![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ MALZEMELER: -1 kg kereviz -1 havuç -1 patates -Yarım bardak iç bezelye (konserve). -1- 2 avuç arpacık soğan -Yarım bardak zeytinyağı -Yarım demet maydanoz ve dereotu -1 çay kaşığı şeker -limon -Tuz YAPILIŞI: 1- Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur. 2- Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur. 3- Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır. 4- Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir. 5- İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir. 6- Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır. KISA BİLGİ: Kereviz, vitamin ve mineral madde yönünden çok zengin bir sebzedir. Kereviz için Bir eczaneye bedel denir. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |