![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| SADE KEK MALZEMELER: SADE KEK -6 yumurta -1,1/4 su bardağı şeker (1,5 bardaktan az) -2,5 su bardağı un -1 çorba kaşığı limon suyu -limon kabuğu rendesi -Vanilya YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanır. Fırın yakılır. 2- Bakır bir kapta şeker ile yumurta çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir. 3- Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup 1- 2 kere daha çarpılır. 4- Elenmiş un ilave edilir. Çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılıp 35- 40 dakika orta hararetli fırında pişirilir. 5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir. Not: Kek, Limon suyu ve Limon kabuğu yerine portakal ve greyfurt ile de yapılabilir. ÜZÜMLÜ KEK MALZEMELER: -5 yumurta -1 su bardağı şeker -2 su bardağı un -1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi -2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm -Vanilya YAPILIŞI: 1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır. Üzüm ayıklanıp yıkanır, kurulanır. 2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker çarpılır, koyu yoğurt kıvamına getirilir. (Yumurta telini kaldırdığınız zaman düşen damlalar bir an kaybolmamalıdır.) 3- Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya konup 1- 2 defa daha çarpılır. 4- Elenmiş un konup kaşıkla hafifçe karıştırılır. Üzümler ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir. 5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir. Not: 1) Fırın sıcaklığı orta olmalı, sıcaklık alttan verilmelidir. Son dakikalar üzerinin kızarması için sıcaklık üstten de verilebilir. 2) Kalıp, tepsi içinde ve fırının üst taraflarına konmalıdır. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |