Beşiktaş Forum  ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi


Geri git   Beşiktaş Forum ( 1903 - 2013 ) Taraftarın Sesi > Taraftar > Gündem Dışı > Haberler

Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31-03-2008, 19:44   #1
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hüsran! Önce 'kazandık' haberi geldi, ama 'kaybettik'

Click the image to open in full size.








Hüsran! Önce 'kazandık' haberi geldi, ama 'kaybettik'



Paris'ten ilk gelen haberlere göre EXPO 2015 için yarışı İzmir'in kazandığı duyuruldu. Haber bir anda bayram sevinci yaşattı, İzmirliler sevinç içinde sokaklara döküldü. Ancak daha sonra bunun bir yanlış anlama olduğu ortaya çıktı ve yarışı Milano'nun kazandığı ilan edildi.
Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulunda yapılan ve İzmir’in de aday olduğu oylamada, 65’e karşı 86 oyla, EXPO
2015’in İtalya’nın Milano kentinde düzenlenmesi kabul edildiği ortaya çıktı.
HEYECAN YANILTTI
Alınan bilgiye göre, Milano ve İzmir’in EXPO 2015 adaylığı için yarıştığı oylamanın sonucu merakla beklenirken, Türklerden oluşan kalabalığın heyecanı, sonucu bekleyenleri yanılttı.
Gruptan yükselen sevinç nidaları ve alkışlar, ilk etapta "EXPO 2015’iİzmir kazandı" olarak yorumlanırken, sonucun henüz belli olmadığı ve oylamanın devam ettiği belirtildi.
Bu arada benzer bir durum İtalyanlar cephesinde yaşandı. İtalyanlar da aynı saatlerde "Expo 2015’i Milano’nun kazandığı şeklinde" haberle sevinirken, sonrasında bunun doğru olmadığı ve resmi açıklamanın henüz
yapılmadığı belirtildi.
.


Anadolu Ajansı, son dakika haberi saat 19:00'da şunu duyurdu:
İzmir’in EXPO 2015 başarısı...Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulunda yapılan oylamada, EXPO 2015’in İzmir’de yapılması kabul edildi.
ANKA'nın konu ile ilgili haberi ise şöyle idi:
Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE), "EXPO 2015"e İzmir’in ev sahipliği yapacağını açıkladı.
Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan toplantıda, BIE üyeleri önce Milano’nun, daha sonra İzmir’in sunumunu dinledi. İki kentin sunumundan sonra salon boşaltılarak oylamaya geçildi. Oylama sonucunda "EXPO 2015"in İzmir’in ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi.
Ancak sevincimiz kursağımızda kaldı ve yarışı Milano'nun 86'ya 65 kazandığı ortaya çıktı.
Muhteşem hazırlık ve sunum
Paris Genel Kurul Salonu'nda İzmir'in tanıtımı, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici ve saksafon virtüözü İlhan Erşahin'in performansıyla başladı. İzmir'in 3 dakikalık tanıtım filmi gösterildi.
Konuşmaların ve sunumların ardından oylamaya geçildi.
BİE Genel Kurulu'nda 5 kıtadan 5 genç, Büyükşehir Belediye Başkanı'na 5 soru yöneltti.
Gençler ‘Her yerde çocukların sağlıklı büyümesi mümkün olabilecek mi?’,
‘Su kaynaklarını korumayı öğrenebilecek miyiz?’,
‘Engellilerin de gerçek anlamda hayata katıldıkları bir dönya oluşabilecek mi?’,
‘Herkes sağlık hizmetlerinden eşit derecede faydanılabilecek mi?’ ve
‘Bunca savaş ve çatışma varken el ele verebilecek miyiz?’ sorularını sordu.
KOCAOĞLU: EXPO 2015 İZMİR'LE BULUŞMAK ÜZERE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, konuşmasına İzmir halkı adına BİE Genel Kurulu üyelerini saygıyla selamlayarak başladı. Kendisine sorulan 5 kıtadan 5 gencin sorularına dikkat çeken Kocaoğlu, yarınlarla ilgili önemli soruların yanıtlamanın herkesin görevi olduğunu söyledi. Kocaoğlu, sağlığın ve medeniyetlerin beşiği olan Ege Bölgesi'nin insanları, İzmirliler olarak bu soruların yanıtlarını bulma azmiyle yola çıktıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Sorulara ‘Evrensel boyutta’ yanıtlar verebilmek içinse, en uygun platformun EXPO olacağını düşündük. Bu yüzden, yaklaşık iki yıl önce, EXPO 2015 için adaylık sürecimizi başlatırken, sağlık temasına odaklandık. Aradan geçen iki yıllık süre, ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bize gösterdi. Dünyanın ve insanlığın, gerçekten sağlık konusundaki her tür çabaya gereksinim duyduğu ortada. Adaylık çalışmalarımız sırasında, sağlık temasını, bir yandan EXPO projemiz içinde işlerken, diğer yandan da kentimizi Dünya Sağlık Örgütü'nün Sağlıklı Kentler Birliği'ne üye yaptık. İzmir'i sağlıklı bir kent, hatta ‘sağlığın başkenti’ yapmayı hedefledik. Sadece EXPO 2015 için değil, kentimizin yaşam standartlarını yükseltmek için de pek çok proje hazırladık ve bunları birbiri ardına gerçekleştiriyoruz. Tıp biliminin temellerinin atıldığı Batı Anadolu ve Ege toprakları, sayısız doğal zenginlikler sunmakta. Bu nedenle, ticaretin, kültürün, sanatın, mimarinin, felsefenin tarih boyunca başrolde olduğu İzmir kentinin, sağlık turizminin de odağında yer almasını, öncelikli hedefimiz yaptık.”
Kocaoğlu, sağlık konusuna İzmir'in verdiği önemi BIE Genel Kurul üyelerinin de hissedebildiğine emin olduğunu söyledi. Kocaoğlu, “Bundan yedi yıl sonra, gençler için ve gençlerle birlikte, ‘Herkes için sağlık’ diyerek ilerleyeceğimiz bu yolda, EXPO 2015'i gerçekleştireceğimiz İzmir'de buluşmak dileğiyle, sizlere teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.
Kocaoğlu'nun konuşmasının ardından da EXPO 2015'te İzmir'in teması olan sağlık hakkında kısa bir film gösterildi.
PROF. DR. TÜZMEN: SAĞLIK HERKES İÇİN EŞİT OLMALI
Dünya Sağlık Örgütü'nün Türk yöneticisi, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tomris Tüzmen yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Daha önce belirtmiş olduğum gibi her an her an dakika dünyanın bir köşesinde bir anne ya da bir çocuk hayatını kaybediyor ve henüz beş yaşına gelmeden birçok çocuk hayatını kaybediyor. Sağlıklı bir doğum ve yaşam bir ayrıcalık olmak herkesin sahip olabileceği bir unsur olmalı. Gelişen toplumlarda sağlık konusu çok daha önemli bir hal aldı. Sağlık, ekonomi ve sosyal kalkınma konularına bu bağlamda baklmamız sağlığı en tepeye koymamız gerekiyor. Şu anda bir fırsatla karşı karşıyayız. Modern hayatı güçlü fırsatlarıyla önümüzde yapabileceklerimizi biraraya getirmemiz gerekir. EXPO 2015 önemli bir fırsat ve bütün ülkelerin bir araya gelerek İzmir 2015 EXPO'sunu izlemesi gerekiyor. Efes burada, birçok ünlü isim yıllar önce burada yaşamış. Bu önemli bir an olacaktır. Umuyorum ki 2015'te hep birlikte izmir'de olacağız.”
YETİŞ: ARTIK UFKA BAKMALIYIZ
TÜBİTAK Başkanı Nükhet Yetiş de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Tarihe baktığımızda İzmir bölgesi 9 bin yıldır sağlık açısından bir merkez olmuş durumda. Bugün Milano ticaret merkezi olarak karşımıza çıkıyor. İzmir aynı zamanda Hipokrat gibi önemli düşünürlerin yaşadığı bir coğrafya. İzmir'in ufku her zaman açık olmuş. Şu anda da önemli bir ufka sahip. Bilimadamı olarak sizleri felsefe ve tıp biliminin geliştiği noktaya İzmir'e davet ediyorum. Bunu hep birlikte yaşamalıyız. Burada Türk misafirperverliği de var. Hepimizin yaşamasını memnuniyetle bekleyeceğiz. Sağlık açısından her zaman güçlü olmayı ve zorlukları aşmamız gerektiğini hedefliyoruz. Refah ve sağlık içinde bir dünya hedefliyoruz. Hepimiz için sağlık açısından bir eşitlik sözkonusu olmalı. Zorlukları geçmişte bırakıp geleceğe bakmalıyız. Artık ufka bakmalı ve taze hedeflerle geleceğe bakmalıyız.”
BAKAN BABACAN: İZMİR TAM BİR KAVŞAKTA
Daha sonra kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Ali Babacan, şöyle konuştu:
“2015 EXPO'su Denetleme Kurulu Başkanı olarak hepinize buraya ‘Hoşgeldiniz’ diyorum. Tüm konukları selamlıyorum. Başbakan ve tüm bakanlarımız adına EXPO 2015'in İzmir'de gerçekleşmesi için atılan adımlar ve hükümetin desteğini ifade etmek istiyorum. İzmir için çalışmalar yaptık. İzmir ve Türkiye kararlı. Tüm enerjimizi İzmir'in EXPO'ya ev sahipliği yapması için harcadık. İzmir Afrika ve Pasifik bölgesi ile işbirliğinin artırılması açısından da tam kavşakta. EXPO 2015'i sizlerle İzmir'de paylaşmak istiyoruz.”
İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda uydu kanalıyla canlı bağlantı yapıldı. Genel Kurul Salonu'nda delegeler İzmir halkının organizasyonu ne kadar çok istediğini gördü.
BAYKAL: İZMİR EXPO 2015'İ KÜRESELLEŞTİRECEKTİR
Bakan Babacan'ın ardından kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuşmasında şunları söyledi:
“Sizleri dünyanın değişik bir kısmına götürmeye davet ediyorum. Matematiğin oluştuğu gerçekleştiği, adalet blincinin geliştiği nokta Homeros'un, Heredot'un doğduğu bölge. Truva savaşlarında yaralanan askerlerin Agamemnon kaplıcalarında iyileştirdiği bölge burası. Buradaki modern tıp sağlığı insanlara ulaştırmaya devam ediyor. Mordern tıbbın sembolleri bu bölgede. Bilindiği gibi Meryem Ana da hayatının son bölümünü bu bölgede yaşadı. Sorumun arkasından yanıtı yine ben veriyorum. Bu bölge dünyada var. Ticaretin ve endüstrinin değişik kültürlerin bölgesi, önemli bir şehir. İzmir EXPO 2015 organizasyonunu tam anlamıyla küreselleştirecektir. Bu organizasyon burada gerçekleştirilirse çok uluslu ve çok daha fazla kültüre ulaştırılacaktır. Ortadoğu, Asya ve Avrupa'ya çok yakın bir şehir. Dünyanın birçok kısmından Türkiye'nin misafirperverliğini yaşamak isteyenler var.”
GÜL: KARARLI VE GÜÇLÜ ŞEKİLDE EXPO'NUN ARKASINDAYIZ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuşmasına “Herkese iyi günler dilemek istiyorum. Hepimiz için önemli bir gün önemli bir an. Bir saat içinde oylarınızla Milano mu İzmir mi 2015 EXPO'ya ev sahipliği yapacak karar vereceksiniz. İtalya'dan dostlarımı da tebrik ediyorum. Çok güzel bir sunum gerçekleştirdiler” dedi. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:
“Bugün sizin oyunuz önemli bir oy ve bu önemli oylar EXPO'nun geleceğini derinden ektkileyecek, daha fazla şeyler katacaktır. Çünkü burada Afrika, Avrasya için İzmir'de gerçekleşmesi çok önemli bir unsur haline geldi. İzmir'de olursa çok dinamik bir fuar olacak. Hükümet ve devlet projenin arkasında. Başarı için taahütlerimizi ortaya koyduk. İzmir birçok kültürün biraraya geldiği bir nokta. İnsanlığın temel değerlerini birleştiren ortak bir noktada. Hepimizin üzerinde önemle düşündüğü, değer veridği sağlık konusu ana temamız. Bizler bu konuda taahütlerimizi ortaya koyduk. Eğer İzmir ev sahipliği yaparsa ana temamızdan tüm insanlar fakir- zengin, genç- yaşlı tüm nesiller bundan faydalaacaktır. İzmir'in seçilmesi durumunda tüm enerjimizi evrensel düzeyde sağlık konusunun geliştirilmesi için harcayacağız. Sağlık konusunda merkez oluşturulacak. Kararlı ve güçlü bir şekilde arkasındayız. Tüm yeteneklerimizi ve gücümüzü buna ayırabilecek durumdayız. İzmir'de gerçekleştiğinde İzmir'de buluşalım ve dünyada sağlık nasıl geliştirilir bunları konuşalım. El ele vererek görüşelim. Sizleri İzmir'e bekliyoruz.”
Konuşmaların ve sunumların ardından oylamaya geçildi.

Uluslararası alanda daha fazla tanınma avantajına sahip Milano, İzmir'i geride bıraktı
Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulunda yapılan ve İzmir’in de aday olduğu ortamda, 65’e karşı 86 oyla, EXPO 2015’in İtalya’nın Milano kentinde düzenlenmesi kabul edildi.
Uluslararası Sergiler Bürosunun (BIE), EXPO 2015’in nerede yapılacağına dair kararını açıklamasıyla birlikte, uluslararası alanda daha fazla tanınma avantajına sahip olan Milano, rakibi İzmir’i geride bırakmış oldu.
Dünyanın 7. büyük ekonomisi olan İtalya’nın "sanayi ve ticaret başkenti" olarak kabul edilen Milano, EXPO 2015 için EXPO’lar ve benzer organizasyonlar konusundaki deneyimini ön plana çıkaran kampanyalar yürütüyordu.
İzmir’in "Herkes İçin Sağlık: Daha İyi Bir Yaşam İçin Yeni Yollar" başlıklı temasına karşılık yarışa "Gezegenimizde Beslenme: Yaşam için Enerji" temasıyla katılan Milanolu yetkililer, gerek sunumlarında, gerekse tanıtım çalışmaları sırasında kentin böyle büyük bir organizasyon için gereken altyapıya şimdiden sahip olduğunu vurguladılar.

AVANTAJ, DEZAVANTAJA DÖNÜŞTÜ
Öte yandan Türk tarafı, özellikle de İzmirli kurumların temsilcileri, İtalya’nın ön plana çıkardığı deneyimlilik tezinin, Milano için bir avantaj mı yoksa dezavantaj mı olacağını tartışmaya açmıştı.
İtalya ülke olarak 1906’da Milano, 1953’te Roma, 1954’te Napoli ve 1992’de Cenova olmak üzere 4 kez EXPO düzenlerken, "fuarlar kenti Napoli" ise 1933 ile 1996 arasında Uluslararası Sergiler Bürosu tarafından tescillenen 13 sergiye ev sahipliği yapma olanağı buldu. EXPO 2015’e ilişkin karar, sonucu deneyimin kazandığı tezini bir anlamda doğrulamış oldu.
EXPO’lar, açık kaldıkları süre boyunca aldıkları ziyaretçi sayısı kadar, hazırlık aşamasında o kente, kentin dönüşümüne katkıları ve kentte ardında bıraktıkları kalıcı eserlerle de "başarılı" kabul ediliyor.
Oylamanın ardından AA muhabirine görüş bildiren Büyükelçi Solmaz Ünaydın, "Bugünkü seçim, gizli oylamayla yapılan bir seçim. Seçimin sonucu böyle oldu. Ama bugün gösterdiğimiz performansın, çabalarımızın çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum" dedi.

DÜNYANIN en büyük organizasyonu olarak gösterilen EXPO’ya aday İzmir, Paris’te yapılan oylamada büyük hayal kırıklığı yaşadı. EXPO’ları düzenleyen Uluslararası Sergiler Bürosu’nun (BIE) Paris’teki genel kurul toplantısında İzmir ile Milano arasında yapılan oylamada İzmir, 21 oy farkıyla kaybetti.
İzmir ile Milano arasındaki yarışta gülen taraf Milano oldu. Güçlü hükümet desteğini de arkasına alan İzmir EXPO yarışında kaybetti. Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Osman Korutürk’ün, başvuru mektubunu 3 Mayıs 2006 tarihinde BIE’ye iletmesiyle resmi adaylık için başvuru yapan ilk kent olan İzmir’in EXPO 2015 macerası bugün Paris’teki oylama ile sona erdi. Oylamanın yapıldığı genel kurula Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Nükhet Yetiş de katılarak konuşma yaptı. İzmir’den Paris’e gelen 720 kişilik heyet sonucun açıklanmasıyla hüsrana uğradı. Yurtdışında yapılan lobi çalışmalarına, özellikle son bir aydaki temaslardan BIE üyesi ülkelerden edinildiği ifade edilen olumlu izlenimlere karşılık İzmir, Milano ile girdiği yarışı kaybetti.
151 ÜYE OY KULLANDI
BIE genel kurulunda 151 üye ülke oy kullandı. Genel kurulda ilk sunumu Milano yaptı. Milano’nun sunumundan sonra verilen aranın ardından bu kez kürsüye İzmir çıktı. İzmir adına 4'üncü ve son kez BIE delegelerinin karşısına çıkanlar ‘İzmir’in EXPO’yu ne kadar istediğini, bunu yapabilecek kapasitede olduğunu’ bir kez daha vurguladı. Sunumların sona ermesiyle geçilen oylamada İzmir 65, Milano 86 oy aldı.
İKTİDAR MUHALEFET EXPO’DA KENETLENDİ
EXPO 2015 projesi kapsamında hükümetinden, yerel yönetimine, sivil toplum kuruluşlarından vatandaşlara kadar tek yürek olundu. Dışişleri Bakanlığı döneminde de İzmir’in EXPO adaylığına büyük destek veren Abdullah Gül, Cumharbaşkanı olduktan sonra da aynı desteği devam ettirdi. İzmir’in Kasım ayında Paris’teki 3'üncü sunuma da katılan Cumhurbaşkanı Gül, oylamanın yapıldığı günde İzmir’i yine yalnız bırakmadı. Paris’e gelen Cumhurbaşkanı Gül, sunumda BIE delegelerine seslendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kabinedeki tüm bakanların, milletvekillerin desteğini verdiği proje kapsamında, İzmir’deki yönetim CHP’de olmasına rağmen iktidar ve muhalefet EXPO 2015 için kenetlendi. CHP Lideri Deniz Baykal da, sunuma katılarak desteğini gösterdi.
ÜNLÜ İSİMLER İZMİR İÇİN SESLENDİ
Sunumda iş, sanat dünyasında önemli isimlerin yer aldığı bant kaydı gösterildi. İzmir filmi aracığıyla delegelere seslenerek, İzmir için oy kullanmalarını istediler. Hazırlanan filmde, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Emin Alıcı, Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Garanti Bankası Eski Genel Müdürü Akın Öngör, Fransa’da modanın kalbi Saint-Germain’de dünyaca ünlü modaevi Dice Kayek’in ortağı ve tasarımcısı Ece Ege, Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, dünyaca tanınan piyanist Fazıl Say ve Koç Holding Başkanı Mustafa Koç’un görüntü ve konuşmaları yer aldı.
İZMİR MAKUS TALİHİNİ YENECEKTİ
İzmir, EXPO 2015 ile uluslararası arenada adını çok daha güçlü ve hızlı duyuracaktı. İzmir, 2015 yılına kadarki 7 yıllık süreç içinde adeta 50 yıl sonrasına adım atacaktı. 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip İzmir, 2015 yılında EXPO’ya evsahipliği yaparak, makus talihini yenip, dirilişe geçmeyi istiyordu. Birbiri ardına gelecek yatırımlarla şehrin çehresi değişecekti. Yatırımlar kente adeta akacaktı. İzmir’in kazanması durumunda EXPO 2015, İzmir’de İnciraltı’nda 5 bin 700 dönüm üzerinde düzenlenecekti. Bugüne kadarki en büyük EXPO’yu 5 bin 500 dönüm ile Sanghay planlarken, İzmir 2015’de en büyük alanda EXPO’yu yapacaktı.
__________________

Konu asparagas tarafından (31-03-2008 Saat 19:55 ) değiştirilmiştir..
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık




Türkiye`de Saat: 10:36 .

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2

Sitemiz CSS Standartlarına uygundur. Sitemiz XHTML Standartlarına uygundur

Oracle DBA | Kadife | Oracle Danışmanlık



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580