Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Haberler

Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-02-2008, 23:03   #1
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
projeler engellilerin onayında...

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da yapılacak tüm projelerin özürlülere yönelik sivil toplum kuruluşları ile mimarlar ve Meclis üyelerinden oluşan bir komisyonun onayından geçeceğini açıkladı. Hedef bütün İstanbul’u özürlülerin kullanabileceği medeni ölçüye taşımak. İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Kadir Topbaş, mimarlar, sivil toplum kuruluşları ve özürlü temsilcilerinden oluşan Özürlüler Komisyonu ile bir toplantı yaptı. Saraçhane Belediye Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya Başkan Topbaş’ın Danışmanları Yahya Baş ve Yücel Çelikbilek ile Belediye Meclisi Özürlüler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan, Fiziksel Engelliler Vakfı Genel Müdürü Ali Şahin ve Mimarlar Şükrü Sürmen ile Müberra Kavak katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanı Murat Tuncay ve Boğaziçi İmar Müdürü Yakup Demirhan da toplantıda hazır blundu. Toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’da bundan sonra yapılacak tüm projelerin ve yatırımların bu Özürlüler Komisyonu’nun onayından geçeceğini belirterek, şehrin özürlüler tarafından daha rahat kullanılabilmesi için mevcut yapıların da taramadan geçirileceğini açıkladı. Göreve geldiklerinde İstanbul’un plansız bir şehir olduğunu ve birçok sorunu önlerinde bulduklarını ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu;
“İstanbul’un büyük sorunlarının sorumluğu bize yüklendi, ancak bundan hiç yüksünmedik. Şeref duyduk. İstanbul’un sorunlarını çözmek adına attığımız adımlar bizim için onur kaynağı. Sorunları çözerken de şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar KİPTAŞ’ın konutlarında, inşa ettiğimiz kültür merkezlerinde, yaptığımız okullarda, aldığımız otobüslerde ve tramvaylarda, vapurlarda, iskelelerde, üstgeçitlerde, yaya geçitlerinde ve kaldırımlarda, kısacası yaptığımız bütün yatırımlarda özürlüleri de dikkate aldık. Artık İstanbul’daki engelliler de şehri rahatlıkla kullanabilsin istiyoruz. Bununla ilgili var olan çalışmalarımızı biraz daha geliştirerek, bundan sonra üzerinde daha çok hassasiyetle duracağız. Yeterli olmasa bile, tüm özürlülerimiz önemli bir çalışma sürecinde olduğumuzun farkında. Özürlülere karşı hassasiyetimiz biliniyor. Dönemimizde iki adet olan özürlüler merkezini 18’e çıkarttık. Şu anda bu merkezler çok yaygın olarak kullanılıyor” diye konuştu.
Özürlülerle ilgili devam eden çalışmaları biraz daha geliştirmek için çalışmaların iki mimar danışmanın koordinasyonunda yürütüldüğünü dile getiren Başkan Topbaş, “İstanbul’u özürlülerce çok rahat kullanılabilen bir şehir haline getirmek için tüm alanlarda bir değerlendirme yapacağız. Bundan sonraki tüm projelerimizin özürlülerimizin kullanabileceği formata uygun olup olmadığını da bu komisyon onaylasın istiyorum. Yapılarda özürlülere yönelik aranacak nitelikleri dönemimizde İmar Yönetmeliği’ne koyduk. Herkesin bu kriterlere uyma zorunluluğunu getireceğiz. Mesela kişiler ya da firmalar yönetmeliği uygulamazsa iskan alamayacak. Bütün ilçe ve ilk kademe belediyelerinin ilgili birimleri de davet edilerek onların da özürlülere yönelik nasıl uygulamalar yapması gerektiği üzerinde tartışılacak. Çalışmaya katkıda bulunmak isteyenlerin görüşleri de alınarak bu komisyonda değerlendirilecek” dedi.
Öncelikle bir ilçenin tamamını ya da bir kısmını pilot bölge seçerek o bölgeyi tamamen özürlülerimizin kullanımına uygun hale getireceklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, daha sonra bu uygulamanın İstanbul geneline yaygınlaştırılacağını kaydetti. Alt ve üst geçitlerinden, yaya ulaşım alanlarına ve toplu ulaşım araçlarına kadar her alana özürlü gözüyle bakılacak örnek bir çalışma yapacaklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Arzu ettiğimiz şu; ‘İstanbul’da ne kadar çok alanı özürlülere rahatça kullandırabiliriz’, bunun üzerinde çalışacağız. İşte bu çalışma gurubu gerekirse üniversitelerden de destek alarak mevcut alanlardaki düzenlemeleri özürlüler gözüyle tekrar gözden geçirecek. Diğer taraftan da bundan sora uygulamaya koyduğumuz işlerin proje ve inşaat aşamasında engellilere uygun olup olmadığının kararını da bu çalışma gurubu verecek. Üstgeçitler ve merdiven korkuluklarının başlangıç ve bitiş noktalarında görme özürlülerin dahi merdivenin kaç basamak olduğunu, nereye çıktığını, dokunduğu zaman okuyabileceği kabartmalı yazılardan tutunuz da görme özürlünün ayak hareketlerini algılayacak kameralara ve hatta sinyalizasyondaki sesli ikazlara kadar her şey düşünülecek. Bu uygulamayı sonra İstanbul geneline yaygınlaştıracağız. İnanıyorum ki Türkiye’de ilk defa özürlülere yönelik bu boyuta bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Bu çok önemli bir çalışma. Tüm uygulamalarımız Türkiye için de örnek olacak. İstanbul’da engelli olduğu için şehri kullanamayan, bir başka insana bağımlı halde olan insanlarımızın kendi gücüyle bu şehri kullanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. İnanıyorum ki bu çalışmalar sonucunda sokaklarda pek görmeye alışık olmadığımız, kenti kullanamayan birçok insanımızı artık aramızda görebileceğiz. Engelli vatandaşlar bir şehri bireysel olarak ne kadar çok kullanabiliyorsa, o şehir o kadar medenidir diyebiliriz. İstanbul da artık medeni bir kent olarak özürlüsünü düşünen ve kendisine buna göre yenileyen geliştiren bir sürece girmiş durumda.”
25 MİLYON DOLARA YENİLENİYOR
Beşiktaş’ın en önemli mahallerinden biri olan Etiler’deki alışveriş merkezi Akmerkez, milyon dolarlık bir yatırımla yüzünü makyajlıyor! Etiler’in göbeğinde yer alan vazgeçilmez alışveriş adreslerinden biri olan Akmerkez, çehresini değiştiriyor ve yepyeni görüntüsüyle alışveriş severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak Akmerkez Yönetim Kurulu Üyesi Raif Dinçkök alışveriş merkezlerinin 10-15 yılda bir yenilenmesi gerektiğinin altını çizerek, çalışmaların ise çok değil bir yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini açıklıyor. 4 bir yöne bakan Etiler merkezli Akmerkez’in yenilenmesi için ise 25 milyon dolar harcanacağı öğrenildi. Çalışmaların ise edinilen bilgiye göre Akmerkez’in kapalı olduğu saatlerde gerçekleştirilecek. Proje, dış görünümü kapsarken mağazaları ise içermeyeceği söyleniyor.
TRAFİĞE ZONE USULU ÇÖZÜM
Trafik sorununa Büyükşehir Belediyesi farklı bir model getiriyor. Edinilen bilgiye göre, İstanbul 5'e bölünecek. Bölgeler paralı olacak. Para ödemek istemeyen trafiğe çıkmayacak. Kent içinde sürücüleri kuyrukta bekleten gişeler kalkıyor. Ama ‘Zon’ ücreti geliyor. Kent beş zona ayrılıyor. İstanbullular geçiş yaptığı zon ve saate göre ödeme yapacak. Trafik sorununun çözümünde Londra modelini örnek aldıklarını açıklayan İBB Başkanı Kadir Topbaş, kenti beş zon'a (zone, bölge) bölerek özel araçlar için paralı hale getirileceğini söyledi. Topbaş, ‘ Örneğin; birinci bölgeye giriş ücreti daha fazla, ikinci bölgeye ondan az olacak. Böylece zonlar arası fiyat farkı değişecek' dedi. Topbaş, boğaz köprüsü ve otoyol gişelerine ilişkin düzenlemeye ise ilgili bakanlığın karar vereceğini söyledi. Altı zondan oluşan Londra’da, kent merkezine toplu taşıma yerine özel araçlarını kullanarak gidenler yarattıkları trafik için ekstra ücret ödüyor. Uygulamayla, trafikte yüzde 40 azalma sağlandığı söyleniyor.
DENİZİN DİBİNE 7 KATLI OTEL...
Deniz altında 7 katlı otel, dünyada ilk kez İstanbul'da yapılacak. Projeye 100 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Yeni
Tanrıverdi Holding tarafından yapılacak denizaltı oteline 100 milyon dolar bütçe ayrıldı. Proje, 2010 yılında tamamlanacak
Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi otelin 7 yıldızlı olacağını söyleyerek, “Anıtlar kurulu başta olmak üzere bütün ilgili yerlerden izin aldık ve Beşiktaş'taki Deniz Müzesi ile Dolmabahçe Sarayı arasındaki eski tütün binasını yıktık. Dünyadada ilk defa denizin altına 7 kat ineceğiz" dedi.
6 katlı modeli Fiji Adası'nda yapıldı
Deniz altında 6 katlı otelin yapımına ilk kez Fiji Adası'nda başlanmıştı. Amerikan şirketi Bruce Jones tarafından Fiji Adası açıklarına 160 milyon dolarlık bütçeyle yaptırılan Poseidon'un açılışı için geri sayım başladı. Dünyanın deniz altında 6 katlı ilk sualtı oteli bu yıl hizmete açılacak. Mercan kayalığı manzaralı Poseidon denizin 20 metre altında inşa ediliyor ve otelin odaları denizaltına benzeyecek şekilde yapılıyor.
KEYFİNİZİ BEŞİKTAŞ'TA ÇIKARIN
İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla 17-24 Mayıs 2008 tarihleri arasında çeşitli ilçelerde "İstanbul'da Keyif Haftası" isimli festival düzenlenecek.
İstanbul Turizm İl Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin(İBB) birlikte düzenleyeceği festivalin tanıtımı için Beşiktaş Yıldız Parkı'nda bulunan Malta Köşkü'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İstanbul İl Turizm Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bilgili, İBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüseyin Öztürk, Proje Koordinatörü Hande Karamanoğlu katıldı. Öte yandan Proje Koordinatörü Hande Karamanoğlu da projeyle ilgili bilgi verdi. Karamanoğlu, "Bir hafta sürecek festival boyunca Sultanahmet Meydanı'ndan Aya İrini'ye, Levent Metro İstasyonu'ndan İstiklal Caddesi'ne kadar şehrin kalbinin attığı pek çok noktada vatandaşlar konserlerle ve çeşitli etkinliklerle eğlendirilecek. Festival haftası içinde vatandaşlara İstanbul'un tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu yer gösterilecek." ifadelerini kullandı.
KENT KONSEYİ ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Beşiktaüş Belediyesi resmi internetsitesi 'www.besiktas.bel.tr' den yapılan açıklama şöyle: Açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal “ Bugün önemli bir başlangıca imza atıyoruz. Beşiktaş ilçe tarihinde bir ilki gerçekleştirerek yeni bir demokratik kurumlaşmayı başlatıyoruz. Bugün Beşiktaş Kent Konseyini hayata geçiriyoruz. Belediye Başkanı olarak şunu belirtmeliyim ki; bu başlangıcın önemi, değişik yerlerden gelen ve değişik düzeylerde çok değerli birikimlere sahip olan konuklarla biraraya gelişimiz değil. Elbette bunun bizler için ayrı bir güzelliği ve önemi var.
Ama bizleri biraraya getiren şeyin asıl önemi, bugün bir “sorumluluk paylaşımı toplantısı” yapıyor olmamızdır. Bugün Beşiktaş kenti adına sorumluluk paylaşımını başlatıyorum. Bugüne kadar pek çoğunuz değişik zamanlarda ve farklı araçlarla Beşiktaş kentine yararlı olan pek çok şey yaptınız, yapmaya çalıştınız. Ya da engellendiniz, bazı çalışmalarınız yarım kaldı... Veya projeleriniz, hayalleriniz vardı da gerekli yerel irade ve kaynaklarla buluşamadınız...
Bugün açılışını yaptığımız Beşiktaş Kent Konseyi, bütün bu geçmişi, mazeretleri, umut kırıklıklarını, yalnızlıkları bitirecek yeni bir evreyi başlatıyor. İnatla ve ısrarla sürdürdüğümüz demokratik ve özgürlükçü kurumlaşma çabalarımızda bir sayfa daha açılıyor. Artık herkes bilgisini, emeğini, aklını ve hayalini Beşiktaş için, Beşiktaş kentlisi için seferber edebilir. Üstelik tek başına ya da yanlız değiliz, koca bir ortaklık kuruyoruz. Üstelik Beşiktaş halkının demokratik temsilcisi Belediyeniz sizlerle birlikte, sizin yanınızda...
Biliyorsunuz uzun yıllar gerek merkezi yönetimler, gerek yerel yönetimler, kentleri ve kent yaşamını “belediye mevzuatına” indirgediler. Kentleri kaldırım, kanalizasyon, park-bahçe ve rantçı imar gibi köşelere sıkıştırdılar. Kentlerle insanlarımızı, insanlarımızla kentleri buluşturacak, çağdaş gelişmeyi sağlayacak sosyal projeleri, sağlıklı yerleşme politikalarını ve insanca bir kentsel yaşamı esirgediler. Köy-kent karışımı kentlerin ortaya çıkmasının, “kentli” denilen sorumlu ve duyarlı insanları yaratamayışımızın arkasındaki nedenlerden bazıları bu ihmaller ve yanlış kent anlayışıdır. Oysa sahip olduğumuz kent birikimi eşsizdir. Dünyada pek az ulusun sahip olduğu uzun bir kentleşme tarihine, kentsel yaşam mirasına sahibiz.
Bir mimar olarak taşımaktan onur duyduğum Mimarlar Odası rozetinde yer alan “megaron”, yani bugün “oda” dediğimiz ilk mimari birimin tasarımı ve uygulaması bu topraklarda gerçekleşir. İlk planlı kentler bu toprakların yetiştirdiği mimarların, plancıların eseridir.
Antik kentlerde gördüğünüz anıtsal eserlerin görkemini hatırlayın. Kaleleri, savunma yapılarını, köprüleri hatırlayın. Atalarımızın ticari yolların güven ve konforunu sağlamak için gerçekleştirdiği hanları, kervansarayları hatırlayın. Ama bütün buların arkasında var olan temel anlayışı, ahlakı ve bilgiyi de hatırlayın. İster kent yapın, ister tek bir yapı.., Anadolu mimarlık tarihinin temel aklı şudur: “ Herşeyi insan için çözmek, her şeyi insan ölçeğine göre çözmek, herşeyi doğaya ve diğer insanlara saygılı kalarak çözmek...” Beşiktaş Kent Konseyi de inanıyorum ki bu ilkelere sahip çıkarak çalışacaktır. Çünkü Kent Konseyi, yönetmelikte kendini şöyle tanımlıyor:
“Kent konseyi: Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik bir yapıdır" Bu demokratik yapıyı yaşatmak ve ilerletmek hepimizin ortak amacı olmalıdır diye düşünüyorum. Kent Konseyinden çağdaş dünyanın yeni açılımlarını paylaşan, Beşiktaşımızın gerek fiziki kent standartlarını, gerekse sosyal yaşamın kalitesini yükseltecek öneriler ve çalışmalar bekliyoruz. Bütün önerilerin “yapılabilir”, “uygulanabilir”, “paylaşılabilir” ve “kaynağı bulunabilir” olması gerektiğini hatırlatmama sanıyorum ki gerek yok!
Kent Konseyi’nin en önemli görevi karanlık güçler tarafından, emperyalist güçler tarafından devletimiz ve ulusal birliğimiz üzerine tezgahlanan akıl dışı, gerici ve bölücü tuzaklara direnmek olmalıdır. Cumhuriyetimizin temel değerlerine yönelik, Mustafa Kemal Atatürk ilkelerine yönelik saldırılara karşı durmak olmalıdır. “Özgür, bağımsız, laik sosyal bir hukuk devleti” teminatından geriye doğru atılan her adıma karşı çıkmak olmalıdır.
Çünkü Cumhuriyet kuşaklarının büyük özverilerle var ettiği bu vatanda, çağdaş ve ileri bir yaşamı geliştirmek istiyorsak; özgür ve bağımsız bir ülkenin, onurlu, güvenilir demokratik ve laik bir devletin çocukları olarak kalmak istiyorsak; yurttaşlıktan kulluğa dönmek istemiyorsak bu duyarlığı göstermek zorundayız.
Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi: “Sözkonusu vatansa, gerisi teferruattır” Kent Konseyi’nin Beşiktaşımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
HAYDİ, AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ'NE
Sanatın kalbi Beşiktaş'ta atıyor. Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi ve Akatlar Kültür Merkezleri'nde şubat ayı içinde birbirinden değişik oyun ve gösterimler sizleri bekliyor. Tek kişilik gösterilerden Beşiktaş Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosunun sevilen oyunlarına, çocuk tiyatrolarından sergilere kadar bir çok etkinliği takip edebilirsiniz. Programlar hakkında detaylı bilgi edinmek için; Ortaköy Afife Jale Sahnesi 0212 236 10 27, Akatlar Kültür Merkezi 0212 351 93 82'i arayabilirsiniz.
Akatlar Kültür Merkezi
Melih Cevdet Anday Sahnesi
Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu Prodüksiyon Tiyatrosu, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” müzikli oyun. Yazan: Haldun Taner Yöneten: Zeliha Berksoy. Oyun gösterim tarihleri: 02/09/16 Şubat.
Tiyatro Liman, “Ödül” adlı oyun. Çeviren ve yönetmen: Ece Okay Işıldar. Oyun gösterim tarihleri: 03/10 Şubat.
Tuna Saygılı ve Sırma Akdamar Resim Sergisi 04- 17 Şubat tarihleri arasında izlenebilir.
E.S.E.K. “Kaygan Zemin” adlı oyun. Yazan ve yöneten Uğur Uludağ. Oyunun gösterim tarihi: 07 Şubat.
Samsun Sanat Tiyatrosu, “Şu Çılgın Türkler” adlı oyun. Yazan Turgut Özakman. Oyun gösterim tarihi: 12 Şubat
Modern dans sevenler için Korhan Başaran'dan, Aşklama sizleri bekliyor. Kareografi: Binnaz Dorkip, Korhan Başaran. Dans gösterisi 14 Şubat’ta izlenebilir.
Tiyatro Mie, “Küçük Balık Bambam” adlı çocuk oyunu. Yazan Neslihan Dörtcan, Yöneten Salim Dörtcan. Oyun, 02/03-09/10-16 tarihleri arasında sahneleniyor.
Ortaköy Kültür Merkezi
Afife Jale Sahnesi
Gökyüzü Oyuncuları 2007, “Ünlü oluyorum - Rock Müzikal” Yazan: Linanç Su, yöneten: Burak Sergen. Oyun gösterim tarihleri ise, 01/08/ Şubat.
Tiyatro Ötekisiz, “Newton bilgisayarlardan ne anlar” Yazan: Behiç Ak Yöneten: Tiyatro Ötekisiz. Oyun gösterimi: 02/16 Şubat.
Tiyatro Yeniden, “Uçan adam çocuk oyunu” Yazan ve Yöneten Dersu Yavuz Altın 03/10 Şubat tarihinde seyirciyle buluşacak.
Gökyüzü Oyuncuları Çocuk Tiyatrosu, “Hayvanlar kasabası çocuk oyunu” Yazan ve Yöneten Yaşar Karakulak. Oyun gösterim tarihi: 02/09 Şubat.
Ortaköy Kültür Merkezi Tek Kişilik Gösteriler Buluşması;
Yavuz Seçkin, “Bir Minibüs Dolusu Kahkaha” adlı gösteri. Oyun Gösterim Tarihi: 09 Şubat.
Serhat Özcan, “Son Kişot” adlı gösteri. Oyun Gösterim Tarihi: 10 Şubat.
Barbaros, “Olmuş Bi'kere” adlı gösteri. Oyun Gösterim Tarihi: 12 Şubat.
AİLE BÜYÜKLERİ İÇİN ÖZEL HİZMET
BEŞİKTAŞ Belediyesi 65 yaş üstü vatandaşlar için gerek fiziksel gerek duygusal açıdan destek vermek amacıyla psikolojik danışmanlık ve diyetisyen hizmeti sunuyor. 444 44 55'ten konuyla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklama ise aynen şöyle;
"Aile büyüklerimiz için yeni bir hizmet!
Biliyoruz ki yaş ile birlikte tüm insanların metabolizmaları, ve dolayısıyla da hem fiziksel hem de duygusal ihtiyaç, beklenti ve becerileri değişmektedir. Bu sebeple bireylerin ergenlik, gençlik veya olgunluk gibi her yaş dönümünde bazı yaşam tarzı alışkanlıklarını değiştirmeleri gerekir.
Beşiktaş Belediyesi olarak siz 65 yaş üstü kentlilerimize bu değişim sürecinde yeni ihtiyaçlarını belirlemek, gerek fiziksel gerekse de duygusal açıdan destek vermek ve yol gösterici olmak için hazırladığımız “psikolojik danışma ve diyetisyen hizmetimiz” devreye girmiştir! Daha fazla bilgi ve randevu için 444 44 55 numaralı ücretsiz telefon hattımızı arayınız.
Beşiktaş Belediyesi’nin “Sağlıklı Kent” kent vizyonu, kentlinin süregelen sağlığını korumayı, koruyucu/önleyici tıp yaklaşımı ve erken teşhis ile hastalıkları önlemeyi ve her yaştan bütün kentlilerimiz için yaşam kalitesini her zaman mümkün olan en üst dizeyde tutmayı içerir. Ailelerimizin kıdemlileri, değerli büyüklerimiz için her zaman olduğu gibi çalışmaya devam ediyoruz"
“YALNIZ DEĞİLSİN!..”
Beşiktaş Belediyesi, Dost Eller adlı projesi kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. Her gün Türkiye’nin çeşitli illerinden telefon ve eposta alan organizasyon, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Dost Eller Yardım Organizasyonu Müdürü Erol Ekim, geçtiğimiz yılın son aylarında oldukça yoğun bir çalışma temposunda olduklarını söylüyor. Kurban Bayramı ve yeni yıl nedeniyle Beşiktaş ilçesinde ve çevresindeki başarılı öğrencilere 200 adet yardım paketi gittiği kaydediliyor. Bu yardım paketinin içinde ise, ayakkabı, pantolon ve kazak gibi ihtiyaç malzemeleri bulunuyor. Öte yandan bir dost elini uzatan yardım sever 100 aileden yardım alınmış ve 356 kişiye ihtiyaçları doğrultunda yardım yapılmış.
Çırağan'daki Beşiktaş Belediyesi'nin binasından yer alan depoda, ihtiyaca yönelik bir çok eşya bulunuyor. Ütüden elektrik süpürgesine, buzdolabından televizyona, gardıroptan yatağa, kitaplardan giysilere ayakkabılardan komidine kadar bir ev için gerekli tüm eşyalar ihtiyaç sahiplerini bekliyor. Binanın arka avlusuna açılan 80 metrekarelik alanında ikinci el giysileri görebilirsiniz. Mağazanın üç duvarı çepeçevre çelik kitap raflarıyla kaplanmış, yüzlerce kitap sergileniyor. Geçtiğimiz haftalar içinde ise, doğu Anadolu bölgesine bir çok koli kitap gönderilmiş. Erol Ekim, Savaş Ay’ın programından yaptığı duyuruya Dost Eller Yardım Organizasyonu olarak tepkisiz kalmamış ve miniklere kitap yardımında bulunmuş. Yardım kapsamında gıda maddeleri de yer alıyor. Keza, geçtiğimiz bayramda 10’dan fazla araç yüzlerce kolilerle ihtiyaç sahiplerine imdat etti. Depoda, 7 kg.'lık kuru gıda maddelerinden oluşan paketler bulunuyor. Bunlardan bazıları çeşitli firmalar tarafından hibe edilebiliyor. Kolilerde neler bulunuyor derseniz, pirinç, tuz, şeker, çay, un gibi her türlü bakliyat yer alıyor. İhtiyaç sahiplerinin tespit edilmesinin yanı sıra organizasyona kişinin bizzat kendisi de ulaşabiliyor. Yardım etmek isteyen kişiler de ekip ile irtibat kurarak eşya, malzemelerini teslim edebiliyorlar. Üstelik, belediyenin araçları gelip teslim alıyor ve bunlar karşılığında herhangi bir ücret ödemeniz de gerekmiyor. Verdikleriniz kayıt altına alınıyor ve ihtiyaç sahipleri araştırılarak veriliyor. Erol Ekim, daha çok vatandaşa ulaşmak istediklerini kaydediyor ve tüm Beşiktaşlıların göstermiş olduğu hassasiyete teşekkür ederken çalışmalarının daha etkin ve süreklilik kazanabilmesi için tüm herkesi duyarlı olmaya devam ediyor. Evindeki eşyaları eskiciye satmak yerine yoksullara ulaştırmak isteyenlerin yapacakları tek şey Dost Eller ekibine bir 'Alo' demek. En kısa sürede belediyenin aracı kapılarında…. Yardımın yapılması için illa Beşiktaş'ta oturmanız gerekmiyor, mesela Anadolu yakasında ikamet ediyor olsanız bile belediye araçları kapınıza kadar gelip yardımlarınızı imzanız karşılığında teslim alıyor.
Dost Eller'e ulaşmak için: (0212) 236 10 20
BEŞİKTAŞ ÇAĞDAŞ'TA SERGİ VAR...
Mustafa Kemal Merkezi Beşiktaş Çağdaş, Ali Avni Çelebi Retrospektif Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. 23 Ocak’ta sanatseverlerle buluşan sergi, 30 Mart’a kadar izlenebilecek. Etkinlik kapsamında, Doç.Dr. Kıymet Giray, sergi mekanında bir konferans verdi. Konferansında Ali Avni Çelebi hakkında kaleme aldığı kitabını tanıttı ve eş zamanlı olarak, izleyicilerle sergi okuması da yapıldı. Ali Avni Çelebi, 1931’de gündelik hayattan konu aldığı “Berber”; sıra dışı bir yaşamın temsili olarak, Türk Resim Sanat’ının başyapıtlarından “Maskeli Balo” ve Türk tarihinin kaderini belirleyen Kurtuluş Savaşı’ndan bir kesit “Silah Arkadaşları” Ali Avni’nin anlam dünyasından geçerek sanatseverlere ulaşan önemli çalışmaları Beşiktaş Çağdaş’ta sizleri bekliyor.
Etkinlik programı
Mustafa Kemal Merkezi’nde Ocak ayı programı oldukça dolu geçti. Ay sonuna kadar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan merkezde, Popstar Alaturka, yeni yayın döneminde de devam edecek. Merkez bünyesinde halen çocuk tiyatroları festivali devam ediyor. Şenlikteki son iki oyun ise Altınok Tiyatrosu’nun “Gökkuşağı’nın sırrı” ve Tiyatro Yeniden adlı topluluğunun “Benim güzel pabuçlarım”dı... Ocak ayının son günü ise Cem Vakfı’nın organizasyonu yer aldı.
TEMİZ VE DOĞAL SU
Javsu; doğanın bizlere sunduğu, şifalı sular olarak da bilinen Kızılcahamam’ın 1200 yıllık tarihe sahip kaynak suyunu çok kısa bir süre içerisinde, İstanbul Anadolu yakasında yapılanmasının %90 nını tamamlamış ve Avrupa yakasının %50 lik payına ulaştırdı. Şifalı suların yerine tercih edilen şehir şebeke suları genellikle nehir, göl ve baraj suları gibi yüzeysel sulardan elde edilirler ve sanayi ve tarımda kullanılan toksit maddeler, gübreler, deterjanlar, evsel atıklar, lağım suları gibi mikrobi-yolojik kirliliğe yol açan kirleticiler ile yüzeysel sular kolayca kirlenebilirler. Bu suların içilebilir hale gelebilmesi için arıtılması gerekmektedir. Doğal kaynak suları ise yer altından çıktığından dolayı bu kirlenmelere karşı önemli ölçüde korunduğu bilinir. Javsu, başta 19 lt polikarbon damacana olmak üzere 0,5 lt pet şişe su ve 1,5 lt pet şişe su üretimini sürdürmektedir. Kızılcahamam suyunu içmek ister-seniz, Javsu Beşiktaş Bölge Bayi :
0212 270 53 94 - 97
BEŞİKTAŞ MEYDANINA KAVUŞTU
Beşiktaş’ın dev meydan projesi için adımlar atılmaya başlandı. Yer altına alınması düşünülen trafikle, yayalara denize sıfır geniş bir meydan kalacak. Projenin tam olarak gerçekleşebilmesi için ise henüz beklendiği öğrenildi. Öte yandan meydan projesinin kısmi olarak da olsa hayata geçirilmesiyle sabit pazar, dükkan ve Tansaş’ın yıkımları ve kaldırılması ardından Beşiktaş Belediyesi’nin yeni bir düzenleme için kolları sıvadı. Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarıyla, vatandaşların da şikayet ettiği meydandaki kötü görüntüden böylelikle eser kalmadı. Alan ağaçlandırıldı ve kaldırım döşendi. Buna göre, proje kapsamında Beşiktaş Meydanı’ndaki bütün araç trafiği yeraltına alınarak görsel ve fonksiyonel olarak deniz ve köy içinin (çarşı) bütünleşmesi sağlanacak. Beşiktaş Meydan Projesi kapsamında 94 bin metrekarelik alan yayalaştırılacak ve İstanbullular denizle kesintisiz buluşabilecek. Meydanda araç ve yaya trafiğinin köklü olarak düzenlenmesiyle yaşanılır sağlıklı bir çevre oluşturulacak. Araç trafiği için açılan tünellerin giriş çıkış rampalarının olumsuz etkileri de projede en az hissedilir şekilde düzenlendi. Böylece alanın tarihi, doğal, kültürel değerlerinin insan ile yakın ilişkisi yeniden kurulacak.
BİTKİSEL YAĞLARDAN GERİ DÖNÜŞÜM
Doğaya zarar veren bitkisel atık yağların ayrı toplanması, geri kazanılması amacıyla, İstanbul Valiliği'nden lisans alan firmalar Beşiktaş’ta protokol imzaladı. Beşiktaş belediyesi bu konuda hassasiyet taşıdıklarını dile getirdi.
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen tören, Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törende Beşiktaş Belediyesi Başkanı İsmail Ünal ile lisanslı bitkisel atık yağ taşıma firmalarının temsilcileri katıldı. Ulusal geri kazanım Genel müdürü Sekan Külcü ve Ezici Yağ Sanayi Biyodizel ve Enerji Üretim Paz. A.Ş.’nin Genel müdürü Mustafa Ezici’nin de birer konuşma imza töreninde, Şair Behçet Kemal Çağlar İlköğetim Okulu öğrenci ve öğretmenleri de hazır bulundu. Belediye Başkanı İsmail Ünal, sadece görev ödev bilinci ile çözüm üretmekle yetinmeyip, edinilmiş bilginin kitlelerin erişimine açılması noktasından hareketle, kentliyi bilinçlendirmek ve kanalizasyonlarda sıfır yağ atığı hedefine ulaşmak için farkındalık ve tutum değişikliği yaratmak için de çalıştıklarını ifade etti. Toplantıyı izleyen çocuklara özel olarak seslenen İsmail Ünal “bundan böyle sizler evde annenizi, okulda kantin ve yemekhane görevlilerini uyararak atık yağların kanalizasyona dökülmesine engel olacaksınız” diyerek onları göreve davet etti. Toplanan yağların okullarda biriktirilerek geri dönüşüm merkezlerinde bertaraf edileceği ve en fazla yağı getiren öğrencilerin ödüllendirileceği bildirilen toplantının sonunda öğrencilere evlerindeki atık yağları toplamları için özel bidonlar dağıtıldı.
Konuyla ilgili olarak edilen bilgiler ise şöyle:
“2005 yılının Nisan ayında yayınlanan "Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği" uyarınca belediyelerin yetki alanlarında bulunan lokantalar, sanayi mutfakları, oteller, tatil köyleri, motel ve yemekhaneler, hazır yemek üretimi yapan firmalar ile benzer tesislerde gerekli denetimleri yaparak, kullanılmış kızartmalık yağların kanalizasyona dökülmesini önlemesini öngörüyor. Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyelerinin bu işletmelerin lisanslı geri kazanım tesisleriyle ya da valilikten geçici depolama izni almış toplayıcılarla yıllık sözleşme yapmalarını sağlamaları da yönetmelikte yer alıyor. Buna göre belediyeler sözleşmelere ilişkin kayıtları valiliğe bildirmek, sözleşme yapmayanlara gerekli cezai işlemi uygulamak ve gerekli tedbirleri almakla yükümlüler. Atık yağ üreticilerini kapsayan yönetmelik, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren evleri de kapsayacak, bu tarihten itibaren bitkisel atık yağların evlerden de toplanması gündeme gelecek”
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 13:03 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580