![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| MURTAĞA Van'dan MALZEMELER: -1 küçük paket margarin (125 gr.) -2 su bardağı un -2 yumurta -3- 4 çorba kaşığı bal YAPILIŞI: 1- Yağ ile un hafif ateşte pembe renkte kavrulur. 2- Sıcakken içine çatalla çarpılmış yumurta dökülüp parçalamadan karıştırılır. 3- Tabağa alınıp üzerine bal gezdirilir. Not: Murtağa, bal koymadan biraz tuz serperek kahvaltıda yenebilir. KISA BİLGİ: Bal, arı ve çiçeğin müşterek meydana getirdiği kıymetli bir besindir. Bir arı, yarım kilo bal için çiçeklere 37- 000 kere gidip gelir. Bir günde kendi ağırlığının 10 misli nektar taşır. Balda çeşitli vitamin, mineral madde ve protein bulunur. HÖŞMERİM MALZEMELER: -Yarım kg. taze tuzsuz peynir (veya suyu süzülmüş süt kesiği) -2 çorba kaşığı un -1 su bardağı şeker YAPILIŞI: 1- Çatalla ezilmiş peynir veya süt kesiği hafif ateşte karıştırarak eritilir. 2- Un bir tencerede ve hafif ateşte karıştırarak çok açık pembe kavrulur. 3- Erimiş peynire, kavrulmuş un, şeker ilave edilip karıştıra karıştıra yağı çıkıncaya kadar pişirilir. 4- Ateşten alınıp 10 dakika kadar kapak kapalı olarak dinlendirilir. 5- Dilimlenerek tabağa alınır. LOKMA MALZEMELER: -3 su bardağı un -3 su bardağı şeker -1 tatlı kaşığı yaş bira mayası -2 çorba kaşığı margarin (erimiş) -1 çorba kaşığı limon suyu -2 su bardağı kızartma için zeytinyağ veya ayçiçek yağı -1 tutam tuz YAPILIŞI: 1- Yaş bira mayası, 1 tatlı kaşığı şeker, biraz su ile ezilir. Un, erimiş margarin, tuz konur. Yavaş yavaş su ilave edilerek ezilmiş yoğurttan daha koyu bir hamur yapılır. 2- Üzerine örtülüp ılık bir yerde iyice kabarıncaya kadar mayalandırılır. 3- Şeker 3 bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınıp limon suyu katılır. Koyu olmayan bir şurup yapılır. 4- Yağ bir tencerede kızdırılır. Hazırlanan hamur sol avuç ile sıkılıp yağlanmış kaşıkla fındıktan biraz büyük alınıp yağa atılır. 5- Lokmalar kızarınca delikli kepçe ile kağıt üzerine çıkarılır (Fazla yağı emmesi için). 6- Bekletmeden soğuk şuruba atılıp 1- 2 kere karıştırılır. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |