![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| BUĞU KEBABI MALZEMELER: -1 kg. koyun kuşbaşı eti -3 avuç arpacık soğan -3- 4 diş sarımsak -2 kaşık yağ -1 domates -1 çay kaşığı kekik -1 çay kaşığı karabiber -2 defne yaprağı -Tuz YAPILIŞI: 1- Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur. 2- Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir. 3- Pilav ve salata ile servis yapılır. KISA BİLGİ: 1- Düdüklü tencerede yemek pişirirken, suyu fazla buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir. 2- Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan, yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az ziyan olur. ORMAN KEBABI MALZEMELER: -1 kg. kuşbaşı et (koyun veya süt danası) -2- 3 çorba kaşığı sıvı yağ -2 soğan -3 patates -3 havuç -1 su bardağı konserve bezelye -1 çorba kaşığı salça -2 çay kaşığı kekik -Tuz YAPILIŞI: 1- Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur. 2- Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2- 3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. 3- Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır. 4- Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5- 10 dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır. KISA BİLGİ: Konserve kutularının alt ve üst yüzeyleri yukarı doğru bombeli ise bozuktur. Kullanılması tehlikelidir. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |