![]() |
Yıldırım soyadında bi arıza var zaten.. malum Yıldırım'ları çokça anıyoruz bugünlerde.. |
Bu adam fanatik ezikbahçeli,manisa anadolu lisesinde okuyan oğlu da hasta fbli,izmirde takıldığı bi spor salonunda bile herkes biliyo fbli olduğunu. Olabilir herkes bir takım tutar ama fanatik beşiktaşlı fırat aydınus hiç bir beşiktaş derbisi yönetmezken bu adamın 2 yıldır en önemli maçlarımıza verilmesinin mantıklı bir açıklaması yok. |
Alıntı:
|
Fırat Aydınus Yönetiği Beşiktaş - Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçe lehine bayağı hata yapan bir hakem. Üstelik çok formsuz. En son yönettiği Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden dolayı bayağı darbe aldı. Aslında kötü yönetmedi ama galatasaray ın çirkefliğinin bir nevi kurbanı oldu. Gerçi son maçlarımız yöneten soytarılara nazaran daha iyi maç yönetir orasıda ayrı konu. Uzun zamandır Cüneyt Çakır ı maçlarımıza vermiyorlar, en kritik maçta onada görev vereceklerdir. |
Alıntı:
|
ya asıl yeter ben bunu forza ya yakıştıramadım. kusura bakmayın ama hakemlik hiç bişey yok. biz bukadar pasif top oynandığını hiç görmedim. ilk yenilidğimiz maç için hakem hataları vardı bizde daha iyi oynamıştık ama bu maç için kimse kusura bakmasın maç tamamen fenerin hakkıydı ve belkide ilk defa bu kadar hakettiğini gördüm |
Alıntı:
Bundan hakeme ne yada bu hakemin hatalarını görmeye engel mi? Fenerbahçe nin Beşiktaş kalesinde kaç tane net pozisyonu var da kazanmayı hak etti diyorsunuz onuda anlamış değilim. 3-4 pas yapmak kazanmayı hak etmek mi? Fenerbahçe bize göre daha iyi oynadı ama maç Fener in hakkıydı demek komik. hakemin maç içinde verdiği ters kararlardan bahsetmiyorum bile direk sonuca etki eden kararlardan bahsediyorum. İlk golde faul var. 1-0 geriye düşüyorsun. Bazı oyuncularında sinirleniyor. Gökhan Zan da o yüzden sarı kart gördü. Faulü verse ne gol olacak, ne oyuncular sinirlenecek. İkinci yarı. Atak yapıp oyunu çevirebilirsin. Dakika 60 olmuş 70 olmuş önemli değil. Çünkü her açıdan kondisyonun rakipten üstün. Ofsayttan yenilen bir gol ve 2-0. 4 cm ofsaytmış. Hakem bunu nasıl görürmüş. Çok rahat görür. hayatında biraz top oynayan birileri bunu daha iyi bilirler. Kontra bir top değil. Durağan bir pozisyon ve Hakemin önünde. hakem doğru yerde. Pozisyonu kaçırması için ya eşini yada sevgilisini düşünmesi gerek yada maçta olmaması gerek. O açıdan 1 cmi de net görürsün. Pozisyonun çıkıp çıkmadığını da. Tutup diyebilirsin futbol ayakla oynanır adamın ayakları ofsayt değil diye. O da milattan önce olan bir kuraldı. Günümüzde o değiştirildi. Birde penaltı pozisyonu var. Futbolda o hareket penaltı. Renkleri değiştir. O pozisyonu aynı hakeme bugün sor. Penaltı der. Bu hakem geçen sene aynısını yaptı. taç pozisyonunu devam ettirdi gol yedik. Kazım eliyle oynadı penaltımızı vermedi. Bütün taktir haklarını Fenerbahçe lehine kullandı her iki maçtada. Bu hakemin yönettiği Fenerbahçe maçlarının istatistiğine bakın. %90 (5 eksik 5 fazla olabilir) civarında Fenerbahçenin galibiyet yüzdesi vardır. Maçta o hakem o hataları yapmasa Fenerbahçe kazanabilirdi diyebilen kaç kişi var? Maçta 3 kritik pozisyon var ve 3 ü de aleyhimize. 3 üde sonucu etkileyen fahiş hatalar. Çıkıp kendinizi avutun takım kötü oynadı diye. Bu takım kötü oynarkende maç kazanabilir çünkü o oyuncuları var. Kötü oynarkende maç kazanılamaz diye kural gelmediyse o maçı kazanabilirdik. Çünkü ilk yarı toplamda 5 - 6 dakika yüklendik. Adamalar 2 topu çizgiden çıkardırlar. Rüştü kaç tane kritik kurtarış yaptı söyleyebilirmisiniz? Beşiktaş'ı, bir maçla mevcut oyuncularını ve teknik kadrosunu bu kadar aşağılama derecesinde eleştirilmesin karşıyım. Hakemin kötü yönetimi oyuncuların kötü oynadığı gerçeğini de ört bas etmemeli. Beşiktaş kazanacak oyun oynamadı ama ona rağmen kazanabilirdi ve o fırsatları da buldu. Penaltı da muhteşem bir fırsattı. Beşiktaş kaybetmeyi hak edecek kadar kötü oynadı ama hakem düzgün olsa o maçı kaybetmezdi. Bir takım kötü oynayabilir ama bu maçı kaybetmesi gerekir anlamına gelmez. |
Alıntı:
1-penaltı diyosun penaltıyla alakası yok.(bana göre) 2- yediğimiz gol ofsayt kabul ama hakemin değil yan hakemin hatasıdır. ayrıca hakem bunu göremedi diye bukadar yüklenemezsin. ozman fenere bu sezon bir sürü aleyhine hata çıkarır enbasitinden İBB maçı 2 tane gol yediler 2 side ofsayt aziz yıldırım dahil hiçbir fenerli arkadaşım ağzını açmadı. ne oynadıkki konuşalım diyolar ki haklılar ayrıca okadar ince pozisyonlarki rahat kaçar. onlar bu mantalitede doğru işler yaparken açıklarını düzeltme yolunu seçerken biz eksiklerimizi değil hakemi tartışıyoruz 3-ilk pozisyona faul diyosanız hiç maç izlemiyosunuz galiba diye düşünürüm.hadi onuda geçtim zan gibi adam semihin okadarcık müdahalesiyle yere iniyorsa ben böyle topçuyu ne yapim. fener maçı haketmedi diyosun ortasahada okadar iyi bastılarki ne tello ne delgado ne bobo topu 10 sn.ayağında tutamadı. bukadar iyi savunam yapıp karanbol dışında pozisyon vermeyen 2-3 pozisyona girip 2 sini atabilen bu eksik fener (alex-lugano-edu-önder) maçı hak etmiştir.gökhan gönül ün stoper oynamak zorunda kaldığı bir fener küçük emrah diye dalga geçilen güuizalı fener. 1 maç oynayıp 3 maç oynamayan emre li fener sahanın içinde birbirini yiyen fener |
Alıntı:
2- Önce bir bakın Beşiktaş'ın hakkının ne kadar çok yendiğine, ondan sonra bana fenerbahçe nin savunmasını yapın. Örnek verdiğiniz kulüp saha dışı faaliyetler bir çok başarının altına imza atmış, hatta verdiği teşvik pirimi bile ispatlanmış bir kulüp. Muhtemele falza etkienmişsiniz o takımdan onun etkisi ile konuşuyorsunuz. Bu arada o maçtan sonra basın kanalına konuşmadılar, kime neler dediklerini bilseniz farklı yorum yaparsınız. 3- Futbolla ilginizi bilmiyorum. Amatör olarak ilgilisiniz yada ilgisiz. Çünkü pozisyonu anlamamışsınız bile. Hareketi tekrar izleyin. Koşan bir adamın top almasını engellemek için yapılan etkinin oyuncunun durumunu bozduğunu görürsünüz. Bu darbe de nizami bir darbe değil. Topa yakın olan ve topa vuracak olan Gökhan zan. Koşar durumda. Sabit değil. Deneyin isterseniz. Siz koşun, o hareketi size 14-15 yaşındaki birisi yapsın. Siz farklı davranabilecekmisiniz? Rakip;Gökhan zan ın hareketini nizami olmayan şekilde engelliyor. Aynı hakem maç içinde bu gibi bir çok pozisyonda farklı karar verdi. Onu bile görmemişsiniz. Son paragraf ise sadece size gerçekçi gelir. O da futbol bilginizden dolayı. |
Alıntı:
ben anlamıyorum futboldan çünkü top oynamadım.ama beşiktaşta yıllardır top koşturmuş sanlı kaptanda mı bilmiyor diğerlerini saymıyorum bile |
Türkiye`de Saat: 00:51 . |