![]() | |
| Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
| | #25 | ||
| Guest
Mesajlar: n/a
| NUGA MALZEMELER: -1 su bardağı fındık veya badem -1 su bardağı pudra şeker -10- 15 damla limon suyu YAPILIŞI: 1- Pudra şeker bakır bir tencere içinde orta hararetli ateşe konur. 10- 15 damla limon sıkılır. 2- Şeker eriyince kavrulmuş ve çekilmiş fındık veya badem konur. Hızlı karıştırılır. 3- Zeytinyağ ile hafif yağlanmış mermer üzerine alınır. Yağlanmış merdane ile yarım santimetre kalınlığında açılır. Soğumadan istenen biçimde kesilir. (Avuç içinde küçük toplar da yapılabilir.) AYVA ŞEKERLEME jöle MALZEMELER: -1 kg. Ayva -6 bardak su -limon -Şeker (elde edilen meyve suyu kadar) -3- 4 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi. YAPILIŞI: 1- Ayva yıkanır. Dilimlenip, kabuklu ve çekirdekli olarak 6 bardak su ve limon suyu ile iyice haşlanır. 2- Islatılıp sıkılmış temiz bir tülbent içine konur. Sıkılarak suyu çıkarılır. 3- Elde edilen meyve suyu bardakla ölçülür. Meyve suyu kadar şeker konup kaynatılır. 4- Kıvamını anlamak için şu deney yapılır: Kaşık batırılıp çıkarıldığında kaşık, peltemsi bir tabaka ile kaplanmalıdır. 5- Buz kalıbı ıslatılıp jöle boşaltılır. Bir gece veya 5- 6 saat beklenir. 6- Sonra kalıptan çıkarılıp istenen biçimde kesilir. Hindistan cevizi rendesi ile kaplanır. Not: Tülbentte kalan ayva kevgirden geçirilip şeker ve limon suyu ilavesiyle marmelat yapılabilir. KOLAY BONBON MALZEMELER: -250 gr. bisküvi -1 su bardağı pudra şeker -1 büyük paket margarin (250 gr.) -2- 3 çorba kaşığı kakao (veya daha az) -2- 3 çorba kaşığı çekilmiş fındık -3 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi YAPILIŞI: 1- Yağ ile şeker porselen bir kasede karıştırılıp krem haline getirilir. 2- Dövülüp elenmiş bisküvi, kakao, fındık konup yoğrulur. 3- Küçük toplar yapılıp hindistan cevizi rendesi ile kaplanır. 4- Buzdolabında soğutulur. MOZAİK PASTA YAPMAK İÇİN: 250 gr. bisküviyi elinizle kırınız. 250 gr. margarin, 1 su bardağı pudra şeker, 2- 3 kaşık kakao ve 1 yumurtayı iyice çırpınız. 2- 3 kaşık süt katınız. Kırılmış bisküvileri ilave edip karıştırınız. Parşömen veya alüminyum kağıda rulo halinde sıkıca sarınız. Buzlukta dondurduktan sonra kağıdı çıkarıp dilimleyiniz. KISA BİLGİ: İyi ve akıllı bir beslenme ile sağlık her yaşta yeniden elde edilir. | ||
|
| Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ![]() |