Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Haberler

Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-11-2007, 18:40   #1
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Anıtkabir'deki törende Büyükanıt'a yoğun ilgi

Anıtkabir'deki törende Büyükanıt'a yoğun ilgi

Click the image to open in full size.
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 69. yılında Anıtkabir’de düzenlenen devlet töreni ile anıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı mozoleye çelenk koyarak, Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakika saygı duruşunda bulundu.
Anıtkabir’deki tören saat 8.55’de devlet erkanının aslanlı yolda yürüyüşü ile başladı.
Cumhurbaşkanı Gül başkanlığındaki kortejde TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, bakanlar, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.
Abdullah Gül, üzerinde "Cumhurbaşkanı" yazan kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan çelengi mozoleye koydu. Atatürk’ün 69 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05’de "ti" sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.
Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.
Cumhurbaşkanı Gül ve protokolde yer alan devlet erkanı daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Gül, burada Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:
"Aziz Atatürk, Ebediyete intikalinizin 69. yıl dönümünde sizi sevgi saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin temel değerlerine, ilke ve devrimlerinize, ideallerinize yürekten bağlı Türk milleti size minnettardır. Aydınlık geleceğe uzanan Türkiye Cumhuriyeti düşüncelerinizden feyiz alarak gelişmesini ve güçlenmesini sürdürmektedir. Millet ve devlet olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımaya, en büyük eseriniz Cumhuriyeti her alanda yüceltmeye, sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti insanlığın ilerlemesine katkıda bulunan modern ve güçlü bir ülke olarak dünyadaki itibarını sürekli artıracaktır. Cumhuriyetimizin 84 yıllık gurur veren kazanımları bunun en güzel ispatıdır.
Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.
Ruhunuz şad olsun." Cumhurbaşkanı Gül, deftere daha önceden yazılmış olan metni okudu ve imzaladı. Devlet protokolünün katıldığı törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Anıtkabir’den ayrıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kuvvet komutanları ve beraberindeki bazı üst düzey komutanlar törenin ardından Anıtkabir Komutanı’nın odasına geçtiler. Bu sırada Orgeneral Büyükanıt ve komutanlara vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu ve alkışladı.
Orgeneral Büyükanıt da el sallayarak vatandaşları selamladı.
Devlet töreninin ardından askeri ve sivil erkan ile öğrenciler Atatürk’ün kabrinin önünde saygı geçişi yaptılar.

DOLMABAHÇE'DEKİ TÖREN

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 69 yıl önce hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında düzenlenen törenle anıldı.
Sarayın Harem Bölümü 71 numaralı odasında düzenlenen anma töreni, TBMM Başkanlığı, İstanbul Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının çiçek buketlerinin Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği yatağın üzerine bırakılmasıyla başladı.
Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’de sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.
Törene, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Yunus Aydın, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ile Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe katıldı.
Daha sonra Mavi Salon’daki Şeref Defteri’ni imzalayan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, şunları yazdı:
"Aziz Atatürk, vefatının 69. yıl dönümü münasebetiyle aramızdan ayrıldığın bu müstesna mekanda seni saygı ve hürmetle anıyoruz.
Önderliğini yapmış olduğun Türk Kurtuluş Mücadelesinin kuşaktan kuşağa gelen derin izlerini hala yüreklerimizde taşıyoruz. Bundan aldığımız güçle Türkiye Cumhuriyeti evlatları olarak daima senin ilkelerinin aydınlattığı yolda yürüyeceğiz. En kutsal emanetimiz olan ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini muhafaza etme yolunda çelikleşmiş irademizle hareket edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bundan sonrada daima ileriye gidecektir. Bize göstermiş olduğun muasır medeniyet seviyesine ulaşma ve onu aşma hedefi, bu hedefe varıncaya kadar şiarımız olacaktır.
Aziz Atam, bütün varlığımızla ve gücümüzle milletimizi her alanda en ileri seviyeye taşıma azmi ve kararlılığında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, bu vesileyle seni silah arkadaşlarını ve kurtuluş mücadelemizin şehitlerini rahmetle anıyor, manen daima seninle birlikte olmanın verdiği huzur ve güvenle en derin saygılarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun."

TÖRENDEN NOTLAR

Tören sırasında, Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de saat 09.05’de hayata gözlerini yumduğu odada Türk bayrağı ile örtülü yatağın iki yanında askerler saygı nöbetinde bulundu. Nöbet sırasında hüzünlenen askerlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Törenin ardından Atatürk’ün odasını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, Dolmabahçe Sarayı girişinde uzun kuyruklar oluşturdu.
Odanın ziyarete açılmasıyla birlikte çok sayıda öğrenci ve vatandaş, ellerindeki çiçekleri Ata’nın yatağına bıraktı.
Bu arada, Atatürk’ün katafalka konulduğu muayede salonuna kurulan dev ekranla vatandaşlar ve öğrencilerin de töreni izlemesi sağlandı. Ayrıca, üniversite gençliği tarafından kurulan Yeni Nesil Derneği üyeleri de dün saat 09.05’den itibaren saray binası önünde tutmaya başladıkları nöbete devam ettiler.
Öte yandan, İstanbul’da saat 09.05’de vapurlar ve araçlar sirenlerini çalarken, vatandaşların da bulundukları yerlerde saygı duruşunda bulundukları görüldü.

ATA’YA 10 KASIM’DA SEVGİ SELİ...

Türk ulusunun ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 69. yılında, Ata’nın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e sevgi seli yaşandı.
10 Kasım dolayısıyla sabah saatlerinde gerçekleştirilen devlet töreninin
ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.
Anıtkabir’in ziyarete açılmasıyla birlikte başı, ilköğretim okullarından gelen öğrenciler çekti. Ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir’e gelen ziyaretçilerden bazıları burada dualar etti. Ata’nın kabrine kapanıp öpenler olurken, kimi ziyaretçiler de "asker selamı" ile Ulu Önder’e saygısını gösterdi.
Anıtkabir, 10 Kasım nedeniyle kırmızı-beyaz karanfillerden oluşan Atatürk portresi ve Türk bayrağından oluşan bir pano ve çiçeklerle donatıldı. Anıtkabir’de Ata’nın sesinden "Nutuk" hoparlörden dinletildi.
Sabah düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bırakılan, kırmızı-beyaz çiçeklerden oluşan çelengin üzerine de ziyaretçiler tarafından renk renk çiçekler iliştirildi. Vatandaşlar, ayrıca Ata’nın çiçeklerle süslenmiş, çerçeve içindeki çeşitli fotoğraflarını da Ulu Önder’in kabrine bıraktı.
Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan ziyaretçilerin bir kısmı ise alınlarına "Ata’m İzindeyiz" yazılı bantlar taktı.
Atatürk’ü başlarında kalpaklarıyla ziyaret edenler de dikkati çekti.

YOĞUNLUK YAŞANDI

Kimi vatandaşların Atatürk’ün kabrinin önünde gözyaşı döktüğü de görülürken, ziyaretçiler, ellerindeki çiçekleri Ulu Önder’in kabrine serpiştirdiler.
Ata’nın kabrinin önünde ellerinde fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirmek isteyenler adeta birbiriyle yarıştı. Ata’nın kabri önünde yaşanan yoğunluk nedeniyle Anıtkabir görevlileri de zaman zaman zor anlar yaşarken, ziyaretçiler Ata’nın kabrinin bulunduğu bölüme girmek için uzun uzun bekledi.

ANITKABİR’İ İLK KEZ GÖRDÜLER

Şehir dışından otobüslerle gelen vatandaşlar da Türk milletinin Ulu Önderine bağlılıklarını vurguladı.
Bunların arasında, Ata’nın ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ilk kez gören ziyaretçiler de vardı. Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Gökbudak Köyü’nden gelen öğrenciler, sabah saatlerinde geldikleri Başkent’te ilk olarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Öğretmenleri Oğuz Duman ile birlikte gelen 12 öğrenci, Anıtkabir’i ilk kez görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadı.
İstanbul’daki Veli Efendi Aprant Okulu’nun 29 öğrencisi de Anıtkabir’i ilk kez gören bir başka gruptu. Rengarenk jokey kıyafetleriyle gelen minikler, burada renkli bir görüntü oluşturdu.

KABRE "ŞEKER" GETİRDİ

Halk ozanı Aşık Veysel’in kızı Menekşe Süzer de Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın kabrine bir kutuda getirdiği şekerlerden bıraktı. Her sene Ata’ya helva getirdiğini ifade eden Süzer, "Bu sene dalmışım.
Sabah 10 Kasım olduğunu fark edince en yakın marketten şeker aldım.
Kızılay’dan buraya gelene kadar da gözyaşı döktüm" dedi.
İzci grupları Anıtkabir’i gruplar halinde ziyaret ederken, AKUT görevlileri de Ata’ya saygılarını sunanlar arasında yer aldı.
Dev Türk bayraklarıyla gelen gruplar, ay yıldızlı bayrak altında Ata’yı ziyaret ettiler. Bu geniş gruplar, bayrak ve çerçeve içindeki Atatürk posterleriyle Anıtkabir’in önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Anıtkabir’deki yoğunluk ve sevgi seli, seyyar satıcılara da yaradı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren Anıtkabir’in önüne gelen satıcılar, Türk bayrağı, Atatürk posteri, karanfil ve "Ata’m İzindeyiz" yazılı bantlar sattı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 01:56 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580