![]() |
Avrupa'nın En İyi 10 Kalecisinden Biri Türk Dünyanın önde gelen spor yazarları, “Avrupa’nın en iyi 10 kalecisi” listesine, Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisini de koydu. Milli eldiven, Güney Amerika’nın önde gelen spor dergisi Trivale’nin anketinde, en iyiler arasında kendine yer buldu Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber’in kıymeti, denizaşırı ülkelerde de ispatlandı. Avrupa’nın en iyi 10 kalecisini seçen Güney Amerikalılar, bu listeye siyah-beyazlı kaleciyi de dahil etti. Brezilya’nın ve Güney Amerika’nın önde gelen spor dergilerinden Trivale tarafından yapılan ankete katılan spor yazarları, Türk Milli Takımı’nın da kalesini koruyan Beşiktaşlı oyuncuyu ilk 10 file bekçisi arasına dahil etti. Dünyanın önemli yazarlarının görüşleri baz alınarak hazırlanan listede, şu isimler bulunuyor: Van der Sar (Manchester United), Buffon (Juventus), Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Cech (Chelsea), Dida (Milan), Lehmann (Stuttgart), Valdes (Barcelona), Boruc (Celtic), Rüştü Reçber (Beşiktaş). Trivale dergisi, bu kalecilerin seçimi sırasında görüş bildiren yazarlara şu kriterleri sordu: Lig veya Avrupa kupalarında elde edilen başarıları, kalecinin takımdaki lider ruhlu karakteri, refleks ve atletik yapısı, yediği gol sayısı, pozisyonlara çıkışı ve ceza sahasındaki soğukkanlı yapısı. |
Rüştü'nün kalitesini kimse tartışamaz şuan en iyi kalecilerden biri Türkiye'de..Eziklerdeki döneminden daha da iyi ..Şimdi ezikler tırmalıyorlar zaten keşke Rüştü tekrar dönse diye..Volkan'la işleri var onların :) |
Gurur verici Rüştü ve bizler için. Rüştünün yanındaki diğer 9 ismin kalitesi tartışılmaz |
En az 3-4 yıl daha oynar..Premier ligde bile en az 7-8 kaleci 40 yaş sınırında..onunla gurur duyuyoruz.. |
Rüştünün kalitesi ve kariyeri tartışılmaz helal Rüştü.. |
Rüştü'nün büyük onuru http://img134.imageshack.us/img134/116/rustu001.jpg Beşiktaşımızın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber'in kıymeti, denizaşırı ülkelerde de ispatlandı. Avrupa'nın en iyi 10 kalecisini seçen Güney Amerikalılar, bu listeye siyah-beyazlı kaleciyi de dahil etti. Brezilya'nın ve Güney Amerika'nın önde gelen spor dergilerinden Trivale tarafından yapılan ankete katılan spor yazarları, Türk Milli Takımı'nın da kalesini koruyan Beşiktaşlı oyuncuyu ilk 10 file bekçisi arasına dahil etti. Dünyanın önemli yazarlarının görüşleri baz alınarak hazırlanan listede, şu isimler bulunuyor: Van der Sar (Manchester United), Buffon (Juventus), Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Cech (Chelsea), Dida (Milan), Lehmann (Stuttgart), Valdes (Barcelona), Boruc (Celtic), Rüştü Reçber (Beşiktaş). Trivale dergisi, bu kalecilerin seçimi sırasında görüş bildiren yazarlara şu kriterleri sordu: Lig veya Avrupa kupalarında elde edilen başarıları, kalecinin takımdaki lider ruhlu karakteri, refleks ve atletik yapısı, yediği gol sayısı, pozisyonlara çıkışı ve ceza sahasındaki soğukkanlı yapısı. |
Son dönemlerin formda ismi Cesar'ı unutmuşlar, her türlü Valdes'den öndedir o...Şu Valdes'in de neresini beğeniyorlar anlamadım... Rüştü için de gurur verici bir olay tabiiki, 2002'de de en iyi kalecisiydi Kahn'lan birlikte, o zamandan sonra belli bi düşüşü oldu ama sonra biraz olsun toparladı...Rüştü gibi bir kalecimiz olduğu için şanslıyız bence, hem bir yabancı kaleci alarak kontenjanı doldurmuyoruz, hem de Türk kaleciler içerisinde tartışmasız en iyisi o... |
Helal olsun Sana rüştü Helal |
rüştü BEŞİKTAŞ için büyük bir şans, bu çalışma temposu ve performansıyla en az 3-4 sene daha rahat oynar. Kısa vadede BEŞİKTAŞ'ım için hem ligde hem de avrupa'da uzun vade de arkasındaki genç yeteneklere örnek olması açısından çok büyük bir nimet ... |
quRuR duyuYoRuz.. |
adam gibi adam rüstü tbrkler.. valdesin de bu listede olması gercekten şaka gibi :D |
Rustuyu istemeyenlere KAPAK olsun!! Forumdakilar dahil!! Rustu bir dunya kalecisidir.. Biz futbolcu yolluyamiyoruz avrupada adam kaleci olarak Barcelonayi gitti :D Siz daha neyi tartisiyorsunuz ? |
ya bu listede Julio Cesar bile yok arkadaslar, sacma bu liste. Rüstü bitti artik bence. Listede V.Valdes var ama ben bakiyorum barcelona maclarina cok kötü oynuyor, ve takim'i yeni bir kaleci almak istiyor, cech'i almak istediler ama Chelsea vermedi. Simdi de bir Espanyol kaleci istiyorlar vallah adini unutum. |
bir degajları iyi değil topu oyuna sokmada zayıf |
yaa degajlari berbat !! hemen bir kaleci almaliyiz, bir gol yiyoruz hemen defans'a bagriyo, sanki onda hic bir zaman bir suc yok. |
Alıntı:
ah ah once haberi okusan sonra yorum yapsan be kardesim :D Avrupali kaleciler diyor.. Yoksa bizim bilmedimiz avrupali Julio cesar mi var?? |
Alıntı:
Bravo Rüştü'ye. İyi ki almışız, kaleci sıkıntımız, kontenjan derdimiz yok. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Diger kalecilerde hep avrupali:) |
Avrupalı kaleciler demiyorki orda :) |
futbolu bırakana kadar Türkiye'nin en iyisi Rüştü'dür bence.. |
Casillas Buffondan iyi kaleci bence. En azından son dönemlerde daha iyi görünüyor. Rüştü içinde sevindim . Gurur verici. |
Şüphesiz Türkiye'nin en iyi kalecisi Rüştü, daha iyisi yok, gelene kadar da Rüştü bir numara... |
güven veriyor, bir laf vardır: arkanı sağlama alacaksın, bizim de arkamız güvende :) |
bravo rüştü .... |
haklisin delgad01 avrupa kaleci yaziyo ama yinede katilmiyorum. Bence Volkan rustu'den daha iyi bir kaleci. Tabii ki rüstü cok cok iyi bir kaleci oldu ama artik eski rustu degil. Julio Cesar avrupali degil haklisin :) ama Fransa'da Olympik lyon'lu Lloris var cok iyi bir kaleci, ve Inter'de Toldo var bence bunlar rustu'den daha iyi kaleciler |
Alıntı:
|
nasil rüstü'ye iyi bir kaleci diyorsunuz anlamiyorum. Kocaeli'ye karsi bir isabetli sut yaptilar golü yedik. Inanabiliyormusuz ? 2dk bir sut ve golü yedik. allah'tan kaleye ikinci sut yapmadilar. |
gurur duyuyoruz senle rüştü... |
bravo rüştü kendini ipsatlamışbiri zaten..... |
Çok büyük bir kaleci Rüştü. Arasıra saçma işler yapsa da kalitesi tartışılmaz. Zaten bir Türk olarak kariyer olarak yapılabileceğin en iyisini yapmış, Barcelona'ya gitmiş. Daha ötesi ne olabilir ki.. |
çok deneyimli bnce geri pas atılmadığı sürece ve arasıra yan toplarda hata yapsada olur o kadar kalecimiz süper bnce |
ben futboldan anlamıyorum yaa... |
Alıntı:
|
yakışır Rüştüye.Daha üst sıralara bile girebilirdi.Ama artık girebilecek kapasite var! |
Alıntı:
nie öyle dedinki aga ya |
Alıntı:
Yaa onu kim onuncu siraya komus, anlamiyorum.. neyse |
Alıntı:
Bana kalırsa Rüştü iyi bir kaleci.Ben beğeniyorum şahsen |
Alıntı:
valdes varken bu listenin doğruluğundan şüpheliyim...ama rüştü bu şerefi hak ediyor... |
Alıntı:
|
Türkiye`de Saat: 16:53 . |