![]() | |
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
![]() | #11 | ||
Guest
Mesajlar: n/a
| ANÇUEZLİ KANEPE MALZEMELER: -3 Çorba kaşığı ançüez (ezme) -2 çorba kaşığı margarin (yumuşak) -2 yumurta sarısı (katı pişmiş) -1- 2 çay kaşığı krem hardal -1 limon suyu -2 baston sandviç -Tuz YAPILIŞI: 1- Bir kasede yumurta sarıları ezilir. Ançüez, yağ, hardal konup iyice karıştırılır. 2- Yavaş yavaş limon suyu katılır. 3- Baston sandviç bir parmak eninde dilimlenir. Hazırlanan karışım sürülüp maydanoz yaprağı, kırmızı turp, domates v.s. ile süslenir. Not: Başka bir terkip. 4 patates haşlanıp rendelenir. 2- 3 diş dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon, kırmızı biber, 1 fincan zeytinyağ ve 1 limon suyu katılıp karıştırılır. Dilimlenmiş sandviçlere sürülür. TAHİNLİ KANEPE MALZEMELER: -1 çay bardağı tahin -1 çay bardağı limon suyu -1 çay kaşığı kırmızı biber -1 çay kaşığı kimyon -3 diş sarımsak -2- 3 baston sandviç -3- 4 salatalık turşusu -1 çay kaşığı tuz YAPILIŞI: 1- Bir kaseye tahin, tuzla dövülmüş sarımsak, kırmızı biber, kimyon konur. 2- Azar azar limon suyu katılıp karıştırılır. 3- Baston sandviçler bir parmak eninde dilimlenir. Hazırlanan karışım sürülüp üzerleri salatalık turşusu ile süslenir. PEYNİRLİ SARIMSAKLI KANAPE MALZEMELER: -3- 4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir -2 diş sarımsak -limon -1 kahve kaşığı kırmızı biber -3- 4 çorba kaşığı zeytinyağ -2 adet baston sandviç YAPILIŞI: 1- Peynir çatalla iyice ezilir. Dövülmüş sarımsak, biber zeytinyağ ve limon suyu karıştırılır. 2- Baston sandviç bir parmak genişliğinde dilimlenir. 3- Hazırlanan karışım sürülür. Maydanoz yaprağı, domates, zeytin v.s. ile süslenir. | ||
![]() |
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |