![]() |
Tigana'dan itiraf! Tigana "Türkiye Kupası'ndan elenseydik takımdan ayrılmayı düşünüyordum" dedi Beşiktaş için Ankaragücü maçı 'tamam ya da devam' maçıydı. Alınacak 1 puan bile siyah beyazlıların Fortis Türkiye Kupası’ndan elenmesi anlamına geliyordu. Kara Kartallar seyircisiz oynanan maçta 1-0 geriye düşmelerine rağmen 90 dakikayı 2-1 galip tamamla¤¤¤¤¤¤ D Grubu ikincisi olarak çeyrek finale yükseldi. Ankaragücü karşısında elde edilen zaferin, seçim arefesindeki Beşiktaş camiası için ne denli önemli olduğunu en güzel teknik direktör Jean Tigana, özetledi. Maç sonrası soyunma odasında futbolcularına kısa bir konuşma yapan Fransız çalıştırıcı, "Hem kendinizi kurtardınız, hem beni" dedi. İki sezon önce Beşiktaş’ın buna benzer bir durum yaşadığını hatırlatan Tigana, "O zaman Beşiktaş, yine seyircisiz oynadığı bir Konyaspor maçında 3-1 yenilince kupadan elenmiş ve bunun sonucunda Vicente Del Bosque gitmişti. Eşyalarımı toplamaya hazırlanıyordum Doğrusu ben de Ankaragücü maçı öncesi eşyalarımı toplamaya hazırlanıyordum. Elenmemiz halinde ayrılmayı düşünüyordum. Siz bu galibiyetle hem kendinizi kurtardınız hem de beni. Belki de bu sezonun en değerli galibiyetini aldınız. Eğer kazanamasaydık, kulüp yeni bir kaos yaşayabilirdi" diye konuştu. Golcüler formsuz Tigana, dün menajer Ali Gültiken ile yaptığı toplantıda da golcülerin formsuzluğundan yakındı. Orta saha ve defansta işlerin rayına girdiğini, ancak aynı başarıyı forvette gösteremediklerini belirten Fransız teknik direktör, şunları söyledi: "Takım her geçen gün iyiye gidiyor. Futbolcular oyun felsefemizi iyice benimsedi. Orta saha ve defansta fazla eksiğimiz kalmadı. Şu an için en büyük sorunumuz gol yollarında başarılı olamayışımız. Son Ankaragücü maçı da gösterdi ki, Bobo ve Nobre çok çalışmalarına rağmen gol vuruşlarında başarılı değiller. Bu iki oyuncu iyi günlerinde olsaydı, Ankaragücü maçını 5-6 farkla kazanırdık. Bobo ve Nobre’den nasıl daha fazla verim alırız onu düşünüyorum. Eğer durumlarında değişiklik olmazsa Gökhan Güleç’i forvette oynatmaya başlayacağım. Gökhan’ın yanı sıra İbrahim Akın ve İbrahim Kaş’a şans verebilirim." Hedefim: "Yeni yıldızlar yetiştirmek" Beşiktaş’taki öncelikli hedefinin yeni yıldızlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Tigana, "Ben eğitmenim. Şu an kadromuzdaki genç futbolculara modern futbolun mantalitesini öğretiyorum. Yaptıklarımı zamanla herkes takdir edecek. Avrupa’da bu işler daha kolay oluyor. Türkiye’de her şey sportif başarıya endeksli olduğu için taraftarların en ufak bir başarısızlığa dahi tahammülü yok. Sabretmeyi bilmiyorlar" diye konuştu. Kaynak: Hürriyet |
hmmm yapma bea keske elenseydik ozaman |
elensemıydık dıe dusunmedı dıılım walla |
öyle abi ya yoksa bu adam gitmez ama napalim bi 4-5 ay daha cekecez bu adami gidisata bakilirsa bu yönetimide |
çok yanlış düşünceler |
simdi turu gecdimemi seviniyim yada elenseydik bu adam giderdi ona mi üzülim |
iki arada bi derede kaldım acıkcası şimdi.. |
Sizde sahip çıkın biraz bari bee sinirinizi içeride besleyin.Yeter hep tigana tigana.Çok bilioısanız gidin takımın başına.İnanınki siz gitseniz taktik bile yapamazsınız.Öyle olmuyo uzaktan konuşmak.Öyle akın neden oynamıo yok toraman nie sağ kanatta demekle işler düzelmio.Bizim ibrahim akın boş kaleye atamazsa,baki son dakikalarda penaltı yaparsa adam ne yapsın.Şimdi diyeceksinizki o adamların hepsini tigana aldı.Ewet aldı ama unutmayın ki tigana chelsea nın başında değil.Şİmdi kontejan olduu halde nie transfer yapamıosak o adamlarda o yzden alındı.Çok istiosanız werin 2-3 milyon dolarda transfer yapın. |
arkadaşlar kusura bakmayın ama bu böyle olmuyor yok f.bahçeye yenilelim yok turu geçmeyelim takım kötü gidiyor diyelim ama siz de sırf tigana yüzünden takımın kötü gitmesini istiyorsunuz bu olacak işmi tigana bugün var yarın yok tiganadan önce BEŞİKTAŞ vardır ve tek hedefimiz var ne olursa olsun yenmek ve taraftarının da bu düşüncede olması gerekir |
Tigana "Türkiye Kupası'ndan elenseydik takımdan ayrılmayı düşünüyordum" dedi şu lafı söyleyen adam hala takımın başında |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
samimi açıklamalar değil bence |
Alıntı:
bu saatten sonra istifa etmis etmemis ne fark eder gec kalindi, artik yeni gelecek yönetim birdahaki sezon icin hazirlik yapmali ... |
simdiden sonra tigana gitsin diye birsey yok... tigana besiktasin teknik direktörü ve biz besiktasin taraftariyiz, ve onu desteklemeliyiz... ayrica gitmedigi bence iyi oldu, simdi pazar günkü mactan sonra istifa etseydi, yani istifasi pazartesiye kalirdi, ve biz bugünü stres ve caos ortaminda gecirirdik... kalmasi bence iyi oldu, yani kaybedilecek fazla birsey kalmadi zaten... |
valla turkıye kupasınbdan gelecek paraıle tıgananın alacaklarını ve takıma verdegı maddı manevi yuku hesaplamak lazımdı o zaman |
Bu açıklamayı maçtan önce yapsaydı bakın neler oluyordu , iddia ediyorum yönetim yenilgiye pirim verirdi , oyuncularda seve seve yenilirdi... |
forvetler formsuz diyo hala anlamamış kapasite bu kadar |
karşı karşıya golleri, boş kaleye golleri de mi Tigana kaçırdı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ya bir maça göre bırakmak göndermek yada bırakmak olmaz genel olarak tigana başarısız iyi futbol yok bunlar sebep olmalı yoksa kupadan elendik diye bırakıcam demek saçma |
Alıntı:
|
Tigana'yı bu sözleri söyleten zihniyetler utanıp kızaracaklarına hala salak salak mesaj atmaya devam etmişler.Tigana'nın dediği herşeye katılıyorum.Özellikle son paragrafa : Beşiktaş’taki öncelikli hedefinin yeni yıldızlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Tigana, "Ben eğitmenim. Şu an kadromuzdaki genç futbolculara modern futbolun mantalitesini öğretiyorum. Yaptıklarımı zamanla herkes takdir edecek. Avrupa’da bu işler daha kolay oluyor. Türkiye’de her şey sportif başarıya endeksli olduğu için taraftarların en ufak bir başarısızlığa dahi tahammülü yok. Sabretmeyi bilmiyorlar" diye konuştu. |
Beşiktaş’taki öncelikli hedefinin yeni yıldızlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Tigana, "Ben eğitmenim. Şu an kadromuzdaki genç futbolculara modern futbolun mantalitesini öğretiyorum. Yaptıklarımı zamanla herkes takdir edecek. Avrupa’da bu işler daha kolay oluyor. Türkiye’de her şey sportif başarıya endeksli olduğu için taraftarların en ufak bir başarısızlığa dahi tahammülü yok. Sabretmeyi bilmiyorlar" diye konuştu. Bu cümleleri gerets kullanmıyor , adam hem gençleri kazanıyor hem şampiyon oluyor ,sen kimi yetiştirdin Tigana güldürme insanı , sakın serdar demeyin serdara verilen şansı aydına veya serdar özkana verilseydi neler olurdu sizde biliyorsunuz , eksik kalsın bize genç yetiştirme şu takımı ikinci yap bize yeter...Genç genç diyen Tigana antalyada hangi genci oynattın söylermisin... |
Alıntı:
Senin gibi olaya at gözlüğü ile bakmayanları "Salak mesajlar atıyorlar " diye hakaret edeceğine ;insanların doğru veya yanlış düşüncesine saygı duymaya çalışan daha iyi olur.Ortamıda germemiş olursun. Tigana senin yazdığın gibi eğitmense; A takımımızı çalıştırmasın.Alt yapıdan sorumlu olsun .istediği eğitimi yaptırsın,pişirsin ve A takıma kaliteli oyuncular versin. Eğer TD ise onun işi Takımı şampiyonk yapmaktır.Acemilerin eğitim alayı değildir. O oyuncu yetiştirecek diye Beşiktaş adı ile özdeşleşen profosyonel futbol takımının değerini düşürecek oyun oynatmasın ve kötü sonuçlar aldırmasın. |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
hiç merak etmeyin arkadaşlar tigana elbet birgün gidecektir. yalnız su yorumlarla kendinizi düşürdüğünüz durumun farkında bile değilsiniz. kendi hırs ve egolarınızı tatmin etmek için, bu kadar kendinizi basitleştirmenize..,, hadi sizi geçtim BEŞİKTAŞ'ımızı bu kadar ayaklar altına düşürmenize hakkınız yok.!!! yazık,gerçekten çok yazık...!!! artık sunu anladım. siz sanıyorum tigana nın gönderilme haberleriyle hergün bir umutla kalkıp, kınayı da elinizden düşürmüyorsunuz.!!!!! |
Son derece samimiyetsiz bir ifade olmuş.Tigana'nın zaten hangi demeci samimiydi ki.Bu sözü söyleyecek kadar gururlu bir insan yönetimle girdiği dalaştan sonra ve futbolcular onu yalanladıktan sonra zaten burda oturmazdı. Ben Beşiktaş'ın yenilgisine sevinemem ama yenilseydi ve eğer Tigana samimiyse (kesinlikle inanmıyorum,yüreği olsa maçtan önce söylerdi) yenilmemizin bizim için daha iyi olacağına eminim. Şu ben eğitimciyim,gençler için burdayım sığıntısına da nasıl güleceğimi bilemiyorum.Hazırlık maçlarında gördüm ben gençleri ne kadar oynattığını.1.5 yılda elde Serdar'dan başka hiçbir şey yok.Gerçekçi olun biraz. Son olarak şunu söyliyim.Eminim ki bu demeci maçtan önce verseydi,yenilmemize yönetim sevinirdi,futbolcular da bunu seve seve yapardı.Bu kadar samimiyetsiz ve futbolcu hoca bağlantısı zayıf bir takımda kalıcı başarı gelemez.Tigana isterse dünyanın en iyi altyapı hocası olsun.. |
taraftarın bu "elense miydik acaba?" sorusunu kendine sormasının sebebi yönetim ve tiganadır. sen saha sonuçlarına göre adamı yollarsan veya görevi bırakırsan millette böyle düşünür. önemli olan td takıma ne verdiğidir. tiganana bugüne kadar bişey vermedi |
Alıntı:
Son olarak ben herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama bu tip mesajlara asla saygı duymayacağım ve tepkimi de koyacağım.Çünkü Tigana falan bizim değerimizi düşürmüyor,içimizdeki bazı insanların saçma sapan bu görüşleri bizim değerimizi düşürüyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bence bu adam gençleri oturtunca yönetim zaten yollar yerine iyi birini alır tıpkı lyonun yaptığı gibi |
Alıntı:
|
Sırf laga luga yapılıyor yahu, ben haklıyım, sen haklısın die... Ama asıl benim için sinir bozucu olan, daha İnönü'ye girip maç seyretmemiş, Beşiktaş semtine uğramamış, neresi bile olduğunu bilmez adamların, hem Beşiktaşlılık hem de Beşiktaş üstüne ahkam kesmeleri... TV'de maç seyredip, haftasonu spor programlarından ve medyada yazanlardan aldığı gaz ve dolduruşla, manasız ve anlamsızca atıp tutanlar artık taraftar diye geçinir olmuş... Söylenir kardeşim, hariçten gazel okuyan herkesin Beşiktaşlılığı yalandır benim için. Yorumuna da saygı duymam. Ne lisanslı ürün alıp kulübe katkısı olur, ne maça gelir, ne oturup Çarşı da bir çay içer, sonra da burada at atabildiğin kadar!!! İş mi yani!! Beşiktaşlı olmak için önce ama önce o semti yaşaman lazım, o semtte yaşayan insanların hal ve tavırlarını bilmen lazım. Sonra Beşiktaşlılıktan bahset!!! Adam Adana'dan yazıor, atıor da atıor, daha semti ,stadı görmemiş, burada cahilliğini kusuyor. Sizlere kalmadı bu takımın taraftarlığı birader!!! Ha, sportif yorum olur seninkisi olsa olsa... O da senin kıt spor bilginle ne kadar olur, ayrı tabi.... |
o zamn keske elenseydik:p |
insana tuttuğu takım için keşke elenseydi diye düşündürtüyorlar.. |
Türkiye`de Saat: 18:10 . |