksinimi oluşturuyor ama solda mehmet sedef sağda tandoğan dikiş tutturursa ya da buralara transfer yapılırsa 4lü defans her zaman daha iyidir. |
Benim en favori taktiğimdir ve uygulanmasını çok isterim ama her ocanın mantalitesi farklı,3lü savunma tgananın mantalitesine taktiğine uymuyor gerçi ne uyuyor o da muallak da..3lü savunmada kanat adamları çok önemlidir ki bizde ali tandoğan gibi bir adam varki ali orta 5linin sağ açığına tamaen sahipken ali oldu ve benim gördüğüm 5li orta saha düzeninde en iyi sağ açık olabilecek adam,deli ibo en iyi futbolunu 100. yılda oynadıki oda sol açıktı ileri-feri bitmeyen enerjisiyle büyük güç katmıştı..Yani 3lü savunmaya uymaz diyen arkadaşlar varda bence çok çok uyar..liberoda oynayacak olan adamın çok çok güçlü olmasına gerek yok,en büyük özelliği topu oyuna iyi sokabilen ve çok soğukkanlılığını koruyup positioning denilen posisyon alma özelliği üst düzey bir adam dır ki bizde de bence stoperde çok kötü olduğu halde rizedede orda oynayarak,ronaldonun yokluğunda rıza zamanındada liberoda oynayarak bu özelliklerinin ne kadar iyi olduğunu gösteren bir korayımız var..2 stoperin güçlü ve markaj kuvveti çok önemlidir ki toraman ve zan dan daha iyisi türkiyede mevcut değil... .....................Runje........................ . ......Toraman....Koray.....G.Zan........... ...........Kleberson.......SerdarK............. Ali T......Delgado......Rico........Deli ..................Nobre.......................... Şu düzend eçıkslar iddaa ediyorumki şu oynadığımız oyunuhn en az 2 katı verim verirler,tamam hocanın bir mantalitesi olabilir ama futbolcudan faydalanmak için değişik birşeyler yapmak zorunda.. |
adaş yine senle ben sadece olabilir diyoruz :D ne diyorsun Tigana muhabbetindeki gibi bir durum söz konusu olabilir mi :) ya ayrıca ben %100 böyle oynar demiyorum en azından denensin diyorum...yoksa şimdiki gibi aynı tas aynı hamam devam edip gideriz... |
Alıntı:
|
ya aslinda gokhan toraman koray defansta kanatlarda deli ile ali tandaogan on liberoda delgado kleberson ilerde nobre arkasinda ricoyla bi kadro dusunulebilir |
benim lucescu zamanindan hatirladigim tek sey, defansin önünde guinti olamsiydi, defansa top gelmeden guinti toplari topluyordu zaten, ve ondanda okadar fazla gol yemiyorduk...bildigim kadariyla...ayrica kalecimizde biraz daha güven veriyordu sanki... yani zor diye düsünüyorum, ama tabiiki denenebilir... |
Alıntı:
|
---------------------------runje--------------------------------- -------koray---------------g.zan--------------i.toraman--------- -----------fahri-----------------------serdar-------------------- a.tandoğan--------------------------------------------- i.uzulmez ----------------------ricardinho--------------------------------- ---------------serhat----------- nobre-------------------------- çok alternatifli bi takım bu koray mı sakatlandı korayı çıkart istersen a.gunesi koy istersen toramanı oraya cek uzulmez i sol bek e çek sol kanada da delgado yada i.akın ı sok,yada serdarı sağ bek e çek oraya kleberson u al.yada a.tandoğanı çek oraya burak ı al. rico ya bişey mi oldu delgado yu sok. a.tandoğan mı sakatlandı serhatı sağa çek bobo yu sok.yada tek onliberoya don serdarı sağa çek delgado yu sok. önlibero mu sakatlandı m.doğanı sok korayı onliberoya cek.. ben cok tutarım 3-5-2 ye ve beşiktaşta stoperde deneyimli oyunu iyi kuran bi oyuncu olsa ve kalede iyi biri olsa bu takım ı kimse kolay kolay durduramaz |
smdi yatakta aklima geldi tam yatiodum yalniz lucescu zamaninda 3 lu sawunma yaparken kalede cordoba wardi we cordoba ceza sahasinin oralarda duruodu dewamli yani sawunma acilabiliodu we guweniodu ibrahim uzulmez her sikistiginda cordobaya donuodu cordobanin topla oynama yuzdesi forwetimizden daha fazlasydi ama smdi kalede runje war we runje bir cizgi kalecisi yan toplara bile cikmio eger 3=5=2 oynucaksak kalecimizi degistirmemiz gerekio arkadaslar |
Alıntı:
|
siwas macini hatrladm bi an we o arkaya sarkan toplar aklima geldi bnce bu sezon 3-5-2 oynamayalım |
bence artık sistem üretmek erine takımın ileriye dikinenasıl oynrı düşünmeliyiz. yada blok halinde ileri hep beraber çıkıp hep beraber dönmeyi becermek zorundayız. artık sistemden değil bu durum belli ediyor. takım ileri az adamla çıkıyor ondanda sorun yaşıyoruz. |
Adam gibi takım olsunlarda hangi taktikle oynayacakları sorun değil..... |
-------------------------runje----------------------------------- ----------------------gökahan z.------------------------------- serdar k.-------------------------------------ibrahim t.---------- --------------------fahri------koray----------------------------- ali t.-------------delgado--------rico-------------ibrahim a.------- -------------------------bobo------------------------------------ |
Alıntı:
Bu benim 4-2-3-1 değil dünyanın önde gelen ve başarılara ulaşan takımların taktiği. Ayrıca futbolda herşey taktik diziliş değildir. Önemli olan bu şablonlarda gerekli atak ve hücum varyasyonlarını en iyi şekilde başabilmektir. Total futbol. Hep böyle oynamadık, yanlış biliyorsun. 0-0'lık FB derbisine kadar hep 4-1-2-1-2 gibi kanatsız bir sistemle oynadık. Bu taktiğe geçtikten sonra bir yükseliş görüldü fakat yine de dediğim gibi önemli olan sayılar değildir. 3'lü savunma dünyadan silindi sana önerimi istiyosan sen de kafandan sil... |
3 lü savunma tam olarak silindi demek dogru mu bilmiyorum ama stoper özelligi olan yirtici iki ön liberoyla oynarsan sol ve sag kanat oyuncularin defansif özelliklere de sahipse ve kalecinin topa cikis zamanlamasi iyiyse yani cizgi kalecisi degilse.. 3lü defans denenebilir.. bizde bunlarin bir cogu eksik maalesef o sebeple denemek zaman kaybidir derim ben.. kartalkalin |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Taraftarin surekli sistem uretmesi komik. Mutlaka 4-5-1 oynayalim dediler, oynadik ama birkac mac sonra o da curudu, simdi de 3'lu diyorlar ama 3'lude de direkt sonuc alamayiz. Sisteme biraz fazla takiliyoruz bence, sahaya dizilisten fazla birsey degildir, elinde yetenekli oyuncu yoksa veya bu sayi fazla degilse, oyuncularin disiplinli degilse ve birbirleriyle yeterince oynamadiysa o takim zaten iyi futbol oynayamaz. Ilk once bu takimin iskelet bir 11'i olusmali ve en azindan 7-8 oyuncunun yeri banko olmasi lazim, ondan sonra gencler kendini gelistirmeli ve boyle sure zarfinda iyi futbol kendinden gelecektir. Dunyadaki bircok takim(R.Madrid, Chelsea, Arsenal) surekli sistem ve dizilis degistirerek oynuyor, sistem sahaya dizilisten ote birsey degildir. |
Genelde bir takımın hep uyguladığı bir sistem vardır ve hep onu kullanırlarama mesela senin elinde drogba varken gidip birde shevayı alırsan tabi tekli forvetten çiftli forvete dönebilirsin,yenik durumdayken henrynin yanına adebayoru aıp tabi s,stemini değiştirebilirsin ama her takımın bir oyun şablonu,bir taktiği,bir mantalitesi vardır.He maç içindeki duruma göre değiştirirsin o ayrı tabi ..Sistem ne kadar önemlidir tartışılır aslında,yani yeteneksiz adamlarla en iyi sistemi yapsan ne olur tabikide de sistemin asıl amacı senin elindeki oyunculardan en verimli şekilde yararlanabileceğin,takımının en iyi olabileceği,birbirlerine en çok adapte olmalarını sağlayacak bir kurgudur..4-2-3-1 dünyada neredeyse jher takımın uyguladığı tem ve bi,zimde genel olarak istediğimiz bir sistemdir,ama baktın başarılı olmuyormusun değiştireceksin kardeşim, öyle kovulana kdr aynı şeylerle gitmeyeceksin,biraz oyunu okumayı nerde nasıl müdahale edebileceğini bileceksin.. |
Alıntı:
Bu takimlar her 2-3 macta degisik sisteme geciyor, mac icerisinde bile bol bol sistem degisiyor ki sirf onde veya gerideyken de degil. Yani illa tek bir sistemle oynayacan ve bu sistem herseyi cozecek ve ideal olacak diye birsey yok. Istedigin kadar sistem degistir, sonucta hersey oyuncularin mantalitesine ve yetenegine bakar. AZ de bu sene 4-3-3'ten 4-4-2'ye degisti ama oyun sablonu ve karakteri neredeyse hic degismedi, o rakamlara ve dizilise fazla onem veriyoruz bence. |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 03:14 . |