![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| KABAK TATLISI MALZEMELER: -2 kg. bal kabağı -2,5 su bardağı şeker -4- 5 tane karanfil -1 su bardağı ceviz veya fındık içi YAPILIŞI: 1- Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki parmak genişliğinde doğranır, yıkanır. 2- Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır. 3- Orta ateşte pişirilir. 4- Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır. 5- Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir. KISA BİLGİ: Kabak, vücutta (A) vitaminine dönüşen karoten bol miktarda bulunur. A vitamini, güzellik vitaminidir. Cildi yumuşatır, tazelik verir. Gözler pırıl pırıl parlar. Mikroplu hastalıklara karşı vücudun direncini artırır. LİMON PELTESİ MALZEMELER: -4 limon -2 su bardağı şeker -7 su bardağı su (1 bardağı ile nişasta ezilir.) -3- 4 çorba kaşığı patates nişastası YAPILIŞI: l-Limonlar yıkanıp ince rendelenir. Limon kabukları iki kaşık şekerle ovulup 1 su bardağı su konur, karıştırılıp süzülür. Bu suya nişasta ve limon suyu da katılır. 2- 6 bardak su ile şeker kaynatılır. İçine nişastalı limon suyu konup karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. 3- Kaselere boşaltılır. Not: 1) Vişne, çilek ve portakal suları ile aynı şekilde pelte yapılabilir. 2) İstenirse kaselere boşaltılırken bir kaç meyve de katılabilir. 3) Reçellerin artmış suları pelte yapılarak değerlenebilir. KISA BİLGİ: Limon mide ifrazını artırdığından nişastalı gıdaların sindirilmesine yardım eder. Ayrıca soğuğa karşı etkin bir ilaç gibidir. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |