![]() |
3-5-2 de Nerden Çıktı Şimdi !!!! Beşiktaş'ta sistem değişiyor! Beşiktaş yeni teknik direktörü Mustafa Denizli ile birlikte sistem değişikliğine gidiyor. Eski teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın uyguladığı çift ön liberolu sistemden vazgeçecek olan Denizli'nin yorum yaptığı dönemlerde 'İbrahim Toraman mutlaka bu takımda oynamalı'dediği ve bu nedenele de takımı 3-5-2 sisteminde oynatacağı öğrenildi. LigTV.com.tr'nin haberine göre; 3'lü savunmada Zapo Sivok ve Toraman'a görev vermeyi planlayan Denizli'nin 5'li orta alan kurgusunda ise Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan, Uğru İnceman, Delgado ve Tello'yu oyanatacağı belirtildi. Yorum yaptığı dönemlerde Holosko'nun sağ kanatta verimli olamadığını dile getiren Denizli'nin ileri ikilide Holosko ile birlikte Bobo'ya görev vereceği bildirildi.. Bu arada Beşiktaş sabah yaptığı antrenmanla çalışmalarını sürdürdü. Sakatlığı yüzünden Almanya'ya giden İbrahim Toraman geri dönüp takımla birlikte çalışmalara katıldı. Ciddi bir sakatlığı bulunmadığı ifade edilen İbrahim Toraman'nın Gençlerbirliği maçında oynayabileceği öğrenildi Milli Takımdaki Futbolcuların katılmadığı antrenmana sakatlıkları devam eden Serdar Özkan ve Gökhan Zan'da katılmadı. MİLLİYET.COM.TR bana göre yanlış bi sistem. zaten iyi olsaydı takımlar 4 lü savunma yapmazdı, 3 lü savunma yapardı. ama bi taraftanda türkiyede sisteme gerek yok hücum yap maçları kazanırsın. yani kararsızım |
haydi bakalım silbaştan |
yüzde yüz katılıyorum. 3-5-2 tarihin tozlu sayfalarında yerini almıştır. Bugün dünyada denizliyle aynı kafada olan bir klinsmann vardır. onun dışında kimse 3-5-2 oynamıyor.(Klinsmannlı Bayern Munichin bu seneki durumu ortada werder deplasmanda gidip 5 attı, kovulması an meselesi)Avrupa futbolunu yakalayalım derken bu tip hocalarla 10 15 yıl geriye gidiyoruz.Belki bir iki maç kazanırız ama geleceğimiz yok oluyor farkında değiliz.80li 90 lı yıllar gerilerde kaldı...Burası PAS değil Persopolis hiç değil... Denizli sezonu tamamlayamadan İranın yolunu tutar benden sölemesi.. |
Iyi olur iyi!! türkiye de oynayabilecegi en iyi sistem budur!!Zaten Avrupa maclari yok!! Rakibin üstüne cift forvetle gidip cok gol atabiliriz defans zaten saglam kolay gol yemeyiz!! Aslansin Denizli kac yildir su takim top oynamadi hadi biraz gözümüze de hitap et!! |
üçlü oynayacak defans oyuncuları mevcut ama önünde sağlam oynıcak önlibero yok 4 lü defans ta önliberolar hiçbihalt edemezken 3 lü savunmada faraş oluruz |
Bu takımı taraftar yapacaksa 1.250.000 boşuna verdik desenize..! |
Denizlide nobreyi düşünmüyorsa yazık olur bu adamı türkiyede bi tek benmi beğeniyorum ya o kadar savaşçı adam hiç kimse sevmiyor adamı.. |
Sabredelim görelim bu saatten sonra yapılcak tek sey Mustafa Denizliye destek vermek çünkü hepimizin bir ortan noktası var Bjk'ın menfaatleri şampiyon olması ... |
Daha adam 1 tane antrenmana çıktı, basın hemen sistemi de çizmiş kadroyu da :) Komikler gerçekten.. |
3-5-2 oynarsak her takımdan en az 3 gol yeriz derbileri düşünmek bile istemiyorum. |
Alıntı:
her harfine katılıyorum:D |
Lucescu'da 3 lü defans oynattı , şampiyno olduk. Defansın 3 lü veya dörtlü olması önemli değil . önemli olan sistemin nasıl işlerdiğidir. Ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi , sıradan anadolu maçlarında bile 1-0 a yatan , 4 lü savunmayı fücuma çıkarmayan pısırık korkak anlayıştan sonra ilaç gibi gelecek mustafa hocanın hücum futbolu |
tslde oynanabilecek sistem avrupa olmadıgı için sorun yok |
ya ıı oynayalım da ısterse 1-10-1 oynatsın |
yıllar önce fbnin t.d. vardı zeman dı galiba takımı görmeden 4-4-2 oynatacam demiş fb dibe çakılmıştı.iyi bir t.d. takıma göre sistemi oynatır. sonuçta oyuncularaın yapısına uygun sistemtakımıda oynatır.bazende karşı takıma göre oynarsın.düşünürsen avrupada olmayan beşiktaşın anadolu takımlarına karşı bu sistemi denemesi olabilir ama bu sistemde oynuyorsan golleri erken bulmalısın zaten ilk yarı 2-0 3-0 yakalarsan rakip çöker özelikle anadolu takımları. eğer bu sistemle oynarsak ilk yarı maçı koparma olasılığımız yüksek ama işler terste gidebilir. o zamanda a serdarı sağa çekip 4 lü defansta yapabiliriz . ama derbilerde sorun yaşayabiliriz. ayrıca bu sistemde başarılı olmak için ilerde basan bir beşiktaş olmalı . defansı çıkarmazsan ve orta sahaya pas imkanı vermezsen 3 lü savunma oynarsın 3 lü savunma oynayıp rakibi seyredersen çökersin en önemlisi kanatlar onemli bu sistemde devamlı işlemes lazım |
3-5-2'de oynarız, 4-1-3-2'de 4-3-1-2'de...Yeterki 4-2-3-1 oynamayalım zayıf takımlara karşı, yeterki Holo'yu ileride görelim, başka bir şey istemiyorum... |
futbol takım oyunudur ve her takım 4-4-2 oynayacak diye bir şey yoktur, eğer oyuncu kadrosu 3-5-2 ye uyuyorsa çok da güzel oynanır ve eğer ortaya iyi futbol çıkarsa bu i.ne basına b.k yemek düşer |
3-5-2 oynatmaz yha takmayın kafanıza.ama şnu soliim kadramuz 3-5-2 ye daha uygun gelio bna |
Alıntı:
|
ya kanatta alı tandogan uzun sure oynamadı bence besıktasın sag kanadında kesınlıkle alı tandogan oynamalı ıcerıye cok ıı kesme ortalr yapabılıyo ayrıca hızlı serdar kurtulustan su anda daha verımlı olacagını dusunuyorum. |
Alıntı:
|
uamrım haklı çıkarsın benim hiç umudum yok ...gökhan:) |
nilay umudumuzu yıtırecek bır sey yok su anda ertugrul saglam cok ıı bı ekıp bıraktı mustafa denızlı bılgı ve tecrubelerını takıma yansıtabılırse basarılı olacagımıza ınanıyorum |
vay be....aramizda ama cok futbol ve sistem uzmani ve falcilar varmis. hanki sistem le ne kadar gol yiyecdgimizi filan herseyi biliyorlar.... garip olan diger sey ise bu basin nerden cikariyor bu haberleri ben anlamiyorum? zaten milliyet de yaziyorsa kesin yalandir. buna benzer bir haberi fanatik de okudum. isimler hemen hemen ayni ama 3-5-2 diye birsey yok o haberde. sadece su bu oyniyacak filan diyor..... en cok tuhafima giden ise daha simdiden denizli düsmanlarinin cikmis olmasi. bu neden tuhaf biliyormusunuz? bu adamlar bir kac hafta sonra kendilerini hakli cikarmak icin denizli nin her hareketini elestirecek ve sonunda ben size bastan söylemistim diyecek. |
ya arkadaşlar herkes tuturmuş 3 5 2 sistemi mi kaldu bu devirde diye hiç alakası yok herkes spor yorumcuların etkisnde kalıyorsunuz 3 5 2 yı eleştriyorsunuz . 3 5 2 sistemi furbolcu yapılarına gorw oynanır ve hiç te eski bi sistem değildir futbolda eski sistem diye bişi yoktur .. Futbolcu yapısına gore sistem vardır .. Beşiktaştaki kanat oyuncuları bu sisteme uymuyor ve Beşiktaşın bu oyuncularla bu sistemi kaldıramicak durumda oyuncularından dolayı 3 5 2 de kanatların ust duzeyde olması gerekiir ki Beşiktaşımızın kanaltarı bildimiz bileli zayıftır ozelikle sag kanat sol taraf arada bir çalışır. Arada sırada çalışması 3 5 2 sistemini çokertir cunku arada sırada deilde devamlılık isteyen bi sistemdir . Surat yapıp ataga kalkacaksın aynı anda da defansa doneceksin malesef kanatlarıız bu yonde cok yetersiziz . 3 5 2 sistemine uyuyan bi tek defansımız var bi de forvetimiz.. orta sahamız bu sisteme uyumuyor bu yuzden de oyuncu yapısından dolayı bu sistem tutamicak yanlış olur diye düşünüyorum . Ama hoca oynatırsada aşı tutarsada yanılırım ve inşallah ta yanıırım bu durum ayanılmayı cok isterim.. |
sana katılıyorum.sanırım orta saha ve defans ta yok desen olur.. |
Alıntı:
|
Mustafa DEnizli Ertugrul Saglam dan daha akilli galiba. Oyuncu oynamadiktan sonra isterse 30 kisi cik sahaya 10-10-10 oyna. Anlayan anladi zaten yorumu. |
Alıntı:
|
dünya'da artık hiçbir teknik direktörün kullanmayı bırakın akıllarına bile gelmeyen bir sistemi bjk gibi hedefi şampiyonluk olan bir takıma uygulamak ne kadar mantıklı?işin garibi bjk da 4-4-2 ve çeşidi olan taktiklere uygun oyuncular var ve bunlar bu taktiklere alışmış durumda.neden yeni maceralara girişiyor bu denizli?sistem değişmemeli çünkü yeni bir sisteme geçmek ve oyuncuların buna alışması çok zaman alır.şampiyonluk yarışından koparız.ve yine söylüyorum bu sistem çağ dışı. |
Alıntı:
|
Şunu görmemiz lazım. 4-4-2 sisteminde orta sahanın ortasında oynayan iki oyuncunun hem defansif hemde ofansif oyunun ikisini birden iyi yapabilmeleri olmazsa olmaz şarttır. Bu sistemin anavatanı ingiltere ligindeki takımların orta alan oyuncularına baktığımızda bunu rahatça görebiliyoruz. Beşiktaşın bu kadro yapısıyla 4-4-2 sistemini uygulayamadığı yıllardır ortadadır. Orta alan oyuncularımız oyunun iki yörnünü birden oynayamadıkları için Beşiktaş hiçbir maçta oyun üstünlüğünü ele geçirip rakibe baskı kuramıyor. Bunun çaresi de orta sahayı bir kişi fazlalaştırmaktan geçiyor. Böyle düşününce 5 li orta alanın Beşiktaş için daha faydalı olabileceği kanısı oluşuyor. Tabiki bir teknik direktör değilim , dışardan bir futbolsever gözüyle düşünüyorum. Bu durumda bizden çok daha fazla futbol bilgisi ve tecrübesi olan Mustafa hocaya güvenmekten başka çare kalmıyor. |
3-5-2 sıstemı eskıdendı dunyada hala uygulanmıyo dıye 3-5-2 oynamıcazmı ? Oyuncularına göre sıstem belırlersın bence bu sıstem işe yarar. Rüştü zapo-sivok-toraman Serdar k.-uğur-cisse-tello- -delgado- bobo-nobre denenmeli !! |
her habere inanmanın anlamı yok, taktikleri teknik direktör belirleyeceğine göre eğer bi yerde fire verilirse mutlaka düzeltilmeye çalışılır... önyargı ile yaklaşmanın anlamı yok... |
her gelen bir şey yapıyor hakkımızda hayırlısı olsun |
nedir bu 3-5-2ye olan dü$manlık anlamıyorum es zamanında mourinhonun o oyuncularla bile gol atamadığı taktikte oynuyorduk.4-3-1-2ye lafınız yoktu da 3-5-2ye mi laf ediyoruz? |
bakalım görelim gercekten iyi bir sistemmi kötü bir sistemmi zaman gösterecek |
zapo defansın ortasında oynayacak diyelim toraman sağda bişey yapamaz özelliklede sivok solda hiçbişey yapamaz... |
Alıntı:
|
takım oynadıktan sonra sistemin ne oldugu onemlimi holosko hazırlık macında son adam gibi kosup topu kornere atarken sistemin adı neydi? |
Türkiye`de Saat: 19:34 . |