![]() |
Beşiktaş'ın Yeni Teknik Adamı Belli Oldu http://upload.wikimedia.org/wikipedi...kRijkaard2.jpg Franklin Edmundo Rijkaard (d. 30 Eylül 1962, Amsterdam) Hollanda'lı eski Milli Futbolcu, Teknik Direktör. Oldukça başarılı bir aktif futbol yaşantısı olan Frank Rijkaard, Ajax Amsterdam, Real Zaragoza ve AC Milan formalarını giymiştir. AC Milan, onunla birlikte diğer iki Hollanda Milli Futbol Takımı oyuncusu Marco van Basten ve Ruud Gullit etrafına takımı kurmuş ve tarihinin en başarılı dönemini geçirmiştir. 1981 - 1994 yılları arasında 73 kez milli formayı giymiş ve 10 gol atmıştır. 1988 yılında Hollanda Milli takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk yaşamıştır. Futbol kariyerinin en çok tartışılan anlarından biri Batı Almanya'lı forvet Rudi Völler'le 1990 FIFA Dünya Kupası'nda yaşadıkları oldu. Zaten geçmişten beri sert ve kırıcı geçen Almanya - Hollanda maçlarının sertliğin en yoğun yaşandığı maçlardan biri olan Dünya Kupası mücadelesinde, Völler'e tükürmüş ve bu olaydan dolayı lakabı Lama olmuştur.Ayrıca bu maçta hareketi Rijkaard yapmasına karşın kırmızı kart gören oyuncu Völler olmuştur. 1988'den 1993'e kadar oldukça başarılı geçen sezonlardan sonra futbola başladığı Ajax Amsterdam'a döndü ve 1995 yılında futbolu bıraktı. Futbolu bıraktıktan sonra Hollandi Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink'in yardımcısı olarak göreve başladı. Hiddink görevi bırakınca teknik direktörlük için tecrübesiz sayılabilecek bir durumda milli takımın başına geçti ve özellikle 2000 yılındaki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynattığı futbol ile takdir kazandı. Ancak Hollanda penaltılar ile İtalya Milli Futbol Takımı'na elenince hemen istifa etti. 2001-02 sezonunda Sparta Rotterdam'ı çalıştırdıktan sonra 2003 yılında FC Barcelona'nın başına getirildi. 2008 yılında FC Barcelona daki görevinden istifa etti. Bu yazının altında Şöyle Yazıyor; Çalıştırdığı Takımlar 1998-2000Hollanda 2001-2002Sparta Rotterdam 2003-2008FC Barcelona 2008-Beşiktaş JK Alıntıdır... İSTERSENİZ ŞU ADRESTEN BAKABİLİRSİNİZ; http://tr.wikipedia.org/wiki/Frank_Rijkaard |
güzel ama bu haber doğrumuu |
kaynak nedir ? wiki kaynak olamayacağı için soruyorum onu isteyen değiştirebiliyor bende girip adanasporda yazabilirim şu an oraya |
hayır. olmamalı. kesinlikle ertuğrul ağlamdan daha iyi değil. yanlış bir transfer olur |
wikipedia'ya bildiğim kadarıyla üyeler bilgi ekliyebiliyor. Bizden biri yapmıştır. Adaylar arasında ama daha böle bişey yok. |
oha (: yanlışlık olmalı . maradonayı aldık haberiniz yok |
daha kimler yazılr kmler |
böle bi haber kesinlikle yalann... gelecek en fazla ronald koeman olur... isim yaapmış başarılı hocalar beşiktaşa gelipte kendini riske atmaz hemde bu kadar kaos varken. başarısız olan ronald koeman gibi isimler ancak gelebilir.... |
rijkard geliyosa etoyla messiyi de alaydı bari gelmişken :):):) |
yok ole bişi daha bişi neleşmiş değil adaylardan birtanesi sadece |
Kim gelirse gelsin, farkeden bir şey olmaz bu saatten sonra!.. |
inş hayırlısı olur... alışmak zor olcak ya:S |
hollanda ekolü ne ki ya istemiyorum yandık ki ne yandık valeencia nın gecen seneki hallerine düşersek :( |
yalan haberdir adam nevcasteli reddetti |
Rijkaard ' da bi 10 milyon euro tazminat verip yollayalım nolcakki Demirören bunları bahane edip Bjk ' ın baskanlıgında kalır kalmazsada parasını alır gider bravo mükemmel bir yönetimimiz var böyle devam |
bu yazılı olan tek yazı diil.doru olabilir birden çok yazı var frankın geleceğiyle ilgili |
Kuman dan iyidir :D:D:D ama başarılı olamaz her iki si de.. Luce den başkası YALAN. |
kim lursa olsun cop gitti bu sezonda |
alayı yalan faso fiso :D:D |
bu adam ne bılıyokı alıyoruz ya barca gıbı takımı verdıler elıne bısey yapamadı da bjk yı mı sampıyon yapacak bırakın ya ertugrul bundan cok daha ıyı |
vay be :D |
yalan bnce |
wikiden kaynak olmaz kullanici kaynakli site o... Istedigin gibi duzenliyosun ama adaylardan birisi hatta en onemlisidir bence unku yabanci olacagi kesin ama sezonun bu kisminda bosta cok iyi td bulmak cok ama cok zor |
Pacal Nouma gelsin bence en azından yenildiler mi tekme tokat öldürür yendiler mi meyhaneye götürür futbolcuları :D |
Alıntı:
|
yaw wikipedia da herkes degistirelbiyoo istersen ronaldinho yu da besiktasli yapariz :D |
Lucescu gelmeli..tek care bu.. Yoksa cok zaman kaybederiz adaptasyon surecinde |
lippi geliyormuş ,yardımcılığına da capello düşünülen isimlerden bir tanesi oalrak ön plana çıkıyor...kaleci antrenörü olarak da dino zoff diyorlar ama kesin değil, sinan engin gidiyormuş onun yerine de nartollo geliyormuşşşş...lucescuda altyapının başına gececekmiş, shatkar donetsk takımıda pilot takım olarak ilan edildi ,gökhan zan ile ibrahim toramanda yaz futbol okuluna kayıt yaptırmışlar...hadi hayırlısı bakalım ... |
Alıntı:
|
alex ferguson istifa etmiş beşiktaşa gelmek için |
Evet, öylemiş, C.Ronaldo'yu da getiriyormuş yanında... |
Franklin Edmundo Rijkaard,a şu an yanlızca teklif götürüldü fakat olumlu yada olumsuz cevabını cuma gününe kadar vericek ikinci alternatif olarak Gerard Houllier Fransa Milli Takımı'nın yanısıra Liverpool, Paris Saint Germain ve Lyon gibi takımların başında bulundu ve şu anda yönetim yerli hoca düşünmüyor |
Alıntı:
|
Alıntı:
genel sekreterimizle bazı iş ilişkilerimiz var şu an futbolcuların bile coğunla aram iyi fakat onlara bile konuşma yasağı kondu fakat ben sizlerle bunu paylaşmaktan memnunum yakında basında kokusu çıkaçak bilginize Osieck de olabilir 3 teknik adamla görüşmeler var. |
ben birsey soleyeyim Dunyanin en kral teknik direktoru gelse basarili yapamaz besiktasi bu yonetim kafasiyla |
Bu takım kimi getirirse getirsin isterse şampiyonlar ligini alsınlar,105 yıllık çınarın boynunu eğdiren tüpçü ve değnekçisi sinan gitmedikçe gelecek hiçbir başarı umrumda değil. |
sizlere katılıyorum atasözümüz neder balık baştan kokar bunun yanında kurunun yanında yaşda yanar yönetim kendi hatalarını ve ayıplarını örtmek için zaten ertuğrul hocayı suçlu gösterdiler ve istifaya zorladılar bunu başardılar şu anda takım iyikötü şampiyonluğa koşan takımımız ama ertuğrul hoca futbolcumuz olduğu dönemlerde yapılan haksızlığın aynısını yaptılar kısacası iyiler kaybetti kötüler kazandı ve yönetim istifa etmediği sürece 105 yıllık takımımız tarihin en kötü sezonlarını yaşayacak... |
evt aynen bu basiretsiz beceriksiz yönetim başta olduğu müddetçe gelecek teknik adamın işi çok zor..ayrıca wikipedia da bilgileri istediğiniz gibi değiştirebilrsiniz.. |
del bosque olayından sonra luce dışında yabancı gellmezzzzzz...... |
beşiktaşa kariyerli hoca gelmez ertuğruluda zaten o yuzden aldılar avrupada antrönör bulamadılar ertğrulu getirdiler bence türkiyeden birini alacaklar gibi geliyor. tiganayla aslında işler iyidi tiganaayı gönderdiler anlamsız bir şekilde adam mercimekle fasulyeyle 3 kupa kaldırdı sabretselerdi bugun daha iyi yerde olabilirdik.hollandalı teknik adam alırlarsa her hafta hezimet yaşarız türk futbolcusu hollandalı gibi ayağında topu tutaıyor o mantaliteyi ögrenemez hidingin yardımcılıgını yapmış biri hiding de fenerde görev yapmıştı küme düşürecekti takıma hatırlarsanız bak şimdi fener aragonese sabrediyor meyvesini seneye alırlar bence bizim yönetim dansöz gibi kıvırıyor ancak ... |
Türkiye`de Saat: 09:15 . |