Alıntı: burki8686´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 654573)
Lepido ben senin pivot santrafor kavramını cok iyi bilidğinden emin değilim. Tek forvet olarak yalnız ve yalnzca kaleye arkası dönük bir santrafor oynayabilir. ayrıca kafa toplarına hakim olması ve topu ayağında tutup takımın cıkısını sağlayacak bir yapıda olmasıda gerekir. ancak holosko bu tip bir santrafor değil cunku kendisi kaleye yüzü dönük oynayabilen daha cok pivot santrafor yanında oynayabilecek ve ona asist yapabilecek bir adam. 4-4-1-1'in sağ açığında ofansif oynayabilir.Ondan doğan bosluğu (ofansa cıktığında yani) çift ön liberodan biri kademe yaparak tamamlayabilir.Bizim kadroda bunu en iyi yapabilecek oyuncu nobredir.Bobo biraz holosko nobre karısımı bir topcu ama nobre kadar iyi bir pivot değil ama bak diikkat et baska özellikleri gerek tekniği gerek top sürüşü golcülüğü daha iyi olabilir ama nobre ayağında daha iyi top tuyor ve kafa toplarına daha hakim.Arkası dönük oynayabilmesi de cabası | günümüzün modern sistemi olan 4-4-1-1'deki en önemli kavram, takım savunmasının koordine yapılabilmesidir ve burada da en uçtaki hücum oyuncusunun asıl işlevi, süratli ve rakip savunmanın dengesini bozabilecek kıvraklığa veya güce sahip olmasının yanı sıra gerekirse orta sahaya gelerek takım savunmasına yardım edebilmesidir ve yine orta sahada olduğu anlarda kapılabilecek toplarda hücuma minimum sürede çıkıp gerekli noktada topla buluşabilmesidir, günümüz futbol anlayışında golü herkes atabilir, önemli olan takım savunmasının en iyi şekilde yapılabilmesidir ve nobre'nin bu sistemde en uçta yer alması, sprinter olmayışı nedeniyle bana göre mümkün değildir, dikkat edilirse bu sistemi iyi uygulayan her takımın hücumdaki tek adamı ya çok güçlü, ya sprinter ya da her ikisine de sahiptir(chelsea'deki drogba örneği, tabi son zamanlarda özellikle mourinho'nun gidişiyle farklı sebeplerden dolayı sistemleri eski makina düzeninde değil), tabi herkesin bir futbol anlayışı vardır, saygı duyulur ama benim anlayışıma, takip ettiğim kadarıyla modern futbol anlayışına göre de ileri uçtaki tek adam olarak holosko oynar, bobo oynar, hatta biraz abartalım; kiralık verdiğimiz higuain oynar, gönderdiğimiz burak yılmaz oynar ama nobre oynayamaz, nobre yanında ona servis yapacak bir partneri olmadan bir hiçtir bana göre... |