![]() |
Olayları yanlış görüyorsunuz. Yönetimsel bir başarısızlığın arkasında Hoca nasıl başarılı olacaktıki? Burada hoca gönderilsin diyenler yöneimin gazına gelip faturayı hocaya kestiler. Ve bu mantık yürüdükçe Beşiktaşta hiç bir halt göremeyiz. gönderilsin bakalım denizlide gönderilsin. belki buluruz beşiktaşı çalıştıracak ve hiç yenilgi almayacak birini. |
arkadaşım yönetim zaafı zaten tartışılmayacak boyutta,tartıştığımız şey yönetim değil,ertuğrul hocanın beşiktaşı ileriye taşıyacak bi antreenör olmadığıdır,adamlığına,beyefendiliiğni,beşiktaşlıl ık ve beşiktaşlılık duruşuna yakışır bi insan oluşuna lafımız yok ama ertuğrul hoca beceremedi be dostum kabul edin artık..teknik olarak istifa kararı doğrudur fakat gönderiliş yine yanlış yine yanlış |
Ertuğrul Sağlam iyi bir insan ama yetersiz bir teknik direktördü. 8-0 dan sonra bile kendisi ile yola devam edildi. Arkasından ne oldu 4-1'lik bir hezimet daha. Üstelik kovulmadı istifa etti. Beşiktaş düşüşte idi ve bu düşüş daha da devam edecekti Ertuğrul sağlam kalsa idi. Hacettepe maçındaki ruh halini giörmediniz mi? Neredeyse ağlayacaktı baskıdan. takımı yönetmekten uzaktı. Gitmesi beşiktaş için ve kendisi için hayırlı oldu. Umarım bundan sonraki antrenörlük hayatında başarılı olur. |
Ben şunu anlamıyorum,ne demek Ertuğrul kaldıracak kapasitede değil,Kuzguna yavrusu şahindir misali Beşiktaşımız bizim gözümüze en büyük ama hepsi o "bizim gözümüde" .Beşiktaş Avrupanın 3. sınıf takımlarından biri..( Yanlış anlamayın,teknik olarak diyorum)neden kaldıramasın ki ? Kadronda Ronaldinho,Gerard ,Lampard vs olur tamam dersin ama Ertuğrulun futbol kariyeri kadromuzdakilerden aşağı değil..Laf ola beri gele..hangi deneyim ve eğitim le ölçüyorsunuz.. Yok bnu anlamak için deneyim ve eğitime ihtiyacınız yoksa,bu işler sizlerin bile yönlendireceğiniz kadar basit se Ertuğrul bu iş için fazla bile.. Tamam.. Ertuğrul için erken di diyelim...(o ne demekse)..peki Rza için demi erken,Tigana içindemi erken Del Bosque için de mi erken...Peki kim için tamam..Luce için mi..güldürüyorsunuz beni.. allah ta sizi güldürsün dostlarım.. |
Alıntı:
Erken demek şu anlama geliyor kendisini kanıtlasın. Beşiktaş a gelirken hangi başarısı ile hangi uluslararası deneyimi geldi? Ülker istedi, size açıktan da para veririz dediler ve Ertuğrul sağlam geldi. Kayseri de kalsa idi 2-3 sezon daha UEFA kupasında Kayserispor ile somut bir şeyler yapsaydı da gelseydi demek. Rıza Çalımbay Beşiktaş'ı yönetmek ile Denizlispor yönetmek bir diye düşündü ve ona göre adam aldırdı. Aldırdığı Adem i, Youla yı ne çabuk unuttunuz. Ertuğrul sağlam da o hatayı yaptı. Diatta Bursaspor için izlendi Beşiktaş a alındı. Ertuğrul sağlam'ında, Rıza çalımbay'ında kurduğu ekip (kondisyoner, kaleci antrenörü) yeresiz idi. Bunu göremediler. Geçen seneki adale sakatlıkları (7-8 oyuncu haftalarca ve aylarca futboldan uzak kaldılar, yanlış çalışmadan dolayı). Tigana iyi bir çalıştırıcı idi ama oyunu okuyamıyordu. Ama iyi bir ekibi vardı. O ekip ile başarı geldi zaten. Sözleşmesi bitince gidecekti. Sözleşmesinin bitmesi 3-4 hafta kala gönderildi. Del Bosque İspanya dışını çıkmamıştı, İspanyollar İspanya dışında çok da başarılı olamadıkları gözden kaçırıldı da alındı ancak Beşiktaş'a güzel futbol oynatıyordu, hiç bir transferi kendisi yapmadı. Bence sezon sonu beklenmeliydi ama basının ve kamuoyunun etkisi ile kovuldu. Unuttunuz mu Nevzat Demir'in Del Bosque ye kasap dediğini yada Fikret Orman'ın "iyi adam ama biz vermiyoruz ki, takım emanet ediyoruz dediğini". Antrenörlerin çapı önemlidir. Kulübün vizyonunu belirler. Ertuğrul sağlam o vizyonu edinemeden geldiği için Beşiktaş ta tutunamadı. Erken demek aynı zamanda bu anlamada gelir. Siz Beşiktaş'ı birinci sınıfa taşımak istiyorsanız Bu Ertuğrul sağlamla olmaz. Belki Kocaelispor için Ertuğrul sağlam iyi bir teknik direktör olabilir ama Beşiktaş için değil. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ertuğrul Sağlam'ın dediğini oyuncu mu yapmıyor? Oyuncu Ertuğrul sağlam'a güvenmiyor mu? Gene onlarıda geçtim; aklınız alıyor mu geçen sene 8-0 kaybettik. Şampiyonlar liginde dibe vurduk anlamında. O zaman bile Ertuğrul sağlam a destek oldular. UEFa da hangi taıma elendik? Nasıl elendik? bunlara bakın. Takım kazanınca Ertuğrul Sağlam'ın dedikleri oldu, kaybedince oyuncular Ertuğrul Sağlam ın dediklerini yapmıyor oluyor? "At sahibine göre kişner", oyuncu da antrenörün ona çizdiği vizyona göre oynar. 4 tane savunmada adam koyuyursun. Onlardan 70 metre ileriye tek forvet oynatıyorsun, yetmiyor 2 de ön libero oynatıp hücuma çıkartmıyorsun. Tek forvet yalnızları oynuyor. yetmiyor ona yardımcı olacak adamları yanında oturtuyorsun. Ortasaha da Delgado yu tek başına bırakıyordun. Delgado yalnızları oynuyor. sağ kanatta Serdar Özkan ya ad Holosko yalnızları oynuyor, Sol kanatta tello yalnızları oynuyor. Suçlu futbolcu oluyor. Ertuğrul Sağlam korkak bir futbol sergiletti. Dandik Bosna Hersek takımına karşı oynarken bile adamların topla oynama yüzdesi %67, Beşiktaş'ın % 33 idi. Trabzon da karşı kaleye şut çekmeden maçı bitirdik. Trabzon dışında ciddi bir rakibe karşı oynamadık. Oynadığımız maçlarda da nasıl oynadığımız ortada. vasat ukrayna takımından 4 yendi, gene suçlu futbolcular oldu. Ben gol yemeyeyim birisi nasıl olsa atar taktiği ile oynuyordu Beşiktaş. Aldırdığı adamların ne olduğu geçen sene görülmedi mi? Vasat bir çok oyuncuyu hatta Bursaspor için izlenen Diattayı, Beşiktaş a aldırmadı mı? Adale sakatlıklarından ve yanlış çalıştırılmaktan kaç oyuncumuz kaç hafta hatta kaç ay sahadan uzak kaldı. ertuğrul sağlam Beşiktaş a hangi somut başarısı ile geldi? Torpille geldi, başarılı olamadı ve gitti. Yolu açık olsun. |
Alıntı:
Siz Ertuğrulunfutbol çapını eleştirmişsiniz ve teknik olarak "çapsız" demişsiniz Ben de sizin affınıza sığınarak futbol bilgisi olarak çapsız olduğunuzu düşünüyorum...neden mi ?.. 1-Ertuğrulun çapsızlığını ne ile ölçtünüz...Yani..hangi deneyim ve eğitiminiz (futbol açısından) var..İcraata bakarım,futbol kötü derseniz beni daha da güldürürsünüz...Del Bosque,Toschak,Tigana da çapsız dı bu mantığa göre... 2-Teknik direktörlerinçalışma materyalleri insan dır..İnsalar da değişkenlik gösteren materyallerdir.Yani aynı takımla Chelsea yı sahasında yenersiniz,bir hafta sonra da Kocaeli spora yenilirsiniz.. 3-Tigana oyunu okuyamıyordu ...neye göre ve kime göre..Bana göre derseniz bende sizden bu işi Tigana dan iyi bildiğinize dair kanıt gösterin derim..Sakın bana basın vs demeyin.Onların nasıl değerlendirme yapıklarını iyi bilirim.. 4-Rıza da size katılıyorum.. 5-Kusura bakmayın ama en çok da güldüğüm"Beşiktaşı 1. sınıfa taşımak istiyorsanız Ertuğrul ile olmaz" sözünüz...1. sınıf sadece hoca ile olunmaz 1. sınıf olmak için markalaşmak gerekir ki bu,yöneimi ve taraftarı da içine alan bir olgudur..Öyle 6 ayda bir hoca değissin histerileri ile olacak şey değildir. Ertuğrul benim babamın oğlu değil..onun veya dahil olduğu siyasi hareket te onayladığım bir şey değil..ama Beşiktaş teknik direktörü bu kadr kolay harcanmamalı diyorum..benim savunduğum sadece bu idi.. |
Vizyonu yoktu erken geldi takıma hiçbir başarı göremedim ben şahsen taraftarın en kral desteğinde dahi takıma, derbi maçı kazanamadık kendi evimizdeki gs maçı harici oda ilk yarı yoktuk sahada. ne şampiyonlar liginde nede busene uefa da gene yoktuk. kupasız kapattık ligi onunla bir tane kupa alamadık çok bile durdu gelişi hataydı .gidişine yansıdı,yolu açık olsun |
Alıntı:
Sevgili abicim Rıza Tigana Del Bosque isimlerini neden kullanıyorsun ? Bu adamlar için hiç kimse erken geldi diyemez erken derken herkesi kastı ertugrul hocanın acemi olmasıdır Beşiktaş daha çalıştırdıgı 2 ci takımdı . Beşiktaşa gelmeden once de 2 yıll gibi hocalıgı vardı ..2-3 yıllık hocayı 15 20 yıll hocalık yapan kişilerle kıyaslayamazsın herhalde .. Diğer saydıgın kişiler yaşımız kadar hocalık yapmış kişilerdr.Onlara hiç kimse erken geldi demedi ve diyemezlerde tecrube farkı.. Herkes hoca erken geldi derken tecrube farkından dolayı erken geldi diyolar.... |
Türkiye`de Saat: 07:18 . |