Karetta2002 | 17-12-2008 16:26 | Alıntı: MetiN´isimli üyeden Alıntı
(Mesaj 873932)
Abi bende futbolu oynadım ama snn gibi düsünmüyorum hoca bir ay da da gönderilir ilk macında da gönderilir. Adam olmucak taktikleri olmucak oyuncuları oynatırsa taki febe macında ki gibi onun nasıl bir hoca oldugu ortaya cıkar Deniz li geldiginde tmm dedim artık Saglam gibi korkak oynatmaz ama anladım ki Denizlinin de Saglam dan farkı yokmus yazık oldu Saglam a ... | Metincim haklısın,bir adamın iyi hoca olup olmadığını anlamak için 2 ay yeter ama bu Denizli,Fatih Terim vs gibiler için değil..Denizlinin futbolu ne kadar bildiği yada en azından bizler kadar bildiği inkar edilemez..O dediğin Skıbbe için geçerli ..Adamın elindeki kadroya bak,ligdeki yerine bak..Ama Denizliyi yargılarken ;2 ay sonra yaramaz diyebilmek için ondan daha iyi bir futbol geçmişi,daha iyi bir futbol eğitimi almış olmak ve o takımla ondan daha fazla zaman harcamak gerekir..Üstelik; ben ve daha bir sürü insan da Denizlinin iyi hoca olduğunu iddia ediyor.Yani burada da bir görüş farklılığı var...ama elindeki kadroda ,kritik mevkideki adamlar gerekeni yapamazsa hocanın da yapacak şeyi olmaz.Sen maçın en kritik anında adamın ayağını kırmaya teşebbüs edip atılırsan,yada karşı karşıya pozisyonda golü atamaz isen hoca sahaya girip oynayacak değil..Ben de Ertuğrul a yazık olduğunu düşünüyorum ama o konu artık kapanmalı..Ayrıca 3 lü defans konusunda bende hocamız gibi düşünüyorum..Ligdeki 17 rakipten 14 ü tek forvet oynuyorsa ;o tek adam için 3 defans oyuncusu yeter de artar..4 lü oynadığımız tek fener maçını ise nasıl kaybettiğimiz ortada..Haa takımda bir düşüş var ama bunun sabepleri çok fazla..Erken forma girmek,sezon başı yüklemelerini minimum tutmak, antreman ve taktik sistemin değişmesi gibi..
En önemlisi de hoca - oyuncu uyumu..şöyleki..kimi hoca atakta yön değiştirmeyi 1. bölgede 2 pasla ister,kimi hoca da 2. bölgede eşape pasla ister.Kimi hoca önlibero mevkiinde en az 3 pas ister,kimi hoca aynı mevkiyi uzun tek pasla geçmek ister .Kimi hoca ;rakip atakta iken;3. bölgenin tamamında adam markajı ister,kimi hoca da sadece ceza sahasında adam markajı ister.. Bunun gibi değişken faktörler ve o hocanın değişen antrenman sistemi de futbolu etkiler.Mesela;kimisi ısınmayı topla yaptırır,kimisi de düz koşu ile yaptırır.Tüm bunlara alışabilmek ve aşabilmek için kesinlikle zaman ister..
Bazı arkadaşlar için yukarıdakiler gecerli sebep olmayabilir ama sen oynadım dediğin ve anlayacağını umduğum için uzun uzun yazmak istedim... |