![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| HAZIR YUFKADAN TAVUKLU BÖREK MALZEMELER: -3 yufka -1 tavuk göğüs eti (haşlarken: 1 küçük soğan, tane karabiber) -125 gr. tereyağ veya margarin ya da sıvı yağ (4- 5 kaşık) -2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un -2 yumurta -2- 3 diş sarımsak -2- 3 çorba kaşığı sirke -2- 3 çorba kaşığı kaşar veya dil peyniri rendesi -Tuz, karabiber YAPILIŞI: 1- Tavuk göğüs eti yıkanarak 2 su bardağı kaynar suya bırakılır. 1 çay kaşığı tane karabiber, dörde bölünmüş bir soğan ve tuz ilave edilip et yumuşayıncaya kadar yavaş yavaş haşlanır. 2- 25- 30 cm2 büyüklüğünde bir tepsi veya ısıya dayanıklı kap yağlanır. 3 yufka aralarına erimiş yağ sürülerek üst üste konur. Fırında pembe olarak pişirilir. Soğuyunca 2- 3 kepçe yağsız tavuk suyu gezdirilir. 3- SOSUN YAPILIŞI: Bir tencerede, un ile yoğurt iyice ezilir. Bir su bardağı yağsız tavuk suyu ilavesiyle karıştırarak pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır, tuzla dövülmüş sarımsak ile sirke konup karıştırılır. 4- Tavuk suyu ile yumuşatılmış yufkalar istenen büyüklükte kare şeklinde dilimlenir. Her dilime bir parça tavuk eti konur; biraz yağ gezdirilir. Tuz, karabiber serpilir. 5- Hazırlanan sos dökülüp yayılır. Kaşar rendesi serpilir ve fırında pembe olarak pişirilir. KONKEN BÖREĞİ MALZEMELER: -2 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak) -1 kahve fincanı yoğurt -1 kahve fincanı zeytinyağ -1 küçük paket margarin (125 gr.) -1 küçük paket margarin kadar beyaz peynir -1 kahve kaşığı kabartma tozu -Aldığı kadar un -Susam, çörekotu -Tuz (Çok az) YAPILIŞI: 1- Yoğurt, yumurta, zeytinyağ, margarin, kabartma tozu, rendelenmiş peynir, tuz iyice karıştırılır. 2- Aldığı kadar elenmiş un konup orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Üç parçaya ayrılıp üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirilir. 3- Her parça 2- 3 mm. inceliğinde açılıp 8 parçaya bölünür. (Hepsi 24 parça) 4- Parçalar geniş kenardan başlayıp sarılarak sivri kısım üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. 5- Üzerine biraz süt ve zeytinyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir. 6- Orta hararetli fırında pişirilir. Not: Peyniri hamura koymayarak maydanozla karıştırıp böreğe iç olarak da koyabilirsiniz. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |