![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| PATATES PÜRESİ Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak MALZEMELER: -6- 7 patates -1 kaşık yağ -1 bardak süt -Tuz YAPILIŞI: 1- Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir. 2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır. KISA BİLGİ: 1- Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir. Midede kalma süresi 5- 6 dakikadır. 2- Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü muhafaza eder. 3- Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler. Kanın asitliğini giderir. Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır. ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ EZMESİ MALZEMELER: -Yarım kg. havuç -Yarım su bardağı zeytinyağ -2 soğan -Yarım kg. yoğurt -2 diş sarımsak -1 avuç maydanoz yaprağı -Tuz YAPILIŞI: 1- Havuç kazınıp rendelenir. 2- Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır. 3- Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir. 4- Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir. Not: Havuç yerine kereviz kullanarak yemeğinizi zeytinyağlı kereviz ezmesi yapabilirsiniz. KISA BİLGİ: Havuç mide için çok faydalıdır. Mide konuşabilse hep havuç dermiş. Havuç, vücutta A vitaminine dönüşen Karoten yönünden zengindir. Havuç göz ve cilt sağlığı için faydalıdır. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |