![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #11 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| TALAŞ BÖREĞİ MALZEMELER: -5 su bardağı un (yarım bardak açma payı ayrılacaktır.) -1 Büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) -2 çay kaşığı tuz -3 çorba kaşığı yoğurt -1 çorba kaşığı sirke -3 çorba kaşığı zeytinyağ -1 bardaktan az su -1 yumurta sarısı (üzeri için) -Yarım kg. koyun kuşbaşı et (küçük doğranmış) -1 kaşık yağ -1 kaşık salça -1 soğan -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Et, küçük doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Salça, konur, biraz karıştırılır. İki bardak kadar su konup et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyunca salçasından süzülür. 2- Dilber böreği hamuru aynen yapılır. 3- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp 10- 12 cm parçalara kesilir. 4- Salçasından süzülen et hamurların ortasına konup bohça gibi kapatılır. Kat yeri alta getirerek tepsiye dizilir. (Et sıcak olmamalıdır.) 5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir. PEYNİRLİ DİLBER BÖREĞİ MALZEMELER: -5 su bardağı un (Yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.) -1 büyük paket margarin (250 gr.) -2 çay kaşığı tuz -3 çorba kaşığı yoğurt -1 çorba kaşığı sirke -3 çorba kaşığı zeytinyağ -1 bardaktan az su -Yarım kalıp beyaz peynir -Yarım demet maydanoz ve dereotu -1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek, akı peynire katılacaktır.) YAPILIŞI: 1- Un elenir, ortasına yoğurt, sirke, zeytinyağ, tuz konup karıştırılır. Su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılıp iyice özleştirilir. Nemli bez altında 10- 15 dakika dinlendirilir. 2- Hamur bütün olarak 25- 30 cm. çapında açılır. Ortasına margarin bütün olarak konup bohça gibi kapatılır. Unlanıp merdane ile yalnız boyuna açılır. (35- 40 cm.) 3- Hamurun iki ucu ortaya getirilip, kitap gibi kapatılarak serin bir yerde ve üzeri örtülü olarak 15- 20 dakika dinlendirilir: 4- Hamur tekrar unlanıp yine yalnız boyuna açılır. Ve aynı şekilde kitap gibi katlanarak dinlendirilir. Bu işlem iki üç kere daha tekrarlanır. 5- Son olarak enine ve boyuna 3 mm. inceliğinde açılıp 5x8 cm. dikdörtgenlere kesilir. İçlerine peynir, maydanoz, dereotu ve yumurta akı karışımı konup bastırılmadan kapatılır. Tepsiye dizilir. 6- Yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |