Alıntı:
Karetta2002´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 835806)
Yönetim,adam tutsa beni savun diye ancak bu kadar olur azizim.....
Ertuğrul,benim akrabam değil ,onun avukatlığını yapacak değilim ancak onun cemaat baskısı ile geldiğini söylemek biraz haksızlık olur..Eğer Ertuğrulun geliş şekli yanlış ise Y.Demirörenin ki daha yanlış....Çok araştırdığınızı iddia edyorsunuz,sizden rica ediyorum 2004 Nisan ında İnönü stadında Serdar Bilgilinin 9 yaşındaki Kızı Lal ' a küfrederek istifasına sebep olan ,ve daha sonra Demirörenin yönetim kurullarında çalışan kongre üyesini araştırın baklım kim çikacak..
Ayrıca,Seba zamanında Ertuğrul antrenör olamazdı demişsiniz...olurdu azizim bal gibi de olurdu..Bu arada Sebayı eleştirmek istemiyorum..fakat gene rica ediyorum bakın bakalım Seba nasıl kongre kazanırdı..Sebanın kişiliğine laf söyleyen çarpılır ,ancak onun zamanında ,yabancı oyunculara lisans çıkarıldığının unutulduğu yılları da hatırlıyorum..Ayrıca Seba döneminin genel kaptanı,ve şube sorumlusu ,bugün Ertuğrulu getirdi dediğiniz grubun elebaşısı unutmayalım..( İhsan Kalkavan).
Endüstrileşen futbolun gereği olarak vazgeçilen bazı şeyleri yozlaşma olarak nitelememek lazımdır.Bu gerekleri yerine getirmediğiniz zaman ,yani kulüpleri hizmet pazarlayan birer müessese haline ve taraftarı da onun müşterisi konumuna getirmezseniz asıl o zaman çözülmeler başlar.Asıl bugünkü yönetimin yaptığı taraftar populizmi yozlaşma yaratır...Unutmayalım ki kurumlar değil kişiler yozlaşır..kişileri değiştirirsiniz ve yozlaşmayı önlersiniz..
Tabiiki işlerin bu noktaya gelmesinde Ertuğrul un kabahati de var..ancak teknik hata ile idari hatalar ayrı platformlarda değerlendirilir..Ertuğrul hata yaptı ve gitti mantığına sığınırsak ,yönetim de hata yaptı .. eee . o ne yapacak ?..
Tabiiki borç büyüyebilir..ve olabilir ,Dün 1 milyon, bu gün 100 milyon, yarın 150 milyon olabilir.. ancak bu borcu efektif bir karşılığı olması gerekmez mi..
Gelelim yönetime...kimse tehdit etmesin ;giderlerse kaos olur diye...bunu ileri sürenler Beşiktaşı hiç tanımıyorlar..Beşiktaş; aktifiyle,pasifiyle,mal varlığıyla ,sporcu kadrosuyla asla ve asla batmaz...sarsılır...o kadar..Ama bu yönetim durdukça hedeflerinden sapmaktadır..Beşiktaş asıl o zaman ,yani hedefsiz kalığında sarsılır.. |
hala bu yönetimi savunduğumu düşünüyorsunuz ancak dediğim şu bu yönetimin şu anda gitmesi çok vahim durumlar doğurur.
Bu yönetim başarısız ancak altenatifi yok. Alternatifi olmadığı içinde zaten bu kadar çok hata yapıyorlar. Şu anda yönetim gitse en erken 2 ay sonra seçim olur. O zamana kadar da oyuncuların paraları ödenmez. İş işten geçmiş olur. Siz yeni yönetime 12-13 puan geride bir takım verirsiniz. Bir çok da problem devredersiniz. yeni gelen yönetimde hazırlıklı olmadığı için sudan çıkmış balığa döner.
Bu yönetimin gitmesi için önce muhalefet bir tepki gösterir. Ortaya bir oluşum konur. Bu oluşum plan ve projeye sahip olur ve somut kaynakları olur. O zaman bu yönetimin gitmesi için ideal ortam olmuş olur.
Biraz daha sizin zihninizi açmak için;
Serdar Bilgilin istifası ile ilgili Tuğrul yenidoğan tarafından hazırlanan bir araştırma var. Stadda maç boyu yapıldığı iddaa edilen küfürlerle ilgili stad görüntüleri yer alıyor o cd de. O cd yi izlemenizi öneririm. Stadda kaç dakika küfür edildiği ve nereden küfür edildiği belirtilmiş. İddaa edildiği gibi maç boyu değil 3 dakikayı bile bulmayan küfürler. Serdar bilgilinin gitme sebebi daha farklı, bunun kendisine edilen küfürlerle alakası yok. Aynı gün basının önünde Hüsnü güreli stadı ekip minübüsü ile polis eşliğinde terk ediyor. 50m sonra ise minübüsten iniyor. bu da Tuğrul yenidoğn tarafından belgelenen bir hadise. Demek istediğim şu; Serdar Bilgili farklı bir nedenden ötürü istifa etti.
Süleyman Seba'nın istifasına neden olan gösterilerde ön safhada yer alanlardan birisi Serdar Bilgili döneminde Beşiktaş ta müdürlük yaptı.
İhsan Kalkavan Seba zamanında görevden uzaklaştırıldı. Bir daha da kendisine görev verilmedi. Unutmayın ki Seba'nın kazandığı son seçimde muhalefetin başkan adayı İhsan Kalkavandı. İhsan kalkavan'ın ne zaman şube kaptanlığı yaptığını, ne zaman ve niye ayrıldığını incelemenizi öneririm.
Eğer Sayın Süleyman Seba bugün başkan olsa idi kesinlikle Ertuğrul Sağlam kulüpten içeri giremezdi. Ülker Beşiktaş'ın sponsoru da olamazdı.
Beşiktaş'ın borcunun efektif karşılığı fazlası ile vardır. Eğer bu denli eleştirinizin nedeni bu ise. Beşiktaş elindeki aktifleri ile Türkiye'nin en sağlam mali yapıya sahip kulübüdür ancak bunları idare etmekten aciz bir yönetimden dolayı bu durumdadır.
Gelelim sonuca; bu yönetimden memnun değilim ama üstüne basa basa diyorum. ancak yönetim bugün gittse, Beşiktaş'ta kaos olur. Alternatif bir oluşum şu an için Beşiktaş'ta yok. Geçen seçimde de yoktu. O yüzden de genel seçime tek adayla gidildi. O zaman da Fikret Orman, Hasan Arat, Nevzat Demir, Yalçın Sabancı, Mehmet Kazancı, İhsan Kalkavan, Turgay Ciner, Tuncay Özilhan, Rahmi Koç vs vardı ve hiç biri aday olmadılar. Muhalefet adına bırakın başkan adayı olmayı Rahmi Koç, Yalçın Sabancı vs de Demirören yönetimini desteklediğini deklare etti.