![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR MALZEMELER: -Yarım kg. taze iç bakla -6 adet enginar -Yarım bardak zeytinyağ -1- 2 soğan -1 kahve kaşığı şeker -limon -Yarım demet dereotu -Tuz YAPILIŞI: 1- Enginarların taç yaprakları sıyrılarak koparılır. 2- Uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur. 3- İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu limonlu su içine bırakılır. 4- Saplar dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük doğranır. 5- İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Enginarlar bütün, saplar doğranmış olarak konur, 23 bardak su ilavesi ile yarı pişirilir. 6- Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir. 7- Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir. Not: Bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanılabilir. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |