![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ÇUBUK BÖREĞİ MALZEMELER: -5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.) -1 büyük paket margarin (250 gr.) -2 çay kaşığı tuz -3 çorba kaşığı yoğurt -1 çorba kaşığı sirke -3 çorba kaşığı zeytinyağ -1 bardaktan az su -1 yumurta sarısı (üzeri için) -1 su bardağı kaşar peyniri rendesi YAPILIŞI: 1- Dilber böreği hamuru aynen yapılır. 2- Son olarak 3 mm. inceliğinde açılıp hamurun yarısına rende kaşar serpilir. Hamurun diğer yarısı üzerine kapatılıp merdane ile yavaş yavaş bastırarak yarım cm. kalınlığında açılır. 3- Hamur ruleti veya bıçakla 1- 5 parmak genişliğinde kesilip her şerit 8- 10 cm. boyunda parçalara bölünür. 4- Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Sıcak fırında pişirilir. SARIYER BÖREĞİ MALZEMELER: -5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır) -5 çorba kaşığı margarin (yumuşak) -2 çay kaşığı tuz -3 çorba kaşığı yoğurt -1 çorba kaşığı sirke -6- 7 çorba kaşığı zeytinyağ (3 kaşık hamura) -Yarım demet maydanoz ve dereotu -1 yumurta (sarısı üzerine, akı peynire konulacak) -Yarım küçük kalıp beyaz peynir. YAPILIŞI: 1- Un elenir, ortasına yoğurt, sirke 3 kaşık zeytinyağ, tuz konup karıştırılır. Bir bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup özleştirilir. 15- 16 parçaya bölünür ve yaş bez altında dinlendirilir. 2- Yağ çok hafif ateşte yarım eritilir. Sonra karıştırarak krem gibi beyazlatılır. 3- Her parça 10 cm. çapında açılır. Parçalar, hazırlanan yağ ile yağlanıp tek tek bohça gibi katlanır. (Kat araları da yağlanır.) Yaş bez altında 15- 20 dakika dinlendirilir. (İstenirse bu işlem bir kere daha tekrarlanır.) 4- Parçalar tekrar incecik açılır. Üzerine zeytinyağ sürülür. Peynirli iç konup iki kenar peynirin üzerine kapatılır. Sonra 3 parmak genişliğinde gevşek olarak sarılıp tepsiye dizilir. 5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında pişirilir. KATMERLİ MUSKA BÖREĞİ (Peynirli) MALZEMELER: -1 su bardağı süt-su karışımı -1 çay bardağı sıvı yağ -2 yumurta (Bir yumurta hamura, 1 ak peynire, sarısı üzerine) -2 çay kaşığı tuz -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 çorba kaşığı sirke -Aldığı kadar un -Hamuru katmerlemek için: 1 büyük paket margarin (250 gr.) PEYNİRLİ HARÇ: Küçük bir kalıp beyaz peynir, yarım demet maydanoz YAPILIŞI: 1- Tencereye süt, su, sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, kabartına tozu, sirke konup karıştırılır. Elenmiş un ile kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. 6 parçaya ayrılır. Üzeri örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir. 2- Hamurlar hafif unlanarak açılabildiği kadar açılır, üzerine erimiş margarin sürülüp bohça şeklinde katlanır. Kat araları da yağlanır. Üzerleri örtülerek buzdolabında donmaya bırakılır. 3- İki bohça üst üste konur. Unlanarak merdane ile 27- 30 cm kadar büyütülür. Enine ve boyuna üçe kesilerek 9 parça elde edilir. (Toplam: 27 börek) 4- Parçaların ortasına peynir, maydanoz, yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. İstenirse çörekotu serpilir, ısıtılmış fırında pişirilir. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |