![]() |
Tigana'nın BJK TV deki açıklamarının bir kısmı 1- Oyuncuları degisik yerlerde oynatma konusunda söledikleri - En yakın örnek olarak GökHan Güleç dedi.. sag kanatta oynattım ki orada oynayarak kendi oynadıgı bölge olan forveti bir de o acıdan görsun istedim.. gercek yerine döndügü zaman yani forvete nereye kosacagını daha iyi hissetmesi icin.. büyük futbolcular yer ayırt etmezler her yerde oynarlar örnegin Manchester Unıted deki Ronaldo bu sene bir ilerde bir ortada bir sagda bir mac solda oynadı ama bu onun 13 gol atmasına engel olmadı.... henry ise her yerde oynuyor ama bunu 3,5 senede ögrendi... her yerde oynatılarak.... o yuzden sabır ve calısma gerektiren bir egitim yapıyoruz.. 50 senelik tecrubem ile söyluyorum dunyanın her yerinde oyunda iyi oynamayan oyuncu hep sunu der.. yerimde oynatılmıyorum. cok pas alamıyorum... iyi bir oyuncu her yerde oynamalıdır.. ben bir egitimciyim ve bu takıma bi seyler kazandırmak icin burdayım.. 2- İstanbulu geziyormusunuz? - sadece bir kez gezebildim.. fransada menejerler hocalar da sistem böledir.. tamamı ile klübe baglı olurlar klüp icin calısırlar.. ingiltere de 3,5 sene kaldım ama bir yer gezmedim... |
bence birde bu açıda bakmak lazım adamın mantığı doğru aslında ancak hiç bir medya veya taraftar bu açıdan bakmamıştır. güzel bir mantık ayrıca elindeki gençlerde bunun farkında olursa gerçekten çok hoş olur ! |
Alıntı:
|
bizde basarisiz oldumu hemen istifa turkiyede 3 takimin birden sampiyon olmasi lazim 1 ciligi paylasmasi yani 4 cu olan 2 olsun ve boyle devam etsin.... |
yani Allah tan başka bişe istesem bu kadar çabuk olmazdı heralde. Başka bi başlıktaki tartışmada arkadaşın teki bana bu konuda atıp tutuyosun gibi bir ima yapmıştı. Tigana zaten bunu sezon başı söylemişti bütün oyuncularına futbolu yeniden öğreteceğini onlara nasıl oynamaları gerektiğini anlatmaya çalıştığını söylemişti bu onun zaten hep yaptığı bir şey. Bunu bir çok oyuncuda yapıyor. Özellikle altyapıda da bununla alakalı ciddi çalışmaları olduğunu gene bi röportajında belirtmişti. Ama hala bazı arkadaşlar Tigana nın bize katabileceklerini göremiyorlar görmek istemiyorlar. BJK için artık kolay gelecek bir başarı olmadığını anlamıyorlar geniş düşünmek istemiyorlar yapılanlar en sonunda meyvesini verecek ama nedense her başarısızlıkta hemen kurban edilecek biri aranıyor. Şu an içinde bulunduğumuz konumda yani yıllardır sürekli değişen sistemlerle kendimize zarar verdiğimizi neden göremiyorlar bilmiyorum. Tigana dan iyisinin BJK ya şu an için gelmeyeceğini düşünüyorum. En iyisi sonuna kadar ona güvenmek başka yolu yok. |
henry ise her yerde oynuyor ama bunu 3,5 senede ögrendi... her yerde oynatılarak.... o yuzden sabır ve calısma gerektiren bir egitim yapıyoruz.. daha 1,5 sene dolmadan henryi harcardik bizde olsa |
bencede bi oyuncu heryerde oynamalı. tamam heryerde aynı verimi veremez ama kesinlikle heryerde oynayabilmelililer |
Bu adam alt yapı hocası değil , yarışmacı bir takımı çalıştırıyor o dedikleri ciddi maçlarda denenmez... |
düşünce 10 numara benim anlatmak istediğim takım oturmamış buda yabancıların kaliteli olması ile alakalı 6tane kaliteli yabancı olduktan sonra yerliler okadar sırıtmaz eğer tigananın yabancı tercihleri doğru olsa takımda bu düşünlerini yansıtır 10 numara adam yetiştirir. RUNJE:hiç bir katkısı yok KLEBERSON:hiç bir katkısı yok DELGADO:hiç bir katkısı yok BOBO:kaliteli bir santrafor perfonmasının çok aşağısında (fazlasınıda beklemiyorum) X:bir yabancı hakkınıda kullanmıyoruz(çok güçlü takımızya ondan bunda yönetim suçlu) RİCO:tek başına bir adam klasını konuşturan tek isim yani kısaca tigananın suçu adam seçmede eğitmekte değil |
Evet dediğine katılıyorum yabancı oyuncuların kalitesi ligde takımları öne çıkaran başlılca neden ama dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. delgado ve bobo konusunda peşin hüküm koymayalım ikisi de genç oyuncular yeteneksiz de değiller, kleberson konusunda da Tigana nın bir suçu yok herhangi bir hoca da gelse Kleberson a güvenirdi. Runje onun hatası bir yabancı stoper almamak yönetimin hatası. Ricardinho da yönetimin başarısı. Transferdeki durum kısaca böyle. Dediğin gibi Runje ve Kleberson un yerine daha iyi oyuncular geldiğinde ve bir tane de yabancı stoper alındığında takım daha derli toplu olacak. Ama bunun için sanırım sene sonunu beklemek zorundayız. |
Brezilya’da Atletico Paranense takımı ile yıldızı parlayan Kleberson, 2002 yılında takımı Brezilya Şampiyonu olurken, bu başarının baş aktörüydü. Brezilya Milli Takımı’nda Teknik Direktör Felippe Lopez Scolari’nin daveti ile Şubat 2002’den itibaren forma giymeye başladı. Milli takım forması ile ilk golünü Bolivya’ya karşı oynadıkları dostluk maçında atarken, Scolari yaptığı açıklamada "Kleberson şu anda Brezilya’nın en iyi oyuncularındandır" diyordu. 2002 yılında Dünya Şampiyonu olan Brezilya Milli Takımı’nda yer aldı. 2003 yılında Manchester United’a transfer olan Kleberson, burada sakatlığı nedeniyle kadroya girmekte zorlandı ve 20 Premier League, 5 Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi ve 2 gol attı. 2005 yılında 2.5 milyon sterline Beşiktaş'a transfer oldu bu sekilde bakildiginda tigana kelebersona güvenmekte de hakli, bence hata güvenini bosa cikaran klebersonda.. |
sanırım bu açıklamalar tigananın futbolcularının yerini neden değiştirdiğini ve ne yapmak istediğini açıklayan güzel bi cevap olmustur bazı kesimlere !! :) |
Alıntı:
sene sonu tiganayı yollarlar bobo bizi taşımaz ortasınıf bir topçu hele 4 - 5 milyon euro veriyorlarsa hiç tutmam bobo asla bir carew nouma gibi bir yıldız değil olamaz aynı şeyler nobre içinde geçerli bobo türk vatandaşı olsa 10 numara olurdu |
Alıntı:
|
TİGANAYA SU SEZON TAM DESTEK VERSEK BİLE HİÇ BİŞEY YAPAMAZ DENEME YANILMA YÖNTEMİ İŞE YARAMAZ TİGANA EFENDİ SEN BU TAKIMI ANCAK SENEYE BURDA KALIRSAN ŞAMPİYON YAPABİLİRSİN |
inşallah bir bildiği vardır |
bence tigana nın yaptığı acıklamalar mantıklı fakat şurda bir sorun var...Yabancılarrr...Bizim takımdaki yabancı oyuncuların katkıları ne kadar acaba?Bir takımın şampiyonluğa oynayabilmesi için öncelikli olan şartlardan bir tanesi yabancılarınn kalitesidir...Bizim aldığımız yabancıların kaçı beşiktaşa maç kazandırdı allah aşkına?Saysan en fazla 2 tanesi...Eee hani 6 yabancı oynatıyordukk??Diğer 4 tanesi nerde ??? |
Bizim muhtesem ve ileri zekali taraftarlarimiz hala futbolu FM'deki gibi 11 kisiyi sahaya herhangi bir sekilde dizmekten ibaret sansin, artik yorum yapmaya bile gerek yok, hersey ortada.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
vaybe adama haklı diyorlar vaybe ilginç hemde ne ilginçtirki tigana futbolculara bi kaç kez yenilinde der yenilme piskolojisini öğretmek için :)))) akşam akşam hiç güleceğim yoktu koskoca takım futbolcu yetiştirme ve eğitme yurduna döndü ayıp bu takıma alooooooooo kendinize gelin BU TAKIM TÜRKİYE LİGLERİNİN NAMAĞLUP TEK ŞAMPİYONU TİGANACILAR FUTBOLCU YETİŞTİRME YURDU DEĞİL ....tigana söylüyo millet inanıyo :) ben soruyu soran gazeteci olsam derdim gazeteci:sayın mösyö kürdan siz geçen senede bu takımın başındaydınız değilmi ...? mösyö kürdan: evet gazeteci :geçen sene gökhan güleçte bu takımdaydı değilmi....? mösyö kürdan : evet gazeteci: peki neden futbolcular(gökhan güleç) üzerindeki piskolojiyi uygulamadınız mösyö geçen sene bi iddanız yoktu oysa.... mösyö kürdan :??????????????????? anlamadım haaaa anladım senelerdenn geçen sene şartlar uygun değildi...uygulamaya bu seneden itibaren başladım örnek mesela leverkusun maçında ali tandoğanı sol kanat oynattım yenildik ama olsun şimdi aliye sağda oynamasının ne kadar değerli olduğu anlamaıştır ... gazeteci:??????????????? erçekten ilginç... mösyö kürdan: tabiii ilginç şimdi runjenin piskolojisinide onu forvette oynatarak yerine getirecem çok gol yiyor be adamımım ... gazeteci:başarılar mösyö.. kuliste ............. mösyö :şşştttt gazeteci bana bak beni sorular köşeye sıkıştırma SENİ MAHKEMEYE VERİRİM HAAA... gazeteci :pardon mösyö bidaha olmaz... :)))))) alay konusu olduk ya....hey allahım.. |
Evet Tigana'ya bravo doğru düşünüyor,bizim taraftarımız salak bıt bıt bıt muhabbeti yapan arkadaşlar.Sizlere inanamıyorum.Beşiktaş A takımı altyapı değildir.Gidip PAF takımını çalıştırırsınız o zaman.Bir takımda 1 ya da 2 tane oyuncu farklı mevkilerde oynatarak geliştirilebilir ama aynı anda 10 tane oyuncu orda burda oynatılmaz.Hele ki üst düzey takımlarda.Ayrıca Henry örneği tamamıyle bir yalandır.Henry zaten her mevkide oynayabilecek yeteneklere DOĞUŞTAN sahip olduğu gibi buna rağmen 18 yaşında Juventus'ta sağ kanatta ısrarla oynatılmış ve yedek kalarak oradan ayrılmak zorunda kalmıştır.Arsenal'e geldiğinden beri de zaten forvet oynuyor.Ben hiç başka bir mevkide oynadığını görmedim.Ronaldo,Henry gibi yetenek anlamında tavana vurmuş oyuncularla Gökhan Güleç'i kıyaslamak inanılmaz komiktir.Gökhan Güleç kendini geliştirebilir ama asla bir Henry ya da Ronaldo değildir.Hiç bir zaman da olamaz.Tigana ürettikçe bahane üretiyor, siz de üstüne atlıyorsunuz.Devam edin bakalım.Böyle bir yatırım yapılacaksa Tigana'yı getirirsin 10 yıllık sözleşmeyle altyapının başına PAF'taki adamları geliştirir.31 yaşına gelmiş Ricardinho'ya futbol eğitimi vermeye çalışıp sol kanat oyuncusu yapamazsın.Geçiniz... |
Alıntı:
bakıyorum bazı arkadaşların dalgası kıyak. Bir takımdan başarı bekliyorsan ve genç bir ekipsen mutlaka arkasında durup eğitmen gerekir. Bu takım 1-2 sene sonra türkiye ve avrupayı sallarsa o zaman ne diyeceksiniz :) millet bulmuş bir dalga gidiyor. İcaratımız varmı laftan başka anca milletin varsa yoksa kürdanı sen o adamın yaptığı işin %10'nu yapamazsın... |
Alıntı:
kendin yaz kendin oyna.!!! alay konusunu sen çıkarmışsın görüldüğü gibi.!! herkes olayın ciddiyetinde.!!!yorma sen kafanı..!!! |
tigana bu işi bayağa bi biliyo:D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
o 50 yılını vermiş adam 13 hafta ibrahim a.ı oynatmadı o deha rico yu yedek bıraktı o deha bakiyi keşfetti!!!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
şimdi sen i.akını niye oynatmadı bir bilgin var mı ? şöyle mi zannediyosun. işte kazma baki yi oynatıyor ama i.akını oynatmıyor. bu adam topcudan falan anlamıyor!yorumun büyük ihtimal bu şekilde olacaktır. sen gidip antrenmanları hiç izledin mi!! i.akının form durumunu bilmeden,ruh halini bilmeden,sakat mı değil mi,maça hazır mı değil mi bunları hesaplamadan atıp tutuyosun. sene basından beri takmıssın her maçtan sonra i.akını niye oynatmıyor,i.akın şöyle i.akın böyle v.s. adam hakkındaki he yorumun böyle. al işte oynattı i.akını ne oldu? iki maç üst üste sorumsuzca ve basitce iki kırmızı kart.!! şöyle bir mantıklı düşün!! ben şahsen böyle sorumsuzca,bencilce ve takımı eksik bırakıp maçın kaderiyle oynayan bir adamı neden oynatayım.!!!??? ricardinho lig başladıktan sonra geldi. 3-4 hafta yedek kaldı. bu da gayet normaldir. yok yani adam gelir gelmez takım arkadaşlarının ismini cismini bilmeden,daha takımın adını tam olarak telaffuz edemeden direk 11'de oynamasını mı bekliyordunuz.!!??defans adamlarından koray sakatlandı,gökhan zan sakatlandı ve alternatif isim olarak baki yi oynattı. bunun nesi yanlış.!! yoksa defansta bakinin yerine ricardinho yu oynatmasını mı bekliyordunuz.?? |
en iyisi rico baska büyük yoq.. |
Alıntı:
|
ya tiganayi elestirecekseniz, dogru dürüst elestirin, alay konusu yapmayin, sonucta burda ciddi ciddi futbol konusuyoruz... ayrica ben rico yorumlarina katilimiyorum. yani öncelikle tigananin onu kanatda oynatmasinin nedeni, yönetimdir, tigana kanat oyuncusu istedi rico geldi, tiganada riconun mevkiisini bildigi halde, yönetimin dediklerinin dogrultusunda kanata cekti adami... siz rize macini ondan önceki maclari, ve buca macini ne kadar cabuk unutmussunuz... delgado sakatken rico oynadi! ilk onbirde oynadi, bir rize maci varki, adam 90 dakika hic bir sey yapmadi, fahri asist yapti, rico falan ortada yoktu... ayni haftalarda delgado düzelip bir buca macina cikmisti, adamin golu enfesdi, ve süper oynamisti, yani ben dahil cogu besiktasli delgadoyu ricodan fazla beyenmistik... ee sonradan rico düzeldimi düzeldi, ama bu olayda kimse tiganayi elestiremez, haksizlik olur! yani tekrarliyorum, ben tiganayi destekliyorum, desteklemeyen arkadaslarimiz, tabiiki onu elestirebilir, ama bunu dikkatli yaparsalar, konuyla alay etmezseler sevinirim.... |
Alıntı:
Guzel bir yazi olmus, tebrikler. Birakin teknik direktorlugu, hayatinda ayagina top bile degmemis insanlar bile Tigana'yi elestiriyor, artik bunlara dur denilmeli. Teknik direktorluk o kadar kolay olsaydi bu adamlara yilda milyonlarca dolar para verilmezdi. |
arkadaşlar tigana hiçbir zaman şampiyonluğa oynayan bir t.direktör olmadı.Olamazda.Siz hiç şampiyon olucaz diye bir kelime duydunuzmu ağzından?Hayır.eee o zmn.Bütn herşey yönetimin suçu.Çünkü tigana zaten diyor;ben genç takımları eğitmek için yaratıldım.Siz boşuna konuşuyorsunuz.Suç yönetimde......TİGANA EĞİTİCİDİR VE YÖNETİM BUNU BİLEREK SEZONA BAŞLADI.Kimse tiganaya hakaret edemez.Ediceklerse gitsinler dünya kupasında oynasınlar.en kaliteli liglerde t.direktörlük yapsınlar.AMAAAA ilk önce düşünmeyi öğrensinler.Ondan sonra tiganaya laf atsınlar..Ben bunlara gülerim HAHAHAHAHA |
İşte ileri görüşlü bir adamdan süper açıklama arkadaşlar bunları dikkatli okuyun bu adamı harcamayın beşiktaşın şuandaki tek kurtuluş noktası tigana... |
Alıntı:
2-ibrahim a. 13 hafta kırmızı kart gördü diye oturtmadı 3-takımdakiler birbirini çok tanıyoda rico zorluk çekicek ayrıca sanki gelir gelmez oynayan ilk futbolcu YA HEPSİNDEN VAZGEÇTİM EN BASİTİNDEN SİZ TİGANAYI AŞAĞILAMIŞ OLUYOSUNUZ HABERİNİZ YOK!!! FUTBOLDAN ANLAMAYAN FUTBOLU MAHALLE MAÇI GİBİ GÖREN İNSANLAR HAKLI ÇIKIYORSA YAZIKLAR OLSUN TİGANAYA. 1-ibrahim a. 2-rico 3-baki 4-sistem |
ya arkadaşım adamın yazısından anlaman gerekeni değil gene anlamak istediklerini anlarsan böyle olur tabi. İ.Akın ın yapabileceği sorumsuzlukları Tigana antremanlarda veya onun özel yaşamında gördüğü için o kadar hafta oynatmadı. Oynatınca da haklı olduğu ortaya çıktı. Zaten 13 hafta oturmasının nedeni olacakları bilmesidir. Ricardinho yu daha erken görseydin hayal kırıklığına uğrayabilirdin bunu anlamıyor musun. Kondisyon açıdan yetersiz ve daha hiç ülkeye ve takıma alışamamış yabancı bir oyuncuyu direk ateşe atmak ancak bizim gibi amatörce düşünen insanların işidir. Yani Tigana onu hemen takıma alsa o 4 hafta boyunca "aaa Ricardinho dedik Brezilya milli takım oyuncusu dedik bu muydu" die yazılar okuyacaktık büyük ihtimalle. Biraz başkaları gibi düşünün arkadaşlar hep kendi açınızdan bakıyorsunuz olaylara. Gökhan Zan geri gelince Baki oynamayacak zaten ayrıca Gökhan Zan olduğu zamanlar da oynamıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sakatlık şanssızlığını atamıyoruz üstümüzden bir türlü. Kimse futbola mahalle maçı gibi falan bakmıyor. Buradaki bir çok arkadaşımız gerçekten de nası yorum yapacağını neyi nasıl eleştireceğini iyi biliyor. En önemlisi de şu ki ne kadar hata yapsa da Tigana gibi bi adamın şu an için başımıza gelebilecek en iyi hoca olduğunun bilincindeler. Tigana giderse neler olacağını başımıza neler gelebileceğini de görebiliyorlar. |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 08:07 . |