![]() |
Sıfır, tek sayı mıdır yoksa çift sayı mıdır? Bu soruya cevap vermeden önce tek ve çift sayı kavramı üzerinde durmamız gerekiyor. Matematikte kavramlar söz konusu olduğunda tahmin edebileceğinizden daha fazla farklı fikirle karşılaşırsınız. Ancak bu tek ve çift sayı konusunda matematikçilerin büyük bir kesiminin ortak bir kararı olduğunu görebiliriz. biLin bakaLım :D |
yutan elemandır :D |
BENCE, sıfır sayı değildir hiçtir rakam olabilir |
valla tam sayılarda çift sayı olarak geçer ama etkisiz eleman işte :) tek çift farketmez :D |
0 çifttir die düşünüorum 0 yoqsa eğer -1 hiç yani 0 war ama we ynnş htrlamıosam da çift |
bence sıfır çift olamaz sıfırın sonuna geldiği sayı yani 10-20 çifttir tabi ama bu sıfırında çift olduğu anlamına gelmez bence çift demek ne demektir eşit iki parçaya bölünebilmek midir hayır değil. Eşit iki parçaya bölünebilmek değildir. Eşit iki tam sayıya bölünebilmektir mesela bölemsonucu 1-2-3-4-5,6 gibi tam sayı çıkmalıdır. Çiftten kasıt budur sıfırı iki böldüğümüzde eşit iki tam sayı bulabiliyormusunuz. Bence çift yada tek değildir. Hiç tir. Yok tur yok anlamında yani teklik çiftlik kavramına dahil olmaması gerek diye düşünüyorum |
abi benim bildigim nötr 2sinide girmez biliyorum. |
ama -2 çift emre yani matematik çok bliorum diil ama mantıken yani aksiysede kader utansın mantığım çift dio duygularım ya emre haklıysa rezillik dio:P |
Alıntı:
rakammısın lan sen kımsın sen kım :D:D |
sıfır başında bir rakam yok ise adı gibi sıfırdır ona değer veren sadece başındaki sayıdır |
Türkiye`de Saat: 07:46 . |