|
Ana Sayfa | Kayıt ol | Yardım | Ortak Alan | Ajanda | Bugünkü Mesajlar | XML | RSS | |
|
Haberler Bu Bölümde Gündem Yaratan Haberler Tartışılır. |
| LinkBack | Seçenekler | Stil |
11-05-2008, 15:52 | #1 | ||
ÇUKUROVA KARTALI Üyelik tarihi: Jan 2008 Yaş: 35
Tecrübe Puanı: 62 |
ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ta gözleri görmeyen Dadandı ailesi, karanlık hayatlarında ümitlerini yeşertmek için yetkililerden ışık bekliyor. Gözleri görmeyen Osman Dadandı'nın (40) en büyük hayali anneler gününde annesinin yüzünü görebilmek. Anne Hatun (88) ise anneler günündeki en büyük hediyesi çocuklarının iyi olduğunu bilmek... Zonguldak'ta 8 yıldır inşaat halindeki evde yaşayan ve gözleri görmeyen Dadandı ailesi, karanlık hayatlarına ışık tutacak bir el istiyor. Anneler gününde en büyük hayalinin annesini gözleriyle görmek olduğunu belirten Osman Dadandı, "Anneler gününde anneme bluz almak istiyorum ve onu düzgün bir şekilde görmek istiyorum. Ondan başka dünyada tutunacak dalım yok. Mahallede komşularımızın yardımıyla geçiniyoruz. Odun kömür taşıma işi olduğunda ekmek alabilmek için görmesem bile taşıyorum. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından aldığımız 3 kap yemekle günümüzü geçirmeye çalışıyoruz" diyerek evlenmek istediğini annesine yardımcı olacak bir yoldaş aradığını ifade etti. Dadandı, "Evlenmek istiyorum. Fakat gözlerim görmediği için ve işim olmadığı için beni kimse istemiyor. Bir yuva kurmayı çok istiyorum" dedi. Anneler günündeki en büyük hediyenin çocuğunun iyi olduğunu bilmek olduğunu belirten Hatun Dadandı, "Anneler gününde en büyük hediyem çocuklarımın iyi olduğunu bilmek. Onun iyi olduğunu bilmek bana en büyük hediye. Oğlum ile birlikte 8 yıldır burada yaşıyoruz. İkimizin de gözleri görmüyor. Evde işlerimizi kendi başımız düşe kalka yapmaya çalışıyoruz. Bize yetkililerin yardım eli uzatmasını, bize bakıcı göndermelerini istiyoruz" dedi. Ailenin zor durumda olduğunu, ikisinin de gözlerinin görmediğini belirten amca kızı Nurten Dadandı, "Osman ve annesi zor durumda. Komşuların katkılarıyla burada yaşamaya çalışıyorlar. Osman'a 6 ila 8 yıl önce gittiği doktorda gözlerinin iyi olabileceğini belirtmişler. Ama maddi durumlarının kötü olmasından gözleri açılamadı Yetkililerden ailemize sahip çıkmalarını istiyorum" dedi. Dadandı ailesi, tek gözlü odada birbirlerinin umutlarını ve yaşamlarını paylaşarak yaşamaya çalışıyor. Karanlık dünyalarına bir yetkilinin ışık tutmasını bekliyorlar. | ||
|
11-05-2008, 18:11 | #3 | ||
Tecrübe Puanı: 22 | çok üzücü bir olay..Allah yardımcıları olsun
__________________ KIZLARIN GÖZÜ HEP YÜKSEKLERDE ZENGİN PARALI ŞIK ERKEKLERDE BİZİM ONLARDAN NE FARKIMIZ VAR BEŞİKTAŞLIYIZ ! İŞTE O KADAR.. | ||
Bu konuyu arkadaşlarınızla paylaşın |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |