|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
08-05-2008, 11:27 | #1 | ||
Banned Üyelik tarihi: Apr 2008 Yaş: 40
Tecrübe Puanı: 0 |
İşverenlerin istihdam ettikleri kişiler için 1987-1999 arasında Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabına para yatırdığı paraların geri ödemesinde sona yaklaşıldı. Hak sahiplerinin listelerinin tasfiye halindeki Emlak Bankası’na bildirildiği tarih olan 29 Şubat itibarıyla Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Emlak GYO) net aktiflerinin değeri 2 milyar 928 milyon YTL olarak belirlendi. Bunun yüzde 61’i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak ödenecek. Buna göre, 2 aylık süre uzatımına gidilmemesi halinde, mayıs sonundan itibaren belirlenecek plan çerçevesinde anapara ve nema ödemesi yapılacak. Çalışmaların süre uzatımına gidilmeyecek şekilde tamamlanması öngörülüyor. Emlak GYO’nun nakit ödemeler için ödeme planı ve süresinin belirlemesi, Ziraat Bankası ile protokol yapması da gerekiyor. 4.51 kat değerlendi Vatandaşlara ödenecek rakam sistemde kaldığı süre, anapara ve şirket aktiflerinin kazandığı değere göre belirlenecek. Örneğin 1999 sonu itibarıyla anapara ve neması 300 YTL olan bir hak sahibi, 1353 YTL KEY parası alabilecek. KEY hak sahiplerinin payının, 29 Aralık 1999’dan 29 Şubat 2008 döneminde 4.51 kat değerlendiği belirlenirken, hak sahiplerinin alacakları tutarın hesaplanmasında bu katsayısı kullanılacak. KEY tutarı tahsil edilmiş, ancak Emlak Bankası’na aktarılmamış olan hak sahiplerine ise karşılığı Hazine tarafından Emlak GYO’ya aktarıldıktan sonra, nemasıyla birlikte nakit olarak ödeme yapılacak. Hak sahibi sayısı 7.5 milyonun üzerine çıkabileceğinden Resmi Gazete’de yayımlanması da sorun oluşturacak. Hak sahibi listelerinin yayımlanacağı Resmi Gazete’nin binlerce sayfayı bulması bekleniyor. Söz konusu listeler Emlak Konut GMYO’nun veya TOKİ’nin internet sitelerinde de yayınlanabilecek. Kapsamdaki kişiler, TC kimlik numaralarını veya sosyal güvenlik numaralarını vererek, Ziraat Bankası’ndan hak sahipliğiyle ödemelere ilişkin bilgilerine ulaşabilecek. Mayıs ayı sonundaymış... hadi hayırlısı.. | ||
|
08-05-2008, 11:32 | #2 | ||
Banned Üyelik tarihi: Jan 2008
Tecrübe Puanı: 0 | ziraat bankasında staj yaptığım dönemde yakından gördümki tamamen ayak...çoğu devlet dairesinin arşivleri yok olmuş..yangın çıkmış..seka imha etmiş vs...işleri zor...ama bulanlar yaşadı..çünkü bu fonda toplanan para belli...miktar ortada ve bu kaynağı eritmek için şanslı olan azınlığa fazladan verilmesi gündemde... | ||
08-05-2008, 12:11 | #4 | |||
Tecrübe Puanı: 0 | Alıntı:
ismi listede olmayanların itiraz etme haklarının olduğunu düşünüyorum. kimsenin parası kimsede kalmaz bence... | |||
08-05-2008, 12:20 | #5 | ||
Tecrübe Puanı: 0 | devlet kimse ise bencede kimsenin hakkı kimsede kalmaz...itiraz hakkı tam tarihi hatırlamamakla beraber uzun süre önce son buldu...orada olduğum dönemden biliyorum lanet olsun verecekleri paraya deyip gittiler...bizim şubenin müdürünün bile kayıtları yangında kül olmuştu...burası Türkiye maalesef...annesi ve babası kendi işini yapan biri olmakla ve bu kesintiler beni ilgilendirmemekle beraber umarım herkes hakettiği parayı alabilir...prosedür nasıl işler tam olarak bilemiyorum ama almaları zor olacak oldukça... | ||
08-05-2008, 12:26 | #6 | |||
bazen yaşadığım ülkeden nefret ediyorum... insana verilen değere, öneme bakın... | |||
08-05-2008, 12:30 | #7 | |||
alacağı olsaydı sayın hükümetin kayıtları yaratırdı ama verecek olunca böyle... | |||
08-05-2008, 12:37 | #8 | |||
elbetteki yaratılırdı o tartışılmaz bile... çiftçiye "ananı da al git" diyen bir başbakanın yönettiği ülkede yaşıyorken bunları tartışıyor olmamız bile saçma aslında... bakalım daha hangi haklarımız elimizden alınacak... | |||
08-05-2008, 12:38 | #9 | ||
Tecrübe Puanı: 0 | sayın BOŞBAKAN...duy sesimizi | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |