![]() |
2010 daki kongreye kimler aday olmalı evet arkadaşlar 2010 da kongre olacak ve yıldırım demirören den sonra celal kolot da adaylığını açıklamıştı ben bu ikisininde kulübü daha ileriye taşıyabileceklerini sanmıyorum ama belki celal kolot bişeyler yapabilir bence başkanlığı daha ağırbaşlı oturaklı sözünde duran çok konuşmayan vir başkan lazım misal hüsnü güreli,hasan arat,tuncay özilhan,yalçın sabancı(çok düşük bir ihtimalde olsa gelse çok güzel olur)ibrahim altınsay,ihsan kalkavan(olmasada olur)bunlardan birisi olmalı diye düşünüyorum özellikle hasan arat olmalı diyorum sizin başkan adayınız kim arkadaşlar |
Hasan Arat , Tuncay Özilhan...Ama Hasan Arat tercihimdir,çünkü o Süleyman Seba ekolünün günümüz temsilcisidir..Aynı zamanda da kulubün eski bir sporcusudur..Tuncay Özilhan,Serdar Bilgili,Turgay Ciner,Gülnaz Arsel,Ece Erken,Deniz Arman,Yalçın Sabancı,Hüsnü Güreli gibi isimlerin oluşturacağı bir konsensüs Beşiktaşı en fazla 2-3 senede düze çıkarır.Kimse "ben başkan olmalıyım" jargonuna saklanmayacak ve hepsi taşın altına elini koyacak..Kulübün tüm işleri başında bir yöneticinin olduğu ve profosyonellerden oluşan komitelere bırakılacak,komiteler de; artık adına CEO mu dersiniz,"Genel Sekreter" mi dersiniz ya da "İcra Kurulu Başkanı" mı dersiniz ,bir kişiye hesap verecek.Başkan ın işi sadece icrayı denetlemek,kulübü en iyi şekilde temsil etmek olacak.Mutlaka ve mutlaka "reel delegasyon" işlemi hayata geçirilmeli..yani Genel kurul gerçek kişilerden oluşturulmalı.. Toplu oy kullanmanın önüne geçerek,koltuk pazarlıkları bitirilmeli.. Kulüp üyeliği kolaylaştırılmalı..Giriş bedeli ;mesela 1 000 YTL ye inmeli ve Bankalarla anlaşarak Krd.Kart. na 24 taksit yapmalı ki en azından 50 000 üye gelir. Bu da ; 50 000 x 1 000 = 50 000 000 YTL sıcak para demektir ki kulübe bayağı bir nefes aldırır.. 50 000 gerçek üyesi olan bir kulübün de sırtı yere gelmez bence.. 50 000 üyeye yıllık aidat değil de % 20 indirimle KDV hariç 200 liralık store alışverişi şartı koyarsınız bu da,sadece üyelere yıllık 10 000 000 ytl lik satış demektir.. |
hüsnü güreli bilgili yönetiminde oldukça ii işler yapmıştı belki düşünülebilir ama kolot asla, tuncay özilhan, sabancı vs. gibi şahısların ise tribündeki taraftardan daha fazla katkısı yok, bu sorumlulukla bi ışık göremiyorum, kala kala işbilmez adamların eline kalacas yine |
bence konu başlığı yanlış,2010 başkan adayı kim olmamalı?Sn. Yıldırım D. |
benim başkan adayım hasan arat serdar bilgili dönemininde iyi işler çıkarttı öyle bir yönetim bir daha gelmez |
Mevcut yönetim olmasında , azizeye bile razıyım... |
Kesinlikle Hüsnü Güreli. Üstüne tanimam. |
Adam gibi biri gelsin. |
tuncay ozılhannn yonetım kurulunda ıse husnu gurelı murat aksuuu reha muhtar mete dürennn |
yıldırım demirören olmasında rahmi koç falan olabilir |
1-ihsan kalkavan olmasın.ona kalsa beşiktaş hacılara hocalara el açacak. NOT:eğer ihsan kalkavanın dediği gibi dua ile başarı olunsaydı araplar kupaları kimseye bırakmazdı.bilmem anlatabildimmi! 2-hüsnü güreli,hasan arat,tuncay özilhan,rahmi koç,reha muhtar,nevzat demir...gibi beşiktaşlılar yönetimde olmalılar. |
Bir hayal gerçekleşsede Efsane başkan seba yine koltuğa otursa . . |
keske azeri baskan gelse |
Nevzat Demir.. Fikret Orman, Hasan Arat, İbrahim Altınsay, Turgay Ciner, Murat Aksu , Tuncay Özilhan... Vizyon sahibi ve Beşiktaş geleneklerine bağlı insanlar olsun yeter. Para pul önemli değil Beşiktaş başkanlığı için en önemli örnek de gözümüzün önünde, efsane başkan... |
Hüsnü Güreli, Murat Aksu, Hasan Arat, İbrahim Altınsay, Sinan Vardar gibi isimler bi arada olsa güzel olur...Başları da Hüsnü Güreli veya Hasan Arat ikilisinden biri olabilir...Serdar Bilgili eğer Hüsnü Güreli'ye gereken desteği verirse 2010'da Demirören'in karşısına çıkacağını düşünüyorum zaten Güreli'nin, umarım olur böyle bir şey... Tuncay Özilhan, Turgay Ciner, Rahmi Koç gibi isimler de büyük isimler ama bu sorumluluğu almazlar gibime geliyor... |
Alıntı:
|
onemli olan baskan degil onemli olan yonetim kurulunun tamamen guclu isimlerden olusmasidir bana gore esas bu olmalidir baskanliga merakli degilde besiktasa asik kisilerin olusturacagi bir yonetim gelmeli simdisi icin ilersi icin aslinda buyuk hayallerim var ama bu rantin icinde bunu gerceklestirebilecek biri cikarmi onu bilemiyorum ben klubun tamamen profosyonellerce yonetilmesinden yanayim kulubun gelir giderleriyle ilgilenecek kisinin iktisat okumus olmasi ve bunu buyuk bir sirkette en az 5 sene basariyla tasimis olmasi kriterleri getirilerek kulup tamamen kurumsal yapiya kavusturulmali bunlar gelip gonullerinden gelerek degil parayla maasla calisan insanlar olmali klubun bir yonetim kurulu tabiki olmali ama altta calisan insanlar tamamen profosyonel olmali basin danismani iletisim okumus olmali mesela anlatabiliyormuyum her isin basindaki o is icin okul bitirmis olmali ve deneyimli olmali bu turden insanlarin elinde olan besiktas gibi bir klup her sene 50 100 milyon kara gececektir besiktasin marka degeri senelik 35 milyon euroluk bir gelir degildir bundan daha fazlasidir bunlari saglayacak birileri klube kazandirilmali bence ve keretta abiye katiliyorum klube uyelik kolaylastirilmali ama uyeleri alirkende patates secer gibi degil detayli bir arastirmadan sonra kulebe uye edilmeliler |
Hüsnü Güreli olabilir... |
Hasan Arat gelsin... |
Bir an önce tüzük tadiline de gidilmelidir.. |
benim favorilerim Nevzat Demir ve Tuncayli Özilhan... ama hangisi aday olacaksa olsun yönetimde kesinlikle olmazsa olmaz isim Hüsnü Güreli olmalıdır... |
Alıntı:
Başkanlık konusunda da Tuncay Özilhan başkan olsun diyen arkadaşlar için; Tuncay Özilhan son derece karakterli, son derece iyi bir iş adamı ancak Beşiktaşla ilgili kanıtlaması gereken daha doğrusu cevaplaması gereken bazı şeyler var ki tartışılmadan Beşiktaş'a başkan olsun. Bunların başında Beşiktaş maçlarında alınmayan seyircilerin, niye Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında alındığı gibi. Ya da şu ana kadar Beşiktaş için neler yaptığı, hangi branşa destek olduğu gibi? Nevzat Demir konusunda ise Beşiktaş Başkanlığı yapabileceğini sanmıyorum. Son derece iyi bir Beşiktaşlıdır, ama Yıldırım Demirören gibi olacaktır. Del Bosque için Kasap yakıştırmasını yapıp, gönderilmesinde baş rol oynayan kişilerden birisidir. Seba dönemindeki davranışlarından dolayı da bir çok kesim tarafından istenmeyen birisidir. İsmi bir çok tartışmayıda beraberinde getirir. O yüzden de her kesimin istediği bir başkan olacağını düşünmüyorum. Nevzat Demir Beşiktaş ta çok iyi bir yönetici olabilir ama başkanlık için ismi problem getirir diye düşünüyorum. Başarılı bir yönetim için ise; Taraftar gruplarının etkisinde kalmayan, kimseye taviz vermeden projeler üreten, maddi gücü olan, Beşiktaş için projeler üreten, futbol yönetimi konusunda en az iki yöneticinin başarılı olduğu, pazarlamayı, kaynakları yönetmeyi, yönetmeyi ve hakla ilişki kurmayı bilen, egolarından arınmış, Beşiktaş aidiyetine sahip kişilerin oluşturacağı her yönetim başarılı olacaktır. Benim gönlümden geçen (Bu kişilerin çoğu bir araya gelmez); Ütopik olacak ama Rahmi Koç önderliğinde kurulacak bir yönetim (Rahmi Koç Başkan adayı olmayı düşünmüyor, bu konuda da ailesinin koyduğu bir tavır var). İbrahim Altınsay gibi futbolu bilen, Hüsnü Güreli gibi para yönetmeyi bilen ve muhasebe konularında bir uzman, Sinan Vardar gibi altyapı ya önem veren ve alt yapı konusunda bir uzman, Murat Aksu gibi hareket etmesini bilen, hukuk konusunda başarılı ve bürokratik ilişkilerde bir anahtar, Gülnaz Arsel gibi medya, basın ve halkla ilişkiler konusunda başarılı, Hasan Arat gibi konuşmasını, hareket etmesini, yönetmesi bilen, Serdar Bilgili gibi projeler üreten (Başkanlığı bırakma şekli ile tartışmalı ancak hakkını da teslim etmek gerek) kişilerin olduğu, biraz daha ilave de bulunmak gerekirse; Beşiktaş TV yi aktifleştirmek için Medya yönetimi konusunda deneyimli birisi (Reha Muhtar gibi değil ama) Mansimov gibi para ve konusunda destek verecek birisi; Pazarlama konmularında uzman birisi, Basketbol konusunda yönetmeyi ve proje üretmeyi bilen birisi, Tesisleşme konusunda deneyimli birisi, Amatör şubeler konusunda deneyimli birisi. Eğitim konusunda başarılı (Beşiktaş Koleji) projelerinin geliştirilmesinde ve Beşiktaş Üniversitesi kurulması konusunda aktif rol almış (Hatta rektörlük yapmış birisi). Bu özellikler daha da uzar. Dediğim gibi ütopik bir liste sonuçta |
Alıntı:
yok artıkk |
hasan arat ve hüsnü güreli |
Alıntı:
''Hüsnü Güreli zamanı gelince başkan adayı olucak'' Ben başkan adayı olmasının zamanın geldiğini düşünüyorum hüsnü güreli olmadığı takdirde ise Tuncay Özilhan veya Turgay Ciner olabilir yönetimide iyi olmalı tabiki |
Alıntı:
aynen abi tuzugumuz yanlis demekkiki bunlarin elinde surunup her gelen ypnetimin besiktas lehine bir projeye imza atmalari mecbur kosulmali baskanlik icin her 3 yilda bir klup birseyler kazanmis olur bari |
Alıntı:
yani profosyonellerden olusmali diyorsun sende benim gibi |
abi ihsan kalkavan cok gereksiz olmus bence, hic olmasada olur o... neyse. |
hüsnü güreli süper olur ama ne yalan söyleyim hasan aratin kim oldugunu cikaramadim. |
bi sorum var serdar bilgili adayligini koymamis mi? |
Serdar Bilgili aday olmayacağını söylemişti kaç kere, eğer sözünden dönmezse ki dönmez tahminim, zor onun başkan olması...Ama Hüsnü Güreli'ye vereceği destek de onun başkanlığa aday olması kadar önemli bence... |
Alıntı:
Benim demek istediğim işlerinde uzman. Yönetmeyi bilen. Ne yaptığını bilen. Futboldan anlayan. Altyapıya önem veren. Kulübe maddi, manevi destek olan. Konuşmayı bilen. Hareket etmeyi bilen. Eğer demek istediğiniz bu ise sizinle aynı fikirdeyim, ama yok kastınız gerçek anlamda profesyonelse o yönetim tarzına karşıyım. Yöneticiler Beşiktaş tarafından maaşa bağlanmamalı. Kurumsal yapıdaki çalışanlar profeyonel olabilir, danışmanlarda öyle ama yöneticiler ise profeyonel olmamalı. |
Alıntı:
ben tamda bunu diyordum tamam bi yonetim kurulu ve baskan olmali ama klubun kurumsal yapidakileri maasli elemani olmali transferi klubun gelir giderlerini bu kisiler yapmali diyorum bana gore yani tam olmasada ingiliz modeli yani ingilterede kulup baskanlari var o kulubun sahibi gibi benimkisi tam o manada degil ama uygulama olarak bu sekilde olmasi lazim bence |
Ağırbaşlı,oturaklı,saygı gören.... Arkadaşlarımızın saydığı isimler genelde aynı şimdi soruyorum herkeze SAYIN SÜLEYMAN SEBA YA DUYULAN SAYGIDAN DOLAYI ADI GEÇEN İSİMLER BİR DÖNEMLER VARLARDI ARTIK YOKLAR.....VE HEPSİ AĞIZLARINDA BEŞİKTAŞ DA OLSA İCRAAT ANLAMINDA,MUHALEFET ANLAMINDA,ADAYLIK DÖNEMLERİNDE NE YAZIKKİ YOKLAR ÇÜNKÜ SAYIN TÜPÇÜ HERKEZİ KÜSTÜRDÜ VE KİMSENİN AYAĞI KULÜBE GELMEK İSTEMİYOR,TÜPÇÜ GELDİĞİNDEN BERİ GEÇEN ZAMAN DİLİMİNDE BU ZATI MUHTEREMLER ARADA BİR MUHALEFET YAPMAKTAN BAŞKA BENCE BEŞİKTAŞ İÇİN BİRER HİÇLER SN.NEVZAT DEMİRİ TESİSLERDEN DOLAYI TENZİH EDERİM DİĞERLERİ ZATEN SN.SEBA NIN YATIRIMLARINI BİTİRDİLER. BAŞKANLIK SEÇİMLERİNDE BİZLERİ 2010 KADAR TÜPÇÜYE MAHKUM BIRAKAN BU KİŞİLER BU SAATTEN SONRA GELMESELERDE OLUR KALDIKİ TÜPÇÜ 2010 DA DA ADAYMIŞ BU DEMEK OLUYORKİ O ZAMANDA YOKLAR. BENCE BU İSİMLERDEN HARİÇ DAHA GENÇ VE DİNAMİK ANONİM ŞİRKETİ İDARE ETMESİNİ BİLEN İKTİSAT VE İŞLETMEDEN ANLAYAN,YABANCI DİLİ OLAN VE ÇEVRESİNDE FUTBOLDAN,DİĞER BRANŞLARDAN ANLAYAN BİR EKİPLE TAKIM RUHUNU CANLANDIRACAK HERHANGİ BİRİ OLABİLİR MEŞHUR VE ÜNLÜ OLMASI BİRŞEY İFADE ETMEZ SN.SÜLEYMAN SEBA "İSTANBUL MİLLİ İSTİHBARAT"ŞEFLİĞİNİ BEŞİKTAŞ İÇİN BIRAKMIŞ SADE,MAL VARLIĞI NEREDEYSE OLMAYAN, DEVLET İÇİN ÇALIŞMIŞ MİLLİYETÇİ BİRİYDİ TABİKİ ESKİ BİR BJK FUTBOLCUSUNUN VERDİĞİ FUTBOL TECRÜBESİ İŞİN KAYMAK KISMIYDI O YÜZDEN ŞAN ŞÖHRET HİKAYE BİZE SESSİZ,SAKİN İŞİNİ YAPAN YERİ GELİNCE BJK NİN HAKLARI İÇİN YERİ GÖĞÜ İNLETECEK AMA TÜPÇÜ ZAVALLISI GİBİ TV NİN BAŞINA GEÇİP POZİSYONLARI ERMAN-ŞANSAL GİBİ YORUMLAYIP KOMİK DURUMA DÜŞMİYECEK BİR HERHANGİ BİR KAHRAMAN ADAYI İSTİYORUM. |
kim akıllı yönetecekse o gelsin |
Nevzat Demir,Hüsnü Güreli,Tuncay Özilhan |
Alıntı:
Organizasyonun çok iyi yapılandırılması gerekir. Bunun içinde o yapıyı kuracak ve yürütecek profesyonellerin iyi seçilmesi gerekir ama ne yazık ki gelen yönetimler kulüp benim değil zaten diye hareket ettikleri ve kulübü yeterince sahiplenmedikleri için zaten bir çok başarısız futbol yatırımı yapılmıyor mu? Mevcut şartlarda ise kulüplerin toplum yararına dernek oldukları düşünülürse onları yönetecek bir yönetim kurulunun seçilmesi zaten dernekler kanunundan kaynaklanıyor. Mevcut dernekleri kanunu değiştirmek elimizde olmadığına göre mevcut şartlarda Beşiktaş'ı ileriye taşıyacak bir yönetimin kurulması için çaba göstermek gerekir. |
Alıntı:
Seba dönemi ile şimdi arasında o kadar çok fark var ki. O zaman ki futbol yarı amatör bir yapı idi. Günümüzde ise bir endüstri. Yan sanayisi olan dev bir endüstri üstelik. Bunun içinde yukarıda saydığınız özelliklerden çok daha fazlası gerekmekte. |
HÜSNÜ GÜRELİ |
hasan arat istiyorum ben ama biliomusunz düşünüyomu peki ?? |
Türkiye`de Saat: 07:30 . |