![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| |
| | #1 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| KREM KARAMEL MALZEMELER: -Yarım litre süt -6 yumurta -1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır) -Yarım paket vanilya YAPILIŞI: 1- 3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır. 2- Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. 3- Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp, büyükçe bir tencereye oturtulur. Tencereye kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur. 4- Ateş üzerinde suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir. (Tencerenin üzerine önce bir peçeteyi sonra tencere kapağını aralık olarak örtünüz.) 5- Kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir. Not: 1) Krem karameli, içinde su bulunan tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz. 2) Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabiliriz. Yukarıdaki malzeme 6- 7 küçük kalıp doldurur. ÇİKOLATALI SOFRA KREMİ MALZEMELER: -1 litre süt -1,5 su bardağı şeker -3 çorba kaşığı un -3 çorba kaşığı kakao -3 yumurta -1 paket vanilya -Limon kabuğu rendesi -1 avuç iç fındık YAPILIŞI: 1- Un, şeker, kakao, limon kabuğu rendesi ve yumurta sarıları bir tencerede karıştırılır. (Yumurta akları başka bakır bir tencereye ayrılır.) 2- Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Ateşten alınıp üzerine kapak örtülür (soğumaması için). 3- Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir. Sıcak kakaolu kremadan 2- 3 kepçe katılıp karıştırılır. Sonra kremanın hepsi konur. 4- Kaselere boşaltılıp makineden çekilmiş fındıkla süslenir. Not: Kremayı, yumurtanın sarı ve aklarını ayırmadan daha kolay yapabilirsiniz. Ancak yukarıda anlatılan tarif, daha hafif ve bereketli olur. | ||
|
![]() |
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |