![]() |
İl il Türkiye'nin Taraftar Haritası Türkiye'nin 81 ilinde hangi takım taraftarlarının çoğunlukta olduğunu gösteren araştırmaya göre, 5 büyük ilden İstanbul ve Ankara'da en çok taraftarı olan takım Fenerbahçe iken; İzmir, Bursa ve Adana'da ise Galatasaray taraftarı çoğunlukta. Türkiye genelinde ise taraftarların %35'i Galatasaray, %33'ü Fenerbahçe, %20'si de Beşiktaş taraftarı. 51 ilde Galatasaray önde Trabzon'daki Trabzonspor taraftarı oranının %72 olduğunu ortaya koyan araştırmada, 4 büyük takım dışında araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar ise Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu. Bilyoner.com'un Türkiye'nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre, 51 ilde Galatasaray, 29 ilde Fenerbahçe, 1 ilde ise Trabzonspor taraftarı çoğunlukta. Fener ikinci sırada 1 milyon kişiyi kapsayan araştırma, Türkiye'nin hangi ilinde hangi takım taraftarının çoğunlukta olduğunu ortaya koyarken, ilginç rakamlara da işaret ediyor. Araştırmaya göre Türkiye genelinde Galatasaray taraftarının oranı %35 iken, Fenerbahçe'de bu oran %33. İki takımı %20'yle Beşiktaş ve %4'le Trabzonspor taraftarı izliyor. Diğer takımların toplam oranı ise %8'e karşılık geliyor. 5 büyük ilden İstanbul ve Ankara'da Fenerbahçe taraftarı çoğunluktayken; İzmir, Bursa ve Adana'da Galatasaray taraftarı sayısının daha fazla olduğu görülüyor: İstanbul: %36 FB - %34 GS - %21 BJK Ankara: %34 FB - %33 GS - %22 BJK İzmir: %37 GS - %32 FB - %18 BJK Bursa: %34 GS - %28 FB - %20 BJK Adana: %39 GS - %24 FB - %20 BJK En yüksek il Trabzon Araştırmadaki en yüksek yüzde ise Trabzon iline ait. Araştırma verileri, Trabzon'da Trabzonspor taraftarının %72 gibi yüksek bir oranda çoğunlukta olduğunu gösteriyor. Karadeniz Fırtınası'nın ardından %10'la GS ve %7'yle FB geliyor. 81 ilin büyük çoğunluğunda, birincilliğin GS ve FB arasında el değiştirdiği, BJK'nin üçüncü sıradaki yerinin ise birkaç il dışında değişmediği görülüyor. Türkiye genelinde hiçbir ilde “En çok taraftarı olan 1. veya 2. kulüp” unvanını ele geçiremeyen Kara Kartal taraftarının en çok olduğu il ise %25'le Balıkesir. Diyarbakır taraftarı üçüncü Bilyoner.com'un araştırması, taraftarların kendi şehirlerinin takımlarına olan ilgisini ortaya koyarak en fanatik illeri de belirledi. 4 büyük takım dışında, araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu. Diyarbakır'da GS ve FB'nin ardından en çok taraftarı olan üçüncü takım %17'yle bu yıl tekrar Turkcell Süper Lig'e yükselen Diyarbakırspor olurken, Eskişehir'de Eskişehirspor %27'yle Galatasaray'ın ardından ikinci sırada yer aldı. Uzun yıllardır Süper Lig hasreti çeken Malatya'da ise Malatyaspor yüzde 23'le GS ve FB'nin ardından en çok taraftarı olan takım olarak dikkat çekti. Sivas da en fanatik illerden biri olarak araştırmadaki yerini aldı. Sivas'taki taraftar dağılımı şöyle şekillendi: %29 FB - %28 GS - %26 Sivasspor. http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/13272.jpg |
Ahahah , Bunlar Gerçekten KÖR.. |
Valla ben Beşiktaş'ın kalbi İzmir diye bilirdim,İstanbul'dan sonra.Maksat çok olmak değil,içinden ses çıkmak.:) |
sadece bikac kişiye sormuslar genelleme yapmıslar salaklar... istedikleri kadar daha fazla olsunlar.. ama biz onlardan daha taraftarız.. yaptıklarımızla büyüklüğümüz ortada... en çok sinekte nereye konarmış :D |
kuru kalabalıgın bızım ıcın onemı yok. %20 ıcınde oldugumdan gururlu ve onurluyum |
onlarn 100 taraftarı bizim 1 tanesine bile eşit olamaz, her zaman her yerde en büyük KARTAL!! |
çArşı her yerde!!!! |
Kocaelide Kocaelisporludan çok Beşiktaşlı var :) Ya kutlamaları görmediler yada at gözlüklerini çıkarmayı unutmuşlar bunlar... |
b.kun de etrafında bir sürü sinek var |
izmir nasıl yüzde 18 de kalıyor hiç anlamış değilim ksk ve göztepe oyları bölmüş anlaşılan :biggrin: |
bana kimse birşey sormadı size soran oldu mu |
biz 1 bir olalim siz 100000000 mio olun .... ne farkeder aramizda ki fark ask.... |
bu anketi yapan gs li kesin :D:D |
seyirci ve taraftar aynı şey değil, herkes seyirci olabilir ama herkes taraftar olamaz..Beşiktaşlılık zordur herkes Beşiktaşlı olamaz... |
ben kayseride yaşıyorum bana kimse gelip sormadı hangi takımlısın diye tabiki sadece benle bitmiyor iş ama tanıdığım hiç kimseye soru yok bu nasıl araştırma SAÇMALIK |
o seyirci haritasıdır taraftar haritası değil |
büyük basarilara imza atalim helesim avrupada bakin bakalim bi kac sene sonra bu harita nasil deisiyor |
hepsine bedeliz :D |
bana kimse sormadı hangi takımı tuttuğumu :D fb ve gslilerin arasında yapılan bir araştırmamı bu :D |
%20 lik bölüme girdiğim için Allah'a ne kadar şükretsem azdır... |
Alıntı:
Aynen.+ Nerde çokluk orda b.kluk. |
Nerde çokluk orda ....:D |
bırakın az olalalım herkes bjk lı olmasın ayrıcalık bizde kalsın |
Alıntı:
en çok biz severiz!.... |
eğer galatasarayın taraftarı fazlaysa bunun sebebi uefa kupasıdır biz kartallar takımımızı kupa için değil siyahına beyazına ismine tarihine çarşısına geleneklerine aşık olduğumuz için sevdik varsın az olsun taraftarımız en az olalım ama en çok seven yine biziz zaten... |
bizim şanımız şöhretimiz yeter başkası hikaye |
sampiyon kim ? kupa kimin ? besiktas.. geri bos zaten |
böyle bi saçmalık olmaz o kadar diyorum |
Kartallar yalniz ucar, kargalar suruyle!! Galata ve Fener taraftariyim diye gecinenler var ama hayatinda maca bakmamis :D |
Alıntı:
|
5 kişiye hangi takımı tuttuğunu sorarsınız 4'ü ezik takımdandır 1'i Beşiktaşlıdır ama o Beşiktaşlıyı eziklerden ayıran şey takımının farklılığı değil Alen'in dediği gibi takımını ciğerden tutmasıdır;)!Taraftarımız çok diyenler 50 binlik stadı dolduramıyorlar...Üstüne üstlük çıtlattıkları çekirdeklerin seslerinden de statta duyulan hiçbir ses olmuyor!... |
Alıntı:
|
nerde çokluk orda b.kluk bizim taraftarımız kadar ses çıkarsınlarda görelim kedi gibi miyavlamak marifet deil |
Laf hikaye ezik medyasının kendini avutması için bir oyun bu hadi ezik medya yiğitsen 70 milyon kişiye tek tek sor bakalım gerçeği görelim . |
Martin Jol: Ben Tottenham’ın başındayken asıl cehennemi İnönü’de gördüm. var mı daha ötesi ?? |
gerçekten futboldan anlayan taraftar oranına bakmak lazım.pek inandırıcı bulmadım bu sonucları..ankara ve adanada bizim taraftarımız baya bi fazla saçma bi araştırma. |
az olmamız daha iyi zaten beşiktaşlı taraftarlar her zaman futbolu daha iyi bilen futbol felsefesinden sonuna kadar anlayan bir taraftar grubudur öyle ezikler gibi gayseliler gibi ben bu takımlıyım dicek insanlar değillerdir o yüzden az olmamız normal tüm türkiye futboldan anlayamaz ya |
Bi Beşiktaşlı İnönüye gitmeden Beşiktaşlı olunmayacagını bilir .. ama onların taraftarları daha stadları nerde onu bilmiyolar.. |
Biz böyle çok mutluyuz ve çok gururluyuz. Ama Sanırım arkadaşlarda bi eziklik duygusu varki sürekli sayılma hissi duyuyorlar. ;) |
Bir Atasözü : En fazla sinek b.kun üzerinde olur.... Manası : Çok kişinin rağbet ettiği şey her zaman iyi değildir veya bir şeye çok fazla kişi ilgi gösteriyorsa onda bir pislik olabilir anlamlarına gelen Türk Atasözü. |
Türkiye`de Saat: 22:53 . |